-
κι ομως εχω δει accent με evo μηχανη !!!!
και στην καββαλα ενα παλικαρη το ιδιο σε scoupe -
nass, καθόλου μεμπτές δεν είναι οι προτάσεις περί άλλου αυτοκίνητου. Απλά, ο φίλος μας, από ό,τι κατάλαβα δεν συζητάει για άλλο αυτοκίνητο.
Οπότε χάριν της συνοχής του τόπικ και της απάντησης στα ερωτήματά του, θα ήταν προτιμότερο, όσοι έχουν εξειδικευμένες γνώσεις περί 'βελτίωσης Accent' να τις μοιραστούν, ώστε να βοηθηθεί ο άνθρωπος. -
τι λετε ποσα μπορει να βγαλει με τα εξης πραγματα (χωρις να αλλαξω τουρμινα);
αυτη ηταν η ερωτηση -
Ο χρήστης accent-turbo έγραψε:
τι λετε ποσα μπορει να βγαλει με τα εξης πραγματα (χωρις να αλλαξω τουρμινα);
αυτη ηταν η ερωτησηΠανω απο 200 με τιποτα...μπορεις να τα πλησιασεις αρκετα ομως με αυτη την πιεση που λες.
-
εχεται δοκιμαση το ολαφρομα στροφαλου βολαν τι κερδιζεις η τι χανεις σε αυτες της περιπτωσεις; και ειναι αξιοπιστη μια τετοια τεχνικη (δεν ζηταω πολλα εε;)
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
nass, καθόλου μεμπτές δεν είναι οι προτάσεις περί άλλου αυτοκίνητου. Απλά, ο φίλος μας, από ό,τι κατάλαβα δεν συζητάει για άλλο αυτοκίνητο.
Οπότε χάριν της συνοχής του τόπικ και της απάντησης στα ερωτήματά του, θα ήταν προτιμότερο, όσοι έχουν εξειδικευμένες γνώσεις περί 'βελτίωσης Accent' να τις μοιραστούν, ώστε να βοηθηθεί ο άνθρωπος.Άγγελε διαδικαστικά έχεις δίκηο, αλλά ουσιαστικά νομίζω ότι ο κάθε υπεύθυνος άνθρωπος έχει (πολιτικό, υπό ευρεία έννοια) καθήκον απέναντι στην κοινωνία να αποδοκιμάσει ολέθριες και δυστυχώς διαδεδομένες αντιλήψεις όπως 'πως να βγάλω χίλια άλογα αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα', χωρίς βέβαια να προσβάλει τον φορέα των αντιλήψεων - μια και ουδείς εκών κακός, που έλεγε κι ο Σωκράτης (και ο Νάσος υπήρξε πράγματι πολύ προσεκτικός, να μη προσβάλει).
Είναι σα να μπει στο φόρουμ ο Αδόλφος και να ρωτάει 'πώς να εισβάλω στην Πολωνία'. Τεχνικές απαντήσεις υπάρχουν επ' αυτού, αλλά πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να του πει να μην εισβάλει.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Άγγελε διαδικαστικά έχεις δίκηο, αλλά ουσιαστικά νομίζω ότι ο κάθε υπεύθυνος άνθρωπος έχει (πολιτικό, υπό ευρεία έννοια) καθήκον απέναντι στην κοινωνία να αποδοκιμάσει ολέθριες και δυστυχώς διαδεδομένες αντιλήψεις όπως 'πως να βγάλω χίλια άλογα αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα', χωρίς βέβαια να προσβάλει τον φορέα των αντιλήψεων - μια και ουδείς εκών κακός, που έλεγε κι ο Σωκράτης (και ο Νάσος υπήρξε πράγματι πολύ προσεκτικός, να μη προσβάλει).
Είναι σα να μπει στο φόρουμ ο Αδόλφος και να ρωτάει 'πώς να εισβάλω στην Πολωνία'. Τεχνικές απαντήσεις υπάρχουν επ' αυτού, αλλά πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να του πει να μην εισβάλει.
A?
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
δραμα σπαρτη 55 ευρω 970 χιλιομετρα
συγνωμη 65 ευρω sorry
xontrika dhlah 7l/100km?
Δεν απάντησες εδω αλήθεια.... ΠΟΛΥ λιγα...βαλε κατι παραπάνω...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
δραμα σπαρτη 55 ευρω 970 χιλιομετρα
συγνωμη 65 ευρω sorry
xontrika dhlah 7l/100km?
Δεν απάντησες εδω αλήθεια.... ΠΟΛΥ λιγα...βαλε κατι παραπάνω...
αν οδηγούσε με 100-120 είναι εφικτή η κατανάλωση αφού -θεωρητικά- θα είχε μικρότερη εμπλοκή το τούρμπο..κατά τα άλλα έχεις δίκιο...
-
parakalo toys diaxiristes na diagrapsoyn to post to sygkekrimeno giati 8a mas fane oloi
-
Ποιό ποστ βρε;
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Οπότε χάριν της συνοχής του τόπικ και της απάντησης στα ερωτήματά του, θα ήταν προτιμότερο, όσοι έχουν εξειδικευμένες γνώσεις περί 'βελτίωσης Accent' να τις μοιραστούν, ώστε να βοηθηθεί ο άνθρωπος.Άγγελε διαδικαστικά έχεις δίκηο, αλλά ουσιαστικά νομίζω ότι ο κάθε υπεύθυνος άνθρωπος έχει (πολιτικό, υπό ευρεία έννοια) καθήκον απέναντι στην κοινωνία να αποδοκιμάσει ολέθριες και δυστυχώς διαδεδομένες αντιλήψεις όπως 'πως να βγάλω χίλια άλογα αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα', χωρίς βέβαια να προσβάλει τον φορέα των αντιλήψεων - μια και ουδείς εκών κακός, που έλεγε κι ο Σωκράτης (και ο Νάσος υπήρξε πράγματι πολύ προσεκτικός, να μη προσβάλει).
Νικόλα μου καλή χρονιά καταρχάς και τις ευχές μου στις ωραίες (;) Βελιγραδέζες!
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πρόταση 'δυνατό Accent με βελτιστοποιημένο στήσιμο', είναι μία δυνατότητα που δεν συναντάται απαραιτήτως με τον ολέθρο, εφόσον οι λύσεις που θα ακολουθηθούν είναι οι ενδεδειγμένες.
Σίγουρα, αν ρίξεις ένα σεβαστό ποσό, θα μπορέσεις να το κάνεις να κουτσοστρίβει το πράγμα, έστω και αν από τους τροχούς του βγαίνουν 170-180 άλογα, οπότε αν το σεβαστό ποσό υπάρχει, και αν και οι λύσεις υπάρχουν, δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα...Όλα θέμα μυαλού και λογικής είναι.
Το πρόβλημα για το φίλο μας θα ξεκινούσε να υφίσταται μόνο σε περίπτωση που θα πήγαινε να φτιάξει ένα Accent μπαμπούλα στην ευθεία, προβαίνοντας σε πρόχειρες ή βιαστικές λύσεις σε αναρτήσεις-φρένα-τροχούς, και χρησιμοποιώντας το σαν πολιτικό αυτοκίνητο καθημερινά και όχι σαν dragster σε μια έρημη ευθεία με μόνο αντίπαλο το χρονόμετρο, όπου κανείς άλλος δεν θα υπόκειτο τις συνέπειες των πράξεών του.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Το πρόβλημα για το φίλο μας θα ξεκινούσε να υφίσταται μόνο σε περίπτωση που θα πήγαινε να φτιάξει ένα Accent μπαμπούλα στην ευθεία, προβαίνοντας σε πρόχειρες ή βιαστικές λύσεις σε αναρτήσεις-φρένα-τροχούς, και χρησιμοποιώντας το σαν πολιτικό αυτοκίνητο καθημερινά και όχι σαν dragster σε μια έρημη ευθεία με μόνο αντίπαλο το χρονόμετρο, όπου κανείς άλλος δεν θα υπόκειτο τις συνέπειες των πράξεών του.
Mα αυτό ακριβώς φοβάμαι, γιατί αυτή ακριβώς η αντίληψη προκύπτει.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Επίσης Καλή Χρονιά!
Τας ευχάς σου θα τας διαβιβάσω αρμοδίως! -
Προσωπικά θυμάμαι διαφήμιση/καταχώριση σε πολύ γνωστό και εβδομαδιαίο περιοδικό αυτοκίνησης, αντιπροσωπείας Χιουντάι, που τώρα το γύρισε σε άλλη κορεάτικη φίρμα, ότι πρόσφερε μετατροπές για τον 1.5 κινητήρα με τούρμπο στα 165 άλογα δίνοντας μάλιστα και τιμή...
-
Ειχα accent 1.5 και ειχα μπει στο τρυπακι οχι τοσο να πηγαινει γρηγορα (πολλα λευτα για αυτο το αμαξι + αξιοπιστια μετατροπης), αλλα να το καταφερω να στριβει και να φρεναρει....
Ετσι λοιπον ειχα σκασει τοτε 500κατι Ε για δισκοφρενα πισω (ακρα απο κουπε) , σωληνακια υψηλης μπρος πισω, χαρακτες πλακες μετα μπρος πισω...
Το φρεναρισμα εγινε σωστο για τα αλογα του (100) αλλα για παραπανω ουτε λογος.. Κοινως πρεπει να βαλεις και πισω δισκους αλλα επειδη πλεον σε κρεμαει το σερβο πρεπει να το αλλαξεις και αυτο + να πειραξεις κατανεμητη αφου με τους δισκους πισω δεν θα παιζει σωστα.Ελαχιστοι γνωριζουν να το κανουν αυτο και φυσικα θα το πληρωσεις γερα...
Υπολογιζε ενα 3000κι για φρενα.Μετα θες στριψιμο... ΚΥΒ κλπ απλα σε κρατανε καλυτερα μαμα αλλα μεχρι εκει.. Εγω με κονι κιτρινα ρυθμιζομενα (σκληροτητα) + vogtland καταφερα μετα απο αρκετο παιξιμο με τις ρυθμισεις της αναρτησης απλα να στριβω καλα σε οδοστρωμα ανευ ανωμαλιων αλλα σε λακουβιτσες κλπ το αμαξι δεν την παλευε...
Το αμαξι κρεμαει απο σινεμπλοκ, αντιστρεπτικη και φυσικα γεωμετρια...
Αντιστρεπτικη μπροεις να βρεις απο Αμερικη με παραγγελια και σινεμπλοκ αντιστοιχα. Για αναρτηση καθοτι το αμαξι εχει ακυρο στησιμο πρεπει να πας σε ρυθμιζομενη καθ υψος και σκληροτητα μπρος πισω οποτε παλι παραγγελια απο Αμερικη αφου εδω δεν υπαρχει τπτ.
Υπολογιζε κανα 4000κι για στησιμο. (και πρεπει να βρεις ανθρωπο να στα κουμπωσει και να παιξουν ολα σωστα)Μακροσκελεστατο ποστ ηδη αλλα μιας κ υπαρχει ορεξη...
Δισκοπλατω-σασμαν>
Αλλο ενα αδυνατο σημειο του αμαξιου αυτου.
Το σασμαν κρεμαει μετα τις 3ες αλλα αυτο δεν σε ενδιαφερει.
Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι το δισκοπλατω το οποιο ειναι ακυρο ακομα και μαμα. Αφτερμαρκετ στην Ελλαδα χλωμο οποτε εσυ πρεπει να καταφυγεις σε πατεντα ή τριφτερο. Θα σε κρεμασει το ρουλεμαν στο οποιο αναγκαστικα πρεπει να βρεις κατι αντι για valeo.
Τριφτερος σημαινει καταπονηση σασμαν και ειδικα βασεων (εγω με μια πατεντα καρφωτου ημιμεταλλικου και ενισχυμενο πλατω ρημαξα 2 βασεις σε 20000κμ και φαντασου δεν ειχα βελτιωσει μοτερ).Αρα κατι θα πρεπει να κανεις και με τις βασεις...
Αν εχεις τοσο πορωση να το φτιαξεις αυτο το αμαξι να ξερεις οτι θες ενα σκασμο λευτα που ποτε δεν θα τα παρεις πισω, ενα μαστορα που να ξερει (οχι σαν το δαρα) και φυσικα μην κανεις τπτ αν δεν στησεις και βαλεις φρενα. Οσο και να λες οτι θα πηγαινεις μονο ευθειες το γκαζι ειναι γλυκο και θα την κανεις την μαλακια στην στροφη...
Αυτα απο εμενα και παλι σορυ για το μακροσκελες ποστ.
-
Από το λίγο που είδα το θέμα, κατάλαβα πως μιλάμε για Accent του 2003. Από τα, επίσης, λίγα που γνωρίζω, το εν λόγω αυτοκίνητο είναι έτη φωτός σχετικά με τις κορεάτικες υλοποίησεις προ 10-15 ετών- σωστά;
Γιατί να αντιμετωπίζεται λοιπόν τόσο διαφορετικά σε σχέση με μια Corolla ή ένα Astra; Δεν έχει συντελεστεί η απαιτούμενη πρόοδος από μεριάς της κορεάτικης εταιρίας;
Μέσες άκρες, τουλάχιστον από πλευράς ειδικού τύπου, λέγεται πως η οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων αυτών έχει γίνει 'ασφαλέστατη'. Άλλο το παρελθόν (θυμάστε πως ξεκίνησαν οι Ιάπωνες;), άλλο το παρόν.
Φυσικά, δεν κρύβω πως δε μου λένε κάτι τα Hyundai, κυρίως λόγω σχεδιασμού και μιας αβάσιμης εμμονής μου στην ευρωπαϊκή αυτοκίνηση. Αυτό όμως δε με κάνει να αποκυρήξω ως ανασφαλή τα Accent του 2003!
Εκτός κι αν όντως τα αυτοκίνητα αυτά είναι τόσο πίσω, και μας ταΐζουν κουτόχορτο για την πρόοδο της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας!
Τελικά, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί και να έχει δίκιο (...προφανώς!) πως για παράδειγμα το πλαίσιο μιας Corolla σηκώνει άνετα 192hp, αλλά του Accent ούτε 135;
Δεν υποστηρίζω ούτε το ένα, ούτε το άλλο, απλά απορώ!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Τελικά, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί και να έχει δίκιο (...προφανώς!) πως για παράδειγμα το πλαίσιο μιας Corolla σηκώνει άνετα 192hp, αλλά του Accent ούτε 135;
Το ότι τα 2 αυτοκίνητα (Corolla-Accent) του 2003 είχαν στις βασικές τους έκδοσεις (που είναι οι μόνες στις οποίες μπορείτε να πείτε ότι 'συγκρίνονται') διαφορά τιμής 5000 λέτε να είναι μια διαφορά που έχει να κάνει μόνο με το όνομα; Χωρίς να θέλω να φανώ μεροληπτικός επειδή έχω το Corolla του 2003, πιστεύω πως ένα αμάξι που βγαίνει και σε έκδοση κοντά στα 200 άλογα από τη μάνα του λογικά θα είναι πιο προσεγμένο και μελετημένο από ένα αμάξι που βγαίνει μόνο με 85 άλογα. Επίσης μπορεί η Corolla να μην είναι και το απόλυτο εργαλείο για στρίψιμο, αλλά με μια ανάρτηση (από ότι έχω ακούσει από αρκετούς τουλάχιστον) πλησιάζει πολύ. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να υποτιμήσω το accent, που για το ρόλο του (οικογενειακό προσιτό αμάξι) είναι απλά τέλειο.
-
Σωστός ο Marc. Όταν από την μαμά εταιρεία ένα αμάξι βγαίνει με τα Χ άλογα σημαίνει ότι φτάνει μέχρι εκεί και λίγο παραπάνω για να μην επηρεαστεί η ασφάλεια που παρέχει το όχημα. Δεν μπορούμε εμείς να διπλασιάζουμε ιπποδυνάμεις έτσι απλά. Τότε θα έκλειναν οι ομάδες που εξελλίσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και θα τα έφτιχναν οι Χ Ψ Ζ βελτιωτές της περιοχής μας. Δεν έχω τίποτα με τους βελτιωτές αλλά μερικοί υπόσχονται πάρα πολλά για να πάρουν μια δουλειά.
Όσο αφορά το σχόλιο του NickNT σαφέστατα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα 2 πλαίσια. Έκανα μια αναζήτηση στο euroncap και για το 2003 βρήκα αποτελέσματα μόνο για corolla 4 αστέρια. Για accent βρήκα του 1998 με 1,5 star και η αντίστοιχη corolla 3 stars. Αυτό δείχνει σε κάποιο βαθμό την διαφορετική σχεδίαση. Η κολόνα στο accent τσάκισε σε αντίθεση με την corolla και αυτό λέει πολλά.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Το ότι τα 2 αυτοκίνητα (Corolla-Accent) του 2003 είχαν στις βασικές τους έκδοσεις (που είναι οι μόνες στις οποίες μπορείτε να πείτε ότι 'συγκρίνονται') διαφορά τιμής 5000 λέτε να είναι μια διαφορά που έχει να κάνει μόνο με το όνομα; Χωρίς να θέλω να φανώ μεροληπτικός επειδή έχω το Corolla του 2003, πιστεύω πως ένα αμάξι που βγαίνει και σε έκδοση κοντά στα 200 άλογα από τη μάνα του λογικά θα είναι πιο προσεγμένο και μελετημένο από ένα αμάξι που βγαίνει μόνο με 85 άλογα. Επίσης μπορεί η Corolla να μην είναι και το απόλυτο εργαλείο για στρίψιμο, αλλά με μια ανάρτηση (από ότι έχω ακούσει από αρκετούς τουλάχιστον) πλησιάζει πολύ. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να υποτιμήσω το accent, που για το ρόλο του (οικογενειακό προσιτό αμάξι) είναι απλά τέλειο.
Από ότι κατάλαβα ο NickNT δεν μιλάει συγκεκριμένα για την corolla του 2003 που είχε και το μεγάλο αδερφάκι, την TS, αλλά γενικά και για παλιότερα μοντέλα. Υπάρχουν πολλά Ε111 ή και Ε101 όπως επίσης και starlet που έχουν υπόστει εκτεταμένες μετατροπές. Μάλλον για αυτές τις περιπτώσεις θα μιλάει.
Η άποψη μου είναι ότι ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να βελτιώσεις accent για δύο λόγους:- γενικά είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το accent
- υπάρχει μεγαλύτερη τεχνογνωσία στη βελτίωση αυτών των αυτοκινήτων όπως επίσης και έτοιμες λύσεις από υπάρχοντα μοντέλα της ίδιας εταιρίας.
Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν θα βελτίωνα ούτε το corolla (το οποία τυχαίνει να έχω) όχι τόσο για λόγους ασφάλειας όσο γιατί δεν πιστεύω ότι αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για να φτάξω μια ιδιοκατασκευή χωρίς καμία εγγύηση και αξιοπιστία. Αν είναι να δώσω 8 χιλιαρικα μετατροπή, το πουλάω, βάζω και μερικές δώσεις και το παίρνω έτοιμο,
και με εγγύηση
-
Εεε, να διευκρινήσω πως η Corolla είναι τυχαίο παράδειγμα! Βάλτε αν θέλετε στην θέση της το Megane (μιας που έχω ένα Renault) ή ό,τι άλλο θέλετε!
Φυσικά και η Corolla υπερτερεί του Accent σε πολλά επίπεδα, για αυτό άλλωστε κοστίζει 5000 παραπάνω! Δεν το αμφισβητώ!
Απλά έθεσα έναν προβληματισμό που μου ήρθε:
Αφού τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε διαρκώς πως τα Hyundai έχουν αναβαθμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, γίνεται ένα Accent του 2003 να υστερεί **ακόμη **τόσο πολύ σε σχέση με μια Corolla (που επειδή υπάρχει η TS ανέφερα ως hot hatch), ή ένα Astra, ή οτιδήποτε, τα οποία (έστω με κάποιες ενισχύσεις) σηκώνουν τόσο παραπάνω άλογα;
Θέλω να πω... μπορεί ένα αυτοκίνητο του 2003 να γίνει τόσο επίκινδυνο με 150 άλογα, τη στιγμή ας πούμε που ένα megane coupe του 97 είχε 150 άλογα και έστριβε τόσο καλά;!;
Η ερώτηση μου δεν είναι καθόλου ρητορική- πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει με τα πλαίσια των κορεάτικων αυτοκινήτων κτλ!
ACCENT TURBO ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ