-
Ο χρήστης tourist έγραψε:
Καλά ξεκινήσαμε στην Κόρινθο.Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.4ος Λόχος (βγήκα Ι3 ένοπλο)και μόνιμη δύναμη στο Ε.Σ.Ε.Επίλεκτο Σώμα Εστιατόρων!
καλή συνέχεια!
Ο 4ος είναι απ τους καλούς λόχους...
βέβαια μέχρι να ορκιστείς δεν κάνεις τίποτα, επομένως εστιάτορας δε πολυ-λέει...Είναι και εκείνα το φοβερά εστιατόρια..Και το φαγητό εξαιρετικό! Πατάτα λάστιχο, φακές που τις μετράς πρώτα πόσες είναι στο πιάτο κ ύστερα τις μασάς σα τσίχλες...Το Ι3 Ε εκμεταλλέυσου το...για πλάκα γυρίζει σε Ι3 άοπλο, ειδικά αν έχει να κάνει με μηνίσκου, γόνατα, μέση κτλ...
-
Από το τάγμα μου ακούγονται τα χειρότερα για τον 6ο Λόχο.Μας είπαν ότι όσοι είναι γιωτάδες θα μείνουν μόνιμα στα εστιατόρεια μέχρι την πρώτη μετάθεση και σε ερώτησή μου μου είπαν πως δεν θα κάνουμε καθόλου εκπαίδευση..είδωμεν.Το φαγητό δεν είναι τόσο άσχημο πάντως.
Το Ι3 βγήκε λόγω εχγείρησης που έκανα στο γόνατο-ρήξη μηνίσκου.Ζητάω επανεξέταση δηλαδή για άοπλο? -
οταν ειχα παει εγω κορινθο το 2ο ταγμα ηταν γενικα γιωταδες.. ουτε τα μισα ατομα δεν εδινε για τις σκοπιες...σε σχεση με το 1ο...
βγες αοπλος ρε...με ι3 ενοπλο κανεις τρυπα στο νερο...
-
Από το τάγμα μου ακούγονται τα χειρότερα για τον 6ο Λόχο.Μας είπαν ότι όσοι είναι γιωτάδες θα μείνουν μόνιμα στα εστιατόρεια μέχρι την πρώτη μετάθεση και σε ερώτησή μου μου είπαν πως δεν θα κάνουμε καθόλου εκπαίδευση..είδωμεν.Το φαγητό δεν είναι τόσο άσχημο πάντως.
Το Ι3 βγήκε λόγω εχγείρησης που έκανα στο γόνατο-ρήξη μηνίσκου.Ζητάω επανεξέταση δηλαδή για άοπλο?άσε, 6ο ήμουν κι εγώ...με λοχαγό τον καλό κυριούλη Καλύβα, τώρα είναι στο διοικητήριο. πολύ καλός άνθρωπος. Είχε φτιάξει πανό-αφίσς με συνθήματα
'Ο στρατιώτης του 6ου λόχου δε φοβάται τον Τούρκο'
και κάτι άλλα εξίσου προχωρημένα...
θυμάμαι ένα απόγευμα μας έβαλε οκλαδόν να κάνουμε επι τόπου βηματισμό, μεταβολές, προσοχές, ημιαναπάυσεις κτλ...
-
Το Ι3 βγήκε λόγω εχγείρησης που έκανα στο γόνατο-ρήξη μηνίσκου.Ζητάω επανεξέταση δηλαδή για άοπλο?Πας στη μονάδα που θα σε στείλουν, περιμένεις τα ζόρια που θα ρθουν μετά την εβδομάδα προσαρμογής, κι αν δεις οτι δεν αντέχεις (μια και έρχεται και χειμώνας και η σκοπιά είναι φούτσα) λες οτι πονάς, οτι τα άρβυλα έιναι βαριά και σε ταλαιπωρούν και άλλα τέτοια κουλά
Ανάλογο το γιατρό του στρατοπέδου, παίζει να πάρεις απαλλαγή για λίγο διάστημα και να κυκλοφορείς με το αθλητικό μέχρι Ι3 άοπλο και να κάνεις μια ζωή θαλαμοφυλίκι...
επιλέγεις και παίρνεις!
-
Σταδιακή εφαρμογή από το 2009
Θητεία εννέα μηνών και αναβολή έως τα 25 φέρεται να σχεδιάζει το ΥΠΕΘΑΣτρατιωτική θητεία εννέα μηνών και περιορισμό των αναβολών για την ολοκλήρωση μόνο των προπτυχιακών σπουδών προβλέπει η «απόρρητη» μελέτη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τα στοιχεία από το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
Η εφαρμογή του νέου σχεδίου στράτευσης αναμένεται να εφαρμοσθεί σταδιακά από το 2009, με μείωση της θητείας στους 11 μήνες ή απευθείας από το 2010. Η μείωση θα αφορά το Στρατό και όχι τους άλλους δύο κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και δίνεται τέλος στις μετατάξεις στους δύο αυτούς κλάδους.
Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας φέρεται να κατέληξε στη χορήγηση αναβολών μέχρι το 24ο ή το 25ο έτος της ηλικίας των στρατευσίμων για φοίτηση στο πανεπιστήμιο και το πρώτο πτυχίο.
Αναβολές για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά δεν θα χορηγούνται. Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε στην εφημερίδα ανώτατη πηγή του Πενταγώνου, οι σπουδές αυτές «φέρνουν πολύ κοντά τον πτυχιούχο στην αγορά εργασίας και τότε είναι αρκετά δύσκολο να στρατευθεί ή να προσαρμοστεί στο στρατιωτικό περιβάλλον». Εξάλλου, ο λόγος που η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επεξεργάστηκε νέα σχέδια για αλλαγή του ισχύοντος συστήματος είναι η τεράστια «διαρροή» στρατευσίμων μέσω αναβολών ή της ανυποταξίας.
Η ίδια ανώτατη πηγή του Πενταγώνου υποστηρίζει στην εφημερίδα ότι, βάσει μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί, η ηλικία από τα 19-20 χρόνια έως τα 24-25 χαρακτηρίζεται ως η πλέον κατάλληλη για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Τα αρχικά σχέδια άλλωστε για υποχρεωτική στράτευση στα 19 απορρίφθηκε έπειτα από αντιδράσεις των πολιτικών νεολαιών και κομμάτων.
Με όριο το 24ο-25ο έτος της ηλικίας, ο απόφοιτος λυκείου προβλέπεται ότι θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει πέραν της μίας φοράς την είσοδό του στο πανεπιστήμιο και να ολοκληρώσει τις σπουδές του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας βρίσκεται σε συνεννόηση και με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου αν απαιτηθεί να υπάρξουν ρυθμίσεις όσον αφορά τις προπτυχιακές σπουδές, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να διευκρινίζεται τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν από τη διακοπή των σπουδών όσων θέλουν να τις συνεχίσουν για τη λήψη μεταπτυχιακού τίτλου είτε στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
-
ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση...
με τη σημερινή διάρκεια θητείας, καλύτερα κάποιος να πηγαίνει ΠΡΙΝ τις σπουδές...
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Στο Λόχο Διαβιβάσεων που θα πάω οι έξοδοι είναι περίπου 1-1 Καθόλου άσχημα θα έλεγα..
Παίζουν και φυλάκια που μία μία πάνε η ενέδρα με το παρατηρητήριο
Τελικά δεν παίζουν φυλάκια...
2 βραδινά νούμερα περιπόλου, 3 θαλαμοφύλακες, 1-3 άτομα ΚΕΠΙΚ και 1 άτομα στα μαγειρία.
Οι συνθήκες διαβίωσης είναι ιδιαίτερα χαλαρές και σ' αυτό συνηγορεί ο πολύ καλός διοικητής... πάντα για τις Διαβιβάσεις.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Το Ι3 βγήκε λόγω εχγείρησης που έκανα στο γόνατο-ρήξη μηνίσκου.Ζητάω επανεξέταση δηλαδή για άοπλο?Πας στη μονάδα που θα σε στείλουν, περιμένεις τα ζόρια που θα ρθουν μετά την εβδομάδα προσαρμογής, κι αν δεις οτι δεν αντέχεις (μια και έρχεται και χειμώνας και η σκοπιά είναι φούτσα) λες οτι πονάς, οτι τα άρβυλα έιναι βαριά και σε ταλαιπωρούν και άλλα τέτοια κουλά
Ανάλογο το γιατρό του στρατοπέδου, παίζει να πάρεις απαλλαγή για λίγο διάστημα και να κυκλοφορείς με το αθλητικό μέχρι Ι3 άοπλο και να κάνεις μια ζωή θαλαμοφυλίκι...
επιλέγεις και παίρνεις!
Με ποιον θα κανει παρεα δεν μας ειπες, γιατι δε το βλεπω να του μιλαει κανεις μετα απο αυτο
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
επιλέγεις και παίρνεις!
Με ποιον θα κανει παρεα δεν μας ειπες, γιατι δε το βλεπω να του μιλαει κανεις μετα απο αυτο
-
Αφού τα λέτε όλα τόσο γλυκά και με τόση άνεση , θα δώσω κι εγώ μερικές συμβουλές που ξεσήκωσα από παλιούς άξιους 'συναδέλφους':
(α) γλύψτε μέχρι να ματώσει η γλώσσα. Πολλοί μόνιμοι στρατιωτικοί, ειδικά οι χαμηλόβαθμοι, διακατέχονται από μεγάλα συμπλέγματα κατωτερότητας (αφού τους σκίζουν οι υψηλόβαθμοι καθημερινά) και θέλουν κάποιον γλοιώδη τύπο δίπλα τους.
Κόστος: σάλιο.
Αποτέλεσμα: αραλίκι, μετατόπιση των προβλημάτων της θητείας στους άλλους (τους δήθεν αξιοπρεπείς...), πιο καλή η μοναξιά .(β) [ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ] βάλτε τους γονείς σας να γλύψουν και να τρέξουν. Αν σας πουν όχι, μη μασήσετε. Λίγο κλάμα, λίγο συννέφιασμα, λίγη ποίηση του Καρυωτάκη σε κανένα γράμμα, θα λυγίσουν. Όταν θα έρθουν οι βυσματικές άδειες και μεταθέσεις, θα λέτε στα κορόιδα που θα φορτωθούν τις υποχρεώσεις σας: 'Ρε μάγκες, τι κωλοφαρδία είναι αυτή;! Ούτε βύσμα έβαλα, ούτε τίποτα. Δε μασάω ρε, εγώ τα φτύνω τα τσόλια που κάνουν τέτοια!'.
Κόστος: ένα δάκρυ.
Αποτέλεσμα: ρέκλα και (αν το φάνε οι άλλοι) καλό πρόσωπο στη μονάδα.(γ) παίξτε το τρελοί, ανίκανοι, άχρηστοι. Το πολύ να φάτε μερικά Φ και να μη βγείτε κανένα μήνα, μέχρι να το πάρουν απόφαση ότι δεν διορθώνεστε. Όταν σφίξουν οι κώλοι, καταφεύγετε σε συνδυασμό των (α) και (β), δηλαδή λέτε στον υψηλόβαθμο (με δάκρυ) 'Δεν μπορώ κ. τάδε, δεν ξέρω που να αποτανθώ....Κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, αλλά με μισούν [γιατί άραγε;] οι συνάδελφοι και με χώνουν όλο και περισσότερο. Εσείς που έχετε τόσο μεγάλη κατανόηση, βοηθείστε με πριν τρελαθώ...! '.
Κόστος: υποβιβασμός προσωπικότητας [αν έχετε τέτοιο πράγμα] σε επίπεδο γυμνοσάλιαγκα.
Αποτέλεσμα: [αν δεν πέσει χοντρό ξύλο ] βόλεμα σε κάποια τρύπα. -
Ακόμα κι εδώ ρε Μάνο μιζέρια αποπνέεις (φάπα, γλύψιμο, κατουρημένες ποδιές)
Απλά πάρτε τηλέφωνο το θείο αντιστράτηγο, το βουλευτή, τον υπουργό, τον πάμπλουτο επιχειρηματία, το διοικητή και πείτε του να ξεμπερδεύει με τους μαλάκες για να μη γίνει της πουτ@ν@ς...Με τσαμπουκά λοιπόν και όχι γλύψιμο, σάλια και παρακάλια
Αυτό να κάνετε και μετά να το γράψετε στο forum : θα ακούσετε ένα δεκάλεπτο κήρυγμα από τον έμπλεο οργής Μάνο όπου θα σας κατακεραυνώνει για την αντικοινωνική συμπεριφορά σας...Μην ανησυχήσετε είναι για το καλό σας : κάποτε θα γίνετε καλύτεροι άνθρωποι και θα θυμάστε το Μάνο με νοσταλγία και τρυφερότητα -
Tι να σου πω βρε Koutsan. Φαίνεται ότι είχες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις κάποιους τρόπους ώστε να μη ζήσεις την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μιζέρια στο στρατό.
Ξέρεις ποια: αυτήν που πλακώνει τους εναπομείναντες στις σκατοθέσεις (πχ τον 20χρονο που θα ψάξει για τη δουλειά των 700 ευρώ, τον γιο του μικροαγρότη, τον γιο του άνεργου, τον βοσκό, τον κακομοίρη γενικά), τον καιρό που οι πονηροί και μάγκες έκοβαν βόλτες.
Η χρήση, που με καμάρι προκρίνεις, του 'αντιστράτηγου θείου, πάμπλουτου βιομήχανου, βουλευτή κλπ', δεν είναι πρόσφορη σε όλους. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ τέτοια μέσα, για την ακρίβεια ΛΙΓΟΙ σε σχέση με το σύνολο διαθέτουν αυτές τις προσβάσεις. Ο 'τσαμπουκάς' που γράφεις είναι για τους λίγους λοιπόν.
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις. Πολύ ενδιαφέρουσες. -
geeeeeet a rooooooom!
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
επιλέγεις και παίρνεις!
Τι να σου πω...
εγώ ένοπλος ήμουν αλλά άλλοι το έκαναν και τους μιλούσα....δε βαριέσαι...άλλωστε έχει πήξει ο τόπος στους Ι-άδες, άρα θα χει παρέα
-
Εξυπνάδες του στρατού...
Σε όλα τα οχήματα τζιπάκια-καναδέζες είναι κολημένα ΤΕΡΑΣΤΙΑ αυτοκόλητα με το τί πρέπει να τηρείς,
άσχετα αν σου κρύβει 3 πεζούς δεξιά και 2 αριστερά.. -
(βγήκα Ι3 ένοπλο)Για λίγο το έχασες, μλκία...
-
Η διαβίωση στην Ορεστιάδα φαίνεται ότι θα είναι καλύτερη απ' ότι περίμενα...
Καταρχήν το να είσαι σε λόχο ΔΒ εδώ θεωρείται (και φαίνεται να είναι) απόλυτα βυσματικό και όλοι οι υπόλοιποι σε έχουν στη μπούκα.
Κατά δεύτερον με το που ήρθα με πήραν σε ένα γραφείο διοικήσεως του λόχου (λόγω σπουδών) και έτσι δε βαριέμαι τη ζωή μου τα πρωϊνά, ενώ ταυτόχρονα έχω γνωριστεί και έχω αποκτήσει σχετική οικειότητα με όλους σχεδόν τους αξιωματικούς, κάτι που όλο και κάπου θα μου φανεί χρήσιμο.
Από άποψη υπηρεσιών τα πράγματα είναι χαλαρά, από άποψη αναφορών επίσης, γενικά όλα είναι πολύ 'φιλικά'.
-
ΣΗμερα στο πρωτο θεμα, εχει ενα αρθρο που λεει οτι η πρωτη σειρα του 2009 και μετεπειτα ολες, ΜΟΝΟ στον Στρατο Ξηρας θα υπηρετησουν 9 μηνες.
Μονο στρατο ξηρας! 9μηνο...
Οι υποχρεοι μειωμενης θητειας, 7μηνο και μονο σε αστικα κεντρα!Ισχυει ? για να ψαχτουμε!
-
Αυτό που λες μου το έχουν αναφέρει πάρα πολλά άτομα μέσα από το στρατό τον τελευταίο καιρό, με τη διαφορά ότι μου είπαν ότι θα ισχύσει και γι' αυτούς που ήδη υπηρετούν τη θητεία τους, καθώς και ότι η μείωση από το 12μηνο στο 9μηνο θα γίνει σταδιακά.
ΜΑΚΑΡΙ!!!!!!!
Περί Θητείας [#2]