-
pg 220 αστο....στο περιπου (οχι τοσο αναλυτικα ) το ιδιο ειπα και γω πιο πριν αλλα ο νασος ειπε οτι δε τιθεται κανενα οικονομικο προβλημα αρα δε θα επηρεαστει καθολου η ζωη του...
δε λες τιποτα κακο κατα τη γνωμη μου απλα στη συγκεκριμενη περιπτωση (οποιος και να ηταν στη θεση του νασου) συγκρουονται 2,5 με 3 ιδεολογιες... αλλα μη χαλαμε το θρεντ..
ακομα να παρεις το evo?
-
Ρε παιδιά, νομίζω κανείς λογικός άνθρωπος, με οικογένεια ή χωρίς, δεν θα κάτσει να χρεωθεί 72 δόσεις και να ρισκάρει το μέλλον του για να πάρει ένα αυτοκίνητο είτε των 30 χιλιάδων (TypeR) είτε των 50 χιλιάδων (Evo) πρωτίστως για την κ..λα του, διότι αυτά τα αυτοκίνητα αυτό είναι... Υπό αυτή την έννοια, συμφωνώ και με τον adis4gr και με τον PG220. Απλά οι ανοχές του καθενός, δηλ. σε ποιό βαθμό αισθάνεται οικονομικά άνετος και ασφαλής, μπορεί να διαφέρουν, και είναι τόσες πολλές οι πιθανές παραλλαγές, που νομίζω δεν έχει νόημα να τις συζητάμε άλλο. Απλά μου έκανε εντύπωση το 200 χιλιάδες του PG220 γιατί, όσο να 'ναι, ένας συντελεστής ασφαλείας x4 είναι ασυνήθιστος...
Το Evo δεν το πήρα ακόμα και διότι δεν το έχω αποφασίσει αν θα δώσω το TypeR για χάρη του (ήδη πάντως ξεκίνησα να 'ψήνω' την καλή μου, just in case ) αλλά και γιατί, παρότι το 'Χ' δεν μου αρέσει φατσικά με αυτό το 'μουσούδι', παραδέχομαι πως τα specs του (νέος κινητήρας με 300+ άλογα, ενεργητική τετρακίνηση (ΟΚ αυτό το ψιλοέχει και τώρα) ΚΑΙ ανάρτηση, τύπου DSG σειριακό κιβώτιο, ιδίως αυτό το τελευταίο) μου φαίνονται εντυπωσιακά. Βέβαια, ΟΤΑΝ έρθει σε 1+ χρόνο, η τιμή θα πάει, είμαι σίγουρος, στα 60 χιλιάρικα, οπότε αρχίζει και γίνεται λίγο μαλακία η υπόθεση...
-
xm...
ο δρομος του αυριο, οδηγει στη χωρα του ποτε...
Νασσο..
κι εγω για aygo πηγαινα... (αληθεια.. εχω και φυλλαδιο στο σπιτι).. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
παραδέχομαι πως τα specs του (νέος κινητήρας με 300+ άλογα, ενεργητική τετρακίνηση (ΟΚ αυτό το ψιλοέχει και τώρα) ΚΑΙ ανάρτηση, τύπου DSG σειριακό κιβώτιο, ιδίως αυτό το τελευταίο) μου φαίνονται εντυπωσιακά.Παντως και το 9αρι ειχε 300+
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
xm...
ο δρομος του αυριο, οδηγει στη χωρα του ποτε...
Νασσο..
κι εγω για aygo πηγαινα... (αληθεια.. εχω και φυλλαδιο στο σπιτι).. -
Πες τα Jimακο(ακουσες Νταλαρα ε? )
Μια ζωη την εχουμε.Αν εχουμε και ενα παθος των 50.000 -
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Αν ειναι να πεθανω τουλαχιστον να πεθανω με το Evo και οχι το Picanto.Και αμα τυχει καμια στραβη το πουλας στο κατω κατω βρε αδερφε...Απο την αλλη εσυ με το Picanto θα επρεπε να σκεφτεσε αν τυχον το τρακαρεις και παει στον φουντο , να εκανες αλλα 4 χρονια οικονομια να μαζευες για ενα δευτερο για ωρα αναγκης.Πες του τα,γιατι εμένα δε μ'ακούει
-
Για κίνηση με απόλυτη ασφάλεια τότε το EVO. Όχημα που μπορείς να βάλεις και τη γιαγιά στο πίσω κάθισμα και να φτάσει στο χωριό της σε 2 ώρες αντί για τέσσερις. Ταυτόχρονα οτιδήποτε προσπαθήσει σε στροφιλίκια να σε κοντράρει απλά θα φάει τη σκόνη σου (εκτός από το αντίστοιχο Impreza ή ένα άλλο EVO) όσο και να γνωρίζει το δρόμο.
Για ατμοσφαιρικά στροφαρίσματα τότε το TypeR. Εκεί όπου η γιαγιά θα καταλάβει ότι πάς γρήγορα (ακόμα και αν δεν πας) από το ουρλιαχτό του κινητήρα όπου ο βενζινάς σου δεν θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος όπου το όχημα δεν θα σπάσει και δεν θα χαλάσει και θα κρατήσει και μεταπωλητική αξία.
Ταπεινά θα περίμενα 1 έτος για το EVO X.
Στο ερώτημα εφόσον το κόστος δεν είναι θέμα Δ__ ___ ______ ρε Ν_____α η απάντηση!!!
Εφόσον μπορείς να αγοράσεις πάρε και τα δύο. (Μονό μικρό το ένα και ζύγό μεγάλο το άλλο για να το έχεις και δίπορτο στο κέντρο της Αθήνας).
-
Πάντως τα κόστα λειτουργίας δεν είναι τόσο δυσβάσταχτα όσο παρουσιάζονται.
Με EVO VIII έχω συπληρώσει αισίως 33.000 χλμ σε 14 μήνες. 85% περίπου σε αυτοκινητόδρομο. Μέση κατανάλωση πρέπει να έχω γύρω στα 13-14 λίτρα στα 100 χλμ. Και η κατανάλωση αυτή δεν είναι με 100-120 αλλά με 130-180 συνήθως, αναλόγως συνθηκών, ραντάρ κλπ. Στο στροφιλίκι κλπ καίει αλλά δεν είναι τόσο τραγική η κατάσταση όσο παρουσιάζεται. Από συντήρηση, μέχρι τώρα μόνο λάδια κάθε 10.000 χλμ (Mobil 1 ), μια φορά τακάκια (γύρω στα 350 ευρώ και τα 4 ) και σε λίγο με βλέπω για λάστιχα. Επίσης λέω να κοιτάξω τον ιμάντα χρονισμού και μπουζί σε λίγο καιρό. Δεν νομίζω ότι είναι τραγικά πολλά τα έξοδα.
Εγώ λέω ότι έτσι όπως τα παρουσιάζεις τα πράγματα, να το πάρεις και δεν θα το μετανιώσεις -
καθε 10000χλμ λαδια???????????????
οταν μαθεις ποσο εχουν τα μπουζι κρατησου!!!
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
moderator nass se dilimma
1.Λοιπόν ψήφισα Χοντάκι γιατί έτσι μου αρέσει .
2.Αν δεν το έχεις βαρεθεί γιατί να το αλλάξεις ?
3.Αν η σύζυγος έχει αποδεχθεί τάπερ αποδέχεται και εβο (ενδεχομένως να μένεις με την μηχανή ή με το δικό της όταν ανακαλύψει τις χάρες του )
4.Ναι το έβο είναι ότι καλύτερο σε πολλά πράγματα αλλά έχεις σκεφτεί ότι τα όριά του είναι πάρα πολύ ψηλά ,τα όρια των ελληνικών δρόμων τραγικά χαμηλά και ενδεχομένως τα περιθώρια για να τα ψάξεις πολύ λιγότερα απο ότι αυτά του Χοντα?Προσωπικά ....το Εβο θα το αγόραζα ανύπαντρος όχι με οικογένεια
Στην τελική μαχαίρι-καρπούζι δικά σου ,αλλά στα κοψίδια αφού θα φτάνεις πρώτος να περιμένεις και τους άλλους
αυτό ρυθμίζεται...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Evo Νάσο.
Για να μπορείς να βάζεις εύκολα όλη την οικογένεια μέσα, χωρίς να σπάει η μέση σου!Διαβάζω απίστευτα πράγματα....
Ρε παιδιά εγώ είχα πάντα τρίθυρο και ήταν μια χαρά...
Δεν άνοιγαν και την πόρτα!!!!!!
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
καθε 10000χλμ λαδια???????????????οταν μαθεις ποσο εχουν τα μπουζι κρατησου!!!
Μια χαρά είναι νομίζω τα 10000 για τα λάδια. Με τα χιλιόμετρα να μην είναι πιεσμένα τα περισσότερα νομίζω θα ήταν υπερβολή να τα αλλάζω συχνότερα. Και ούτε μου καίει λάδια.
Τα μπουζί όσο και να έχουν είναι ΟΚ, κάθε 60000 χλμ θέλουν αλλαγή -
Πάντως, εδώ που τα λέμε Θεοδόση, η χρήση που κάνεις εσύ, δεν είναι η τυπική για EVO, το αντίθετο θα έλεγα.
-
Ίσα ίσα, εγώ που το χρησιμοποιώ ως πρώτο αυτοκίνητο μπορώ να ξέρω καλύτερα τις δυσκολίες της συμβίωσης μαζί του.
Δεν νομίζω ότι είναι ανάγκη να είσαι στην τσίτα συνέχεια για να το ευχαριστηθείς το αυτοκίνητο, ούτε αυτό είναι εφικτό.
Με την ανάλογη χρήση είναι λογικό το κόστος συντήρησης, αυτό είναι που λέω.
Και μπορείς όποτε θέλεις να κάνεις τις διαδρομές που θα ευχαριστηθείς. -
Αν έχω το μέλι στο χέρι μου και δε το γλύφω τότε ας πάρω καλύτερα ένα κουτάκι ζαχαρίνη. Θα μου έρθει και φτηνότερα.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν έχω το μέλι στο χέρι μου και δε το γλύφω τότε ας πάρω καλύτερα ένα κουτάκι ζαχαρίνη. Θα μου έρθει και φτηνότερα.Ακριβώς!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
1.Ëïéðüí øÞöéóá ×ïíôÜêé ãéáôß Ýôóé ìïõ áñÝóåé .
2.Áí äåí ôï Ý÷åéò âáñåèåß ãéáôß íá ôï áëëÜîåéò ?
3.Áí ç óýæõãïò Ý÷åé áðïäå÷èåß ôÜðåñ áðïäÝ÷åôáé êáé åâï (åíäå÷ïìÝíùò íá ìÝíåéò ìå ôçí ìç÷áíÞ Þ ìå ôï äéêü ôçò üôáí áíáêáëýøåé ôéò ÷Üñåò ôïõ )
4.Íáé ôï Ýâï åßíáé üôé êáëýôåñï óå ðïëëÜ ðñÜãìáôá áëëÜ Ý÷åéò óêåöôåß üôé ôá üñéÜ ôïõ åßíáé ðÜñá ðïëý øçëÜ ,ôá üñéá ôùí åëëçíéêþí äñüìùí ôñáãéêÜ ÷áìçëÜ êáé åíäå÷ïìÝíùò ôá ðåñéèþñéá ãéá íá ôá øÜîåéò ðïëý ëéãüôåñá áðï üôé áõôÜ ôïõ ×ïíôá?ÐñïóùðéêÜ ....ôï Åâï èá ôï áãüñáæá áíýðáíôñïò ü÷é ìå ïéêïãÝíåéá
Óôçí ôåëéêÞ ìá÷áßñé-êáñðïýæé äéêÜ óïõ ,áëëÜ óôá êïøßäéá áöïý èá öôÜíåéò ðñþôïò íá ðåñéìÝíåéò êáé ôïõò Üëëïõò
áõôü ñõèìßæåôáé...
ÐÜíôñåìá åí üøåé Þ êÜíù ëÜèïò ?
åßìáé áíýðáíôñïò êáé ëÝù íá ðáñáìåßíù (åêôüò áí ðÜñù ðñïßêá Ýâï ) -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
1.Λοιπόν ψήφισα Χοντάκι γιατί έτσι μου αρέσει .
2.Αν δεν το έχεις βαρεθεί γιατί να το αλλάξεις ?
3.Αν η σύζυγος έχει αποδεχθεί τάπερ αποδέχεται και εβο (ενδεχομένως να μένεις με την μηχανή ή με το δικό της όταν ανακαλύψει τις χάρες του )
4.Ναι το έβο είναι ότι καλύτερο σε πολλά πράγματα αλλά έχεις σκεφτεί ότι τα όριά του είναι πάρα πολύ ψηλά ,τα όρια των ελληνικών δρόμων τραγικά χαμηλά και ενδεχομένως τα περιθώρια για να τα ψάξεις πολύ λιγότερα απο ότι αυτά του Χοντα?Προσωπικά ....το Εβο θα το αγόραζα ανύπαντρος όχι με οικογένεια
Στην τελική μαχαίρι-καρπούζι δικά σου ,αλλά στα κοψίδια αφού θα φτάνεις πρώτος να περιμένεις και τους άλλους
αυτό ρυθμίζεται...
Πάντρεμα εν όψει ή κάνω λάθος ?
είμαι ανύπαντρος και λέω να παραμείνω (εκτός αν πάρω προίκα έβο )αν σου δώσει προίκα έβο, η νύφη θα μοιάζει με τη φτερούγα.....
-
EvoIX vs. Civic TypeR