-
JETTA 1.4 TSI HIGHLINE 20280€
-
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
φιλε μακρια από VWΜιλάω εκ πείρας
φίλε μακρυά από τα αμάξια
Μιλάω εκ πείρας...
μηχανόβιος
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
φιλε μακρια από VW
Μιλάω εκ πείρας
Μιλάω εκ πείρας...
μηχανόβιος
επίσης κάτι έχει πάρει το αυτί μου για το στιφάδο αν το φας βράδυ.
μακριά.... -
Ο χρήστης dwbh έγραψε:
φιλε μακρια από VW
Μιλάω εκ πείρας
Μιλάω εκ πείρας...
μηχανόβιος
μακριά....πιες σόδα...
-
Είναι προφανές ότι κάποιοι ανήκουν σε συγκεκριμενα 'στρατόπεδα' και τα υποστηρίζουν με σθένος με επιχειρήματα που σε πολλές περιπτώσεις είναι σωστά..! Αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να μη φτάνουμε σε σημείο να μη θέλουμε να παραδεχτούμε την αλήθεια.
Τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα όσον αφορά το Jetta και την Corolla
To 1ο υπερέχει σε επιδόσεις (σημαντικά ομως..)
η Corolla είναι υπερέχει σε αξιοπιστία, κόστος χρήσης, και εγγύησηΣτους υπόλοιπους τομείς (παθητική ασφάλεια, κατανάλωση, χώρους, άνεση) νομίζω ότι οι διαφορές δεν θα είναι αξιόλογες.
Αυτά.. και να αναφέρω επίσης ότι είμαι ένας πολύ ευχαριστημένος ιδιοκτήτης ενός Corolla Η/Β 1.3 του 94 με 240000κμ (τέρας αξιοπιστίας και με καλές επιδόσεις για την εποχή του) και προσφάτως ενός Golf Gt (στα 1300 km που έχω κάνει ως τώρα η κατανάλωση είναι 8.0 λ/100km, με αρκετά σβέλτη οδήγηση και 4 άτομα στο 70% περίπου των km αυτών). Σαν πιο ουδέτερος λοιπόν, πιστεύω ότι η Toyota είναι κορυφή στο θέμα αξιοπιστίας και σιγουριάς που σου εμπνέει το αυτοκίνητο ως προς τη λειτουργία του, αλλά ο TSi μπορεί να συγκριθεί μόνο με 2λιτρο ατμοσφαιρικό και πάνω και όποιος δε θέλει να το δει αυτό μάλλον έχει παρωπίδες..
Η διαφορά στα άλογα μπορεί να είναι μικρή αλλά στη ροπή και τις ρεπρίζ πολύ μεγάλη.. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μακριά....πιες σόδα...
Ούτε γι' αστείο. Λειτουργεί ως... προωθητικό fart booster! Ούτε EURO 1 δεν περνάς μετά
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
μακριά....πιες σόδα...
Ούτε γι' αστείο. Λειτουργεί ως... προωθητικό fart booster! Ούτε EURO 1 δεν περνάς μετά
-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Μήπως έχετε θεοποιήσει το TSi ? Εντάξει ωραία ιδέα αλλά μήπως υπερβάλουμε λίγο?Όσο αφορά τις προσπεράσεις που το κάνατε θέμα, πολύ λίγα αυτοκίνητα προσπερνάνε πραγματικά γρήγορα.Και αυτά είναι ελάχιστα.
Και στο κάτω κάτω της γραφής κατεβάζει και ταχύτητα για να προσπεράσει.Αν έχεις την ψευδαίσθηση οτι τα περνάς όλα την έχεις βάψει στο μέλλον.Και κάτι Off topic. Όποιος λεχει οδηγήσει μηχανή πάνω από 400 κυβικά και όχι αναγκαστικά super sport καταλαβαίνει τι σημαίνει γρήγορη προσπέρασηαν έχεις 80 και 3η θα κατεβάσεις; ή μόνο το αργό μπορεί να κατεβάσει; σκέψου τι γίνεται αν κατεβάσει το γρήγορο
-
εγω ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω,αν και εχω διαβάσει εκατοντάδες σελίδες του forum,γιατί είναι τόσο δύσκολο για κάποιους να παραδεχτούν ότι η vw με τον tsi είναι αυτή την στιγμή κορυφή.
-
Ο χρήστης dwbh έγραψε:
εγω ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω,αν και εχω διαβάσει εκατοντάδες σελίδες του forum,γιατί είναι τόσο δύσκολο για κάποιους να παραδεχτούν ότι η vw με τον tsi είναι αυτή την στιγμή κορυφή.έχουν σχιστά μάτια...και αγαπούν το 'μπαμπά μην τρέχεις'...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
εγω ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω,αν και εχω διαβάσει εκατοντάδες σελίδες του forum,γιατί είναι τόσο δύσκολο για κάποιους να παραδεχτούν ότι η vw με τον tsi είναι αυτή την στιγμή κορυφή.
έχουν σχιστά μάτια...και αγαπούν το 'μπαμπά μην τρέχεις'...
εσύ έχεις πάθει vag-ίτιδα τελευταία...στην κόλλησε ο ikar...τελικά είναι μεταδοτική...πρέπει να πάρω επειγόντως αντίδοτο...θα διαβάσω την ιστορία του vtec...
(πέρα από πλάκα...φυσικά και έχει επιδόσεις κορυφής o tsi και παράλληλα είναι αναλογικά οικονομικός...αυτό όμως δεν κάνει άχρηστο οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί... 124 άλογα από 1600 κυβικά μας προσφέρει η τογιότα όταν τα γερμανικά ατμοσφαιρικά 1600 προσέφεραν 115 με το ζόρι και ταρζανιές τύπου fsi μέχρι πρόσφατα. Δεν είναι λίγο... ) -
Ήρθε το τέλος...
-
spyros.s
ο Σαββας ειδε το Φως
χρωστας κατι λινκς εσυ αν θυμαμαι καλα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ήρθε το τέλος...Επιτέλους.
-
Ο χρήστης dwbh έγραψε:
εγω ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω,αν και εχω διαβάσει εκατοντάδες σελίδες του forum,γιατί είναι τόσο δύσκολο για κάποιους να παραδεχτούν ότι η vw με τον tsi είναι αυτή την στιγμή κορυφή.Θα είναι σχεδιαστές κινητήρων της BMW ή της Honda.
-
Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα με έναν υπερτροφοδοτούμενο. Δεν συγκρίνονται σε θέμα απόδοσης.Αυτό είναι ξεκάθαρο.Θα πρέπει ο υπερτροφοδοτούμενος να συγκριθεί με έναν ατμοσφαιρικό που βγάζει την ίδια ροπή για να είμαστε δίκαιοι.Πιο δίκαιη σύγκριση θα ήταν η ατμοσφαιρική έκδοση του κάθε μοντέλου στα ίδια κυβικά για να μην μπερδεύονται τα πράγματα.
-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα με έναν υπερτροφοδοτούμενο. Δεν συγκρίνονται σε θέμα απόδοσης.Αυτό είναι ξεκάθαρο.Θα πρέπει ο υπερτροφοδοτούμενος να συγκριθεί με έναν ατμοσφαιρικό που βγάζει την ίδια ροπή για να είμαστε δίκαιοι.Πιο δίκαιη σύγκριση θα ήταν η ατμοσφαιρική έκδοση του κάθε μοντέλου στα ίδια κυβικά για να μην μπερδεύονται τα πράγματα.εάν βρίσκονται στην ίδια κατηγορία τιμής τι να κάνουμε...;
-
Ρε τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει
Σε απασχολεί αν είναι τούρμπο/υβριδικό/diesel/στροβιλοκίνητο/wankel ή το πόσα άλογα βγάζει, πόσο ΚΟΣΤΙΖΕΙ και τελικά πόσο ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ;
Κλασικά, απαγορεύονται οι συγκρίσεις turbo-atm, atm με πάνω από log134*ln765^sin7584 διαφορά στα κυβικά.
Το πόσο κοστίζει και τι τελικά πληρώνεις σε απασχολεί ή όχι; τα κυβικά κι ο τρόπος απόδοσης ισχύος είναι το ζήτημα;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ρε τι μου θυμίζει τι μου θυμίζειΣε απασχολεί αν είναι τούρμπο/υβριδικό/diesel/στροβιλοκίνητο/wankel ή το πόσα άλογα βγάζει, πόσο ΚΟΣΤΙΖΕΙ και τελικά πόσο ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ;
Κλασικά, απαγορεύονται οι συγκρίσεις turbo-atm, atm με πάνω από log134*ln765^sin7584 διαφορά στα κυβικά.
Το πόσο κοστίζει και τι τελικά πληρώνεις σε απασχολεί ή όχι; τα κυβικά κι ο τρόπος απόδοσης ισχύος είναι το ζήτημα;
Καμία αντίρρηση, εκτός -ενδεχομένως- από τα γούστα του καθενός στην οδήγηση.
Στους TSi πχ, ακόμα και την ελάχιστη τουρμπο-υστέρηση που έχουν στο γκάζι την καταλαβαίνει κανείς (εγώ τουλάχιστον). Δεν είναι ενοχλητικό, αλλά όταν θέλω να κινηθώ γρήγορα, θέλω 'ατμοσφαιρική' απόκριση στο γκάζι.
Πιστεύω αυτο είναι που κάνει κάποιον φανατικό της ατμόσφαιρας. Αν τωρα, το ζητούμενο είναι ένα καλό οικογενειακό sedan που να πηγαίνει αρκούντως γρήγορα και να χωράει το σόι μέσα, τότε το δίλημμα 'Jetta vs. Corolla' δεν είναι καθόλου απλό να απαντηθεί.
Το Jetta είναι εξαιρετικό από κάθε άποψη, έχει πολύ καλούς χώρους (ίσως χάνει ελάχιστα μόνο από την Octavia παρόλο το κοινό πάτωμα), σφιχτή ανάρτηση που όμως δεν κοπανάει, ο TSi του ταιριάζει γάντι και, ναι, είναι εντυπωσιακά οικονομικό παρόλο που δεν το περιμένει κανείς για μοτέρ με 100 ίππους στο λίτρο.
Από την άλλη, το Corolla εξακολουθεί να απευθύνεται στον πιο... κλασικό οικογενειάρχη. Κατά τι πιο αργή, αλλά ο καινούριος 1,6 είναι διαμάντι. Λίγο πιο οικονομικός από τον TSi, τα 120++ άλογα είναι πραγματικά, ροπή δεν του λείπει σχεδόν πουθενά, στροφάρει ψηλά αλλά τραβάει παντού. Επιπλέον, πρέπει να είναι λίγο πιο ελαφριά από το Jetta (ίσως και 100 κιλά, αλλά δεν είμαι σίγουρος). Σαν αμάξωμα, δείχνει τρομερά καλοφτιαγμένη, ξεπέρασαν τον εαυτό τους οι κίτρινοι. Υστερεί λίγο σε χώρους πάντως. Πιο μαλακά ρυθμισμένη, ο ημιάκαμπτος πίσω καταπίνει τα πάντα (!) και αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να αφορίζουμε καμία διάταξη στο άκουσμα και μόνο.
Όπως και να 'χει, το ερώτημα του τόπικ απαντιέται δύσκολα. Πιστεύω ότι, από όνομα και μόνο, η Corolla είναι από την αρχή νικητής. Δίκαια, άδικα, μάλλον έτσι θα είναι.
-
Αν το πάμε σε θέμα κόστους η βασική έκδοση και των 2 έχει μια διαφορά της τάξης των 2.130 €. Όχι αμελητέο ποσό για τους καιρούς που διανύουμε και αν υποθέσουμε ότι ο περισσότερος κόσμος αγοράζει με δόσεις που σημαίνει επιβάρυνση του οικογενιακού προυπολογισμού για περισσότερο καιρό.
JETTA TSI - COROLLA