-
-
-
-
Έξυπνοι οι παπάδες!! Θέλουν να μην αφήνουν καμία πιθανότητα να μην μας τα βουτήξουν...
Αχ Χριστέ να κατέβαινες ξανά στη γη, θα τους πλάκωνες όλους στις μάπες...
Οι καθολικοί είναι ακόμα χειρότεροι (έχουν αφήσει πωλητές μέσα στις εκκλησίες οι αθεόφοβοι!!!) οπότε πάλι καλά να λέμε
-
Γιατί, στις δικές μας εκκλησίες λείπουν οι πωλητές;
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Οι καθολικοί είναι ακόμα χειρότεροι (έχουν αφήσει πωλητές μέσα στις εκκλησίες οι αθεόφοβοι!!!) οπότε πάλι καλά να λέμεΤι εννοείς με το 'πωλητές';
-
Όσοι συνχίζεστε είστε υπερ του χωρισμού της εκκλησίας απο το κράτος?
-
To δράμα είναι ότι όποιος θέλει να παντρευτεί (αναγνωρίζω αντικειμενικά την κοινωνική χρησιμότητα του θεσμού) στην Ελλάδα, θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ των δύο πιο βρωμερών εστιών διαφθοράς και παρανομίας: της 'Εκκλησίας' και της 'Τοπικής Αυτοδιοίκησης' (κάπου υπήρχε ένα emoticon με ξερατό, τι απέγινε;)
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 108#771108
Καλά κάνουν, αφού βρίσκουν και τα κάνουν
-
Μιά τρύπα στον νερό κάναν οι παπάδες
Αλλά καλά κάνουν αφού βρίσκουν και τα κάνουν.
Όταν αρχίσει η αναλογία πολιτικών - θρησκευτικών γάμων να κλίνει υπέρ των πρώτων τότε να δώ ... θα την πάρουν πίσω αυτή την μεγάλη τους ανοησία?
Που δέν είναι και η πρώτη, μάλλον ούτε και η τελευταία. -
Εγω παντρευτηκα σε κτημα...δεδομένου ποσο στοίχισε προτεινω να απογορευτουν και οι δεξιώσεις
-
Εβλεπα σε ενα καναλι χθες ρεπορταζ για το θεμα και ειχαν βγαλει εναν παπα που ελεγε οτι δεν ειναι μυστηριο σε κτημα, δεν αναγνωριζεται η εκκλησια και αλλα ομορφα αλλα στο τελος του ξεφυγε και ειπε την αληθεια 'ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΡΙ'.
-
Για εμένα, η ιστορία με τα κτήματα και τα χωράφια είναι λανθασμένη.
Ο γάμος είναι μυστήριο και πρέπει να τελείται σε ιερό χώρο. Όποιος δεν θέλει, ας προσλάβει ένα δικηγόρο ή έναν υπάλληλο του δήμου (οδοκαθαριστής κάνει άραγε; ) για να τον παντρέψει όπου του αρέσει.
Ή θα γίνονται σεβαστά ορισμένα πράγματα ή ας μη γίνονται καθόλου.Όσον αφορά αυτά που γράφετε παραπάνω για το παγκάρι κλπ, εμένα σε κεντρική εκκλησία μου είχε κοστίσει 50 ευρώ (για το καλό) συν ένα 10ρικο στην καντηλανάφτρα. Με όλα τα φώτα αναμμένα και 3 ιερείς να ψάλουν. Εσάς ο Γιοσάκης σας πάντρεψε;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω παντρευτηκα σε κτημα...δεδομένου ποσο στοίχισε προτεινω να απογορευτουν και οι δεξιώσειςΟυ 666 δεξιώσεις...ου 666 γάμοι σε μποστάνια...
Τι δηλαδή τώρα ο Ντέμης με το Δεσποινάκι και λοιποί 'κοσμικοί και τσελέμπριτις' θα πρέπει να παντρεύονται με όλους τους κοινούς θνητούς και όχι σε 'κτήμα' σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδία μας...Θα μου πείτε και τι δηλαδή το 'κτήμα' τι πρεστίζ δίνει? Ε αφού δεν έχουμε chateau...κάπως έπρεπε να τα ονομάσουν, ε τα είπανε κτήματα..
Αρε Χριστόδουλε κομμουνιστή έτσι όλοι ισοι.!!!!Y.Γ Είναι και κάτω ο server του youtube λογω βελτιώσεων και δεν μπορώ να βάλω το κατάλληλο vid
Υ.Γ2 Αντι να αξιοποιήσουν την περιουσία της εκκλησίας και να φτιάξουν κι αυτοί 'αγιασμένα κτήματα' ( προσέξατε την διαφορά ) προτίμησαν να τα απαγορεύσουν...Κρυφοκομμουνιστής ο Χριστόδουλος
Υ.Γ3 Απόδειξη πήρες για τα λεφτά που έδωσες Μάνο? Πόσο σίγουρος είσαι οτι πήγαν στο παγκάρι? Και στα 'μποστάνια' πάντως οι γάμοι σε 'γραφικά παρεκκλήσια' γίνονται απλά εκεί το παγκάρι πάει στον ιδιοκτήτη και όχι στον πάτερ που τελεί το μυστήριο...Η μήπως δεν ήταν παπάδες αυτοί που παντρεύανε τοσο καιρό σε κτήματα και αγρούς... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για εμένα, η ιστορία με τα κτήματα και τα χωράφια είναι λανθασμένη.
Ο γάμος είναι μυστήριο και πρέπει να τελείται σε ιερό χώρο. Όποιος δεν θέλει, ας προσλάβει ένα δικηγόρο ή έναν υπάλληλο του δήμου (οδοκαθαριστής κάνει άραγε; ) για να τον παντρέψει όπου του αρέσει.
Ή θα γίνονται σεβαστά ορισμένα πράγματα ή ας μη γίνονται καθόλου.Όσον αφορά αυτά που γράφετε παραπάνω για το παγκάρι κλπ, εμένα σε κεντρική εκκλησία μου είχε κοστίσει 50 ευρώ (για το καλό) συν ένα 10ρικο στην καντηλανάφτρα. Με όλα τα φώτα αναμμένα και 3 ιερείς να ψάλουν. Εσάς ο Γιοσάκης σας πάντρεψε;
Από όσο έχω εκτιμήσει (πες μου αν κάνω λάθος) θα φώναζες πολύ αν ένας υπάλληλος πολεοδομίας σου ζήταγε 50 ευρώ (για το καλό)...Αν δεν κάνω λάθος θα χαρακτήριζες τον υπάλληλο κοπρίτη, τεμπέλη, διεφθαρμένο, άχρηστο που έχει το θράσος να ζητάει 50 ευρώ (για το καλό πάντα) και θα ζητούσες να μειωθούν στο μισό οι υπάλληλοι, να αρθεί η μονιμότητα κοκ...Επίσης οι ταρίφες (για το καλό) είναι και μεγαλύτερες (το καλό παραμένει όμως)...
Κάνω λάθος ή έχεις διαφορετική αντιμετώπιση για τους ιερείς από τους υπόλοιπους δ. υπαλλήλους? -
Δεν μου 'ζητήθηκε' τίποτα, τους δόθηκαν με δική μας πρωτοβουλία. Και πάλι όμως, δεν είναι άξιο λόγου το ποσό για τέτοια περίσταση.
Επίσης, ανεξαρτήτως του τί γίνεται από διάφορους παπάδες σε μυστήρια, τρισάγια κλπ, η επίσημη εντολή της εκκλησίας είναι να μη λαμβάνονται καθόλου χρήματα.Να συμπληρώσω ότι τα συμπεράσματά σου δεν πατάνε πολύ καλά. Μάλλον ατυχή θα χαρακτήριζα τη συγκεκριμένη δημοσίευση.
-
Ρε παιδιά, ο γάμος πέρα από κοινωνικό γεγονός είναι ένα μυστήριο της εκκλησίας. Η εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να ορίζει το πώς θα γίνει το μυστήριο, προκειμένου να διαφυλάξει, με τον τρόπο που εκείνη θεωρεί καλύτερο, την πνευματικότητα και τη σημασία του μυστηρίου στη λατρευτική ζωή. Δεν καταλαβαίνω το νόημα του να θες να συμμετάσχεις σε ένα θρησκευτικό μυστήριο, αλλά να θες το μυστήριο να γίνεται και όπως σου αρέσει εσένα.
Κατά τη γνώμη μου θα είχε περισσότερο νόημα να διαμαρτυρόμαστε γιατί τα περισσότερα δημαρχεία δεν παντρεύουν Σαββατοκύριακα (καλά το να παντρέψουν εκτός δημαρχείου άστο καλύτερα).
Φυσικά όλα αυτά είναι συζήτηση επί της αρχής, γιατί στην πράξη αν έχεις δικό σου παπά, ή αν δώσεις κατιτίς παραπάνω, σου γράφει ο παπάς ότι ο γάμος τελέσθηκε στην εκκλησία και σε παντρεύει όπου θες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν μου 'ζητήθηκε' τίποτα, τους δόθηκαν με δική μας πρωτοβουλία. Και πάλι όμως, δεν είναι άξιο λόγου το ποσό για τέτοια περίσταση.
Επίσης, ανεξαρτήτως του τί γίνεται από διάφορους παπάδες σε μυστήρια, τρισάγια κλπ, η επίσημη εντολή της εκκλησίας είναι να μη λαμβάνονται καθόλου χρήματα.Και του κράτους η επίσημη εντολή είναι να μη λαμβάνονται καθόλου χρήματα...Και στις πολεοδομίες και τις εφορίες δεν 'ζητάνε' τίποτα. Σχεδόν πάντα τους δίνεται το ποσό με πρωτοβουλία των ενδιαφερομένων, είναι γνωστό αυτό...Το σουφρώνουν όμως όπως το σούφρωσε και ο παπάς...Το όχι ο παπάς δεν ήξερε τι σημαίνει? Μπορούσε ευγενικά να το αρνηθεί...Τα πιασε όμως στεγνά (για το καλό)...Για να καταλάβεις εγώ πλέον έχω συμβιβαστεί με το λάδωμα αλλά επειδή εσύ είσαι λάβρος κατά των κηφήνων του Δημοσίαυ ερωτώ :
Τα λεφτά που σουφρώνει η εκκλησία και οι παπάδες τα τοποθετείς σε άλλη βάση από τα λεφτά που σουφρώνουν οι έφοροι και υπάλληλοι των πολεοδομιών?
-
Όχι, γι' αυτό δεν τους πληρώνω κι αν τους πληρώσω ρίχνω βρισίδια από μέσα μου - η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εξαίρεση όμως και δεν με χάλασε, για όνομα δηλαδή.
Δεν καταλαβαίνω πάντως που το πας. Πρέπει να αποδεχθούμε εν τέλει τη δωροδοκία γιατί το κάνουν πολλοί; Να πούμε 'αφού το κάνει ο παπάς, ο της πολεοδομίας, ο εφοριακός, ας το κάνει κι ο Χ'; -
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=13127
Συνέχεια εδώ παίδες.
Γαμοι outdoor; Not anymore!