-
Γιατί γράφετε στο Περί Θητείας;
-
Έπρεπε να γράφουν στο 'ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ'..
-
Μα είναι υποκριτικό (ή κατά PeterPan ιπποκριτικό). Σαν να γράφω εγώ με το Sunny στο 'Περί αισθητικής'!
-
Καβουρα, για ελα απο την ΔΝΕ μετα την ορκομωσια με καμμια αποσπαση να με σκατζαρεις να παρω καμμια 25αρια μερες προφορικη αδεια γιατι 4 μηνες τωρα παω καθω πρωι (τις καθημερινες ε, μην το παραγαμησουμε...) και βαρεθηκα...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γιατί?Τι κακό έχει το ναυτικό?Δεν το κατάλαβα!!!!
Καταρχάς εγώ θα είμαι 6 μήνες παραμεθόριο...Όχι 2 μήνες έτσι για να το ξεπετάξουμε για τα μάτια του κόσμου!!!! (παραμεθόριος = Σαλαμίνα )Θεωρητικά 10/2 αλλά εγώ θα πάω να παρουσιαστώ (μάλλον) στις 12/2. (μη ρωτήσεις πως... )
Νεε μου, αν η φιλοδοξια σου ειναι να περασεις σκατενια βαροντας προσοχες... να πας οντως Σαλαμινα! Αν θες θητεια χωρις μαλατσιες προβλεπεμενες αλλα να δεις/κανεις κατι ποιο ουσιωδες απο το σκοπετο... θα ζητησεις να πας σε Ναυτικο Παρατηρητηριο Οσοι με ακουσαν, δεν το μετανοιωσαν Ασε που καλοκαιρι ερχετε... η παραλια θα ειναι διπλα σου για ενα μεσημεριανο μπανακι σε καποιο νησι...
Τελος μπορεις να αγνοησεις τους στραταιους... κλαψιαρικα κακομαθημενα...
Α, και να ξες! Το ΠΝ και το μουνι, θελουνε υπομονη...
-
Τι υπομονή; Κουράστηκες να μην κάνεις τίποτα;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τι υπομονή; Κουράστηκες να μην κάνεις τίποτα;πφφφ... μιλανε και οι ανευ αντικειμενου...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
πφφφ... μιλανε και οι ανευ αντικειμενου...
Ελπίζω αυτό να μην είναι μπηχτή προς το ένδοξο όπλο των διαβιβάσεων
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
εντελως μπηχτη... μαλιστα πληροφοριες μου λενε πως για να μην εμφανιζουν στον ΣΞ πολλους γιωταδες, τους κανουν διαβιβαστες
-
Μήπως είναι οι ίδιες πηγές που αναφέρουν ότι οι αργόσχολοι πηγαίνουν στο ΠΝ για να μην πάθουν κάτι από την 'πολλή' δουλειά που απαιτείται στο ΣΞ (και κληθεί το κράτος να πληρώσει αποζημιώσεις για υπερκόπωση);
-
Μήπως είναι οι ίδιες πηγές που αναφέρουν ότι οι αργόσχολοι πηγαίνουν στο ΠΝ για να μην πάθουν κάτι από την 'πολλή' δουλειά που απαιτείται στο ΣΞ (και κληθεί το κράτος να πληρώσει αποζημιώσεις για υπερκόπωση);Καταλαβαινω πως σκατε απο το κακο σας που δεν πηγατε και σεις ΠΝ και χασατε την ωρα σας με φασινα και χαιρετουρα Εμεις του ΠΝ σας εχουμε για πρωινο ρε ψευτοδιαβιβαστες του ΣΞ Πες ρε... τι σχημα εχει ενας ασυρματος?
-
Μήπως είναι οι ίδιες πηγές που αναφέρουν ότι οι αργόσχολοι πηγαίνουν στο ΠΝ για να μην πάθουν κάτι από την 'πολλή' δουλειά που απαιτείται στο ΣΞ (και κληθεί το κράτος να πληρώσει αποζημιώσεις για υπερκόπωση);Καλά άστο φιλαράκι, αν πετύχεις κανένα παλιό ναυτούμπα με 21 μήνες σε αντιτορπιλλικό-φρεγάτα ρώτα τον να σου πει αυτός τι πάει να πει δουλειά ...
Αν έχει κάνει δε και καμμιά ΝΑΤΟϊκή ή παραλαβή ...
-
Πες ρε... τι σχημα εχει ενας ασυρματος?Χμμμ εεεεεε ποιος-τι;
-
Πες ρε... τι σχημα εχει ενας ασυρματος?Ποιός απ' όλους; Ξέρω να τους χρησιμοποιώ όλους και ξέρω να επισκευάζω και πολύ βασικές βλάβες τους.
Ειδικότητα ΤΑΜ, ήτοι Τεχνίτης Ασυρμάτων Μέσων ύστερα από 8 βδομάδες εκπαίδευσηΑντε, μην ξαποστείλω την περιστέραν και γίνει της πουτ@ν@ς
Υ.Γ. Εννοείται ότι οι περισσότεροι δεν θα έμαθαν σχεδόν τίποτα στην εκπαίδευση έτσι που έγινε, εγώ έδειχνα ενδιαφέρον και έτσι μου έμειναν πράγματα.
-
εντελως μπηχτη... μαλιστα πληροφοριες μου λενε πως για να μην εμφανιζουν στον ΣΞ πολλους γιωταδες, τους κανουν διαβιβαστες
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καβουρα, για ελα απο την ΔΝΕ μετα την ορκομωσια με καμμια αποσπαση να με σκατζαρεις να παρω καμμια 25αρια μερες προφορικη αδεια γιατι 4 μηνες τωρα παω καθω πρωι (τις καθημερινες ε, μην το παραγαμησουμε...) και βαρεθηκα...Αλήθεια...σε ποιά υπηρεσία είσαι?
Νεε μου, αν η φιλοδοξια σου ειναι να περασεις σκατενια βαροντας προσοχες... να πας οντως Σαλαμινα! Αν θες θητεια χωρις μαλατσιες προβλεπεμενες αλλα να δεις/κανεις κατι ποιο ουσιωδες απο το σκοπετο... θα ζητησεις να πας σε Ναυτικο Παρατηρητηριο Οσοι με ακουσαν, δεν το μετανοιωσαν Ασε που καλοκαιρι ερχετε... η παραλια θα ειναι διπλα σου για ενα μεσημεριανο μπανακι σε καποιο νησι...
Ναυτικό Παρατηρητήριο ε...?
Αλήθεια, που 'σκαμπάζει' αυτό?Για δώσε πληροφορίες...Τελος μπορεις να αγνοησεις τους στραταιους... κλαψιαρικα κακομαθημενα...
Άστους μωρέ κι αυτούς κάπου να ξεσπάσουν...Κάπου πρέπει να πουν κι αυτοί τον πόνο τους!
Α, και να ξες! Το ΠΝ και το μουνι, θελουνε υπομονη...
Υπομονή (ευτυχώς) υπάρχει άπλετη.
Εξάλλου θα προσπαθήσω να τα παίρνω όλα λίγο στην πλάκα-χαβαλέ γιατί αν πάρω και το στρατό (και τις αγγαρείες) στα σοβαρά, με βλέπω με ψυχοφάρμακα.Γενικότερα υπάρχει καμιά πληροφορία για 'χαλαρές' υπηρεσίες?
(να ξέρω δηλαδή που να ζητήσω να με πάνε μετά την εκπαίδευση )Εγώ ξέρω μόνο για την 'Ιστορία του Ναυτικού' (που είναι στο Βοτανικό νομίζω) όπου είναι πολύ χαλαρά τα πράγματα...Α!Και στο 'σπίτι του ΑΓΕΝ' αλλά εκεί θα πρέπει 1 φορά στις 15 να κάνεις την καθαρίστρια (αλλά τις υπόλοιπες 14 απλά ξύνεσαι Τουλάχιστον αυτή η 'βάρδια' παίζει τώρα )
Και 'ταχυδρόμος' είναι καλά αλλά πρέπει να έχεις μέσο τον πρωθυπουργό για να πάρεις αυτήν την ειδικότητα!ΥΓ:Θα έγραφα στα 'περί εκδρομών' αλλά είπα να σας την σπάσω λίγο πρώτα...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ναυτικό Παρατηρητήριο ε...?
Αλήθεια, που 'σκαμπάζει' αυτό?Για δώσε πληροφορίες...Λοιπον τα ΝΠΡ βρίσκονται διασπαρτα σε νησια του Αιγαίου! Ειναι σταθμοι ρανταρ επιφανειας!
Στην ουσια... μιλαμε για κατασταση 'φαρμας'. Εκει θα εχετε το 'σπιτι' σας και σχετικα κοντα ειναι και ο κλωβος ρανταρ... σε υψωματα καθε νησιου. Ζειτε οι ναυταιοι μονοι σας και καθε πρωι περναει ο αξιωματικος να δει αν ζειτε, αν ολα πανε καλα... Δεν τους νοιαζει τους αξιωματικους αν ολα ειναι στην τριχα η οχι... χεστηκαν βασικα... απλα να κανετε καλα την δουλεια σας και να μην κοιμηθειτε στην βαρδια σας. Καθε σταθμος ρανταρ αποτελειτε απο 8-15 ατομα... οποτε θα ειστε μεταξυ σας... Για το φαι σας δινουν cash οι αξιωματικοι και πατε και ψωνιζετε οτι γουσταρετε (καμια φορα περναει και κανα whiskey) και μαγειρευτε εσεις και παλι... Η Nova ειναι στανταρ, υπαρχει λοιπον κατι να περναει η ωρα... και ζητημα αν θα εχει μια σκοπια η οποια μπορει να ειναι μονο τις νυχτερινες ωρες (αναλογα με την επανδρωση της μοναδας) Οποτε... μιλαμε για μια τυπικη 'σπιτικη' ζωη οπου θα πρεπει να μαγειρεψετε, πλυνετε, καθαρισετε τον χωρο στον οποιο ζειτε... οτι θα εκανες και στο σπιτι σου δλδ.Τι εστι ρανταρ: Στην ουσια επιτηρουν την κινηση στο Αιγαιο και αναφερουν ηλεκτρονικα τα στιγματα στο κεντρο επιχειρησων στην Αθηνα. Μεσα στις ευθυνες της βαρδιας σου 4ωρη-6ωρη... αναλογα... απλα αναφερεις ηλεκτρονικα τα στιγματα του ρανταρ σου μεσω δικτυου στην διοικηση επιχειρησεων στην Αθηνα. Επισης θα πρεπει να μαθεις να χειριζεσε 4-5 κρυπτοσυσκευες επικοινωνιας, να αλλαζεις τις κλειδες σε καθημερινη βαση, να μιλας στον ασυρματο με καμια κανονιοφορο η με την διοικηση στο θαλαμο επιχειρησεων. Τιποτα το δυσκολο απλα θελει λιγο υπευθυνοτητα στην βαρδια σου... Μπορεις στην βαρδια σου να εισαι το βραδυ με την πυτζαμα, μπορει να εχεις και κανα φορητο να βλεπεις καμια ταινιουλα, μπορει να εχεις και μπυριτσα με ξηροκαρπιο... απλα πρεπει να εχεις το νου σου και στους ασυρματους/ ρανταρ σου... μην φτασουνε τα μογγολα στην Σαλαμινα
Εκτος της βαρδια σου, μπορεις να κινεισε ελευθερα... και με ενα απλο τηλεφωνημα στον αξιωματικο σου να κατεβεις κατω στο νησι βολτα κλπ κλπ... Δεν εχει πηξιμο, δεν τους ενδιαφερει να σε πηξουν, δεν υπαρχει η νοοτροποια των στραταιων οπου ο ενας προσπαθει να κανει μιζερη την ζωη του αλλου.
Οπλα θα δεις μια δυο φορες οταν θα βγειτε για βολη σε καποια φαση... οπου θα εχεις την χαρα να ριξεις και με το καβλωτικο A/A Rheimental 20mm
Αδειες: θα δεις απο 25-7, 20-10, 15-10, 15-15... αναλογα... Σε γκρουπακια σας χωρiζουν και σας στελνουν σπιτι... ξαδερφος μου στην Λεσβο παιζει 15-10 τωρα...
Η διαφορα με τις αλλες υπηρεσιες: Μαθαινεις κατι ποιο χρησιμο, ποιο ουσιωδες, ουσιαστικα νοιωθεις οτι κανεις κατι χρησιμο... χωρις ομως να πηζεις.Αλλες υπηρεσιες του στυλ μουσεια κλπ κλπ... μπορει να μην περασεις τοσο fun! Θα βαρεθεις πιθανα την ζωη σου, εννιοτε ισως εχετε αγηματα η θα πρεπει να ειστε ποιο προβλεπομενοι...
Επισης ρωτα και τον dmitspan! Του ειπα ΝΠΡ να δηλωσει... και δεν το μετανοιωσε νομιζω.
-
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!
Ωραία φάση ακούγεται... -
παντως για οποιον θελει υπαρχει παντα πυρ και κινηση, ριψη χειροβομβιδων, οπλοβομβιδων, σκηνακια, συναγερμοι και προγευμα σε τιμες δωρεαν...
-
Ξέχασες και κάλυψη - απόκρυψη
Περί Θητείας [#2]