-
το s3 για την πόλη βεβαίως βεβαίως
-
Xθές Σάββατο δοκίμασα το Α4.Πράγματι το αυτοκίνητο είναι αδύναμο με αυτόν τον κινητήρα, αν και πολύ καλοφτιαγμένο και με εξαιρετικό πλαίσιο.
Δυστυχώς δε βρήκα για δοκιμή τη BMW αν και απ'όσα διάβασα δε πρέπει να διαφέρει και πολύ απο το Α4 όσον αφορά την απόδοση του κινητήρα.Εντός της εβδομάδας έχω συνεννοηθεί για να δοκιμάσω τα Superb και Mondeo (Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα),και αν βρώ και τα Laguna και Passat ούτως ώστε μέχρι τη Παρασκευή αν είναι δυνατόν να παράγγείλω.
Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο συνομιλητής μας Coyot δε με ενδιαφέρει η μεταπώληση.Το αυτοκίνητο για μένα είναι εργαλείο της δουλειάς μου πρωτίστως.Με ενδιαφέρει να έχει τις λιγώτερες απαιτήσεις συντήρησης συν αυτά που ανέφερα στην αρχική δημοσίευσή μου.Φανταστείτε έναν τεχνίτη να ψάχνει ποιο δράπανο επί παραδείγματι έχει τη καλύτερη τιμή μεταπώλησης. -
Ο χρήστης DEVILS'LAWYER έγραψε:
Xθές Σάββατο δοκίμασα το Α4.Πράγματι το αυτοκίνητο είναι αδύναμο με αυτόν τον κινητήρα, αν και πολύ καλοφτιαγμένο και με εξαιρετικό πλαίσιο.
Δυστυχώς δε βρήκα για δοκιμή τη BMW αν και απ'όσα διάβασα δε πρέπει να διαφέρει και πολύ απο το Α4 όσον αφορά την απόδοση του κινητήρα.Εντός της εβδομάδας έχω συνεννοηθεί για να δοκιμάσω τα Superb και Mondeo (Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα),και αν βρώ και τα Laguna και Passat ούτως ώστε μέχρι τη Παρασκευή αν είναι δυνατόν να παράγγείλω.
Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο συνομιλητής μας Coyot δε με ενδιαφέρει η μεταπώληση.Το αυτοκίνητο για μένα είναι εργαλείο της δουλειάς μου πρωτίστως.Με ενδιαφέρει να έχει τις λιγώτερες απαιτήσεις συντήρησης συν αυτά που ανέφερα στην αρχική δημοσίευσή μου.Φανταστείτε έναν τεχνίτη να ψάχνει ποιο δράπανο επί παραδείγματι έχει τη καλύτερη τιμή μεταπώλησης.Από τη στιγμή που κάνεις δοκιμή, τότε στοιχηματίζω ότι θα πάρεις Λαγκούνα ή Superb (αρκεί να βγεις σε ανοικτό δρόμο).
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο συνομιλητής μας Coyot δε με ενδιαφέρει η μεταπώληση.Το αυτοκίνητο για μένα είναι εργαλείο της δουλειάς μου πρωτίστως.Με ενδιαφέρει να έχει τις λιγώτερες απαιτήσεις συντήρησης συν αυτά που ανέφερα στην αρχική δημοσίευσή μου.Φανταστείτε έναν τεχνίτη να ψάχνει ποιο δράπανο επί παραδείγματι έχει τη καλύτερη τιμή μεταπώλησης.Από τη στιγμή που κάνεις δοκιμή, τότε στοιχηματίζω ότι θα πάρεις Λαγκούνα ή Superb (αρκεί να βγεις σε ανοικτό δρόμο).
Έτσι ακριβώς, ειδικά αφού ήδη έχεις δοκιμάσει τα 1.6 της λίστας. Η διαφορές θα είναι εξωφρενικές, αλλά αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς είναι ότι για τόσα χλμ το χρόνο το κόστος καυσίμων είναι σημαντικός παράγοντας. Επίσης κοίτα τα χλμ μεταξύ των σερβις - το κόστος σου μπορεί να ανέβει δραματικά(!!!).
-
Περίμενε να ανακοινωθεί η κυκλοφορία του καινούργιου Mondeo και πάρε το παλιό σε (ακόμα πιο) σκοτωμένη τιμή. Κατά προτίμηση 2λιτρο. Με τα υπόλοιπα πάρε κανά δώρο στα παιδιά σου.
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Περίμενε να ανακοινωθεί η κυκλοφορία του καινούργιου Mondeo και πάρε το παλιό σε (ακόμα πιο) σκοτωμένη τιμή. Κατά προτίμηση 2λιτρο. Με τα υπόλοιπα πάρε κανά δώρο στα παιδιά σου.Πολύ σωστό και αυτό!
Τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή.
Πάντως και στη Ρενώ επειδή έρχεται το νέο μοντέλο (και δεν πουλάει και το παρόν), στην αρχή το παίζουν δύσκολοι και μετά... Κάνε παζάρια και θα δεις! -
Αν γράφεις χλμ και μάλιστα εθνική,εγώ θα πρότεινα κάποιο τουρμπάτο.Βάζεις μια 5η-6η και ξαναθυμάσαι το λεβιέ των ταχυτήτων στα διόδια.
Από τα τουρμπάτα που προτείνεις θα επέλεγα το Σκόντα,γιατί είναι και 1800 (αντίθετα με τα άλλα δίλιτρα) και καραδοκιμασμένος κινητήρας και απίστευτοι χωροι και σε εξευτελιστική πλέον τιμή (23Κ αν δεν κάνω λάθος).
Αν θέλεις ατμόσφαιρα ντε και καλά και μάλιστα για ταξίδια,πρέπει να πας σε δίλιτρο:Μάζντα,Μοντέο ή γκρουπ vag... -
παρε diesel καλυτερα.
-
Σήμερα δοκίμασα το Skoda Superb.
Μετά μια τυπική ενημέρωση του πωλητή για το αυτοκίνητο, τον παρακάλεσα να πραγματοποιηθεί η δοκιμή στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο λόγω του ότι αυτή θα είναι η κύρια αποστολή του.
Παραδόξως(;) το αίτημα μου έγινε αποδεκτό.Ίσως το ότι δήλωσα από την αρχή ότι το αυτοκίνητο θα αγοραστεί απολύτως μετρητοίς έπαιξε κάποιο ρόλο.Καταρχήν εντύπωση προκαλεί ο τεράστιος εσωτερικός χώρος και τα πολύ άνετα και μεγάλα καθίσματα με την πλήρη ρυθμισιμότητά τους.Δεύτερη ευχάριστη έκπληξη είναι η εξαιρετική ηχομόνωση.Αν δεν έβλεπα το στροφόμετρο στην αστική κίνηση σίγουρα θα γύριζα το κλειδί να το βάλω μπροστά.
Το αυτοκίνητο είναι μεγάλο και δυστυχώς δείχνει τον όγκο του.Χωρίς να δυσανασχετεί στην αστική κυκλοφορία σου 'λέει' ότι δεν τη προτιμά όπως και άλλα αυτοκίνητα αντίστοιχου μεγέθους φαντάζομαι.
Στον ανοιχτό δρόμο τώρα, είναι ιδιαίτερα γρήγορο και ο κινητήρας του ανεβάζει με χαρακτηριστική ευκολία στροφές με οποιαδήποτε σχέση στο κιβώτιο.Παρατήρησα όμως ένα πολύ μικρό πλην όμως υπαρκτό Turbo-Lag γύρω στις 3500 σ.α.λ.Να επισημάνω εδώ ότι παρά το γεγονός ότι οι ταχύτητες κουμπώνουν καλά, οι διαδρομή ανάμεσά τους θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερη, ενώ μια έκτη ταχύητητα θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.Το τιμόνι του έχει πολύ καλή αίσθηση, και είναι ακριβές τουλάχιστον με τα δικά μου μέτρα.Στις ανοιχτές καμπές το αυτοκίνητο ήταν βράχος και ακολουθούσε πιστά την τροχιά που είχα χαράξει.
Αντίθετα η ανάρτηση δε συμπαθεί τα διάφορα σαμαράκια και εμφανίζονται στιγμιαίες τάσεις 'πλεύσης' που όμως δεν επηρεάζουν την ευστάθεια του.
Να επαναλάβω ότι όλα τα παραπάνω γίνονται με χαρακτηριστική άνεση και ησυχία.Για να νοιώσει κανείς διάφορους θορύβους θα πρέπει να ανέβει πολύ πάνω απο τα 150 χ.α.ω , εγώ τουλάχιστον μέχρι τόσο το πήγα.
Η ποιότητά του είναι, κατά τη γνώμη μου, κορυφαία με ιδιαίτερη έμφαση στα εξαιρετικά δερμάτινα καθίσματα.Η αντοχή στο χρόνο είναι ένα ζητούμενο όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση.Έχω την αίσθηση ότι υστερεί έναντι του Audi μόνο στο σχεδιασμό του ταμπλώ το οποίο αν και πλήρες είναι υπέρ του δέοντος σοβαρό σε βαθμό που κάποιος να το χαρακτηρίσει 'παλιομοδίτικο'.Η εργονομία όμως και η λειτουργία των διαφόρων διακοπτών και χειριστηρίων αντισταθμίζουν το πιο πάνω ελάττωμα.Από εξοπλισμό έχει κυριολεκτικά τα πάντα.
Στα πιο πρακτικά ζητήματα τώρα.Τα σέρβις του είναι κάθε 30.000 χλμ, με ενδιάμεση αλλαγή λαδιών στα 15.000 χλμ.Η κατανάλωσή του αν μπορώ να κρίνω απο τη ροπή του και τη περίσσεια ισχύος στις μεσαίες στροφές πρέπει να κινείται σε λογικά πλαίσια.Κάποιος που έχει αυτοκίνητο με το συγκεκριμένο κινητήρα μπορει να εκφέρει γνώμη.
Εν αναμονή της δοκιμής του Μondeo, το Skoda μου άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.
Τέλος οφείλω να ζητήσω συγνώμη για τη μακροσκελή αυτή δημοσίευση. -
Πολύ κρίμα να μην έχει μία 6η αυτό το αυτοκίνητο (προφανώς δεν το επέτρεψε η κακιά μητριά VAG).
Εγώ με τον ίδιο κινητήρα σε Οκτάβια (τετρακίνητο όμως, με κοντύτερο διαφορικό και υπερδιπλάσια πίεση τουρμπίνας από άφτερμάρκετ πρόγραμμα), ταξιδεύω στα 150-160 με άφθονες προσπεράσεις και με κλιματισμό ή και με περισσότερα χωρίς κλιματισμό (το χειμώνα), με 10-12 λίτρα / 100χλμ. Με περισσότερη πειθαρχία έχω δει και 9.
Στην πόλη έχω δει και 16 (μπορώ να το γυρνάω στο στοκ πρόγραμμα αν θέλω, αλλά το ξεχνάω / βαριέμαι να ψάχνω την πρίζα OBD στο σκοτάδι / θέλω να απολαμβάνω και καμιά σπρωξιά στην πλάτη και εντός πόλης) !
Στην πίστα 18-20.
Σε μποτιλιάρισμα αμέσως μετά την εκκίνηση 80! (ναι, ογδόντα)
Πρόβλημα κανένα επί μία διετία. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Πολύ κρίμα να μην έχει μία 6η αυτό το αυτοκίνητο (προφανώς δεν το επέτρεψε η κακιά μητριά VAG).Είχε το προηγούμενο Passat 1.8T 6η;
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Αν γράφεις χλμ και μάλιστα εθνική,εγώ θα πρότεινα κάποιο τουρμπάτο.Βάζεις μια 5η-6η και ξαναθυμάσαι το λεβιέ των ταχυτήτων στα διόδια.
Από τα τουρμπάτα που προτείνεις θα επέλεγα το Σκόντα,γιατί είναι και 1800 (αντίθετα με τα άλλα δίλιτρα) και καραδοκιμασμένος κινητήρας και απίστευτοι χωροι και σε εξευτελιστική πλέον τιμή (23Κ αν δεν κάνω λάθος).
Αν θέλεις ατμόσφαιρα ντε και καλά και μάλιστα για ταξίδια,πρέπει να πας σε δίλιτρο:Μάζντα,Μοντέο ή γκρουπ vag......ή Avensis ή Accord
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πολύ κρίμα να μην έχει μία 6η αυτό το αυτοκίνητο (προφανώς δεν το επέτρεψε η κακιά μητριά VAG).
Είχε το προηγούμενο Passat 1.8T 6η;
Ρε Ικαρ, μια κουβέντα είπαμε! Γιαγιά σου είναι; (που λέει και το ανέκδοτο )
-
Από χρόνους πράδοσης σε όλα τα παραπάνω αυτοκίνητα τι παίζει; (όχι ειδικές παραγγελίες)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μπορεί να είχε η κινέζικη έκδοση...
-
Δεν ξέρω και δε με ενδιαφέρει αν το Superb βασίζεται στο προηγούμενο Passat ή αν είναι Κινέζικο Πορτογαλικό ή οτιδήποτε άλλο.
Αυτό που είδα μέσω της δοκιμής το έγραψα:Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κάνει πολύ καλά τη δουλειά για την οποία προορίζεται.Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα από αυτό, όπως ίσως υπάρχουν καλύτερα από το οποιοδήποτε αυτοκίνητο ανεξαρτήτως κατηγορίας και τιμής.Έχοντας οδηγήσει όλα αυτά τα χρόνια αυτοκίνητα από όλες τις 'σχολές', προκαταλήψεις δεν έχω περί καταγωγής, και ούτε υποτιμώ καμμιά μάρκα.
Πιο πάνω έγραψα για το μοναδικό αυτοκίνητο (Citroen Xantia) που έδωσα με 'μόνο' 55.000 χλμ.To αυτοκίνητο αυτό ήταν εξαιρετικό ΟΤΑΝ και ΟΣΟ δούλευε.Και τολμώ να πω ότι οι Γάλλοι είναι ανώτεροι όλων στο συνδυασμό άνεσης-οδικής συμπεριφοράς.Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να ξαναπάρω αυτοκίνητο Citroen ΑΝ και ΟΤΑΝ οι Γάλλοι αποκτήσουν αποδεκτή ποιότητα κατασκευής.Επί του θέματος τώρα:
Λόγω καιρικών συνθηκών δε μπόρεσα σήμερα να δοκιμάσω το Mondeo.Eπίσης απευθυνόμενος σε κάποιον έμπορο Renault για δοκιμή του Laguna, μου απάντησε ότι δεν έχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή αλλά μου υποσχέθηκε ότι θα με ειδοποιήσει μέχρι τέλος αυτής της εβδομάδας.
Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν, όσον αφορά το Μοndeo. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μπορεί να είχε η κινέζικη έκδοση...
Όπου γάμος και χαρά...
-
Παίζοντας και εγώ λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, το xantia μας δουλεύει με 210.000κμ και νομίζω ότι εξακολουθεί να σου δίνει την ίδια άισθηση με την απαραίτητη συντηρηση...
(Ο κάλος μου )
-
Kάνε ένα ανάλογο τεστ ντράιβ και στα Legacy και Passat δίλιτρο,και έπειτα κάνεις την όποια επιλογή σου....
Κατ'εμέ το Legacy είναι το καλύτερο,και το Superb μακράν το συμφερότερο...
-
Δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να αμφιβάλλω αγαπητέ citastak.
Το έγραψα και πιο πάνω ότι το Xantia ήταν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο με προβλήματα, στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον, αξιοπιστίας.Iσως να ήμουν εγώ ο άτυχος.Τίποτε λιγώτερο και τίποτε περισσότερο.
Εγώ δημοσίευσα αυτό το θέμα να ζητήσω γνώμες επί συγκεκριμένων αυτοκινήτων, και να εκθέσω τις εντυπώσεις που αποκόμισα από τη δοκιμή τους.
Σέβομαι τις προτιμήσεις και τη γνώμη του καθενός.
Μακάρι να είχα χρόνο να δοκιμάσω όλα τα αυτοκίνητα που πρότειναν οι συνομιλητές μας, ανεξάρτητα αν είναι Ιαπωνικά, Γερμανικά, Γαλλικά ή Κορεάτικα.
Δυστυχώς όμως διακρίνω μια τάση να ξεκινήσει αντιπαράθεση μέσω ειρωνικών σχολίων.
Αν είναι να ξεκινήσει διαμάχη μεταξύ οπαδών καλύτερο είναι οι αρμόδιοι του φόρουμ να διαγράψουν το θέμα αυτό.
Ελπίζω να είναι επαρκείς οι εξηγήσεις μου για την αποφυγή οποιουδήποτε είδους παραξηγήσεων.
Μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο