-
εγω ειμαι με τους πανθηρες,το εχω ξαναγραψει πιο παλια
μερικοι αισθανονται ασχημα μολις δουν το αυτοκολλητο,αλλοι εκνευριζονται ,αλλοι το ξεκολλανε χωρις αντιδρασεις
Προχτες ειδα φιατ στιλλο να εχει κολλημενα 2 αυτοκολλητα ενα στο πλαινο παραθυρο του οδηγου και ενα στο παμπριζ
Ρε καφρε νομιζεις τι εισαι ανωτερος τωρα,οτι δεν σε νοιαζει?
την δικη σου ασφαλεια διακυδευεις μειωνοντας την ορατοτητα σου....Ξεκολλα τα -
οι active member έχουν φτιάξει τραγούδι για τους πάνθηες των δρόμων
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
εγω ειμαι με τους πανθηρες,το εχω ξαναγραψει πιο παλια
μερικοι αισθανονται ασχημα μολις δουν το αυτοκολλητο,αλλοι εκνευριζονται ,αλλοι το ξεκολλανε χωρις αντιδρασεις
Προχτες ειδα φιατ στιλλο να εχει κολλημενα 2 αυτοκολλητα ενα στο πλαινο παραθυρο του οδηγου και ενα στο παμπριζ
Ρε καφρε νομιζεις τι εισαι ανωτερος τωρα,οτι δεν σε νοιαζει?
την δικη σου ασφαλεια διακυδευεις μειωνοντας την ορατοτητα σου....Ξεκολλα ταSorry αλλά αν τα κολάνε τα αυτοκόλλητα σε τέτοια σημεία, μάλλον και οι Πάνθηρες είναι ζωα..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Sorry αλλά αν τα κολάνε τα αυτοκόλλητα σε τέτοια σημεία, μάλλον και οι Πάνθηρες είναι ζωα..
Οχι,περνανε πρωτα απο σεμιναρια ασφαλούς χρησης των αυτοκολλήτων,και θεωρούνται ώς ειδικοι και αλάνθαστοι στη χρηση τους
(και φυσικά οι πάνθηρες ειναι ζωα.Νασιοναλ τζεογκραφικ δεν διαβαζεις; )
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οχι,περνανε πρωτα απο σεμιναρια ασφαλούς χρησης των αυτοκολλήτων,και θεωρούνται ώς ειδικοι και αλάνθαστοι στη χρηση τους
(και φυσικά οι πάνθηρες ειναι ζωα.Νασιοναλ τζεογκραφικ δεν διαβαζεις; )
Mπα σε καλο σου απογευματιατικα...
-
WWF
Save panthers and kareta kareta
-
Για εμενα και οι πανθηρες ειναι ζωα.
Ας παρουν την αστυνομια να ξεσκισει τον παραβατη (οταν και αν ερθει) η ας του αφησουν το αυτοκολητο στον υαλοκαθαριστηρα. Δεν υπερασπιζομαι τα αρχιζωα που παρκαρουν οπου να ειναι, αλλα μην τα ισοπεδονουνμε ολα στο ονομα των ζωων
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Για εμενα και οι πανθηρες ειναι ζωα.Ας παρουν την αστυνομια να ξεσκισει τον παραβατη (οταν και αν ερθει) η ας του αφησουν το αυτοκολητο στον υαλοκαθαριστηρα. Δεν υπερασπιζομαι τα αρχιζωα που παρκαρουν οπου να ειναι, αλλα μην τα ισοπεδονουνμε ολα στο ονομα των ζωων
Δηλαδή η διαφορά είναι στο αν θα κολλήσουν το αυτοκόλλητο ή θα το αφήσουν στον υαλοκαθαριστήρα;
Σήμερα, περιμένοντας στο πάρκινγκ του Carrefour, μέσα σε λίγη μόνο ώρα, σε ένα μόνο σημείο πέτυχα 4 διαφορετικά αυτοκίνητα να παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ. Η ζυγαριά γέρνει τόσο πολύ υπέρ των ζώων που κι ο ελάχιστος ακτιβισμός των πάνθηρων είναι σταγόνα στον ωκεανό. Απέχουμε τόσο πολύ από το σημείο που λες που δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου...
-
Να κολλάνε και το αυτοκόλλητο και να παίρνουν τηλ και τα στρουμφάκια, να δεις για πότε θα συμβιβαστεί!
-
Δηλαδη αν τα στρουμφακια εκαναν μια περατζαδα και εγραφαν σε σημεια που σιγουρα γνωριζουν οτι συμβαινει μια παραβαση ουσιαστικη για τους πεζους δεν θα ηταν αποτελεσματικη παρεμβαση για να εμπεδωσουν ολοι αυτοι που κανουν την παραβαση οτι πραγματι κανουν παραβαση και να το ξανασκευθουν την επομενη φορα??? Ασε δε και το μεροκαματο που βγαινει δινοντας κλησεις.... ουσιαστικες ομως!!!! ολοι οι πεζοι θα το επικρωτουσαν αυτο....πιστευω... Ομως δεν το κανουν.... και ετσι φτανουμε στο σημειο να χρειαζονται οι ενεργειες των πολιτων, μπας και καποιοι συναισθανθουν τι κανουν!!!
-
Πρώτον η τροχαία θα κάνει 2 ώρες να έρθει. Ποιος θα αφήσει τις δουλειές του για να περιμένει την αστυνομία να έρθει να γράψει αυτόν που έχει παρκάρει παράνομα? Αν φυσικά δεν έχει φύγει μέχρι τότε.
Δεύτερον, ακόμη και να τον γράψει, πολύ είναι αυτοί που έχουν άκρες στον Δήμο ή την τροχαία και απλά θα πάνε και θα σβήσουνε την κλήση. Είχα γνωστή που την έγραψαν επειδή είχε παρκάρει στην Α.Δημητρίου πάνω από τα πανεπιστήμια (εκεί που ενώ έχει 3 μέτρα πεζοδρόμιο αναγκάζεται ο πεζός μέρα νύχτα να περπατά μέσα στον δρόμο) η οποία έσβησε πολύ εύκολα την κλήση της επειδή είχε γνωστό στον Δήμο. Καμάρωνε κιόλας για την πράξη της. Αν το σύστημα δούλευε καλά κανείς δε θα καθόταν να ετοιμάζει και να κολλάει αυτοκόλλητα. -
Eγω εξακολουθω να πιστευω οτι η όλη πραξη γινεται απλά και μονο για να κολάει καποιος το αυτοκόλλητο,και να παριστανει τον 'καμπόσο' στους άλλους φίλους του,οι οποίοι θα εξιστορούνε τα κατορθωματα του 'πάνθηρα' στις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων
-
δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.
η αλλαγη των κανονων μιας κοινωνιας σε δημοκρατικα πολιτευματα ειναι εφικτη και οχι με το να σκιζει καποιος λαστιχα και να ξεφουσκωνει και να απορυθμιζει καθρεπτες.
(κι αν δεν αρεσει σε καποιους το ο τι αυτο θεωρειται φθορα ξενης περιουσιας μπορει ακομα να το αλλαξει αρκει να το πιστευει) -
Επειδή αναφέρατε ΙΚΕΑ κτλ, τα πάρκινγκ των επιχειρήσεων θεωρούνται ιδιωτικός χώρος και δεν μπορεί να επέμβει η τροχαία.
-
Kαλή και χρήσιμη η ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια αλλά με κάποιο μέτρο και μια λογική ... Αν είναι να δημιουργούν δική τους κρατική εξουσία ... τότε ξεφευγουν και γίνονται γραφικοί.
Το λέω αυτό γιατί κάποιοι εκπρόσωποι τους είχαν βγει στα πρωινάδικα και έδειξαν με ύφος παντοδυναμίας ότι 'θα πέσει ο πέλεκης στους απείθαρχους' ...
Σέβομαι την προσπάθεια τους και λειτουργώ και εγώ έτσι (να σέβομαι τους χώρους ΑΜΕΑ, πεζών κλπ) αλλά είναι στις αρχές μου και στην νοημοσύνη μου. Θα μπορούσαν να αρκεστούν σε μια ειδοποίση ... ίσως με μια δόση χιούμορ ... για να κεντρίσει το ενδιαφέρον και την λογική του 'παραβάτη' ... -
Ο χρήστης bab2112 έγραψε:
δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.
η αλλαγη των κανονων μιας κοινωνιας σε δημοκρατικα πολιτευματα ειναι εφικτη και οχι με το να σκιζει καποιος λαστιχα και να ξεφουσκωνει και να απορυθμιζει καθρεπτες.
(κι αν δεν αρεσει σε καποιους το ο τι αυτο θεωρειται φθορα ξενης περιουσιας μπορει ακομα να το αλλαξει αρκει να το πιστευει)Ποιός μίλησε για σκισμένα λάστιχα; Όταν επικρατούν συμπεριφορές σαν της γυναίκας που περιγράφει πιο πάνω ο axel12p επόμενο είναι να περνάει στο μυαλό -έστω και σαν σκέψη- το να της κάνεις το αμάξι λαμπόγυαλο. Ε, αντί γι αυτό, τα αυτοκόλλητα είναι μια πολύ υγιής αντίδραση που χρειαζόταν καιρό τώρα.
Δεν έχω κολλήσει ποτέ αυτοκόλλητα. Με όσα βλέπω καθημερινά όμως το σκέφτομαι σοβαρά, γιατί έχω δει και στο εξωτερικό πως συμπεριφέρονται στους ανάπηρους (και σε χώρες που εμείς κατά τα άλλα τους κοροϊδεύουμε 'αμερικανάκια' κλπ) και ντρέπομαι για την πατρίδα μου.
-
To να σκεφτεσαι να αντιδρασεις (και να εγκληματισεις ακομα) δεν ειναι πρόβλημα,και ούτε και παρανομο.
Το να κανεις τη σκεψη σου όμως πραξη,επειδη ΕΚΡΙΝΕΣ οτι συμφωνα με τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη αξιζει να τιμωρηθει καποιος απο τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ χερια,καταλύοντας την οποιαδηποτε δημοκρατική διαδικασια θα μπορούσε να υπάρξει στο ενδιάμεσο για τετοιες περιπτωσεις,σε καθιστα,κατα τη γνωμη μου,επικίνδυνο για όλους μας. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Για εμενα και οι πανθηρες ειναι ζωα.
Ας παρουν την αστυνομια να ξεσκισει τον παραβατη (οταν και αν ερθει) η ας του αφησουν το αυτοκολητο στον υαλοκαθαριστηρα. Δεν υπερασπιζομαι τα αρχιζωα που παρκαρουν οπου να ειναι, αλλα μην τα ισοπεδονουνμε ολα στο ονομα των ζωων
Δηλαδή η διαφορά είναι στο αν θα κολλήσουν το αυτοκόλλητο ή θα το αφήσουν στον υαλοκαθαριστήρα;
Σήμερα, περιμένοντας στο πάρκινγκ του Carrefour, μέσα σε λίγη μόνο ώρα, σε ένα μόνο σημείο πέτυχα 4 διαφορετικά αυτοκίνητα να παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ. Η ζυγαριά γέρνει τόσο πολύ υπέρ των ζώων που κι ο ελάχιστος ακτιβισμός των πάνθηρων είναι σταγόνα στον ωκεανό. Απέχουμε τόσο πολύ από το σημείο που λες που δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου...
Με ποιο δικαιωμα ο πανθηρας ακουμπαει ενα ξενο αμαξι? Ειναι ο αντικαταστάτης των οργανων τις ταξης οταν αυτα λοιπουν? Αν τον τσακωσει το ζωο ιδιοκτητης και τον αρχισει στις φαπες θα εχει αδικο?
Για τις θεσεις των ατομων με ειδικες αναγκες σε σουπερμαρκετ κλπ κυριως φταινε οι διοικησεις αυτων. Σε ωρες αιχμης εχουν ατομα στο παρκινκ, ας τους που να φροντισουν και αυτο το θεμα.
-
Υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις επιπτώσεις ενός αυτοκόλλητου στο τζάμι ενός αυτοκινήτου σε σχέση με τις επιπτώσεις που έχει ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε θέση ΑΜΕΑ, ένα αυτοκίνητο που κλείνει ράμπα πεζοδρομίου, ένα αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο. Εκτός και αν θεωρούμε εδώ μέσα πως η ελάχιστη κόλλα που ίσως μείνει στο τζάμι του ιδιοκτήτη συγκρίνετε με την μη δυνατότητα κίνησης σε αυτή την πόλη όλων των ασθενών ομάδων. Ατόμων με ειδικές ανάγκες, γονέων με καροτσάκια, ατόμων τρίτης ηλικίας, παιδιών, καθώς και όλων μας που για να μετακινηθούμε με τα πόδια αναγκαζόμαστε πάμπολλες φορές να περπατάμε επί του οδοστρώματος θέτοντας την σωματική μας υγεία και την ίδια μας την ζωή σε κίνδυνο.
Για να προλάβω μερικούς, δεν έχω κολλήσει ποτέ αυτοκόλλητα, απλά εύχομαι κάποια μέρα όλα αυτά τα 'ζώα' να έρθουν στην θέση των υπολοίπων μήπως και συνειδητοποιήσουν πόσο λάθος συμπεριφέρονται. Όσο για την τροχαία και το 'οργανωμένο' κράτος, έχω πάψει προ πολλού να ελπίζω σε αυτό δυστυχώς. -
με συγχωρείς φίλε, αλλά εγώ πχ κάνω ποδήλατο κ όοοοοοοοοολο το πεζοδρόμιο είναι γεμάτο αμάξια... αναγκαστικά κατεβαίνω στον δρόμο...
αν πάθω κάτι εγώ, ποιος θα φταίει? εγώ ή ο μ@λ#κ@ς που με ανάγκασε να κατεβώ? ή μήπως καλύτερα να μην κάνω ποδήλατο στην παραλία της θεσνίκης κ να κάτσω σπίτι μου?
γιατί τη στιγμή που στη Σοφούλη (πχ λέώ τώρα, έναν δρόμο στη Θεσνίκη που περνάω με το ποδήλατο κ που έχει ράμπες κ έχει φαρδύ πεζοδρόμιο με λωρίδα σε μερικά σημεία) ο κάθε xyz μ#λ$κ@ς παρκάρει στις ράμπες κ δεν χωρώ με τίποτα να περάσω εγώ κ οι υπόλοιποι...
τέλος, ένας στο ποσειδώνιο είχε παρκάρει κ είχε κλείσει (5 cm απείχε από την κολώνα) όλη τη λωρίδα που έφτιαξαν για τους πεζου΄ς κ τα ποδήλατα...πέρασαν όλοι από εκεί... λοιπόν , κάποιος δεν άντεξε κ του έριξε ένα μπουκάλι σοκολατούχο γάλα σε όλο το αμάξι... μετά απο 4 μέρες πέτυχα το ΊΔΙΟ αμάξι στην ίδια ακριβώς θέση, χωρίς να μπορεί να περάσει κανένας... ίσως το έβαλε για δόλωμα ο μ@λ#κ$ς για να δει ποιος το έκανε την πρώτη φορά...
κ τέλος, δε θέλω να πληρώνω εγώ επιπλέον φόρους στη δημοτική κ δημόσια αστυνομία για να προσλαμβάνει άλλους 100 υπαλλήλους που θα γυρούν κ θα γράφουν τις ΑΠΕΙΡΕΣ παραβιάσεις στάθμευσης, επειδή ο κάθε υποανάπτηκτος μεγάλωσε στο σπίτι του χωρίς αρχές κ σεβασμό προς τον εαυτό του κ κατ επέκταση προς τους συνανθρώπους του. επειδή ο ηλ##$θιος αυτός παρκάρει ΟΠΟΥ βρει κυριολεκτικά, κ κάνει τον καμπόσο σε εμάς τους πεζούς κ ποδηλάτες...
όσο σχετικά με τα περί ιδιοκτησίας κ αυτοκόλλητου... είναι να γελάμε με τα μερικές τέτοιες αίολες διατυπώσεις... κ το άγγιγμα του προφυλακτήρα στο παρκάρισμα,κ η άνελξη των υαλοκαθαριστήρων, κ το άγγιγμα του αυτοκινήτου με το χέρι, κ μια δαχτυλιά στο παράθυρο, κ άλλα τόσα μικροπράγματα είναι φθορά ξένης περιουσίας... όμως δεν σκίσαμε στους άλλους κ κανένα καλτσόν για να παραπονιούνται τόσο... ένα αυτοκόλλητο είναι... τη στιγμή που έχεις κάνει τη βρωμιά σου (μην το πω πιο λαϊκά...), δεν έχεις το δικαίωμα να παραπονιέσαι για κάτι τόσο ποταπής σημασίας...
γατί η ελευθερία του ενός σταματά, εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου... κ ενεργός πολίτης είναι αυτός που ξέρει κ διεκδικεί τα δικαιώματά του στην κοινωνία μεταξύ ΙΣΩΝ ατόμων... αν είναι να φωνάξω την αστυνομία για να επιβάλλει την τάξη, θα το κάνω (όπως το έκανα παλιότερα), αλλά αν είναι να περιμένω την αστυνομία να τελειώσει το καφεδάκι της κ να έρθει, τότε με συγχωρείς φίλε, αλλά δε θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια... κ στο κάτω κάτω, κάνε μου μήνυση... θα μου πληρώσεις κ τον δικηγόρο στο τέλος, μαζί με την αποζημίωση για βλάβη που θα δώσεις... απεναντίας, εγώ δε θα δώσω τίποτα, μιας κ η κοινωνία θα είναι μαζί μου... το πολύ πολύ από φιλότιμο, να πληρώσω 1 euro για το azax για τα τζάμια...
Σημείωση...: το β' ενικό πρόσωπο είναι τυχαίο κ αναφέρεται για να διευκολύνει το λόγο... δεν καταφέρομαι προσωπικά σε κανέναν, παρά μόνο σε αυτούς που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την νοοτροπία της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των πεζών κ ποδηλατών της σύγχρονης αστικής κοινωνίας.
Οι Πάνθηρες των Δρόμων! (πεζοί ακτιβιστές)