Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΡΘΡΟ 16
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΑΡΘΡΟ 16
    • 1
    • 2
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 53
    • 54
    • 20 / 54
    Αντίλογος
    81
    1072
    3312
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      koutsan last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Ξέρατε ότι στο Πάντειο έχει παραχωρηθεί αίθουσα ('στέκι') σε 'αντιεξουσιαστές' εντός του προστατευόμενου από το άσυλο χώρου;
      Σήμερα το είπε κατόπιν ερώτησης ο πρύτανης του πανεπιστημίου.
      Ζουμτριαλαριλαρό.

Ορίστε;

Έχει δωθεί χώρος για μόνιμη χρήση σε ομάδα, εξωπανεπιστημιακής προέλευσης;

Φοιτητικό είναι το αντιεξουσιαστικό στέκι του Παντείου...Το ξέρουν και οι πέτρες...Το post του Μάνου είναι σαν ρεπορτάζ δημοσιογράφου που ανακάλυψε την Αμερική : 'το ξέρατε εσείς ότι στο Κολωνάκι υπάρχουν 100δες αυτοκίνητα παράνομα παρκαρισμένα?' ή 'Μας λέτε δηλ ότι κυκλοφορούν ναρκωτικά στον ελληνικό στρατό?!'...Φοιτητικά στέκια (αναρχικά, εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κοκ)υπάρχουν σε πολλές σχολές αλλά και εκτός των τειχών υπάρχουν αναλόγου τύπου πολιτικά στέκια...Που είναι η είδηση δεν καταλαβαίνω...
      Τη μισή μου φοιτητική ζωή σε στέκια σαν κι αυτό την έχω περάσει...Λες να με συλλάβουν?

Εγώ δεν το ήξερα.
      Μάλλον θα πρέπει να ξαναπάω να σπουδάσω γιατί τα 10 χρόνια που μεσολάβησαν με άφησαν εκτός εξελίξεων. Ειδικά εφόσον από το Πάντειο ξεπροβάλλουν κάθε δεύτερο μήνα ή κάθε δεύτερο πάρτυ καμιά 100στή παλικάρια και πετάνε μολότωφ, κλείνουν τη Συγγρού κ.ά.
      Τί πάει να πει 'αντιεξουσιαστές'; Παρατάξεις οργανωμένες υπάρχουν παντού, αλλά δεν προκαλούνται εξαιτίας τους τέτοια προβλήματα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Δεν θυμάμαι πχ να πέφτουν βόμβες στη Σόλωνος ή στα Ιλίσια/Ζωγράφου.
      Η απλή λογική λέει ότι τα συγκεκριμένα οργανωμένα 'στέκια' λειτουργούν ως ορμητήρια τέτοιων τύπων. Εντούτοις αντί να κληθεί, έτσι για να τηρείται κανείς νόμος που και που, η αστυνομία να τους μαζέψει κατά τη διάρκεια τέλεσης εγκλημάτων, τους παρέχεται άσυλο, στέκι και χώρος αποθήκευσης πυρομαχικών. Όμηρη μια μεγάλη σχολή μην τυχόν και μας πουν 'αντιδημοκράτες' που δεν σέβονται μαυροκόκκινα φασιστοειδή. Θα ήθελα να δω τι θα γινόταν έτσι και μαυρομπλέ φασιστοειδή οργανωθούν αναλόγως και αρχίσει ο εμφύλιος στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως κακή ώρα συμβαίνει στην Τουρκία με ακροδεξιούς και ακροαριστερούς. Τότε θα ξυπνήσει κανείς 'δημοκράτης';...

Δεν θα διαφωνήσω σε γενικές γραμμές...Απλά η ύπαρξη ενός στεκιού δεν σημαίνει απολύτως τίποτα μόνη της...Τώρα αν λέγεται αντιεξουσιαστικό, αναρχικό ή ό,τι άλλο θέλουν είναι δική τους υπόθεση...Όπως και η ιδεολογία που εκφράζουν...
      Αυτό που ήθελα να πω είναι : α) δεν είναι είδηση το αντιεξουσιαστικό στέκι του Πάντειου β) δεν έχει τίποτα το κακό η ύπαρξή του...
      Αν χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο etc etc είναι άλλου παπά ευαγέλλιο...Και δεν γνωρίζω καν τα πραγματικά περιστατικά, μπορεί και τα παλικάρια στο στέκι να βοήθησαν, να πέταγαν μολότωφ ή ό,τι άλλο θες...Αλλά το στέκι δεν χρησιμεύει μόνο σαν αποθήκη μολότωφ, μαζεύει και φοιτητόκοσμο για κουβέντα, τάβλι,μαλακούρα (συνήθως μιας κάποιας ιδεολογίας) : τα κλασικά δηλ...Εξ ' ου και είπα ότι πήγαινα συχνά κι εγώ σε τέτοιου τύπου στέκια...Ε μην πούμε κι όλας ότι όποιος έχει σχέση με το στέκι στο Πάντειο είναι εγκληματίας : τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • xenos
        xenos last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
        ρε σεις στο εξωτερικο υπαρχουν 3 κατηγοριες φοιτητων.
        υπαρχουν αυτοι που ειναι παρα πολυ καλοι για να μεινουν στην ελλαδα

Eλαχιστοι...

υπαρχουν οι πραγματικα στοκοι

Πλειοψηφια...

και υπαρχουν και αυτοι που δε μπορουσαν να κανουν στην ελλαδα αυτο που κανουν. πχ πηγαν αγγλια και κανουν automotive engineering που δεν υπαρχει καν στην ελλαδα

Και παλι ελαχιστοι...

αλλα και παλι μην κρινετε τοσο απολυτα απο τις επιδοσεις στο σχολειο.. και γω μονο τελευταια χρονια (αντε 1μιση χρονο) εκατσα και διαβασα, ποτε δεν ειναι αργα να αποφασισεις οτι θες να σπουδασεις...

+1

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• xenos
          xenos last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:
          Ήταν απαράδεκτο όταν έμπαιναν σε σχολές με Μ.Ο. 3 και 4.

Να μπεις ομως με 4 ανθοκομια στην 'κωλοπετινιτσα' δεν μπορουσε να σου εξασφαλισει καμμια δουλεια, σωστα?

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• A
            aserf last edited by

Ο χρήστης xenos έγραψε:

Ήταν απαράδεκτο όταν έμπαιναν σε σχολές με Μ.Ο. 3 και 4.

Να μπεις ομως με 4 ανθοκομια στην 'κωλοπετινιτσα' δεν μπορουσε να σου εξασφαλισει καμμια δουλεια, σωστα?

Κανένα πτυχίο δε σου εξασφαλίζει δουλειά...
            Ακόμα όμως και το πτυχίο ανθοκομίας που πήρες στην κωλοπετινίτσα σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις θέσεις του δημοσίου ως πτυχιούχος τεχνολογικού ή πανεπιστημιακού ιδρύματος. Και ναι, αυτό είναι άδικο μερικές φορές και εξηγούμαι.
            Γενικά είμαι της άποψης ότι το αν αξίζεις να πάρεις πτυχίο θα αποδειχτεί στην πράξη, αυτό όμως προϋποθέτει το να μη γίνονται συμβιβασμοί, ήτοι πτώση του επιπέδου σπουδών από το ίδιο το τμήμα έτσι ώστε να μπορούν να ακολουθούν οι φοιτητές. Και επειδή έχω την εντύπωση ότι οι σχολές προσαρμόζονται στους φοιτητές τους σε μεγάλο βαθμό, ναι είναι κακό το να μπαίνουν σ' αυτές άτομα με Μ.Ο. 3 ή 4.

• T
              tiger last edited by

Aς εμπαινα ανθοκομια καλυτερα,τωρα θα ειχα μια εταιρεια για κηπους,και θα γυριζα να μαζευω 100αρια καθε μερα..

• K
                kasel last edited by

θα ηταν καλυτερα η προσβαση στο πανεπιστημιο να ηταν σχετικα ευκολη,ωστε να δινεται η ευκαιρια και σε ατομα με οχι τοσο καλους βαθμους να σπουδασουν αυτο που θελουν,αλλα να πεφτει κοσκινο στο πανεπιστημιο.
                χαρακτηριστικη η δικια μου περιπτωση που μπηκαμε στο μοναχο 65 πρωτοετεις και αποφοιτησαμε οι 22.
                επειτα δεν σημαινει οτι αν ενας δεν ηταν καλος στο σχολειο δεν θα ειναι αξιος ωστε να αποφοιτησει.υπαρχουν πολλα τετοια παραδειγματα.
                στην ελλαδα ομως ευτυχως η δυστηχως αυτοι που θελουν να σπουδασουν σε ενα ΑΕΙ ειναι παρα πολλοι σε σχεση με τον αριθμο των θεσεων και τον αριθμο των αναλογων πανεπιστημιων.
                ελλαδα ειναι πολυ δυσκολο να περασεις σε μια ανωτατη σχολη,αλλα αν μπεις καποτε θα τελειωσεις.
                εξωτερικο,τουλαχιστον γερμανια,μιας και αγγλιες,ρουμανιες,βουλγαριες κτλ ειναι κατι παρομοιο με ελλαδα να τελειωσεις η ακομα και πιο ευκολα,
                μπαινεις σχετικα ευκολα,ακομα και με χαμηλο βαθμο αν περιμενεις μερικα χρονια,π.χστην ιατρικη ο χρονος αναμονης για θεση ειναι 4 χρονια,αρκει να εχεις το απολυτηριο λυκειου,
                αλλα ειναι μεγαλο παλουκι να παρεις το πτυχιο.
                επειτα για ποια δωρεαν παιδεια μιλαμε οταν οι οικογενειες ξοδευουν ποσα λεφτα στα φροντιστηρια.αυτη ειναι η δωρεαν παιδεια;
                για αυτα ποτε κανενας δεν διαμαρτυρηθηκε,ουτε φοιτητες ουτε καθηγητες.
                σε καμια χωρα της ευρωπης δεν παιζουν τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ φροντιστηρια τοσο μεγαλο ρολο για την εισαγωγη στα ΑΕΙ.
                αλλα με το να γινουν μερικα ιδιωτικα ΑΕΙ αμεσως βγαζουν μερικοι το πορισμα οτι θα υποβαθμιστει η δωρεαν παιδεια.

• A
                  aserf last edited by

Ο χρήστης kasel έγραψε:
                  θα ηταν καλυτερα η προσβαση στο πανεπιστημιο να ηταν σχετικα ευκολη,ωστε να δινεται η ευκαιρια και σε ατομα με οχι τοσο καλους βαθμους να σπουδασουν αυτο που θελουν,αλλα να πεφτει κοσκινο στο πανεπιστημιο.

Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο (και κάτι τέτοιο συζητιέται να γίνει μελλοντικά), αρκεί το κόσκινο αυτό να γίνεται βάση αντικειμενικών κριτηρίων. Με λίγα λόγια να μην προσαρμόζεται το επίπεδο των μαθημάτων στους φοιτητές, αντίθετα αυτό να παραμένει σταθερό (τα μαθήματα να ανανεώνονται μόνο ως προς το περιεχόμενό τους ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής) και έτσι να αποδεικνύεται το ποιός αξίζει και ποιός όχι να αποφοιτήσει στην πράξη.

• K
                    kasel last edited by

φιλε aserf οσο στα ελληνικα πανεπιστημια υπαρχουν κομματικες παραταξεις η αντικειμενικοτητα θα ειναι απων.
                    θεωρω οτι η υπαρξη πολιτικων παραταξεων μεσα στα πανεπιστημια εχει πολυ αρνητικη επιδραση στη σωστη λειτουργια μιας σχολης.
                    θα πρεπει να καταργηθουν επιτελους.οπως και το ασυλο.μονο στην ελλαδα εχουμε τετοια τριτοκοσμικα φαινομενα.2007 εχουμε.αν ειναι δυνατον.

• I
                      ipan last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                      Η απλή λογική λέει ότι τα συγκεκριμένα οργανωμένα 'στέκια' λειτουργούν ως ορμητήρια τέτοιων τύπων. Εντούτοις αντί να κληθεί, έτσι για να τηρείται κανείς νόμος που και που, η αστυνομία να τους μαζέψει κατά τη διάρκεια τέλεσης εγκλημάτων, τους παρέχεται άσυλο, στέκι και χώρος αποθήκευσης πυρομαχικών. Όμηρη μια μεγάλη σχολή μην τυχόν και μας πουν 'αντιδημοκράτες' που δεν σέβονται μαυροκόκκινα φασιστοειδή. Θα ήθελα να δω τι θα γινόταν έτσι και μαυρομπλέ φασιστοειδή οργανωθούν αναλόγως και αρχίσει ο εμφύλιος στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως κακή ώρα συμβαίνει στην Τουρκία με ακροδεξιούς και ακροαριστερούς. Τότε θα ξυπνήσει κανείς 'δημοκράτης';...

Αστυνομικό ρεπορτάζ κάνεις;

• P
                        patro last edited by

ωραια να μπαινουν 'ολοι'.
                        και πως θα ανταποκριθουν στις απαιτησεις τις σχολης?
                        πως θα μπει στο φυσικο αν δεν μπορει να γραψει ενα 17 φυσικη?
                        πως θα μπει χημικο?
                        πως θα μπει ιατρικη ?
                        εγω εδω δεν μπορω να ανταπεξελθω στα μαθηματικα , θα ανταπεξελθει αυτος που δε μπορει να γραψει ουτε 15?

οκ τα κανουμε ολα 5 χρονια για να μαθουν οτι δεν εμαθαν στο λυκειο........

• A
                          aserf last edited by

Ο χρήστης patro έγραψε:
                          ωραια να μπαινουν 'ολοι'.
                          και πως θα ανταποκριθουν στις απαιτησεις τις σχολης?
                          πως θα μπει στο φυσικο αν δεν μπορει να γραψει ενα 17 φυσικη?
                          πως θα μπει χημικο?
                          πως θα μπει ιατρικη ?
                          εγω εδω δεν μπορω να ανταπεξελθω στα μαθηματικα , θα ανταπεξελθει αυτος που δε μπορει να γραψει ουτε 15?

Ναι, το πιστεύω πραγματικά ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο ο μαθητής που αποφοίτησε θα έχει τη δυνατότητα να περάσει στο τμήμα της επιλογής του.
                          Προφανώς αυτό προϋποθέτει ότι από το 1ο εξάμηνο θα πρέπει να ξεκινήσει το ξεσκ@τ@ρισμ@. Αυτό θα μπορούσε να είναι της μορφής 'όποιος περάσει λιγότερα από τα μισά μαθήματα της εξεταστικής πάει για βρούβες', αντίστοιχα και στο 2ο εξάμηνο, κοκ. Για όσα μαθήματα δεν πέρασε στα δύο εξάμηνα του έτους θα του δίνεται άλλη μια ευκαιρία το Σεπτέμβριο, άντε δύο, και αν ξαναποτύχει πάει επίσης για βρούβες.
                          Τρόπος να παραμείνουν στη σχολή μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα να την τελειώσουν υπάρχει λοιπόν και αυτό μπορεί να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που εισάγεται ο φοιτητής στη σχολή. Δεν είναι ανάγκη δηλαδή να γίνει πρώτα αιώνιος φοιτητής για να καταλάβει ότι 'δεν τον σηκώνει το κλίμα'.
                          Απ' την άλλη, επειδή θα μπορούσε κάποιος μαθητής να κάνει μια λανθασμένη επιλογή και να δηλώσει κάποια σχολή που είτε δεν του αρέσει τελικά, είτε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της, θα μπορούσε να του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να επιλέξει κάποια άλλη σχολή μετά τον 1ο χρόνο φοίτησης. Κάτι αντίστοιχο γίνεται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπου ο 1ος χρόνος είναι διερευνητικός και ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει το πού είναι καλός και πού όχι και αναλόγως να επιλέξει πεδίο σπουδών.

Έτσι, όποιος μπορεί να ανταποκριθεί ανταποκρίνεται και όποιος δε μπορεί αλλάζει στόχους στη ζωή του, χωρίς όμως να έχει χαραμίσει πολλά από τα πλέον παραγωγικά χρόνια του άσκοπα.

• D
                            doom1983 last edited by

Πριν περασω στο πανεπιστημιο θεωρουσα την ανωτατη αυτη εκπαιδευση μεγιστη και ιερη.Τωρα μετα απο πεντε και χρονια σπουδων εχω καταλαβει οτι το πανεπιστημιο δεν προσφερει τιποτα
                            Σπουδαζω μηχανικος στο Πολυτεχνειο.σε λιγο καιρο θα κληθω να κατασκευασω μια κατοικια.Με τι γνωσεις ρε παιδια?
                            Εχω διδακτει 67 μαθηματα απο τα οποια χρησιμα ειναι μονο τα 15.Εχω μαθει kati παμπαλαιες γλωσσες προγραματισμου και δεν εχω μαθει τιποτα για τα καινουρια προγραμματα και τα εργαλεια ενος μηχανικου.Εχω μαθει υπολογιστικες μεθοδους του 70 και εξεταζομαι πανω σε αυτες.Εχω φτυσει αιμα για να περασω μαθηματα τα οποια απλα ειναι αχρηστα και αυτο γιατι καποιος καθηγητης την ειδε παντογνωστης και το ταληρο το βαζει σε 10 ατομα καθε εξεταστικη και το χειροτερο ειναι οτι ποτε δεν το εχει διδαξει γιατι ελειπε συνεχεια
                            Εχω βαρεθει την αδικια στο πανεπιστημιο.Εχω βαρεθει γλυφτες και κοματοσκυλα να περνανε 30 μαθηματα στην τελευταια χρονια και να ορκιζονται στην ωρα τους οταν δεν εχουν κατσει ουτε μια ωρα στα φοιτητικα εδρανα
                            Εχω κουραστει να προωθουνται απο τους καθηγητες τα δικα τους παιδια
                            Εχω βαρεθει το τσιφλικι των καθηγητων που εχουν βαλει ολο τους το σοι μεσα στο Πανεπιστημιο να δουλεψει.Ο καθε καθηγητης εχει 5 γραματεις και φαρισαιους
                            Εχω βαρεθει να βλεπω 5-10 καθηγητες να προσπαθουν να μασ διδαξουν πεντε πραγματα και να παραμενουν λεκτορες και τυχαρπαστοι τσομπανηδες να γινονται απευθειας καθηγητες μεσα σε μια νυχτα
                            Τι εχεινα προσφερει ενα τετοιο πανεπιστημιο.
                            Δεν ξερω αν τα ιδιωτικα πανεπιστημια θα φερουν λυση αλλα αν η κατασταση παραμεινει ετσι τα ελληνικα πανεπιστημια δεν εχουν μελλον

• K
                              kasel last edited by

συμφωνω σχεδον σε ολα μαζι σου αλλα και το να λεμε οτι το πανεπιστημιο δεν προσφερει τιποτα για τη μελλοντικη δουλεια ειναι λιγακι υπερβολικο πιστευω.
                              οταν παιρνεις το διπλωμα οδηγησης δεν σημαινει οτι ξερεις να οδηγας.τοτε αρχιζεις να μαθαινεις.
                              το πανεπιστημιο σου δινει μια βαση κυριως θεωρητικη.μετα αρχιζει η πραξη.η επιτυχια μετα εξαρταται απο το ταλεντο,την εργατικοτητα,τις γνωσεις που εχεις παρει,γιατι δεν σημαινει οτι ολοι οι αποφοιτοι εχουν τις ιδιες γνωσεις,το μερακι,την ορεξη για δουλεια αλλα και απο τις ακρες που εχει ο καθενας.
                              εχω δει γιατρους και οδοντιατρους που τελειωσαν βουλγαριες και σερβιες και στην πορεια γιναν πολυ πιο πετυχημενοι απο αλλους που τελειωσαν θεσσαλονικη και αθηνα.

• D
                                doom1983 last edited by

Μια βαση παρα πολυ μικρη ομως προσφερει τουλαχιστον στην δικη μου σχολη.
                                Αλλα το πως μοιραζονται τα πτυχια ειναι απιστευτι
                                Το 30% των φοιτητων παιρνει πτυχιο με τη βοηθεια των κομματων κλαι των γνωστων.
                                Η κατασταση ειναι απιστευτη
                                Ατομα που τρεχουν ολη ,μερα στα γραφεια πισω απο καθηγητες
                                καταστασεις απο τις παρατξεις με ονοματα εγγεγραμενων σε αυτα φοιτητων στελνονται καθε φορα σε καθηγητες για να περασουν στην Ζουλα
                                Μεχρι και εχτρα εξεταστικη κατεβαζουν καποιοι για ορισμενους μονο φοιτητες οι οποιοι περνανε τελικα αλλα τα αποτελεσματα δεν τα βλεπεις πουθενα αναρτημενα
                                Εργαστηρια παμπαλαια.Καθηγητες πολλα χρονια πισω απο τις εξελιξεις διδασκουν βασικα μαθηματα και μας μαθαινουν μεθοδους του 70,μας εξεταζουν συμφωνα με τους παλιους κανονισμους(ναι,ναι και ομως αληθινο)

• R
                                  ratanplan last edited by

Διάβασα σήμερα στο 'Θέμα' για 3 πτυχία Ιατρικής που πήραν 3 άτομα απο το Παν. της Θεσσαλονίκης ενώ χρωστούσαν μαθήματα, τα οποία τα περασαν απο το παράθυρο, εδώ γίνεται της πόρνης στα κρατικά ιδρύματα ρε, θέλουμε και ιδιωτικά? Τι να πω ρες γμτ, και να γινότανε σε ανθοκομεία αυτό πάει στο διάολο, μα σε γιατρό? Να σε στήλει αδιάβαστο?

• D
                                    dpurpler last edited by

Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
                                    Πριν περασω στο πανεπιστημιο θεωρουσα την ανωτατη αυτη εκπαιδευση μεγιστη και ιερη.Τωρα μετα απο πεντε και χρονια σπουδων εχω καταλαβει οτι το πανεπιστημιο δεν προσφερει τιποτα
                                    Σπουδαζω μηχανικος στο Πολυτεχνειο.σε λιγο καιρο θα κληθω να κατασκευασω μια κατοικια.Με τι γνωσεις ρε παιδια?
                                    Εχω διδακτει 67 μαθηματα απο τα οποια χρησιμα ειναι μονο τα 15.Εχω μαθει kati παμπαλαιες γλωσσες προγραματισμου και δεν εχω μαθει τιποτα για τα καινουρια προγραμματα και τα εργαλεια ενος μηχανικου.Εχω μαθει υπολογιστικες μεθοδους του 70 και εξεταζομαι πανω σε αυτες.Εχω φτυσει αιμα για να περασω μαθηματα τα οποια απλα ειναι αχρηστα και αυτο γιατι καποιος καθηγητης την ειδε παντογνωστης και το ταληρο το βαζει σε 10 ατομα καθε εξεταστικη και το χειροτερο ειναι οτι ποτε δεν το εχει διδαξει γιατι ελειπε συνεχεια
                                    Εχω βαρεθει την αδικια στο πανεπιστημιο.Εχω βαρεθει γλυφτες και κοματοσκυλα να περνανε 30 μαθηματα στην τελευταια χρονια και να ορκιζονται στην ωρα τους οταν δεν εχουν κατσει ουτε μια ωρα στα φοιτητικα εδρανα
                                    Εχω κουραστει να προωθουνται απο τους καθηγητες τα δικα τους παιδια
                                    Εχω βαρεθει το τσιφλικι των καθηγητων που εχουν βαλει ολο τους το σοι μεσα στο Πανεπιστημιο να δουλεψει.Ο καθε καθηγητης εχει 5 γραματεις και φαρισαιους
                                    Εχω βαρεθει να βλεπω 5-10 καθηγητες να προσπαθουν να μασ διδαξουν πεντε πραγματα και να παραμενουν λεκτορες και τυχαρπαστοι τσομπανηδες να γινονται απευθειας καθηγητες μεσα σε μια νυχτα
                                    Τι εχεινα προσφερει ενα τετοιο πανεπιστημιο.
                                    Δεν ξερω αν τα ιδιωτικα πανεπιστημια θα φερουν λυση αλλα αν η κατασταση παραμεινει ετσι τα ελληνικα πανεπιστημια δεν εχουν μελλον

Ωραίο post doom!

Κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό που υπάρχει σήμερα είναι πολύ σάπιο. Ανεξάρτητα από το άρθρο 16.

• M
                                      manosk last edited by

Απορία:

αφού το ελληνικό σύστημα στα δημόσια και ιδιωτικά ΑΕΙ είναι για κλάματα, γιατί δεν παίρνουμε ΑΥΤΟΥΣΙΟ ένα σύστημα κατά γενική ομολογία επιτυχημένο και αξιόπιστο, πχ το γαλλικό ή το γερμανικό, και να το μεταφέρουμε χωρίς αλλαγές και εκπτώσεις στη χώρα μας;
                                      Να σταματήσουν να μας τα πρήζουν οι δεξιοί, οι αριστεροί, οι καθηγητές, οι κομματικοποιημένοι φοιτητές και τα όρνια της (παρα)παιδείας.

• S
                                        skye last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                        Απορία:

αφού το ελληνικό σύστημα στα δημόσια και ιδιωτικά ΑΕΙ είναι για κλάματα, γιατί δεν παίρνουμε ΑΥΤΟΥΣΙΟ ένα σύστημα κατά γενική ομολογία επιτυχημένο και αξιόπιστο, πχ το γαλλικό ή το γερμανικό, και να το μεταφέρουμε χωρίς αλλαγές και εκπτώσεις στη χώρα μας;
                                        Να σταματήσουν να μας τα πρήζουν οι δεξιοί, οι αριστεροί, οι καθηγητές, οι κομματικοποιημένοι φοιτητές και τα όρνια της (παρα)παιδείας.

το γαλλικο συστημα (και το γερμανικο απ'οσο εχω ακουσει περιπου) ειναι το ακριβως αντιθετο απ'το ελληνικο: μπαινεις ευκολα σχετικα, στη γαλλια απλα γραφεσαι στις περισσοτερες σχολες οπως και στην ιταλια, αλλα ειναι καπως αυστηρα τα πραγματα..

ρε ας καταλαβουμε κατι. το προβλημα δεν ειναι η ιδρυση ή μη των ιδιωτικων.
                                        το προβλημα ειναι οτι πολλοι ζουνε και κερδιζουν απ'αυτη τη φαση της 'παιδειας' και κινειται πολυ χρημα και εργασια στην ελλαδα.. παρε απο φροντιστηρια και ιδιαιτερα, μεχρι κομματα στα πανεπιστημια, τραμπουκους, καθηγητες τουριστες, φοιτητες που βαριουνται να ασχοληθουν, εγκαταστασεις πολλες φορες ανεπαρκεις οπως και χρηματοδοτηση.. και η λιστα συνεχιζεται.. συν το κουμαντο που παιζει στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.. και γι'αυτο καμια κυβερνηση δεν παιρνει ποτε το ρισκο να αλλαξει καποια πραγματα. γιατι ειναι πολλοι αυτοι που θα πληγουν

• J
                                          j-marr last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
                                          ...... και γι'αυτο καμια κυβερνηση δεν παιρνει ποτε το ρισκο να αλλαξει καποια πραγματα. γιατι ειναι πολλοι αυτοι που θα πληγουν

o ililias είχε γράψει (νομίζω) 'οτι στην ελλάδα είμαστε όλοι απατεώνες γι'αυτό ζούμε όπως ζούμε' (ή κάπως ετσι)

• A
                                            aserf last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                            Απορία:

Και ποιός σου είπε ότι οι αρ...οί συμφωνούν με το γαλλικό ή το γερμανικό σύστημα;

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 53
                                            • 54