-
Δεν νομίζω να ειναι έτσι ακριβώς τα πράγματα
Αν το Α4 θελει μισο βασικο μισθο για καθε σερβις...
α) Νομίζεις ότι τα service για το RAV είναι φθηνά ? (ειδικά όταν ανέβουν τα χιλιόμετρα?)
αν τα παραθυρα ανεβαινουν οποτε θυμουνται...
β) Παράθυρα δεν έχω ακούσε ποτέ να ανεβοκατεβαινουν
αν καταπινει μισο βενζιναδικο για ενα ταξιδι...
γ) γιατί το RAV πόσο θα καταπίνει? (τετρακίνηση γαρ)
αν μετα απο 2 χρονια φτασει να αξιζει τα μισα λεφτα...
γιατί το RAV πόσο θα αξίζει ?
Πιστεύω ότι και τα 2 αμάξια ειναι καταπληκτικά και προσωπικά μου αρέσουν και τα 2. Οι διαφορές στην συντήρησή τους όμως δεν ειναι τόσο τραγικές . (Χώρια που με το RAV θα έχει παραπάνω τέλη κυκλοφορίας)
-
Ποσο κοστιζουν τα σερβις του Α4;
-
ΠΑΡΕ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟ......
-
Γειά σας,
Κατ΄αρχήν δεν γνωρίζω από κοντά τα δύο αυτοκίνητα.
Προσωπικά θα προτιμούσα το RAV4, εάν ισχύουν τα κριτήρια (ιεραρχικά) οπως τα έχεις γράψει και με δεδομένο ότι και τα δύο αυτοκίνητα είναι σε παρόμοια κατάσταση σαν μεταχειρισμένα.
Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος, που έχει ζήσει και με τα δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα, για να σου λύσει άμεσα τις απορίες.
Από την άλλη θέλεις να ταξιδεύεις και με μέση ταχύτητα 150-160 χλμ/ω ...!! (δεν συμμερίζομαι την άποψή σου για μ.ω.τ. στους δρόμους μας με την οικογένεια μέσα και δεν εννοώ φυσικά, αυτή την ταχύτητα κάποιες φορές σε κάποια σημεία του δρόμου).
Εδώ πιστεύω, ότι πλεονεκτεί το Audi, αφού προορίζεται για τέτοια χρήση.
Άν εσύ πάντως, δεν καταλήξεις με την ιεράρχιση των ...'θέλω' σου και 'χρειάζομαι' (πραγματικά όμως) σε συνάρτηση και με το 'μπορώ', θα ...πελαγώσεις ! (αφού και τα δύο δεν ...σχετίζονται και τόσο μεταξύ τους).Φιλικά
Μάξιμος
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μ.Ω.Τ. 150-160 σημαίνει σχεδόν συνέχεια 200+ στο ταχύμετροΕννοεί γενικά (στις ευθείες και σε κάποια σημεία), γιατί αλλιώς δεν θα το έλεγε...
Μία νύχτα πριν από χρόνια είχα κάνει 121,1 χλμ μετά τα διόδια της πάτρας (ρίο) προς την αθήνα, με μέση ωριαία 164,2 χ.α.ω. -- χρονομετρημένα --, και ομολογώ ότι ήταν όντως πολύ γρήγορα... (ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ)...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μ.Ω.Τ. 150-160 σημαίνει σχεδόν συνέχεια 200+ στο ταχύμετρο
Εννοεί γενικά (στις ευθείες και σε κάποια σημεία), γιατί αλλιώς δεν θα το έλεγε...
Μία νύχτα πριν από χρόνια είχα κάνει 121,1 χλμ μετά τα διόδια της πάτρας (ρίο) προς την αθήνα, με μέση ωριαία 164,2 χ.α.ω. -- χρονομετρημένα --, και ομολογώ ότι ήταν όντως πολύ γρήγορα... (ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ)...
_
Εγω την ιδια αποσταση την ειχα κανει μια φορα με μεση ταχυτητα 201,23 χ.α.ω. Νυχτα ηταν και τοτε που το εκανα και εγω.Και εκανε πολυ κρυο και με ειχε πλακωσει το παπλωμα!!!
Ασε μας ρε φιλε που εκανες αυτη την διαδρομη με 164 μεση ταχυτητα. Οποιος ξερει το δρομο καταλαβαινει. -
Όταν λες RaV4 ποιό λες το προηγούμενο ή το τωρινο?????
Απο πλευρά άνεσης, ξεκούραστο ταξίδι, ρεπριζ για δύσκολες προσπεράσεις, ενεργητικής ασφάλειας, ησυχίας και πολυτέλειας στο εσωτερικό το Α4 θα κουνήσει το μαντήλι στα πρώτα μέτρα της ΕΟ αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους καθώς πέραν των άλλων με το RAV είσαι στον ημιόροφο!!!!!!!
Ο χώρος των αποσκευών στο Α4 είναι μεγαλύτερος καθώς το Rav και αρκετά SUV της κατηγορίας δεν έχουν τελικά τόσο μεγάλο χώρο σε σχέση μ΄αυτό που φαντάζονται οι κάτοχοι αρχικά!!!!!
Σε κόστος συντήρησης το Rav πλεονεκτεί ...... και επιπλέον στο γεγονός ότι μπορείς να κάνεις και λογικές εξορμήσεις εκτός δρόμου!!!!!
Αν θες χιόνια με τα σωστά λάστιχα και τα δύο θα σε βγάλουν χαμογελαστό!!!!!
Δική μου επιλογή μακράν το Α4 -
Εννοεί γενικά (στις ευθείες και σε κάποια σημεία), γιατί αλλιώς δεν θα το έλεγε...
_
Εγω την ιδια αποσταση την ειχα κανει μια φορα με μεση ταχυτητα 201,23 χ.α.ω. Νυχτα ηταν και τοτε που το εκανα και εγω.Και εκανε πολυ κρυο και με ειχε πλακωσει το παπλωμα!!!
Ασε μας ρε φιλε που εκανες αυτη την διαδρομη με 164 μεση ταχυτητα. Οποιος ξερει το δρομο καταλαβαινει.Γιατι ? Που ειναι το περίεργο ? Αν ταξιδεύεις 2 - 4 ώρα τα χαράματα όπου ο δρόμος είναι άδειος (το τονίζω αυτό) τότε ειναι απόλυτο φυσιολογικό.
-
Το RAV4 MK2 είναι το τελευταίο πραγματικά αξιόπιστο αυτοκίνητο που κατασκεύασε η Τoyota. Έχει μονο πλεονεκτήματα σαν αυτοκίνητο αλλά σαν χιλιομετροφάγος δεν λέει και πολλά. Σε σχέση με το Α4 είναι ΠΟΛΥ περισσότερο θορυβώδες, αλλά η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η καλή 4κίνηση σε πάνε παντού.
Για τα πλαστικά κ.λ.π. εντάξει, ΚΑΜΜΙΑ σχέση. Πολύ καλύτερο το Α4.
Για την κατανάλωση πρέπει να είναι τα ίδια. Αν πηγαίνεις όμως το RAV4 στα 150 χλμ/ώρα τότε καταναλώνει πάρα πολύ. Για το Α4 δεν ξέρω να σου πω.Οπότε αν σε ενδιαφέρουν οι χωματόδρομοι και οι εκτός δρόμου αποδράσεις κάνε θυσία την άνεση στο ταξίδι και τα ωραία πλαστικά και πάρε RAV4 MK2.
Εγώ αυτό έκανα και απέρριψα κοτζάμ Golf GTi.Aν όχι τότε ασυζητητί A4. Στα υπόλοιπα είναι παντού καλύτερο εκτός ίσως από τη ρυθμισιμότητα. Και εκεί είναι πολύ καλό το RAV4.
A υπάρχει και η μέση λύση (και μάλλον η καλύτερη) το δίλιτρο forester turbο.
-
Ο χρήστης basilis55 έγραψε:
Ασε μας ρε φιλε που εκανες αυτη την διαδρομη με 164 μεση ταχυτητα. Οποιος ξερει το δρομο καταλαβαινει.Δεν το εθεσα σωστα... οταν ειπα για μωτ 150-160 χλμ εννοουσα να μπορω να ταξιδευω με μια τετοια ταχυτητα κατα μεσο ορο, αυτο σημαινει απο 120 μεχρι 180 οπου επιτρεπεται απο την κατασταση του δρομου. Οταν ειναι τα παιδια μεσα, αφηστε το, πανω απο 140 σε ευθεια δεν παιζει.
Ο δρομος Κορινθου-Πατρων ειναι σκοτωστρα, αλλα τις μικρες ωρες τις νυχτας και με την ταυτοτητα στα δοντια, υπαρχουν κομματια που μπορει καποιος να χτυπησει 200αρα. Μια φορα εκανα τη διαδρομη τετοια ωρα, εννοειται μονος μου, με μια 316. Το κοντερ εδειχνε απο 160 χλμ/ωρα μεχρι τελικιασμα στα 200κατι.Στο θεμα μας τωρα... Οπως ειπα ειχα το Rav4 ΜΚ2 f/l και σας ευχαριστω που μου θυμισατε την ξερη αντιδραση της πισω αναρτησης και το θορυβο μετα τις 3500 στροφες. Αν δεν υπηρχαν αυτα τα δυο μειονεκτηματα θα ετεινα προς το Rav4.
Νομιζω οτι η πλαστιγγα γερνει υπερ του Α4...
υπερ εναντι του Rav- ποιοτητα κατασκευης
- καλυτερο 'πατημα' στο δρομο
- καλυτερη τετρακινηση λογω Τορσεν διαφορικου
- ανεση στα ταξιδια
- μικροτερα τελη (?)
κατα
- κοστος σερβις (?)
Οπότε αν σε ενδιαφέρουν οι χωματόδρομοι και οι εκτός δρόμου αποδράσεις κάνε θυσία την άνεση στο ταξίδι και τα ωραία πλαστικά και πάρε RAV4 MK2.
Δεν με ενδιαφερουν οι χωματοδρομοι, αλλα το off-road, κατι που το Rav4 δεν μπορει να ανταπεξελθει... μιλαω εκ πειρας. Οποτε για την ασφαλτο 'παιζει' το Α4 και εκτος δρομου... παμε με Jimnακι.
A υπάρχει και η μέση λύση (και μάλλον η καλύτερη) το δίλιτρο forester turbο.
Το σκεφτηκα κι αυτο, αλλα δε μου αρεσε το κοψιμο του (αφου θυμιζει υπερυψωμενο s/w) και το λιτο εσωτερικο του (υποκειμενικη αποψη βεβαια).
-
Και το Α4 Torsen έχει.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Και το Α4 Torsen έχει.Αυτο ειπα.... υπερ του Α4 εναντι του Rav. To Rav στις 'πλουσιες' εκδοσεις του δεν εχει Τορσεν αλλα συνεκτικο συμπλεκτη αν θυμαμαι καλα.
-
και γω στην ίδα κατάσταση με σένα φίλε ήμουν και κατέληξα σε Α4 Avant Quattro!!!!
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Και το Α4 Torsen έχει.
Αυτο ειπα.... υπερ του Α4 εναντι του Rav. To Rav στις 'πλουσιες' εκδοσεις του δεν εχει Τορσεν αλλα συνεκτικο συμπλεκτη αν θυμαμαι καλα.
Ναι, δίκιο έχεις. Διάβασα λάθος.
Το Rav δεν ξέρω τι τετερακίνηση έχει. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
και γω στην ίδα κατάσταση με σένα φίλε ήμουν και κατέληξα σε Α4 Avant Quattro!!!!Μηπως σου ειναι ευκολο να μας πεις για κοστος...
- σερβις
- ανταλ/κων
- καταναλωσης
- τελων κυκλοφοριας
- ασφαλειας
Και πως σου φαινεται απο θεμα... - αξιοπιστιας
- ανεσης
- οδηγικης συμπεριφορας
- ενεργητικης και παθητικης ασφαλειας
- χωρων
Βρηκαμε παπα, ας θαψουμε 5-6!
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
και γω στην ίδα κατάσταση με σένα φίλε ήμουν και κατέληξα σε Α4 Avant Quattro!!!!
Μηπως σου ειναι ευκολο να μας πεις για κοστος...
- σερβις
- ανταλ/κων
- καταναλωσης
- τελων κυκλοφοριας
- ασφαλειας
Και πως σου φαινεται απο θεμα... - αξιοπιστιας
- ανεσης
- οδηγικης συμπεριφορας
- ενεργητικης και παθητικης ασφαλειας
- χωρων
Βρηκαμε παπα, ας θαψουμε 5-6!
Πρόσεξε εγώ το περιμένω ακόμα γιατί είναι καινούργιο!!!!
Παίρνω που και που το Α4 2004 του πεθερού 1.8Τ προσθιοκίνητο δεν μου αρέσει μόνο τα μαλακα αμορτισερ του και το ελαφρύ τιμόνι!!!!! Πρόχθες όμως που πήγαινα Θεσσαλονίκη και μου πετάχτηκε σκυλι στη Λάρισα με έσωσε!!!! με οποιοδήποτε SUV θα είχα τουμπάρει!!!!
Είχα Golf GTI οπότε μέτρα για κόστος συντήρησης 150,000 χλμ στα 6 χρόνια 6,000 Euro πληρωμές σε service (όλα σε αντιπροσωπεία)Λοιπόν το Α4 στα 2 χρόνια δεν έχει βγάλει τίποτα παρα μόνο έχασε μια φορά το παρα φλού από τρύπα στο δοχείο!!!
Ασφάλεια μεικτή 1500 τον χρόνο, κατανάλωση με 3/4 ρεζερβουάρ Αθήνα - Θεσ/νίκη γρήγορα (με μόνιμη τετρακίνηση θες 1 τεπόζιτο 12-13λίτρα/100km).
Για ανήσυχο οικογενειάρχη είναι ότι πρέπει, κρατάει αξία μεταπώλησης και δεν κάνει για τέσσερις μπασκετμπολίστες!!!!! -
Ο χρήστης basilis55 έγραψε:
Ασε μας ρε φιλε που εκανες αυτη την διαδρομη με 164 μεση ταχυτητα. Οποιος ξερει το δρομο καταλαβαινει.Ευχαριστώ πολύ για την ειρωνεία...
Kατα τα άλλα, είμαι πολύ γνωστός 'φιδάς' και με έχει πάρει χαμπάρι όλο το 4TF...ΕDIT: Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί που καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάω...
_
-
Αν θες , ανεση , ασφαλεια, υψηλες ταχυτητες,και κανεις ερκετα ταξιδια το rav ΔΕΝ σου κανει.
Το Α4 ειναι το αμαξι που χρειαζεσαι.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Είχα Golf GTI οπότε μέτρα για κόστος συντήρησης 150,000 χλμ στα 6 χρόνια 6,000 Euro πληρωμές σε service (όλα σε αντιπροσωπεία)
Λοιπόν το Α4 στα 2 χρόνια δεν έχει βγάλει τίποτα παρα μόνο έχασε μια φορά το παρα φλού από τρύπα στο δοχείο!!!
Ασφάλεια μεικτή 1500 τον χρόνο, κατανάλωση με 3/4 ρεζερβουάρ Αθήνα - Θεσ/νίκη γρήγορα (με μόνιμη τετρακίνηση θες 1 τεπόζιτο 12-13λίτρα/100km).€ 6.000 σε 6 χρονια! Πολλα δεν ειναι? Ελπιζω να μην παιζουν τετοια ποσα σε συνεργειο εκτος αντιπροσωπειας, φανταζομαι οτι θα ειναι τουλαχιστον τα μισα... ευσεβης ποθος?
H καταναλωση ειναι σχεδον ιδια με το Rav4 MK2 κινουμενο επισης σε γρηγορους ρυθμους.
Τανκε cpp... και καλοταξιδο! -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
_
Τα νούμερα που λες είναι εφικτά και χωρίς αυτόματο μωχ. έχω κάνει το Kιάτο -Ρίο 100 χλμ σε 36 λεπτά..... και νάι στις ευθείες πρέπει να έχεις 220-240 και στις στροφές το λιγότερο 150, αν και δεν πιστέυω οτι καμία στροφή δεν είναι για κάτω από 170, αλλα ας μην πάς στο όριο
Γερμανος ή Γιαπωνεζος οικογενειαρχης?