-
Μου έβγαινε κι εμένα αντίστοιχη σελίδα, για να μου πει πως έχει αλλάξει ο αριθμός κλήσης. Μόνο που ο νέος αριθμός κλήσης δε λειτουργούσε.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αλλο να παίζει HD σε ανάλυση του monitor (12801024) και άλλο σε ανάλυση του προβολέα ή της τηλεόρασης όμως (19201080).Αυτό δεν νομίζω πως ισχύει.
Την επεξεργαστική ισχύ της CPU την θες για να κάνει decode ένα συγκεκριμένο μέγεθος πληροφορίας, το οποίο εξαρτάται από την κωδικοποίηση και την ανάλυση του video/εικόνας.
Χρειάζεσαι bandwith κυρίως μεταξύ CPU->VGA για την μεταφορά της αποκωδικοποιημένης πληροφίας (εξαρτάται μόνο από την ανάλυση της εικόνας/video) και αποθηκευτικού μέσου->CPU για την μεταφορά της κωδικοποιημένης πληροφορίας (720p με 5.1 ήχο βγάζει ~1.2GB για 40 λεπτά video σε Η264)
Η τελική ανάλυση που θα δείξεις την εικόνα είναι τελείως ανεξάρτητη του μεγέθους των επεξεργασμένων/μεταφερόμενων δεδομένων, και εξαρτάται μόνο από την ικανότητα resampling (εάν χρειάζεται) και fill rate της κάρτας γραφικών. Γενικώς τα τελευτάια χρόνια δεν υπάρχει κάρτα που να μην μπορεί να σηκώσει 25fps ακόμα και σε υψηλότερες αναλύσεις από fullHD.
Long story short, σε ό,τι ανάλυση και αν δείξεις ένα video -δεδομένης ανάλυσης- την ίδια ισχύ και bandwith θα χρειαστείς, αφού η επεξεργασία και η ποσότητα θα είναι δεδομένη. Η ανάλυση που θα παράγει στην έξοδό της η κάρτα γραφικών δεν επηρεάζει την έως τότε διαδικασία, η οποία για κάθε video είναι δεδομένη. Resampling και fill rate οποιαδήποτε έστω και τίμια VGA δεν έχει πρόβλημα να σηκώσει στα fps της αναπαραγωγής video.
Επίσης το bandwith από το αποθηκευτικό μέσο, δύσκολα να είναι πρόβλημα, αφού μιλάμε για κωδικοποιημένη πληροφορία (δλδ το να είναι ικανό να μεταφέρει 1.2GB ή ακόμα και 3 σε 40 λεπτά δεν είναι θέμα).Το bandwith CPU->VGA μπορεί να αποτελέσει bottleneck στη διαδικασία, αφού εκεί μιλάμε για αποκωδικοποιημένη εικόνα, που μπορεί να φτάσει αρκετά μεγάλα μεγέθη.
Και φυσικά η δυνατότητα της CPU να κάνει decode όλη την πληροφορία στο χρόνο που χρειάζεται.ΕΕΠ σε games η αύξηση της ανάλυσης επηρεάζει τις απαιτήσεις επεξεργαστικής ισχύος γιατί αλλάζει και το μέγεθος της πληροφορίας που 'δείχνει'. Στο video αυτά είναι δεδομένα. Επίσης σε games τα fps είναι πολύ περισσότερα και εκεί υπάρχουν προβλήματα με το fill rate. Κυρίως αν χρησιμποιηθουν anti-aliasing κλπ για τα οποία η ίδια εικόνα 'ζωγραφίζεται' 4 και 8 φορές.
-
Βασικα αυτο ηθελα να πω, που ειπε ο mjacob.... να ναι καλα... γιατι εγω δεν θα το ποσταριζα. Η CPU εκανε decode την υψηλη αναλυση... Μας ειναι αδιαφορο σε τι αναλυση θα παιχτει. Δεν ειναι game...
+1 στον jacob κατα συνεπεια...
-
+1 κι από μένα, καθώς η θεωρία είναι ακριβώς αυτή. Μόνο που στην πράξη δεν είναι πάντα έτσι - τουλάχιστον από τις δοκιμές που έχουμε κάνει εγώ και κάποιοι άλλοι.
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Σκεφτομαι να παρω αυτο..http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.580180
Γνωμες?Εξαρτάται από το τι χρήση την προορίζεις. Για σοβαρή ενασχόληση με προσομοιωτές είναι **μακράν **καλύτερο να δώσεις κάτι παραπάνω από 90 ευρώ και να πάρεις αυτό.
-
Yπάρχει περίπτωση το peer guardian να κόβει τα βίντεο στον εσυσωλήνα;
-
Βεβαίως. Για να τα δεις επέτρεψε προσωρινά το HTTP.
Αν βαριέσαι να το κάνεις αυτό, άνοιξε το παράθυρο και δεξί κλικ σε ότι μπλοκάρει και permanent allow.
-
Την βρήκα την άκρη, ευχαριστώ Λεωνίδα!!
Άσχετο, ήσουν μήπως Αθήνα το σ/κ/δ που περασε;
-
Όχι, δε κουνήθηκα - είναι η νεκρή εποχή ανάμεσα στο χειμώνα και στο καλοκαίρι που φέτος αρχίζει νωρίς και δυναμικά.
Αύριο λέω να πάω μια βόλτα Σέρρες να δω τον Ανδρέα να στρίβει.
-
Έτυχε και είδα στο ΣΕΦ κοντά ίδιο χρώμα σιβικ, με θεσσαλονικιώτικες πινακίδες και μπάρες από πάνω.
-
Google searches web's dark side
One in 10 web pages scrutinised by search giant Google contained malicious code that could infect a user's PC.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Google searches web's dark sideOne in 10 web pages scrutinised by search giant Google contained malicious code that could infect a user's PC.
Από το παραπάνω αρθρο
The vast majority exploit vulnerabilities in Microsoft's Internet Explorer browser to install themselves. -
και τι φταίει το γκουγκλ που οι σελίδες έχουν trojans κτλπ?
ερώτηση: πώς γίνεται στα xp όταν βάζεις ένα usb storage device, όπως stick ή εξωτερικό σκληρό να το κάνει αυτόματα optimize for performance? Γιατί το default είναι optimize for quick removal
-
Δεν είπε κανείς ότι φταίει το Google.
Λύστε μου μια απορία. Όταν κάνετε αναζήτηση στο Google, σας βγάζει προειδοποίηση για κάποια αποτελέσματα όπως γράφει το άρθρο;
-
Eδω και μια εβδομαδα,τα οn-line βιντεο στο pc μου δεν δειχνουν εικονα παρα μονο ηχο...
Ομως ορισμενων σελιδων οπως το youtube τα δειχνει κανονικα...
Μηπως δε μου δειχνει μονο οσα χρησιμοποιουν java?
Τι μπορω να κανω? -
Eδω και μια εβδομαδα,τα οn-line βιντεο στο pc μου δεν δειχνουν εικονα παρα μονο ηχο...
Ομως ορισμενων σελιδων οπως το youtube τα δειχνει κανονικα...
Μηπως δε μου δειχνει μονο οσα χρησιμοποιουν java?
Τι μπορω να κανω?Οντως ειναι java, πηγαινε κανε install κανα πακετο και θα ειναι οκ. Αλλα υποθετω το firefox εχει ηδη java πανω Για καλο και για κακο κανε reinstall το firefox.
-
Eχω i.e 6.0!
Να βαλω f.f?
Δεν εχω τρελες απαιτησεις!
Θα το δοκιμασω και θα δειξει! -
δεν έχει java o ff, εσύ κατεβάζεις και θα στο ζητήσει όταν χρειαστεί
-
πως μπορω να κατεβασω πολλα αρχεια απο το rapidsh@re χωρις να χρειαζεται να κανω disconnect για να αλλαζει η IP μου?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πως μπορω να κατεβασω πολλα αρχεια απο το rapidsh@re χωρις να χρειαζεται να κανω disconnect για να αλλαζει η IP μου?Με proxy που αλλάζεις τον server.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#10]