Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΡΘΡΟ 16
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΑΡΘΡΟ 16
    • 1
    • 2
    • 31
    • 32
    • 33
    • 34
    • 35
    • 53
    • 54
    • 33 / 54
    Αντίλογος
    81
    1072
    3297
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      koutsan last edited by

Ο χρήστης tsakirtas έγραψε:

Να σε ρωτήσω μόνο κάτι αν θέλεις απαντάς,είσαι φοιτητής και αν ναι είσαι σε κάποια παράταξη???Όχι ότι εχει μεγάλη σημασία-------------->άκυρη ερώτηση διάβασα το ποστ σου δημοσιεύθηκε ενώ έγραφα.

Δεν έχει νόημα να απαντήσω άλλο σε αυτά που έγραψες...Εσύ κοιτάς στη δύση κι εγώ στην ανατολή, δεν συνενοούμαστε...

Είμαι φοιτητής (διδακτορικός) στο Καποδιστριακό αλλά δεν έχω καμία σχεδόν επαφή με τη σχολή και τη φοιτητική ζωή...Δουλεύω σπίτι μου και σε βιβλιοθήκες στο εξωτερικό και συγχρωτίζομαι σπανιότατα μόνο με 2-3 διδακτορικούς του καθηγητή μου κυρίως για επιστημονικά θέματα (κάνα συνέδριο, καμιά επίσκεψη στο Λουξεμβούργο)...
      Δεν είμαι ούτε έχω υπάρξει ποτέ μέλος καμίας παράταξης, αντιπαθώ ο,τιδήποτε μαζικό είτε λέγεται συναυλία, είτε λέγεται ποδοσφαιρικό ματς, είτε κομματική συγκέντρωση...Δεν έχω κανενός είδους εξάρτηση ούτε από δουλειά, ούτε από πελατεία, ούτε από προϊστάμενο, ούτε από τίποτα...Κοινώς μισώ ό,τι μου δημιουργεί υποχρέωσεις ή εξάρτηση έστω και στον ελάχιστο βαθμό....
      Πέρασα?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tsakirtas last edited by

Ο χρήστης koutsan έγραψε:

Να σε ρωτήσω μόνο κάτι αν θέλεις απαντάς,είσαι φοιτητής και αν ναι είσαι σε κάποια παράταξη???Όχι ότι εχει μεγάλη σημασία-------------->άκυρη ερώτηση διάβασα το ποστ σου δημοσιεύθηκε ενώ έγραφα.

Δεν έχει νόημα να απαντήσω άλλο σε αυτά που έγραψες...Εσύ κοιτάς στη δύση κι εγώ στην ανατολή, δεν συνενοούμαστε...

Είμαι φοιτητής (διδακτορικός) στο Καποδιστριακό αλλά δεν έχω καμία σχεδόν επαφή με τη σχολή και τη φοιτητική ζωή...Δουλεύω σπίτι μου και σε βιβλιοθήκες στο εξωτερικό και συγχρωτίζομαι σπανιότατα μόνο με 2-3 διδακτορικούς του καθηγητή μου κυρίως για επιστημονικά θέματα (κάνα συνέδριο, καμιά επίσκεψη στο Λουξεμβούργο)...
        Δεν είμαι ούτε έχω υπάρξει ποτέ μέλος καμίας παράταξης, αντιπαθώ ο,τιδήποτε μαζικό είτε λέγεται συναυλία, είτε λέγεται ποδοσφαιρικό ματς, είτε κομματική συγκέντρωση...Δεν έχω κανενός είδους εξάρτηση ούτε από δουλειά, ούτε από πελατεία, ούτε από προϊστάμενο, ούτε από τίποτα...Κοινώς μισώ ό,τι μου δημιουργεί υποχρέωσεις ή εξάρτηση έστω και στον ελάχιστο βαθμό....
        Πέρασα?

Η ερώτηση άκυρη το έγραψα.Δηλαδή θα πρέπει να ασπαστώ τις απόψεις σου???Διάλογο και απόψεις προβάλουμε...δεν σημαίνει ότι θα καταλήξουμε στη φράση 'δικιο έχεις'

• K
          koutsan last edited by

Ο χρήστης tsakirtas έγραψε:

Η ερώτηση άκυρη το έγραψα.Δηλαδή θα πρέπει να ασπαστώ τις απόψεις σου???Διάλογο και απόψεις προβάλουμε...δεν σημαίνει ότι θα καταλήξουμε στη φράση 'δικιο έχεις'

Σου ζήτησα κάτι τέτοιο?
          Απλά αφού είπα 3-4 φορές τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια και έγινα προφανώς αφόρητα κουραστικός και για σένα και για το υπόλοιπο forum εγκατέλειψα την προσπάθεια αφού δεν διαθέτω άλλο μέσο - τρόπο για να προβάλλω την άποψή μου την οποία ενώ εγώ θεωρώ πολύ καθαρή είναι προφανές ότι αδυνατώ να την καταστήσω κατανοητή...
          Άλλα σου λέω εγώ άλλα μου απαντάς εσύ...(ή και το αντίστροφο αν θες...)

• K
            kavoyras last edited by

Ο χρήστης pasxos έγραψε:

Καταρχην,θα σου δωσω τα μαθηματα που κανει ενας Μηχανολόγος Μηχανικός 5ετούς φοίτησης εδω και μετα τα αντιστοιχα της Αγγλίας.Σαφως,θα δεις ότι η εξειδίκευση εκεί είναι τεραστια...μπορείς να εισαι μηχανολογος αυτοκινητων,μηχανολογος αεροπλανων,βιομηχανικος μηχανολογος,,μηχανολος με logistics και management κλπ.Εδω δεν εχει τετοια..

.......

Δεν ειμαι φαουλ φιλε Καβουρα. Αυτα ακριβως που λες κι εσυ πιστευω.Στον skye ανφερόμουν μ αυτο το ποστ.Ακριβως την ιδια αποψη εχουμε.Εντελώς πληροφοριακα ανεφερω οτι υπαρχει μεγαλη εξειδίκευση.Μονο και μονο επειδη παραθετω τα μαθηματα..

(αν και ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί παρέβαλες τα μάθήματα μεταξύ τους. )-Σου δίνω μόνο δίκιο στο γεγονός ότι έχουμε πάρα πολύ μαθήματα για πτυχίο (ωχ...δίπλωμα πιο σωστά) σε εμάς συγκεκριμένα είναι 76 αν θυμάμαι καλά...Μήπως το έχουμε παρακάνει λίγο?Φοβάμαι μήπως έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο....(ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω)

Πάντως γενικά απορώ γιατί λέμε όχι σε όλα στο άρθρο 16...Ποιά είναι η κύρια βάση που στηρίζεται το όλο 'κίνημα'?Απλά όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια?Και καλά να συνεχίζουμε να εκπαιδευόμαστε τσάμπα?Ας πούμε ΟΚ.
            Επίσης από τη στιγμή που δεν έχουμε με το μέρος μας την κοινή γνώμη, (πιστεύω) ψιλοχέστηκε η κυβέρνηση αν χάσουμε 1-2 εξάμηνα.Αν δεν βγούμε (εμείς?μάλλον οι εκπρόσωποι μας που μόνο εκπρόσωποι δεν είναι τελικά) και να πουν ότι εμείς δεν είμαστε ενάντια σε όλα.Κάνουμε κατάληψη γι'αυτούς τους λόγους.(ορίστε κύριε,πάρτους) και έχω να αντιπαραβάλω αυτά σαν προτάσεις βελτίωσης (ορίστε και οι προτάσεις μας) και θέλουμε να έρθουμε σε διάλογο για να ακούσετε έστω αυτά που έχουμε να σας πούμε.Από τη στιγμή που η κοινή γνώμη βλέπει κάτι φοιτητές που ξαφνικά απλά ξύπνησαν και κάνουν καταλήψεις και δεν λένε και το λόγο και οι ειδήσεις ακόμα μας προβάλουν ως επαναστάτες χωρίς αιτία,πώς να μας υπολογίσει η κυβέρνηση?Σωστά?Ή υπάρχει κάτι που δεν έχω υπολογίσει?

Θα ήθελα πολύ να μου απαντήσει κάποιος που είναι μέσα στα πράματα και ας είναι και από κάποιο κόμμα.Δεν με πειράζει.Θα ήθελα έστω και στα πρόθυρα να χάσω την εξεταστική μου και να κάτσω έτσι ένα χρόνο ακόμα στην Πάτρα (όπου σπουδαζω).

• M
              manosk last edited by

Δημοψήφισμα για το άρθρο 16 (?)

Αν προταθεί η διεξαγωγή του, πχ μαζί με τις βουλευτικές εκλογές, πολύ θα ήθελα να δω την αντίδραση των πανεπιστημιακών και των παρατάξεων. Στοιχηματίζω ότι θα πολεμήσουν την πρόταση, αφού ως γνωστόν όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο λαός όλος.
              Άσε που παραείναι επικίνδυνο να αποφασίζει ο λαός χωρίς μεσάζοντες και 'ειδικούς'.

• K
                kasel last edited by

κουτσαν οι φοιτητικες κομματοπαραταξεις εχουν γραμμενη στα τετοια τους την εκπαιδευση και το καλο των φοιτητων.ενδιαφερονται μονο για το δικο τους συμφερον.
                και μη μου συγκρινεις τωρα την κατασταση που επικρατει στα ελληνικα πανεπιστημια με αυτα του εξωτερικου οσον αφορα τις φοιτητικες παραταξεις.
                οσο υπαρχουν φοιτητες με το δικο σου σκεπτικο οτι οι κομματικες παραταξεις ειναι απαραιτητες ,απορω τι στο διαολο καλο προσφερουν περα απο βανδαλισμους,φασαριες,διαταραχη του προγραμματος γιατι δεν προσφερουν κατι αξιολογο,
                αλλο τοσο θα επικρατει αυτη η τριτοκοσμικη κατασταση στα ΑΕΙ,
                στα οποια η υλη που διδασκεται ειναι αξιολογη αλλα και πολλοι καθηγητες επισης,
                αλλα μπουκαρει με ετσι γουσταρω το καθε κομματοσκυλο και καταστρεφει το σκοπο του πανεπιστημιου.
                να υπαρχουν φοιτητικοι συλλογοι που να ενδιαφερονται για το καλο των φοιτητων και για την εκπαιδευση τους,
                αλλα οταν μπαινουν τα κομματα στη μεση δεν υπαρχει προοδος.
                για πανεπιστημια μιλαμε οπου υποτιθεται οτι παμε για να παρουμε καποια αλφα μορφωση,και οχι για χωρους που προωθουν την κομματικοποιηση.
                και μη μου λες ανοησιες οτι οι κομματοπαραταξεις υπαρχουν για το καλο των φοιτητων και το καλο του πανεπιστημιου.

• K
                  koutsan last edited by

Ο χρήστης kasel έγραψε:
                  κουτσαν οι φοιτητικες κομματοπαραταξεις εχουν γραμμενη στα τετοια τους την εκπαιδευση και το καλο των φοιτητων.ενδιαφερονται μονο για το δικο τους συμφερον.
                  και μη μου συγκρινεις τωρα την κατασταση που επικρατει στα ελληνικα πανεπιστημια με αυτα του εξωτερικου οσον αφορα τις φοιτητικες παραταξεις.
                  οσο υπαρχουν φοιτητες με το δικο σου σκεπτικο οτι οι κομματικες παραταξεις ειναι απαραιτητες ,απορω τι στο διαολο καλο προσφερουν περα απο βανδαλισμους,φασαριες,διαταραχη του προγραμματος γιατι δεν προσφερουν κατι αξιολογο,
                  αλλο τοσο θα επικρατει αυτη η τριτοκοσμικη κατασταση στα ΑΕΙ,
                  στα οποια η υλη που διδασκεται ειναι αξιολογη αλλα και πολλοι καθηγητες επισης,
                  αλλα μπουκαρει με ετσι γουσταρω το καθε κομματοσκυλο και καταστρεφει το σκοπο του πανεπιστημιου.
                  να υπαρχουν φοιτητικοι συλλογοι που να ενδιαφερονται για το καλο των φοιτητων και για την εκπαιδευση τους,
                  αλλα οταν μπαινουν τα κομματα στη μεση δεν υπαρχει προοδος.
                  για πανεπιστημια μιλαμε οπου υποτιθεται οτι παμε για να παρουμε καποια αλφα μορφωση,και οχι για χωρους που προωθουν την κομματικοποιηση.
                  και μη μου λες ανοησιες οτι οι κομματοπαραταξεις υπαρχουν για το καλο των φοιτητων και το καλο του πανεπιστημιου.

Διαβάζεις αυτά που γράφω γρήγορα και απαντάς εξίσου γρήγορα με τη βιάση που χαρακτηρίζει τον προφορικό λόγο, όπως φαίνεται από την προχειρότητα του post σου και το μπάχαλο από 'οργισμένα' επιχειρήματα (?) που επικρατεί...Αν κάτσεις και διαβάσεις προσεκτικά ίσως και να καταλάβεις τι λέω και να να μην μου χρεώνεις ό,τι άρπαξες στο περίπου στα 30 secs που αφιέρωσες για να διαβάσεις και να απαντήσεις....
                  Επίσης όταν αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα και όχι γενικά και αόριστα τα περί 'ανοησίας' καλύτερα να τα κρατήσεις για το σκύλο σου ή τον κοληττό σου ή έστω να δεις λίγο το γραπτό σου λόγο και μετά να ξεραθείς στα γέλια με την ησυχία σου...

• K
                    kasel last edited by

πιστεψε με φιλε μου διαβασα προσεχτικα το ποστ σου.οι συγκρισεις που κανεις με τον εργασιακο χωρο εκτος πανεπιστημιου και οι αναφορες σου σε σχολες του εξωτερικου δεν εχουν καμια σχεση με την κατασταση που επικρατει στα ελληνικα ΑΕΙ.
                    ειπαμε αλλο οι συλλογοι φοιτητων και αλλο οι κομματικες παραταξεις εντος πανεπιστημιου.
                    και σκυλο δεν εχω

• xenos
                      xenos last edited by

Φυσικά και υπάρχουν παιδιά που δεν θέλουν να υποβληθούν στην ψυχοφθόρο διαιδικασία των πανελληνίων

Δλδ? Αφου ετσι ειναι το συστημα τοσα χρονια! Για περασεις την ταξη, στο παν/μιο, για να παρεις τα διπλωματα στις ξενες γλωσσες κλπ.

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• K
                        koutsan last edited by

Ο χρήστης xenos έγραψε:

Φυσικά και υπάρχουν παιδιά που δεν θέλουν να υποβληθούν στην ψυχοφθόρο διαιδικασία των πανελληνίων

Δλδ? Αφου ετσι ειναι το συστημα τοσα χρονια! Για περασεις την ταξη, στο παν/μιο, για να παρεις τα διπλωματα στις ξενες γλωσσες κλπ.

Ε και? Εγώ δεν θέλω να το υποστώ οπότε κάνω τις επιλογές μου :

• Δεν πάω Πανεπιστήμιο
                        • Φεύγω για Πανεπιστήμιο του εξωτερικού

Καθόλα τίμιες όλες οι επιλογές και παραπάνω από σεβαστές...Το πρόβλημα δημιουργείται όταν τις προσωπικές μας επιλογές τις ανάγουμε σε 'λυδία λίθο' της επαγγελματικής ή ακαδημαϊκής αποκατάστασης των άλλων...
                        Παραδείγματα : 'Τι πήγε Πανεπιστήμιο ο βλάκας? Εγώ άνοιξα μαγαζί και χέστηκα στο τάληρο στα 22 μου...'
                        'Σιγά μην πάω στα ελληνικά κωλοχανεία, εγώ θα φοιτήσω σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της αλλοδαπής που είναι ανώτερα'...

Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει αλλά ας το κάνει σεμνά χωρίς να κρίνει τις επιλογές των άλλων...Αυτό ισχύει και προς την άλλη κατεύθυνση : αυτών που σπούδασαν στην Ελλάδα και λοιδωρούν αυτούς που σπουδάζουν στο εξωτερικό (για όποιο λόγο και αν το κάνουν)...

• K
                          kid last edited by

Και οι εξετάσεις του IB είναι ψυχοφθόρες, και οι εξετάσεις μέσα στο πανεπιστήμιο για το αν θα μείνεις ή θα φύγεις είναι ψυχοφθόρες, όλες οι εξετάσεις είναι ψυχοθφόρες, ακόμα και αυτές του αίματος.

• T
                            tsakirtas last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                            Δημοψήφισμα για το άρθρο 16 (?)

Αν προταθεί η διεξαγωγή του, πχ μαζί με τις βουλευτικές εκλογές, πολύ θα ήθελα να δω την αντίδραση των πανεπιστημιακών και των παρατάξεων. Στοιχηματίζω ότι θα πολεμήσουν την πρόταση, αφού ως γνωστόν όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο λαός όλος.
                            Άσε που παραείναι επικίνδυνο να αποφασίζει ο λαός χωρίς μεσάζοντες και 'ειδικούς'.

Θεωρείς ότι ο κόσμος που δεν έχει σχέση με την εκπαίδευση θα μπορέσει να κρίνει και να πάρει απόφαση???Εντάξει και εμένα οι γονείς μου ήταν φοιτητές μια φορά και έναν καιρό(άλλοι πάλι μπορεί να μην ήταν κάν) αλλά μέχρι εκεί.Να κάνουν ένα ψήφισμα με τους άμεσα ενδιαφερόμενους(φοιτητές (μεταπτυχιακούς,καθηγητές κλπ ναι!).Αλλά με τα ΜΜΕ να προβάλλουν τους κακούς φοιτητές που σπάνε τις περιουσίες,καίνε τους αστυνομικούς,και καταστρέφουν τα πανεπιστήμια.....τι θα ψηφίσει ο κόσμος???υπέρ αυτών που φωνάζουν και τα 'σπάνε'
                            Δεν δείχνουν αυτά :http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=21960&postdays=0&postorder=asc&start=615

αυτά δεν νοόυνται ως καταστροφή???που μάλιστα γίνεται με τη συγκατάθεση των κομμάτων???

• xenos
                              xenos last edited by

Το διάβασα πολλές φορές αυτό για κατάργηση των παρατάξεων : τι ακριβώς εννοείτε δηλ ρε παιδιά?

Οταν λεμε να φυγουν τα κομματα εννοουμε ακριβως αυτο! Οχι ο Φ.Σ. ή η ιδεολογια του καθε φοιτητη.

Δυστυχως τα κομματα δεν προσφερουν τπτ μεσα στα παν/μια! Το μονο που κανουν ειναι να ενοχλουν, να προωθουν καποια μελη τους (να μην κοροιδευομαστε) και να φανατιζουν τα προβατα...

• xenos
                                xenos last edited by

Εσύ προφανώς με το post σου θέλεις να κουβεντιάσεις για το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και το κατά πόσο είναι καλό ή όχι....

Και εγω αυτο καταλαβαινω απο τα γραφομενα. Δλδ προτιμας τις δεσμες?

• xenos
                                  xenos last edited by

Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει αλλά ας το κάνει σεμνά χωρίς να κρίνει τις επιλογές των άλλων...Αυτό ισχύει και προς την άλλη κατεύθυνση : αυτών που σπούδασαν στην Ελλάδα και λοιδωρούν αυτούς που σπουδάζουν στο εξωτερικό (για όποιο λόγο και αν το κάνουν)...

+1

• K
                                    koutsan last edited by

Ο χρήστης xenos έγραψε:

Το διάβασα πολλές φορές αυτό για κατάργηση των παρατάξεων : τι ακριβώς εννοείτε δηλ ρε παιδιά?

Οταν λεμε να φυγουν τα κομματα εννοουμε ακριβως αυτο! Οχι ο Φ.Σ. ή η ιδεολογια του καθε φοιτητη.

Δυστυχως τα κομματα δεν προσφερουν τπτ μεσα στα παν/μια! Το μονο που κανουν ειναι να ενοχλουν, να προωθουν καποια μελη τους (να μην κοροιδευομαστε) και να φανατιζουν τα προβατα...

Ωραία τα λες αλλά δεν μου απαντάς : θα απαγορεύσεις σε μια παράταξη να εκδηλώνεται υπέρ ενός κόμματος? Πες μου ναι ή όχι...

ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, όχι το κράτος, άρα άδικα φωνάζεις (-ετε) για την 'κατάργηση ' των κομματικών παρατάξεων...

• K
                                      kid last edited by

Ο χρήστης xenos έγραψε:

Εσύ προφανώς με το post σου θέλεις να κουβεντιάσεις για το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και το κατά πόσο είναι καλό ή όχι....

Και εγω αυτο καταλαβαινω απο τα γραφομενα. Δλδ προτιμας τις δεσμες?

Γιατί? Τώρα τι σύστημα έχουμε?

• M
                                        manosk last edited by

tsakirtas:
                                        Εγώ ξέρω μόνο ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Ο λαός αποφασίζει με λίγα λόγια.
                                        Αν αρχίσουμε να λέμε ότι για το Χ ή το Ψ θέμα ο λαός δεν πρέπει να κρίνει γιατί 'δεν ξέρει', τότε γιατί όχι και για τα θέματα Υ και Ω; Γιατί δηλαδή να κρίνει ο λαός το αν θα υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα, αν θα δύναται το κράτος να δημεύει την ιδιωτική περιουσία όποτε το κρίνει σκόπιμο και τόσα άλλα;
                                        Η κάθε κυβέρνηση, το κάθε βουλευτικό σώμα και η κάθε απόφαση αυτών κρίνονται από το λαό υποχρεωτικά. Η κορυφαία δυνατότητα κρίσης είναι το δημοψήφισμα και έπονται οι (δημοψηφισματικού χαρακτήρα) εθνικές εκλογές.

• K
                                          koutsan last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                          Εγώ ξέρω μόνο ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Ο λαός αποφασίζει με λίγα λόγια.
                                          Αν αρχίσουμε να λέμε ότι για το Χ ή το Ψ θέμα ο λαός δεν πρέπει να κρίνει γιατί 'δεν ξέρει', τότε γιατί όχι και για τα θέματα Υ και Ω; Γιατί δηλαδή να κρίνει ο λαός το αν θα υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα, αν θα δύναται το κράτος να δημεύει την ιδιωτική περιουσία όποτε το κρίνει σκόπιμο και τόσα άλλα;
                                          Η κάθε κυβέρνηση, το κάθε βουλευτικό σώμα και η κάθε απόφαση αυτών κρίνονται από το λαό υποχρεωτικά. Η κορυφαία δυνατότητα κρίσης είναι το δημοψήφισμα και έπονται οι (δημοψηφισματικού χαρακτήρα) εθνικές εκλογές.

Αυτό περιέχει στοιχεία δημαγωγίας - λαϊκισμού και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές στρεβλώσεις της δημοκρατίας...

**Παράδειγμα **:

Τίθεται σε δημοψήφισμα πρόταση νόμου για βασανισμό των συλληφθέντων μεταναστών προκειμένου να ομολογήσουν πιθανά εγκλήματα που έχουν διαπράξει και έτσι νομιμοποείται ο βασανισμός ως ανακριτική μέθοδος...
                                          Το δημοψήφισμα 'εγκρίνει' το νόμο...

Ερώτημα : πρέπει-μπορεί να ψηφιστεί ο νόμος? και ποία η θέση του δικαστή που θα κληθεί να κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου όταν γνωρίζει ότι ο νόμος φέρει τη σφραγίδα της λαϊκής κυριαρχίας?
                                          Η απάντησή μου φυσικά είναι ότι είναι κατάφωρα αντισυνταγματικός και η 'λάϊκή κυριαρχία' δεν θεραπεύει αυτό το ελάττωμα...

Φυσικά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το άρθρο 16 και πιθανό δημοψήφισμα και θεωρώ φυσικά ότι μπορεί κάλλιστα να τεθεί στην κρίση του λαού...

Όμως η φράση του Μάνου 'Εγώ ξέρω μόνο ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Ο λαός αποφασίζει με λίγα λόγια.' μπορεί να αποδειχτεί υπό συνθήκες επικίνδυνη...Δεν νομιμοποιεί τα πάντα η λαϊκή κυριαρχία...

• M
                                            manosk last edited by

Για το λόγο αυτό στο άρθρο 110 του Συντάγματος αναφέρεται ρητά ότι ορισμένες βασικές διατάξεις του δεν μπορούν να αναθεωρηθούν. Έτσι το (κλασικό) παράδειγμα περί βασανιστηρίων κλπ δεν μπορεί να τεθεί υπό την κρίση του λαού ή οποιουδήποτε τρίτου. Η λαϊκή κυριαρχία εκφράζεται ελεύθερα σε όλα τα υπόλοιπα θέματα, σίγουρα και στο θέμα της παιδείας.

Edit:
                                            Παραθέτω τις διατάξεις...

Άρθρο 110

1. Οι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση, εκτός από εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, **καθώς και **από τις διατάξεις των άρθρων 2, παράγραφος 1, 4 παράγραφοι 1, 4 και 7, 5 παράγραφοι 1 και 3, 13 παράγραφος 1 και 26.

Άρθρο 2

1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Άρθρο 4

1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

2. Μόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.

3. Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

Άρθρο 5

1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

Άρθρο 13

1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.

Άρθρο 26

1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.

3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια• οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 31
                                            • 32
                                            • 33
                                            • 34
                                            • 35
                                            • 53
                                            • 54