-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Συμφωνώ αλλά πρέπει να βάλεις στο παιχνίδι την απαίτηση των μηχανών για χώρο ( να κόψεις το λαιμό σου άφησέ με να περάσω ) , το προσπέρασμα σε κάθε φανάρι και την πορεία με 15 χαω μπροστά από τα αυτοκίνητα μετά , τις ραντεβού-με-τον-χάρο σφήνες χωρίς λόγο ( δηλαδή εάν κινδυνέψει τι σφήνες θα κάνει ; ) , τη νοοτροπία πρόσεξε με εσύ και άσε με εμένα να κάνω την μ@λ@κία μου κτλ.
Οδηγώ με μηχανή ( πλέον , το έδωσα το Astrea ) περίπου 100χλμ ημερησίως εντός και εκτός Αθηνών.
Συνηθως δεν χρειαζεται ο οδηγος να κοψει το λαιμο του για να κανει χωρο παντως, ειδικα στην Εθνικη χωρος υπαρχει μπολικος. Ουτε σφηνες παιζουν ιδιαιτερα γιατι ολα τα μηχανακια σε μια ευθεια πανε, μεταξυ αριστερης και μεσαιας λωριδας. Λιγος σεβασμος χρειαζεται και να μην θεωρει ο οδηγος του αυτοκινητου οτι ειναι 'ανωτερος' απο τον οδηγο μηχανης (μη γελατε, το εχω ακουσει...)
Μα αυτή η διαδρομή ( μεταξύ αριστερής και μεσαίας ) είναι σαν να λές του άλλου ' κόψε το λαιμό σου να με δεις την ώρα που θα σε πλησιάζω και προσπερνώ σε απόσταση 20 πόντων από το αμάξι σου μεταξύ των λωρίδων και μην τολμήσεις να αλλάξεις λωρίδα έστω και εάν εγώ κινούμαι και προσπερνώ παράνομα μεταξύ των λωρίδων γιατί αφ' ενός θα σου κάνω τη ζωή δύσκολη και θα αλλάξεις λωρίδα μετά από μία ώρα και αφ' ετέρου θα πέσω επάνω σου και χωρίς να φταις θα είσαι υπεύθυνος για το θάνατό μου'. Λέω τίποτε λάθος ;
Ναι λες το εξης λαθος. Δεν χρειαζεται να κοψεις το λαιμο σου. Απλα να συνεχισεις ευθεια πισω απο το αλλο αυτοκινητο. Κι αν θελεις να αλλαξεις λωριδα, να βγαλεις ενα φλασακι και να τσεκαρεις τον καθρεφτη σου.
Στοιχειωδη πραγματα δηλαδη. Που ειναι το δυσκολο ?Καμία αντίρρηση. Εάν και ο επόμενος που θέλει να με προσπεράσει ανάμεσα στις λωρίδες δεν έχει την αντίρρηση να σταθεί για λίγο πίσω μου ή τέλος πάντων να μην με πλησιάσει στο μισό μέτρο και μου κόψει την χολή. Εάν πρόκειται να χάσω κανά δύο εξόδους προκειμένου να περάσει το κάθε δίκυκλο - παρανόμως εννοώ - τότε μάλλον κάποια στιγμή θα αγνοήσω την κίνηση του και ενδεχομένως να τον φέρω σε δύσκολη θέση.
Κανενα προβλημα, αν βγαλεις ενα φλας ΕΓΚΑΙΡΩΣ, κι οχι 1 δεκατο πριν στριψεις το τιμονι δεξια επειδη ειδες τελευταια στιγμη ενα κενο στην διπλανη λωριδα κι απο κει θα κερδισεις κανα δυο μετρα, ή θυμηθηκες οτι θελεις να βγεις σε αυτη την εξοδο που ειναι στα 20 μετρα μπροστα και πρεπει σε αυτα τα 20 μετρα να διασχισεις 3 ή λωριδες για να την φτασεις...
Και φυσικα στ' @@ σου οι υπολοιποι ε ? (κι αυτα που λεω ΕΧΟΥΝ γινει μπροστα μου)...Οποτε και να βγαλεις φλας..... αν εχεις παπακουλα πισω σου... ειναι 110% βεβαιο οτι θα χωθει να περασει την στιγμη που θα ξικινησεις να στριβεις!
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Ο κοτσαδορος απαγορευεται να ειναι on χωρις να τραβαει κατι.Και φυσικα χρειαζεται αδεια γενικα.
Εαν καποιος θελει να ειναι large και στα τετοια του,οφειλει να πληρωνει τουλαχιστον τις ζημιες που προκαλει.Όταν όντως δεν είναι αποσπώμενος (απολίθωμα από την εποχή που έτσι ήταν οι κοτσαδόροι), μπορεί να είναι πάνω πάντα. Αλλά αμφιβάλλω αν είναι νόμιμος ο μη αποσπώμενος κοτσαδόρος σε Twingo. Σε 20ετίας τους έχω δει, από κει και πέρα όλοι ήταν αποσπώμενοι...
Aλλα και παλι θελει αδεια
α - Η κινηση αναμεσα σε αυτοκινητα απαγορευεται
β - Η προσπεραση απο δεξια απαγορευεταιΕντάξει ρε Wagner και τι θα γίνει δλδ? Θα κάθονται οι μηχανόβιοι πίσω απο τα μποτιλιαρισμένα, σαν μαλάκες? Ε, τότε να τα βάλουμε στον πάτο μας, μόνο για εκεί θα χρησιμεύουν.
Δεν υποστηρίζω τις όποιες κάφρικες συμπεριφορές, αλλά πιστεύω ότι με λίγη θέληση μπορούμε να βολευτούμε όλοι μας.
Εκτός αν προτιμάς στη θέση των μηχανών να ήταν αυτοκίνητα...
Οχι. Αυτο που πρεπει να γινει ειναι να καταλαβουν οι μηχανακηδες οτι
α) δεν μπορουμε να κανουμε μαγικα. Οταν ο αλλος κανει ζιγκ-ζαγκ αναμεσα απο τα αυτοκινητα, και οταν αποφασισα εγω να αλλαξω λωριδα πχ προς την δεξια εχοντας ελεγξει οτι δεν ερχεται κανεις ξαφνικα εμφανιζεται απο πισω διαμαρτυρομενος οτι τον εκλεισα ενω 0.5 δευτερολεπτα πριν (κυριολεκτικα) ηταν στην αριστερη μου πλευρα και εμφανιστηκε απο το πουθενα, δεν φταιω εγω που 'δεν τον ειδα' ή που 'δεν ελεγξα', αλλα αυτος που 'δεν υπηρχε' εκει που ελεγξα.
β) να καταλαβουν οτι οταν κινουνται ΑΝΑΜΕΣΑ στις λωριδες, θα τους προσπερναν (και πολυ πιθανως θα τους κλεινουν) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ. Αυξανουν μονοι τους 100% τις πιθανοτητες να τους φανε.
γ) ΒΑΣΙΚΟ: να καταλαβουν οτι οταν κινουνται ΑΝΑΜΕΣΑ στις λωριδες και ο δρομος εχει ακομα και ελαχιστη στροφη, ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ. Κλασσικα στον Κηφισσο οταν κινεισαι με 20 χαω πχ σε **αριστερη **στροφη και ο μηχανακιας ερχεται αναμεσα στα αυτοκινητα απο την **δεξια **μερια σου, ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ. Και οταν ερχεται με καμμια 80αρα αναμεσα στην κινηση, οταν τον δεις ειναι αργα για να κανεις και εσυ και ο αλλος οτιδηποτε...
δ) επισης βασικο. Εφ'οσον παρανομουν οταν περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα, ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ...
Προσεξε τωρα:
κανεις δεν λεει τα μηχανακια να μην περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα και να καθονται στην σειρα
κανεις δεν λεει οτι επειδη ειναι παρανομο, εμεις οι ΙΧηδες θα αλλαζουμε λωριδες οποτε μας την δωσει και οποιον πεταξουμε κατω ας προσεχε.
Κανεις δεν λεει οτι δεν υπαρχουν οι ως ανωθεν μαλακες.
αυτο που λεμε ειναι οτι οσο και αν προσεχουμε εμεις, με τον τροπο που περνατε αναμεσα απο τα αυτοκινητα γινεστε μονοι σας αορατοι και δεν μπορουν να σας προσεχουν ακομα και αυτοι που εχουν οοοολη την διαθεση να το κανουν.
ΥΓ Και φυσικα ολα αυτα ουδεμια σχεση εχουν με το περιστατικο που ξεκινησε αυτη την κουβεντα, οπου μηχανη πηγε να περασει αυτοκινητο που εχει σταματησει για να στριψει (η που ετοιμαζοταν να στιψει) σε στενο εχοντας εκδηλωσει την προθεση αυτη χρησιμοποιωντας φλας.... Αυτο εκτος απο καραπαρανομο ειναι και πανηλιθιο και αμα επεφτε πανω μου οχι μονο δεν θα με ενοιαζε για τον μαλακα αλλα θα φροντιζα να μου πληρωνουν και την ζημια τα παιδια του. Αφου ρε πανιβλακα δεν σε νοιαζει εσενα που θα σκοτωθεις, εγω ειμαι η γνωστη φοραδα στο αλωνι
-
α - Η κινηση αναμεσα σε αυτοκινητα απαγορευεται
β - Η προσπεραση απο δεξια απαγορευεταιΕντάξει ρε Wagner και τι θα γίνει δλδ? Θα κάθονται οι μηχανόβιοι πίσω απο τα μποτιλιαρισμένα, σαν μαλάκες? Ε, τότε να τα βάλουμε στον πάτο μας, μόνο για εκεί θα χρησιμεύουν.
Δεν υποστηρίζω τις όποιες κάφρικες συμπεριφορές, αλλά πιστεύω ότι με λίγη θέληση μπορούμε να βολευτούμε όλοι μας.
Εκτός αν προτιμάς στη θέση των μηχανών να ήταν αυτοκίνητα...
Αφου απαγορευεται.....
Και το κανουν.....
Ας αναλαβουν τις ευθυνες τους!
Δεν ειμαι υποχρεωμενος να ξερω τι μαλακια θα κανει ο καρ...λης με το χιλιαρι παπι, 50 μετρα πισω μου!Οταν κανει αυτος μια μαλακια.... και βρεθει κομμενος στα δυο πανο στο διαζομα...
Για για να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας θα φαω τα νιατα μου!Κι ομως εισαι !!!
Γιατι αυτος μπορει να ειναι οντως στην διπλανη λωριδα κι οχι απαραιτητα πανω στην διαχωριστικη. Τη οποια εσυ για να περασεις πρεπει πρωτα να ΕΛΕΓΞΕΙΣ !!! Ποιος κανει παρανομια λοιπον ? Αυτος που κινειται στην διπλανη λωριδα απο σενα ή εσυ που αλλαζεις λωριδα χωρις να ελεγξεις αν ερχεται κανεις ???Παίζουμε τώρα ; Στην ΕΟ μέχρι τον Αγιο Στέφανο περνούν κονβόι τα μηχανάκια ανάμεσα στις λωρίδες. Τι σημαίνει εάν είναι στην διπλανή ; Εάν είναι στην διπλανή δεν θα αλλάξεις λωρίδα μέχρι να περάσει. Εάν όμως είναι ανάμεσα στις λωρίδες ; Εάν υπάρχει χώρος να αλλάξω λωρίδα και με περιμένει ο οδηγός στη διπλανή λωρίδα και το κονβόι δεν με αφήνει ( έστω πατώντας στιγμιαία στην διπλανή λωρίδα ) ; Αναιρείται το γεγονός ότι κινείται παράνομα ;
-
Let's face it:
Όσα δεν μας 'παίρνει' να κάνουμε στους μάγκες που μας πηδάνε με σφήνες, προσπεράσματα από δεξιά, χωσίματα, φώτα και κόρνες από πίσω για να πάμε ένας-θεός-ξέρει-που ώστε να προσπεράσουν για να πάνε επίσης ένας-θεός-ξέρει-που, τα βγάζουμε σαν απωθημένα στους 2τροχους, που μας 'παίρνει'.
Η πλάκα είναι ότι τα χειρότερα κλεισίματα στους μηχανόβιους τα κάνουν οι 'γρήγοροι' τετράτροχοι. -
Συμφωνώ αλλά πρέπει να βάλεις στο παιχνίδι την απαίτηση των μηχανών για χώρο ( να κόψεις το λαιμό σου άφησέ με να περάσω ) , το προσπέρασμα σε κάθε φανάρι και την πορεία με 15 χαω μπροστά από τα αυτοκίνητα μετά , τις ραντεβού-με-τον-χάρο σφήνες χωρίς λόγο ( δηλαδή εάν κινδυνέψει τι σφήνες θα κάνει ; ) , τη νοοτροπία πρόσεξε με εσύ και άσε με εμένα να κάνω την μ@λ@κία μου κτλ.
Οδηγώ με μηχανή ( πλέον , το έδωσα το Astrea ) περίπου 100χλμ ημερησίως εντός και εκτός Αθηνών.
Συνηθως δεν χρειαζεται ο οδηγος να κοψει το λαιμο του για να κανει χωρο παντως, ειδικα στην Εθνικη χωρος υπαρχει μπολικος. Ουτε σφηνες παιζουν ιδιαιτερα γιατι ολα τα μηχανακια σε μια ευθεια πανε, μεταξυ αριστερης και μεσαιας λωριδας. Λιγος σεβασμος χρειαζεται και να μην θεωρει ο οδηγος του αυτοκινητου οτι ειναι 'ανωτερος' απο τον οδηγο μηχανης (μη γελατε, το εχω ακουσει...)
Μα αυτή η διαδρομή ( μεταξύ αριστερής και μεσαίας ) είναι σαν να λές του άλλου ' κόψε το λαιμό σου να με δεις την ώρα που θα σε πλησιάζω και προσπερνώ σε απόσταση 20 πόντων από το αμάξι σου μεταξύ των λωρίδων και μην τολμήσεις να αλλάξεις λωρίδα έστω και εάν εγώ κινούμαι και προσπερνώ παράνομα μεταξύ των λωρίδων γιατί αφ' ενός θα σου κάνω τη ζωή δύσκολη και θα αλλάξεις λωρίδα μετά από μία ώρα και αφ' ετέρου θα πέσω επάνω σου και χωρίς να φταις θα είσαι υπεύθυνος για το θάνατό μου'. Λέω τίποτε λάθος ;
Ναι λες το εξης λαθος. Δεν χρειαζεται να κοψεις το λαιμο σου. Απλα να συνεχισεις ευθεια πισω απο το αλλο αυτοκινητο. Κι αν θελεις να αλλαξεις λωριδα, να βγαλεις ενα φλασακι και να τσεκαρεις τον καθρεφτη σου.
Στοιχειωδη πραγματα δηλαδη. Που ειναι το δυσκολο ?Καμία αντίρρηση. Εάν και ο επόμενος που θέλει να με προσπεράσει ανάμεσα στις λωρίδες δεν έχει την αντίρρηση να σταθεί για λίγο πίσω μου ή τέλος πάντων να μην με πλησιάσει στο μισό μέτρο και μου κόψει την χολή. Εάν πρόκειται να χάσω κανά δύο εξόδους προκειμένου να περάσει το κάθε δίκυκλο - παρανόμως εννοώ - τότε μάλλον κάποια στιγμή θα αγνοήσω την κίνηση του και ενδεχομένως να τον φέρω σε δύσκολη θέση.
Κανενα προβλημα, αν βγαλεις ενα φλας ΕΓΚΑΙΡΩΣ, κι οχι 1 δεκατο πριν στριψεις το τιμονι δεξια επειδη ειδες τελευταια στιγμη ενα κενο στην διπλανη λωριδα κι απο κει θα κερδισεις κανα δυο μετρα, ή θυμηθηκες οτι θελεις να βγεις σε αυτη την εξοδο που ειναι στα 20 μετρα μπροστα και πρεπει σε αυτα τα 20 μετρα να διασχισεις 3 ή λωριδες για να την φτασεις...
Και φυσικα στ' @@ σου οι υπολοιποι ε ? (κι αυτα που λεω ΕΧΟΥΝ γινει μπροστα μου)...Σημειώνω εκ νέου ότι οδηγώ μηχανή για όλη την εβδομάδα και μόνο το πρωί ( πάω το κοριτσάκι μου στο σχολείο ) ή μετά τις 18.00 αυτοκίνητο. Είμαι και στις δύο πλευρές και προσπαθώ να είμαι κατά το δυνατόν ασφαλής για εμένα και τους συνοδηγούς. Σε πραγματικά μεγέθη , ποιος κάνει τις πιο ριψοκίνδυνες μπαρούφες στους δρόμους ; Ποιος απειλεί πάνω απ' όλα την προσωπική του ασφάλεια ; Δεν αποδέχομαι την ασυδοσία ούτε των δικύκλων ούτε των ΙΧ αλλά το περιστατικό που περιγράφω μου έχει τύχει πολλές φορές και να ξέρεις ότι δεν ανάβω φλας την τελευταία στιγμή , γνωρίζω ότι το φλας μου δεν υποχρεώνει αλλά προειδοποιεί και η ευθύνη βαραίνει εμένα εάν κάνω βλακεία αλλά μην μου πεις ότι δεν έχεις δει αυτοκίνητο να παιδεύεται να κόψει από την αριστερή στην μεσαία και να μην μπορεί λόγω των δικύκλων ( ενώ εάν διεκδικήσει και κάτι μπορεί και να τ' ακούσει ).
-
Επίσης, να σημειώσω κάτι εδώ, ότι σε περίπτωση τροχαίου με δίκυκλο, επειδή συνήθως υπάρχει τραυματισμός, ο οδηγός του αυτοκινήτου φταίει ή δεν φταίει, το πιο πιθανό είναι να κατηγορηθεί για ποινικό αδίκημα... (σωματικές βλάβες/θάνατο εξ αμέλειας...)
-
Αυτο ειναι χαρακτηριστικο προβλημα με τους δικυκλιστες,αλλα θα πρεπει να εχουμε υποψιν μας οτι πολλοι απο αυτους αγνοουν τι λενε τα σηματα του ΚΟΚ,δεν εχουν διπλωμα/αδεια και γενικα δεν εχουν ιδιαιτερη επαφη με τις συγχρονες κοινωνιες.Φυσικα ειναι παντα ετοιμοι να σου ριξουν χριστοπαναγιες,και θελει λιγο ψυχραιμια μαζι τους.
Και φυσικα πολλοι ΔΕΝ κανουν τιποτα απο τα παραπανω που λες και δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος να τους αντιμετωπιζεις ετσι. Σωστα ... ?
Την αλήθεια;
Λιγοι δεν κανουν τα παραπανω.
Οι δικυκλιστες ειναι πιο σπασαρχίδες και απο τους ταριφες.
Οι ταριφες δεχονται οτι ενα μικρο μερος του δρομου ανηκει στους αλλους οδηγους, οι δικυκλιστες οχι! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Let's face it:
Όσα δεν μας 'παίρνει' να κάνουμε στους μάγκες που μας πηδάνε με σφήνες, προσπεράσματα από δεξιά, χωσίματα, φώτα και κόρνες από πίσω για να πάμε ένας-θεός-ξέρει-που ώστε να προσπεράσουν για να πάνε επίσης ένας-θεός-ξέρει-που, τα βγάζουμε σαν απωθημένα στους 2τροχους, που μας 'παίρνει'.
Η πλάκα είναι ότι τα χειρότερα κλεισίματα στους μηχανόβιους τα κάνουν οι 'γρήγοροι' τετράτροχοι.τουλάχιστον για εμένα δεν είναι έτσι. Προσπαθώ να προσέχω την παράνομη κίνηση ανάμεσα στις δύο λωρίδες. Ο δικυκλιστής όμως πρέπει να έχει τέσσερις φορές πιο τεταμένη την προσοχή του αφ' ενός μεν γιατί είναι σε όχημα μόνο με την όποια ενεργητική ασφάλεια - και αυτή μόνο εάν είναι καλά συντηρημένο - αφ' ετέρου δε γιατί κινείται παρανόμως και δυσκολεύει τον έλεγχο της κίνησής του από τους άλλους οδηγούς. Προσωπικά επίσης προσέχω να πηγαίνω ελαφρώς ταχύτερα από τα αυτοκίνητα όταν κινούμαι μεταξύ δύο λωρίδων , να παραχωρώ πάντα τη θέση μου σε ταχύτερα κινούμενο δίκυκλο - καθ' ότι δεν το παίζω τροχονόμος - και πάντα , πάντα όμως , προσέχω την κίνηση των αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης Sidobre έγραψε:
Επίσης, να σημειώσω κάτι εδώ, ότι σε περίπτωση τροχαίου με δίκυκλο, επειδή συνήθως υπάρχει τραυματισμός, ο οδηγός του αυτοκινήτου φταίει ή δεν φταίει, το πιο πιθανό είναι να κατηγορηθεί για ποινικό αδίκημα... (σωματικές βλάβες/θάνατο εξ αμέλειας...)Αυτο επειδη κανενας εισαγγελεας στην Ελλαδα δεν εχει τα @@ να πει 'δεν απαγγελω κατηγορια στον ταδε γιατι δεν εφταιγε' οταν προκειται για θανατο σε τροχαιο. Παει και περναει πεζος την Συγγρου βραδιατικα, τον απλωνεις στην ασφαλτο, η αστυνομια και οι μαρτυρες λενε οτι δεν ετρεχες, και αντι ο εισαγγελεας να βαλει την υποθεση στο συρταρι, τραβιεσαι στα δικαστηρια.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
γ) ΒΑΣΙΚΟ: να καταλαβουν οτι οταν κινουνται ΑΝΑΜΕΣΑ στις λωριδες και ο δρομος εχει ακομα και ελαχιστη στροφη, ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ. Κλασσικα στον Κηφισσο οταν κινεισαι με 20 χαω πχ σε **αριστερη **στροφη και ο μηχανακιας ερχεται αναμεσα στα αυτοκινητα απο την **δεξια **μερια σου, ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ. Και οταν ερχεται με καμμια 80αρα αναμεσα στην κινηση, οταν τον δεις ειναι αργα για να κανεις και εσυ και ο αλλος οτιδηποτε...
Όπως λέει κι ο Kacey, πολλές φορές όταν είσαι στο σταμάτα-ξεκίνα στον Κηφισό και θέλεις να αλλάξεις λωρίδα, δεν μπορείς να δεις ανάμεσα στη λωρίδα τη δικιά σου και τη διπλανή σε βάθος > 2-3αμαξιών. Άρα, αν ένα δίτροχο έρχεται με μεγάλη σχετική ταχύτητα, δεν μπορείς να το δεις όταν ξεκινάς την αλλαγή, αλλά μόνο όταν έχεις πατήσει τη διαγράμμιση.
Για δική τους ασφάλεια λοιπόν οι οδηγοί διτρόχων, όταν κινούνται ανάμεσα σε στοίχους των αυτοκινήτων, ας μην ξεπερνούν πάνω από 20-30 χαώ την ταχύτητα αυτών.Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλοί οδηγοί διτρόχων κινούνται πάνω στη διαγράμμιση ακόμα και όταν οι δύο λωρίδες (αριστερά-δεξιά) είναι άδειες . Προφανώς, είναι θέμα συνήθειας. Όμως, εγώ που θέλω να χρησιμοποιήσω την αριστερή λωρίδα για να τους προσπεράσω, δε νοιώθω 'άνετα' προσπερνώντας με +30/40χαώ μηχανάκια/μηχανές στα 20-30εκ. Καλώς ή κακώς αυτούς δεν τους ενοχλεί το αντίθετο σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Εμένα, όμως, με ενοχλεί!
-
Μην πιάσουμε τους πεζούς, γιατί εκεί ο οδηγός δεν βρίσκει άκρη. Κατηγορείται και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία 99% θα τον βγάλουν ότι φταίει (μόνο σε Ε.Ο. έχω ακούσει ότι μπορεί και να την γλυτώσεις). Εκεί εκτός από ποινικό, προβλέπονται και αποζημιώσεις στον παθών... και σε συμφέρει να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί διαφορετικά θα τον πληρώνεις μια ζωη...
-
Ο χρήστης Sidobre έγραψε:
Μην πιάσουμε τους πεζούς, γιατί εκεί ο οδηγός δεν βρίσκει άκρη. Κατηγορείται και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία 99% θα τον βγάλουν ότι φταίει (μόνο σε Ε.Ο. έχω ακούσει ότι μπορεί και να την γλυτώσεις). Εκεί εκτός από ποινικό, προβλέπονται και αποζημιώσεις στον παθών... και σε συμφέρει να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί διαφορετικά θα τον πληρώνεις μια ζωη...Αρα αμα δεν τον καθαρισεις, ξαναπερνα απο πανω του. Μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι.
Ναι στον παθοντα προβλεπονται αποζημιωσεις, οπως και σε οποιονδηποτε τραυματισεις/σκοτωσεις σε τροχαιο που φταις. Τις οποιες πληρωνει η ασφαλιστικη σου.
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλοί οδηγοί διτρόχων κινούνται πάνω στη διαγράμμιση ακόμα και όταν οι δύο λωρίδες (αριστερά-δεξιά) είναι άδειες . Προφανώς, είναι θέμα συνήθειας. Όμως, εγώ που θέλω να χρησιμοποιήσω την αριστερή λωρίδα για να τους προσπεράσω, δε νοιώθω 'άνετα' προσπερνώντας με +30/40χαώ μηχανάκια/μηχανές στα 20-30εκ. Καλώς ή κακώς αυτούς δεν τους ενοχλεί το αντίθετο σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Εμένα, όμως, με ενοχλεί!
Εγω παλι, φιλερ. Κραταω και μια πισινη βεβαια...
Αλλο δεν καταλαβαινω ρε πστ μου. Σε συνθηκες κανονικης εως αδειας κινησης κατεβαινω αριστερη σβελτα και μηχανακια που ειναι στην μεσαια ξεκινουν να ερθουν αριστερη χωρις να κοιταζουν αν ερχεται κανενας απο αριστερα. Και οταν τους περναω παλι σβελτα φωναζουν και απο πανω. Καλα ρε τριμοσχαρε, ποιος σου ειπε οτι μπορεις να αλλαζεις λωριδα οποτε σου την δωσει και ολοι οι αλλοι πρεπει να σε αφησουν να περασεις? ΗΛΙΘΙΕ.
ΥΓ Και πιο πολυ φωναζουν αυτοι που εχουν βγαλει τους καθρεπτες, λεγοντας ακριβως οτι 'πως να σε δω ρε μεγαλε, δεν βλεπεις οτι δεν εχω καθρεπτες'...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε συνθηκες κανονικης εως αδειας κινησης κατεβαινω αριστερη σβελτα και μηχανακια που ειναι στην μεσαια ξεκινουν να ερθουν αριστερη χωρις να κοιταζουν αν ερχεται κανενας απο αριστερα. Και οταν τους περναω παλι σβελτα φωναζουν και απο πανω. Καλα ρε τριμοσχαρε, ποιος σου ειπε οτι μπορεις να αλλαζεις λωριδα οποτε σου την δωσει και ολοι οι αλλοι πρεπει να σε αφησουν να περασεις? ΗΛΙΘΙΕ.ΥΓ Και πιο πολυ φωναζουν αυτοι που εχουν βγαλει τους καθρεπτες, λεγοντας ακριβως οτι 'πως να σε δω ρε μεγαλε, δεν βλεπεις οτι δεν εχω καθρεπτες'...
Είμαι σήμερα ΑΟ στη μεσαία με τη μηχανή και ~140, πάω να προσπεράσω, τσεκάρω (εννοείται 2 φορές) πίσω, βλέπω κάποιον να πλησιάζει σβέλτα αλλά προλαβαίνω, βγάζω φλας και ξεκινώ προσπέρασμα αλλά εκείνη τη στιγμή αυτός που ήταν στη δεξιά μπαίνει στο κενό που σκόπευα να χωθώ μετά την προσπέραση, οπότε συνεχίζω αριστερά για 2-3 αυτοκίνητα ακόμα με σχεδόν 150 και αριστερό φλας αναμμένο.
Και ο από πίσω με το Fiesta ST (γλήγορος) αντί να περιμένει να περάσω, με προσπερνά ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, πατώντας και στο αριστερό έρεισμα της ΑΟ δίπλα στο New Jersey
Οπως βλέπεις, τα ζώα είναι παντού.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
, οπότε συνεχίζω αριστερά για 2-3 αυτοκίνητα ακόμα με σχεδόν 150 και αριστερό φλας αναμμένο.νομίζω, χωρίς να είμαι και σίγουρος, ότι θα έπρεπε να ανάψεις το δεξί φλας, γιατί απ'όσο καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σου, ήθελες να επιστρέψεις σε δεξιότερη λωρίδα...
-
Το αριστερό το είχε αναμμένο για να δείξει ότι ακόμα προσπερνούσε.
Το δεξί θα το άναβε μόλις έβρισκε χώρο να μπει δεξιά. -
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
, οπότε συνεχίζω αριστερά για 2-3 αυτοκίνητα ακόμα με σχεδόν 150 και αριστερό φλας αναμμένο.
νομίζω, χωρίς να είμαι και σίγουρος, ότι θα έπρεπε να ανάψεις το δεξί φλας, γιατί απ'όσο καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σου, ήθελες να επιστρέψεις σε δεξιότερη λωρίδα...
Ναι αλλά εκείνη τη στιγμή συνέχιζα το προσπέρασμα, οπότε αριστερό φλας (ή τίποτα (*)). Εβγαλα δεξί φλας με το που ήμουν 1 αυτοκίνητο πριν το κενό στη μεσαία (όταν με είχε ήδη περάσει ο Fiesta-ς).
(*) Η δική μου αντίληψη για το αριστερό φλας κατά την προσπέραση λέει: 'αυτή τη στιγμή προσπερνάω, σε έχω δει και θα κάνω δεξιά όταν μπορέσω' και τότε θα βγάλω δεξί φλας. Επίσης το αριστερό φλας έχει το καλό ότι καταλαβαίνει την πρόθεσή σου και αυτός που τον προσπερνάς. Εχει τύχει να προσπερνάω στην αριστερή, να βλέπω κάποιο γρηγορότερο να με πλησιάζει και εκείνη τη στιγμή να βγάζω αριστερό φλας για να καταλάβει ότι τον είδα αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορώ. Συνήθως αυτό δουλεύει, αλλά ο τύπος ήταν αληθινά βιαστικός
EDIT: με πρόλαβε ο ililias -και γρηγορότερος και λακωνικότερος
-
Let's face it:
Η πλάκα είναι ότι τα χειρότερα κλεισίματα στους μηχανόβιους τα κάνουν οι 'γρήγοροι' τετράτροχοι.Καλα.....
Εγω εχω παει καροτσακι 4 νταλλικες στην εθνικη επιδη προσπερνουσαν εναλλαξ ο ενας τον αλλον χωρις λογο, σε σημειο που η εθνικη ειχε 2 λοριδες .....και δεν περναγε κανενας αλλος...... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν μου λέτε. Την έπεσε κάποιος στην μάνα μου επειδή του άναψε φώτα που την έκλεισε. Σταμάτησε, και ανέβηκε πάνω στο καπό του 406, έκανε βαθούλωμα, και μετά πήγε να ανοίξει την πόρτα. Επειδή είχε κλειδώσει, πήγε να σπάσει το τζάμι, αλλά δδν μπορούσε.Τι να έκανε η μάνα μου;
Αν ξεκινούσε και τον πατούσε, τι θα γινόταν;Tελίκά σήμερα είδα το 406...
Στο μπροστινό μέρος του καπό αρκετές λακουβίτσες, και ένα εξόγκωμα σαν σπυρί, μάλλον από το στρεσάρισμα της λαμαρίνας.
Μάλλον δύσκολο να φτιχατεί, γιατί από κάτω έχει τις ενισχύσεις.
Του εύχομαι του μπάσταρδου να τα βρει από κάποιον άλλον.
Και καλύτερα που δεν ξέρω ποιός είναι.
-
Το αριστερό το είχε αναμμένο για να δείξει ότι ακόμα προσπερνούσε.
Το δεξί θα το άναβε μόλις έβρισκε χώρο να μπει δεξιά.εγώ βγάζω φλας για να δείξω στους άλλους τι θέλω να κάνω. Οπότε βγάζω αριστερό φλας όταν θέλω να προσπεράσω, σβήνω το φλας την ώρα της προσπέρασης και ανάβω το δεξί φλας προς το τέλος γιατί θέλω να επιστρέψω στη δεξιά λωρίδα. νομίζω ότι οι άλλοι όταν με βλέπουν να προσπερνώ αυτοκίνητο δεν χρειάζονται και το φλας για να καταλάβουν ότι εκείνη τη στιγμή προσπερνώ.
ακόμα, όσοι έχω δει με αριστερό φλας στην τέρμα αριστερή λωρίδα, πάνε έτσι συνέχεια και ανάβουν προβολείς στους μπροστά τους.
τέλος, εγώ νομίζω ότι το φλας το χρησιμοποιούμε για να δείξουμε τι θέλουμε να κάνουμε και όχι για να δείξουμε τι κάνουμε.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτο ειναι χαρακτηριστικο προβλημα με τους δικυκλιστες,αλλα θα πρεπει να εχουμε υποψιν μας οτι πολλοι απο αυτους αγνοουν τι λενε τα σηματα του ΚΟΚ,δεν εχουν διπλωμα/αδεια και γενικα δεν εχουν ιδιαιτερη επαφη με τις συγχρονες κοινωνιες.Φυσικα ειναι παντα ετοιμοι να σου ριξουν χριστοπαναγιες,και θελει λιγο ψυχραιμια μαζι τους.
Και φυσικα πολλοι ΔΕΝ κανουν τιποτα απο τα παραπανω που λες και δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος να τους αντιμετωπιζεις ετσι. Σωστα ... ?
Την αλήθεια;
Λιγοι δεν κανουν τα παραπανω.
Οι δικυκλιστες ειναι πιο σπασαρχίδες και απο τους ταριφες.
Οι ταριφες δεχονται οτι ενα μικρο μερος του δρομου ανηκει στους αλλους οδηγους, οι δικυκλιστες οχι!**γκομενες
Ζώα ζώα ζώα [#4]