Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΡΘΡΟ 16
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΑΡΘΡΟ 16
    • 1
    • 2
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
    • 27
    • 53
    • 54
    • 25 / 54
    Αντίλογος
    81
    1072
    3302
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      petros last edited by

*'Νταξ' μωρέ... το ανώτατο δικαστήριο του 4Τforum συνεδρίασε μεταξύ τύρου και αχλαδιού και έβγαλε απόφαση: Στην αγχόνη τα σκ@τόπαιδα με συνοπτικές διαδικασίες.
      Πάμε τώρα να ξεσκίσουμε το GTXLVVTiiii στα 'λιμανάκια' και να πατήσουμε χάμω κάθε κουλάδι με Μερτσέντε που μας το παίζει χεράς...'
      *
      Πώς σας φαίνεται η παραπάνω άποψη;;;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        kavoyras last edited by

Επίσης έμαθα πρόσφατα ότι κάποιες σχολές στην Αθήνα που έμμεσα τους καίει περισσότερο αν γίνουν ιδιωτικοποιήσεις (πχ οικονομικές σχολές) δεν κάνουν καταλήψεις αλλά κανονικά εξεταστική.Δεν το συζητώ ότι βγήκα από τα ρούχα μου έτσι?Εγώ γιατί να μη νιώθω μαλάκας μετά όταν εγώ ως φοιτητής πολυτεχνικής σχολής χάνω εξεταστική (90% πιθανότητα) τώρα και έχασα και το καλοκαίρι και αναγκαζόμουν να δώσω διπλω εξεταστική=>13 μαθήματα?Έλεος ρε πούστη μου...Και μετά να έχω και την γκόμενα (κοπέλα είναι αυτή που το έμαθα ότι έχει εξεταστική):'εμένα δεν με αγγίζει.μπήκα τσάμπα, σπούδασα τσάμπα (πέρασε εκεί που μένει η οικογένειά της), δεν με απασχολεί.Χέστηκα λοιπόν και να αλλάξει.Στο κάτω-κάτω πριν μπουρδέλο ήταν, ε...απλά θα είναι ένα μπουρδέλο με περισσότερους στο χορό.Σιγά μην κάνω εγώ κατάληψη και χάνω τα μαθηματάκια μου για να μην περάσει το άρθρο 16.Ας περάσει και όλο το σύνταγμα...'
        (copy-paste από msn αυτό... -άντε εγώ να ξεσπάσω...Πού?στο πληκτρολόγιο?Δεν παίζει...καθώς laptop γαρ και τα οικονομικά μου δεν αντέχουν τέτοιες επισκευές μετά... )Άντε... (ας μην το γράψω και φάω edit μετά από mods που και με το δίκιο τους θα το κάνουν)
        Και μετά έχεις το μ@λ@κ@ τον συνδικαλιστή να λέει:
        'όλες οι σχολές είναι κλειστές!'
        'οι φοιτητές καταλαβαίνουν το δίκιο τους'
        Κι άλλα τέτοια χαριτωμένα που ούτε κι ο ίδιο πιστεύει ή ξέρει τι λέει...
        (μπήκαμε στην κρίσιμη ηλικία και δεν φοράμε και γυαλιά για την πρεσβιοπεία )
        Και από την να βλέπεις εσύ ο ίδιος αυτά...Ρε ΗΜΑΡΤΟΝ! που έλεγε και ο Γεωργίου...

• I
          ipan last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
          Δεν είναι δυνατό να κράζεις ένα 'σύστημα' και να κάνεις ακραίες ενέργειες εις βάρος άλλων στο όνομα του αγώνα κατά του 'συστήματος' και ουσιαστικά να ζεις και να είσαι βολεμένος από το σύστημα αυτό.

Καταλαβαίνω νομίζω τι θες να πεις αλλά δεν θα πρέπει να λέμε κιόλας ότι όποιος έχει μια ''καλή'' δουλειά που του επιτρέπει να ζει άνετα, ικανοποιητικά, πλουσιοπάροχα (πες ότι θες) αυτόματα απαγορεύεται να νοιάζεται για τη βελτίωση της κοινωνίας στην οποία ζει.
          Τώρα γιατί ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών ταυτίζουν την κατάληψη με το χάσιμο διαβάσματος και τη φραπεδιά δε νομίζω ότι φταίει ο Βελουχιώτης. Και στη μικρή εμπειρία που έχω από το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έβλεπα ΄΄μουσάτους βολεμένους΄΄ να χοροπηδάνε που θα χαθεί η εξεταστική, αλλά καθωσπρέπει κοριτσάκια και αγοράκια που μόνο αριστεροί δεν το παίζανε. Τέλος πάντων παραδείγματα τέτοια όλοι έχουμε.
          Σημασία έχει να βελτιωθεί ουσιαστικά το δημόσιο πανεπιστήμιο και να αποκτήσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να καλλιεργεί τη γνώση και όχι την παπαγαλία.

• K
            kavoyras last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
            Δεν είναι δυνατό να κράζεις ένα 'σύστημα' και να κάνεις ακραίες ενέργειες εις βάρος άλλων στο όνομα του αγώνα κατά του 'συστήματος' και ουσιαστικά να ζεις και να είσαι βολεμένος από το σύστημα αυτό.

Επαναστάτες χωρίς αιτία.Βλέπεις, δεν είναι δύσκολο να γκρινιάζεις για κάτι που δεν σε βολεύει αρκετά...
            Θα ήθελαν ας πούμε να αναβαθμιστεί κι άλλο το πτυχίο τους και να δίνουν πχ 2 μαθήματα εκ των οποίων ο μπαμπας τους θα βρίσκει το υπερ-μέσο για να τους περάσει αέρα το μάθημα και μάλιστα όχι με 5...αυτά είναι για τους φλώρους

• K
              kid last edited by

Στην συνέλευση την προηγούμενη βδομάδα:
              Kid:Με την εξεταστική τι θα γίνει?
              Φοιτητής1 - μη κομματόσκυλο σε μικρότερο από το 14ο έτος του στην σχολή: Με τις εργασίες του τάδε τι θα γίνει?
              Φοιτητής2 - ακριβώς αντίθετο από τον φοιτητή 1: Δεν μπορώ να ακούω τέτοιες ερωτήσεις ηττοπαθείς, λες και χάσαμε τον αγώνα. Τώρα οφείλουμε να συνεχίσουμε δυναμικά τις καταλήψεις..

Ρε πούστη μου, θέλω να πάρω πτυχίο, δεν θέλω να κάτσω μέχρι τα 30 μου εδωπέρα. Καλά χρυσά και άγια τα Γιάννενα αλλά θέλω να γυρίσω στην πόλη μου κάποια στιγμή, θέλω κάτι να κάνω στην ζωή μου χωρίς να λέω στους δικούς μου κάθε πρώτη του μήνα 'Λεφτά', να ανεξαρτητοποιηθώ.. Δεν είναι για όλους τα καλύτερα χρόνια τα φοιτητικά..

• N
                nicknt last edited by

Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
                συζητηση μεταξυ 2 φοιτητων

φ1 : ρε συ θα ερθεις αυριο στο Πανεκπαιδευτικο Συλαλλητηριο?

φ2 : δεν μπορω, εχω κανονισει για WoW

φ1 : α οκ

Το οποίο μας φέρνει σε ένα άλλο ζήτημα, σχετικά με το πόσο επιζήμιες είναι οι καταλήψεις.

Επειδή λοιπόν οι σχολές είναι κλειστές, δεν έχω γραφείο και χώρο να δουλέψω, δεν έχω υποχρεώσεις εντός του πανεπιστημιακού χώρου (ως διδακτορικός φοιτητής), και κατά συνέπεια ό,τι είναι να κάνω το κάνω από το σπίτι.

Μετά από αρκετούς καφέδες και κάψιμο βενζίνης εδώ κι εκεί, ανακάλυψα κάτι νέο για να περνάω το διάστημα 2-6πμ:

Το** Line Age II**! Λείπει μάλιστα η κοπέλα μου εκτός Αθηνών, και έχω λιώσει/πεθάνει/δρακουλέψει/καταστραφεί!

Αυτά λοιπόν μας μαθαίνουν οι καταλήψεις;!;

Έγινα πάλι πρωτοετής φοιτητής- να δω πως θα επανέλθω τώρα...

Τρελές διακοπές οι καταλήψεις- κακά τα ψέματα!

Βέβαια, για όσους καίγονται να τελειώσουν και αγωνιούν, ας πρόσεχαν! Εδώ είναι Ελλάδα!

(Εντάξει, δικαιολογούμαι να κάνω ένα ασόβαρο ποστ!)

• P
                  patro last edited by

Ο χρήστης Petros έγραψε:
                  *'Νταξ' μωρέ... το ανώτατο δικαστήριο του 4Τforum συνεδρίασε μεταξύ τύρου και αχλαδιού και έβγαλε απόφαση: Στην αγχόνη τα σκ@τόπαιδα με συνοπτικές διαδικασίες.
                  Πάμε τώρα να ξεσκίσουμε το GTXLVVTiiii στα 'λιμανάκια' και να πατήσουμε χάμω κάθε κουλάδι με Μερτσέντε που μας το παίζει χεράς...'
                  *
                  Πώς σας φαίνεται η παραπάνω άποψη;;;

φυσικα στην κρεμαλα.
                  ρε δε θελουμε καταληψη,εχουμε κανει τοσες συνελευσεις η αποφαση ειναι εναντιον της καταληψης και αυτοι συνεχιζουν να κλεινουν τη σχολη,ανα χρονικα διαστηματα.κολοφασιστες
                  ε μα πρεπει να 'επαναστατησεις' θες δε θες.

βασικα στα @@ μου εμενα ουτε εξαμηνο προκειται να χασω ουτε εξεταστικη ουτε τιποτα,αλλα δε μπορεις να την ανεχτεις αυτη τη συμπεριφορα.

• xenos
                    xenos last edited by

Σημερα εχουμε συνελευση και λεω να παω να δω τι θα παιχτει...

Παντως παιδια, να μην απαξιωνουμε τα παντα! Ειπαμε, δεν ειναι ολοι οι φοιτητες ιδιοι.

Ολοι (+οι μη κοματοποιημενοι) ζητουν κατι παραπανω.

Εγω τελειωνω τωρα και δεν ξερω αν θα δωσω. Παρολα αυτα με το βγαινουμε και να κοροιδευουμε, απαξιωνουμε τα παντα, δεν συμβαλλουμε προς το καλυτερο...

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• F
                      funkyreverend last edited by

Να πω και εγώ τη γνώμη μου - ή μάλλον να ρωτήσω κάτι!

Υπάρχει σχολή που έχασε πλήρως την εξεταστική της πέρσι το καλοκαίρι; Ή όλοι -πλην Πανεπιστημίου Μακεδονίας- έδωσαν πλήρη διπλή εξεταστική τον Σεπτέμβριο;

Από παιδιά σε άλλες σχολές της πόλης (ΤΕΙ-ΑΕΙ) έμαθα ότι τον Σεπτέμβρη όλα πήγαν διπλά. Σε μερικές σχολές δε, μερικοί πρόλαβαν να αξιολογηθούν και εν μέσω καταλήψεων (το τιμημένο παιδαγωγικό τμήμα π.χ.).

Στη δική μου περίπτωση (Μακεδονίας) τον Ιούνιο πρόλαβαν να δοθούν μόνο 2 ημέρες εξεταστικής τον Ιούνιο, και τον Σεπτέμβρη δόθηκε ευκαιρία για διπλή εξεταστική μόνο στους 3ο-4οετείς. Οι υπόλοιποι (1ο-2ο) έδωσαν μόνο του Σεπτεμβρίου κανονικά. Ως ΔΑΠοκρατούμενη σχολή (και με ελαφριές παγαποντιές όπως ακούστηκε) στη Συνέλευση δόθηκε 55-45 ΚΑΤΑ της κατάληψης τον Ιανουάριο. Το ζήτημα είναι αν συνεχίσει την αντίσταση η πλειοψηφία των σχολών πλέον, για να μεταστραφεί και η δική μας κατάσταση. Η πρόβλεψη των 'ειδικών' καταληψιολόγων (σύλλογοι φοιτητών κλπ.) λέει ότι οι εξετάσεις θα δοθούν μετά το πέρας της προγραμματισμένης εξεταστικής. Οπότε, το επιχείρημα 'θέλω να τελειώσω και αργώ' για τις υπόλοιπες σχολές μάλλον δεν στέκει. Τι Φεβρουάριο, τι αρχές Μαρτίου. Το πραγματικό πρόβλημα που ίσως θα έπρεπε να αξιολογηθεί, είναι ότι σε μερικές σχολές πάει να καταργηθεί η Γενική Συνέλευση ως ανώτατο όργανο και να υπερισχύει η Πρυτανεία με τις κυβερνητικές δυνάμεις...αυτό με απασχολεί περισσότερο από το πότε τελικά θα δώσω τα τελευταία μου μαθήματα...

• P
                        patro last edited by

εγω δεν εδωσα κανενα μαθημα τον ιουνιο...(μονο οι επι πτυχιο εγραψαν)

η εξεταστικη σεπτεμβριου ηταν κανονικη...

απλα τωρα ιανουαριο μπορουμε να γραφουμε μαθηματα και των μονων και ζυγων εξαμηνων(οπως δηλαδη το σεπτεμβριο).αλλα η διαρκεια της εξεταστικης ειναι ιδια.

• M
                          manosk last edited by

Αφού είναι ρε παιδιά τόσο απλά τα πράγματα, ας αλλάξει η δομή του Πανεπιστημίου.
                          Ούτε μαθήματα, ούτε αμφιθέατρα, ούτε καθηγητές.
                          Μόνο εξεταστικά κέντρα με εξεταστές-διορθωτές, συγγραφείς πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, κοινόβια με άσυλο και κομματικά φεστιβάλ όλο το χρόνο. Καμία ουσιαστική διαφορά σε σχέση με αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα, πολύ πιο οικονομικά θα έρχεται και πολύ λιγότερο ψυχοφθόρα θα είναι η όλη διαδικασία. Τα μαθήματα να 'περνάμε' με λίγο διάβασμα των ΣΟΣ και τα άλλα να παν' να μαμηθούν.

• P
                            petros last edited by

Έχω μία πιο επαναστατική ιδέα:

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ, ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

Να ησυχάσετε

• M
                              manosk last edited by

Αυτό είπα;

Αναφέρθηκα στο ζήτημα που καίει τον κόσμο, ποιο δηλαδή; Αν θα χαθεί η εξεταστική. Λες και το Πανεπιστήμιο είναι οι εξετάσεις. Το αν κάποια πράγματα διδάσκονται με επαρκή τρόπο έπεται ή δεν ενδιαφέρει τόσο πολύ.

Όσον αφορά το ποιοι θα ησυχάσουν, είναι νομίζω σαφές ότι τα πράγματα θα καλμάρουν μόνο αν παραμείνουμε στο σημερινό πανεπιστημιακό βάλτο. Κουάξ!

• K
                                kavoyras last edited by

Ο χρήστης patro έγραψε:
                                απλα τωρα ιανουαριο μπορουμε να γραφουμε μαθηματα και των μονων και ζυγων εξαμηνων(οπως δηλαδη το σεπτεμβριο).αλλα η διαρκεια της εξεταστικης ειναι ιδια.

Πρέπει να μας περνάνε για πολύ μ@λ@κες τελικά...
                                Σε μας έκλεισε η σχολή με 230 ψήφους υπέρ και 80 (συνολικά,από όλα τα άλλα πλαίσια που λέγανα όχι στην κατάληψη) κατά της κατάληψης ως την κυριακή και ξανά συνέλευση την Δευτέρα.

ΥΓ:Το πλαίσιο που έλεγε κατάληψη και ήταν μόνο ένα.Το ότι είναι ΕΑΑΚ μας λέει κάτι? Έτυχε?

ΥΓ2:Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα γιατί απλά κανένα δεν με εκφράζει.Πρέπει να αλλάξουν πολλά από αυτά που γίνονται/κάνουν για να αρχίσω να υποστηρίζω κάποιο.

• F
                                  flowerpower last edited by

εμας με 135υπερ/15 κατα

ΣΑΤΜ ΕΜΠ

• H
                                    highfidelity last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Όσον αφορά το ποιοι θα ησυχάσουν, είναι νομίζω σαφές ότι τα πράγματα θα καλμάρουν μόνο αν παραμείνουμε στο σημερινό πανεπιστημιακό βάλτο. Κουάξ!

Κορυφαίο!
                                    Πάντως το ότι πρέπει ν' αλλάξουν, εννοείται... Το θέμα είναι αν με την συγκεκριμένη αλλαγή θα αλλάξει κάτι... Αποψή μου; Δεν θ' αλλάξει τίποτε προς το καλό... Απλά κάποιοι από τα εδώ franchise της κακιάς ώρα θα μπορούν να έχουν δικαιώμα στο δημόσιο (οπότε θα γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς να έχουν διαβάσει ποτέ στην ζωή τους σοβαρά, σαν το υπόλοιπο 90% των τωρινών δηλαδή... )
                                    Τα λεφτά της Ε.Ε. θα μοιραστούν και σε χέρια ιδιωτών, κάποια ΤΕΙ ίσως κλείσουν (και γιατί όχι, αρκεί να γίνει ομαλά, επειδή δεν φταίνε κι αυτοί που φοιτούν ήδη εκεί...) και ποια ΑΕΙ ίσως τους ακολουθήσουν κι όλοι θα είναι ευτυχισμένοι...
                                    Το μόνο κακό που βλέπω είναι πως θ' ανοίξουν στα πέριξ των βορείων προαστείων Ιδιωτικά (μη κερδοσκοπικά my ass ) να στεγάσουν τους μπούληδες που μέχρι τώρα πήγαιναν Αγγλία και ξεβρώμιζε λίγο ο τόπος... Πλέον θα μένουν όλοι εδώ... Θα εκτραχυνθεί το πρόβλημα του πάρκινγκ στην Κηφισιά και την Φιλοθέη κλπ κλπ...
                                    Κάτα τ' άλλα μια χαράαααα!

• P
                                      petros last edited by

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:

Το μόνο κακό που βλέπω είναι πως θ' ανοίξουν στα πέριξ των βορείων προαστείων Ιδιωτικά (μη κερδοσκοπικά my ass ) να στεγάσουν τους μπούληδες που μέχρι τώρα πήγαιναν Αγγλία και ξεβρώμιζε λίγο ο τόπος... Πλέον θα μένουν όλοι εδώ... Θα εκτραχυνθεί το πρόβλημα του πάρκινγκ στην Κηφισιά και την Φιλοθέη κλπ κλπ...
                                      Κάτα τ' άλλα μια χαράαααα!

Αποκέντρωση...

• P
                                        petros last edited by

Όσοι γκρινιάζουν για τις συνελεύσεις, είναι απλό: ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

Όταν το '90 κάναμε εμείς καταλήψεις στο ΕΜΠ οι αποφάσεις παίρνονταν με συνελεύσεις (και μάλιστα σε καθημερινή βάση). Στη σχολή -όλα τα έτη- φοιτούσαν περί τους 1.600 φοιτητές. Στις συνελεύσεις μαζεύονταν καμιά 400-500αριά. Τους ΔΑΠίτες (που ήταν και η πλειοψηφία) σχεδόν τους παρακαλούσαμε να έρθουν. Προτιμούσαν να κάνουν το αγαπημένο τους χόμπι: σχεδιασμό εκδρομών. Οι διαδικασίες ήταν ανοικτές, αυτοί απόντες…

• V
                                          v-silis last edited by

TATM ΑΠΘ ακόμη μια βδομαδα κλειστό...

• M
                                            manosk last edited by

Σε καθημερινή βάση; Γιατί όχι σε ωριαία;
                                            Και μαμώ! Μάθημα στις 8:15, γρήγορη συνέλευση στις 9:00 για κατάληψη. Αν το αποτέλεσμα ήταν ΟΧΙ, μάθημα στις 9:15 και συνέλευση στις 10:00 κλπ.
                                            Το πρόβλημα των ΑΕΙ είναι η χαμηλή χρηματοδότηση κατά τ' άλλα.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 23
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 26
                                            • 27
                                            • 53
                                            • 54