-
Πείτε με κακό αλλά επειδή πάντα ξεκινάω αμέσως όταν ανάβει το πράσινο, τις προάλλες 2 μηχανάκια πήγαν να μου περάσουν με κόκκινο, κοκκάλωσε ο πρώτος και ο άλλος στούκαρε πάνω του! Το χάρηκα, πείτε με κακό πάλι...
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Πείτε με κακό αλλά επειδή πάντα ξεκινάω αμέσως όταν ανάβει το πράσινο, τις προάλλες 2 μηχανάκια πήγαν να μου περάσουν με κόκκινο, κοκκάλωσε ο πρώτος και ο άλλος στούκαρε πάνω του! Το χάρηκα, πείτε με κακό πάλι...Ειδικά τις μικρές ώρες όμως αργά το βράδυ, καλύτερα να φυλάγεσαι και να μην ξεκινάς κατευθείαν. Ακριβώς επειδή υπάρχουν τέτοια ζώα. Γιατί εσύ θα μπλέξεις μετά...
Έχω γλιτώσει άπειρες φορές έτσι, ακριβώς επειδή προνόησα ότι κάποιο ΖΩΟ ενδεχομένως να κάνει τη μλκια.
Και μη μου πεις πως δεν σε νοιάζει αν σκάσει πάνω σου. Και τραυματισμοί να μην υπάρχουν παρά μόνο υλικές ζημιές, άντε να αποδείξεις μετά (και ειδικά αργά το βράδυ με την ελάχιστη κίνηση που έχει άρα και λίγες πιθανότητες για μάρτυρες) ότι ο άλλος πέρασε με κόκκινο και όχι εσύ...
-
Ξεκινάω ξέροντας ότι κάποιος θα περνάει ακόμα και έχω το νου μου να φρενάρω. Το περίεργο είναι ότι πάντα φρενάρω εγώ και όχι ο άλλος που περνάει με κόκκινο... (πάλι τα ίδια σήμερα)
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σε όλες τις σχολες οδήγησης σε όλο το κόσμο προτείνουν η μηχανή να είναι σχεδόν πίσω από την αριστερή ρόδα(βλεπεις λοκούβες, διάδρομος διαφυγής, μπροστά κίνηση, δεν σε 'κοιμήζει ο μπροστά', δεν τον τυφλώνεις με τα φωτα σου κτλ κτλ)
Δεν ξέρω αν αυτό που τόνισα με bold είχε ως αφορμή προηγούμενη δημοσίευσή μου. Πάντως, δεν έχει καμία σχέση με το 'οδηγάω πάνω στη σήμανση που χωρίζει δύο ΑΔΕΙΕΣ λωρίδες', η οποία είναι η συμπεριφορά που κατέκρινα (τουλάχιστον) εγώ.
Δεν απαιτώ από τον οδηγό μηχανής να κάθεται στη μέση μίας λωρίδας. Απαιτώ, όμως, να επιλέγει ΜΙΑ λωρίδα και να κινείται ξεκάθαρα σε αυτήν (1/3 - 2/3, 1/4 - 3/4, ας αποφασίσει το ποσοστό) όταν ο δρόμος είναι σχετικά άδειος!έχεις απόλυτο δίκαιο βέβαια! (τόσες σχολές συμφωνούν )
υγ. εκκίνηση αμέσως με πράσινο ΠΟΤΕ, εδώ έχουμε καταντήσει να κόβουμε με κανονικό πράσινο . Ειδικα στη μεταμόρφωση υπάρχει και ένα εικονοστάσι να μας το θυμίζει (ανατρεπόμενο πέρασε ξημερώματα με κόκκινο, σκότωσε κοπέλα που οδηγούσε το 106 του φίλου της, το παρέσυρε 20 μετρά!) ΠΡΟΣΟΧΗ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
πραγμα που συμφωνα με τον ελληνικο ΚΟΚ ειναι παρανομο. Ο οδηγος που συνεχιζει την προσπεραση του ωφειλει να την διακοψει και να κανει ακρη εφ'οσον δυσχεραινει καποιον απο πισω που θελει να παει ακομα πιο γρηγορα (ΚΟΚ 17.6)
*3. Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
α) Οταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθεται να προσπεράσει άρχιοε ήδη το προσπέρασμα
β) Οταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας δώσει σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον.
Ναι. Οταν ειμαστε δυο αυτοκινητα το ενα πισω απο το αλλο στην ΙΔΙΑ λωριδα κυκλοφοριας, και θελουμε και οι δυο να παμε μια αριστερα για να προσπερασουμε, προηγειται αυτος που πρωτος θα ξεκινησει το προσπερασμα ή που θα εκδηλωσει αυτη την προθεση με το να αναψει φλας
γ) Οταν η λωρίδα κυκλοφορίας, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο οδηγός κατά το προσπέρασμα, δεν είναι ελεύθερη σε αρκετή απόσταση μπροστά του, κατά τρόπο ώστε, λαμβανομένης υπόψη της διαφοράς ταχύτητας του οχήματός του, κατά το χρόνο του προσπεράσματος, και εκείνης των οχημάτων, τα οποία προτίθεται να προσπεράσει, να μην εκθέσει σε κίνδυνο ή παρεμποδίσει τους ερχόμενους αντίθετα. *
Ρε συ Kacey, βαριέμαι αυτή τη συζήτηση, αλλά εμένα και το (α) και το (β) και το (γ) μου λένε πως προηγείται αυτός που ήδη προσπερνάει.
Οσο για το 6 που επικαλείσαι:
*6. Ο οδηγός, υποχρεούται μετά το προσπέρασμα, να επαναφέρει το όχημό του πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος, χωρίς κίνδυνο γι' αυτούς που προσπερνά.
Αν όμως κινείται σε οδόστρωμα με δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας κατό κατεύθυνση και προτίθεται να προσπεράσει περισσότερα από ένα οχήματα, μπορεί να παραμείνει στη λωρίδα που χρησιμοποιεί για το προσπέρασμα, αν η ενέργειά του αυτή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους οδηγούς ταχύτερων οχημότων που τον πλησιάζουν από πίσω. *
φαντάζομαι εννοείς το bold. Ομως πολύ βολικά ξεχνάς τη ρητή απαγόρευση της παραγράφου 3. Βασικά αυτό που λέει η 6 είναι πως δεν επιτρέπεται να κατασκηνώνεις στην αριστερή. Αλλά η 3 είναι σαφέστερη και ακόμα πιο ρητή, 'απαγορεύεται' λέει.
Ειλικρινά είμαι ο τελευταίος που θα εμποδίσει ένα γρηγορότερο από πίσω να με προσπεράσει, μόλις μπορέσω αμέσως θα κάνω δεξιά. Αλλά μου τη δίνει η 'king of the road' αντιμετώπιση 'τσακιστείτε όλοι να κάνετε δεξιά να περάσει ο βασιλιάς' (και βρίσκουμε και κάτι στον ΚΟΚ να νομιμοποιεί υποτίθεται αυτή την απαίτηση).
Δεν ξεχναω τιποτα, καθολου βολικα. ΕΣΥ το παιζεις τρελιτσα. Τα α) και β) αναφερονται στην περιπτωση που ειπα, που δυο αυτοκινητα της ιδιας λωριδας θελουν και τα δυο να αλλαξουν λωριδα για να προσπερασουν, και το ποιος προηγειται στην ΑΥΤΗ προσπεραση.
Το οποιο δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με το γ) που λεει ξεκαθαρα και απλα οτι αμα εισαι αριστερη σε προσπερασμα διαρκειας και καποιος θελει να παει ακομα πιο γρηγορα, ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Αιντε που μου συγκρινεις και πιο ειναι πιο ισχυρη απαγορευση σε δυο ασχετα σεναρια...
Αν οντως κανεις δεξια μολις μπορεσεις με ασφαλεια, δεν εχουμε κανενα προβλημα. Αν κανεις δεξια οταν κρινεις εσυ οτι τελειωσες την προσπεραση σου (που μπορει να σημαινει περναω συνεχομενα αυτοκινητα που ειναι 50 μετρα μακρυα το ενα απο το αλλο με +20 χαω απο αυτα, κλασσικο σκηνικο στην ελλαδαρα), τοτε θα σε περασω με το ετσι θελω. Εγω θα την βρω την τρυπα, εσυ δεν ξερω τι θα κανεις αλλα ακρη θα κανεις. αντε πια.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Λάστιχα στο μηχανάκι δεν μπορείς να μην αλλάξεις γιατί θα πέσεις και αν δεν πέσεις στάνταρ κάτι θα γίνει και θα φοβηθείς, οπότε θα αλλάξεις. Δεν είναι σαν το αμάξι που ακούς τα γκκκκ γκκκκ, χαζογλιστράς και σε καμιά στροφή και πορώνεσαι κιόλλας ...
Βλέπεις συχνά μηχανάκια να χτυπάνε αμάξια από πίσω; Εγώ έχω δει μόνο δυο φορές-παπάκια και με λίγα χλμ (εξαιρούνται οι φορές που έχω δει συγκρουσεις λόγο αλλαγής λουρίδας του αυτοκινήτου )Τουλάχιστον στην Πάτρα που βρίσκομαι τα τελευταία χρόνια ως φοιτητής έχω δει μπροστά μου πάρα πολλά σκηνικά από μηχανάκια που τα έπιασε το κόκκινο και αυτά σταματήσανε... μετά τη διασταύρωση. Φυσικά η ταχύτητά τους ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, το οδόστρωμα γενικά έχει τα μαύρα του τα χάλια και οι περισσότεροι φαινόταν ότι δεν είχαν καλά λάστιχα. Τουλάχιστον μια φορά που κατέβηκα να βοηθήσω έναν που έπεσε από το μηχανάκι του φρενάροντας τα λάστιχά του ήταν σλικ και δε νομίζω ότι αποτελούσε την εξαίρεση στον κανόνα.
Προσωπικά άλλαξα λάστιχα πριν από ένα μήνα ανεβάζοντας διάσταση και ανεβαίνοντας κατηγορία ελαστικών ακριβώς γιατί δε μου παρείχαν εμπιστοσύνη στο φρενάρισμα. Παρότι ήταν μόλις 2 ετών και με 15000 χλμ γλυστρούσαν υπερβολικά και ουκ ολίγες φορές έφυγα με τα 4 φρενάροντας. Έλα όμως που επειδή ήξερα ότι δεν πατάνε καλά τηρούσα πάντα μεγάλες αποστάσεις από το μπροστινό και φρέναρα πάντα έγκαιρα στα φανάρια, μην αντιμετωπίζοντας λοιπόν ποτέ πραγματικό κίνδυνο.
Κάτι αντίστοιχο οφείλουν να κάνουν και οι οδηγοί μηχανών. Δε μπορούν να καταργούν τις λωρίδες επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στα φρένα τους. Ας κρατάνε μεγαλύτερες αποστάσεις. Ακόμα και τώρα με τα καινούργια λάστιχα άλλη απόσταση κρατάω πίσω από ένα Matiz και άλλη πίσω από μια M5. Είναι λογικό ότι η M5 θα φρενάρει καλύτερα από μένα, γι' αυτό φροντίζω η απόσταση μεταξύ μας να είναι αρκετή για να καλύψει αυτή τη διαφορά.Υ.Γ. Για να μη νομίζετε ότι κατηγορώ μόνο τις μηχανές να πω ότι πριν από μια βδομάδα περίπου οδηγώντας στην Πάτρα με έπιασε κόκκινο και σταμάτησα κάπως απότομα στο φανάρι μιας και δεν ήθελα να το 'σφάξω'. Ακούω λοιπόν από πίσω ένα έντονο φρενάρισμα με ABS και βλέπω ένα Avensis τελευταίας γενιάς να κόβει το τιμόνι αριστερά και να σταματάει δίπλα μου (ευτυχώς που υπήρχε κενή λωρίδα). Κοιτάω τον οδηγό του κάπως έκπληκτος, ανοίγει το παράθυρο αυτός και μου λέει: 'Με συγχωρείς φίλε μου που σε τρόμαξα αλλά τα φρένα μου δεν έπιασαν καλά.' Του απάντησα ότι δεν έγινε τίποτα και ότι απλά τρόμαξα λίγο και εκεί τελείωσε η συζήτησή μας. Εγώ με αμάξι 15 ετών χωρίς ABS, αυτός με καινούργιο αμάξι με ABS, κτλ. Ποιός θα έφταιγε βάση λογικής (νομικά θα έφταιγε εκείνος) αν μου την έσκαγε; Εγώ που ήξερα ότι με έπαιρνε να σταματήσω και σταμάτησα απότομα μη θέλοντας να περάσω με κόκκινο ή αυτός που δε κινούνταν ανάλογα με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του, νομίζοντας ίσως ότι θα περάσω και θέλοντας να περάσει και αυτός; Παρεπιπτόντως, το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο και δεν είχα κοιτάξει τον καθρέφτη πριν πατήσω φρένο. Είδα απλά το κόκκινο και σταμάτησα.
-
kacey, τελικά, η περίπτωσή σου είναι ανίατη.
Απαντάς αυτό που θέλεις, έστω κι αν αυτό που ρωτάει ο άλλος είναι ... άλλο.Σ' αυτό που λες, πάντως, δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σ' αυτή τη χώρα. Κι αυτό είναι ύποπτο.
edit
Παρ' όλα τα εμότικονς, θα το γράψω κιόλας: Πλάκα κάνω, εντάξει;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν ξεχναω τιποτα, καθολου βολικα. ΕΣΥ το παιζεις τρελιτσα. Τα α) και β) αναφερονται στην περιπτωση που ειπα, που δυο αυτοκινητα της ιδιας λωριδας θελουν και τα δυο να αλλαξουν λωριδα για να προσπερασουν, και το ποιος προηγειται στην ΑΥΤΗ προσπεραση.Εφ΄όσον δεν το γράφει αυτό που λες ('στην περίπτωση που δύο αυτοκίνητα της ίδιας λωρίδας ...'), τότε το ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ, άρα εσύ κάνεις (για άλλη μια φορά) τον ΚΟΚ 'λάστιχο' για να 'τεκμηριώσεις' - 'νομιμοποιήσεις' την όποια συμπεριφορά σου στο δρόμο. Εκτός και αν έγραψες εσύ τον ΚΟΚ ή, αν μη τι άλλο, είσαι δικαστής και κατέχεις το πνεύμα του νόμου -διότι το γράμμα του δεν το κατέχεις, άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις
Το οποιο δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με το γ) που λεει ξεκαθαρα και απλα οτι αμα εισαι αριστερη σε προσπερασμα διαρκειας και καποιος θελει να παει ακομα πιο γρηγορα, ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Αιντε που μου συγκρινεις και πιο ειναι πιο ισχυρη απαγορευση σε δυο ασχετα σεναρια...
Τα 'άιντε' στα άλογά σου σε παρακαλώ, ΟΚ ? Δε νομίζω να πέρασα τα όρια της ευπρέπειας και σε παρακαλώ να το αποφύγεις και εσύ
Και αν δεν ξέρεις ελληνικά, να μάθεις: όταν σε μία παράγραφο λέει 'ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ' (= 100% αντικειμενικό ΟΧΙ) και στην άλλη λέει 'αν δεν προκαλεί δυσχέρεια στον από πίσω' (= υποκειμενικό, ποιός κρίνει τη 'δυσχέρεια' και τι είναι αυτή στο κάτω κάτω ?) τότε το ρητό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ είναι ισχυρότερο, σ'αρέσει δεν σ'αρέσει.
Τουλάχιστον συμφωνούμε στην ερμηνεία της παραγράφου 6: απαγορεύεται να κατασκηνώνεις στην αριστερή.
Αν οντως κανεις δεξια μολις μπορεσεις με ασφαλεια, δεν εχουμε κανενα προβλημα. Αν κανεις δεξια οταν κρινεις εσυ οτι τελειωσες την προσπεραση σου (που μπορει να σημαινει περναω συνεχομενα αυτοκινητα που ειναι 50 μετρα μακρυα το ενα απο το αλλο με +20 χαω απο αυτα, κλασσικο σκηνικο στην ελλαδαρα), τοτε θα σε περασω με το ετσι θελω. Εγω θα την βρω την τρυπα, εσυ δεν ξερω τι θα κανεις αλλα ακρη θα κανεις. αντε πια.
Αρα, διαψεύδοντας όσα έγραψες 2-3 σελίδες πριν, συμφωνείς με τη συμπεριφορά του Fiesta. Για έλα στη θέση του οδηγού του: είσαι βιαστικός, ο μπροστινός σου θα έπρεπε να είχε τσακιστεί να σου ανοίξει δρόμο (υπ΄όψην, και οι 2 κινούνται με πολύ παράνομες ταχύτητες, ο ένας με 150 και ο άλλος με -ας πούμε- 170) σύμφωνα με το άρθρο 6, αφού 'σου προκαλεί δυσχέρεια' και σε υποχρεώνει να 'πέσεις στα φρένα' και να 'χαλάσεις το ρυθμό σου', και αφού κατά την κρίση σου 'έχει κατασκηνώσει στην αριστερή' (επειδή βασικά δεν έχει που να πάει στη μεσαία, αλλά αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια) τον περνάς από αριστερά, γλείφοντας το New Jersey. Ωραίος kacey, βλέπω προάγεις την ασφάλεια στο δρόμο...
Λοιπόν: γρήγοροι σαν εσένα υπάρχουν και άλλοι. Και εγώ κινούμαι με 200+ στον αυτοκινητόδρομο. Αλλά όταν δω ότι η συμπεριφορά μου μπορεί να θέσει σε κίνδυνο εμένα ή τους άλλους, κάνω πίσω και ας μου προξενήσει 'δυσχέρεια' το γεγονός αυτό. Ας περάσω με ασφάλεια χωρίς να εξωθήσω κανέναν σε απρόβλεπτες καταστάσεις (πχ. περνώντας τον με τσαμπουκά θέλει δε θέλει, όπως λες παραπάνω) και μετά πάλι, άλογα έχω, εύκολα ξαναπιάνω τα 200.
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλοί οδηγοί διτρόχων κινούνται πάνω στη διαγράμμιση ακόμα και όταν οι δύο λωρίδες (αριστερά-δεξιά) είναι άδειες . Προφανώς, είναι θέμα συνήθειας. Όμως, εγώ που θέλω να χρησιμοποιήσω την αριστερή λωρίδα για να τους προσπεράσω, δε νοιώθω 'άνετα' προσπερνώντας με +30/40χαώ μηχανάκια/μηχανές στα 20-30εκ. Καλώς ή κακώς αυτούς δεν τους ενοχλεί το αντίθετο σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Εμένα, όμως, με ενοχλεί!
Δεν ειναι θεμα συνηθειας μονο. Ειναι και για λογους ασφαλειας, σε περιπτωση που το μπροστα αυτοκινητο κοκκαλωσει, να μπορουν να χωθουν αναμεσα στα αυτοκινητα και να εχουν επιπλεον χωρο για φρεναρισμα.
Να αφήνουν μεγαλύτερο κενό αν χρειάζονται περισσότερο χώρο για φρενάρισμα! Να αρχίσω κι εγώ να πιάνω δύο λωρίδες έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να έχω περισσότερο χώρο διαθέσιμο για μανούβρες, φρενάρισμα;
Έλεος δηλαδή. Αν νοιώθει τόσο απειλούμενος ένας οδηγός μηχανής ώστε να πηγαίνει στη μέση δύο ΑΔΕΙΩΝ λωρίδων, ας αφήσει τη μηχανή σπίτι του! Έχω κάθε δικαίωμα ως οδηγός αυτοκινήτου να απαιτώ να κάθεται στη μέση της μίας λωρίδας έτσι ώστε να τον προσπεράσω από την άλλη χωρίς να έχω άγχος επειδή θα τον περάσω 'ξυστά'.Σε διπλο δρομο με μια λοριδα ανα κατευθυνση, δεν μπορεις να οδιγησεις.
Ολα τα μηχανακια ειναι ΠΑΝΩ στη διπλη διαχωριστικη!!!Γιατι δεν μπορεις να οδηγησεις ? Τι δουλεια εχεις εσυ πχ, πανω στη διπλη διαχωριστικη ?
Την κολοκυθια θα παιξουμε τωρα;
Το παπι τι θελει ΠΑΝΩ στη διπλη διαχωριστικη και να περναει φιλλερ στους καθρευτες;;;; -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Την κολοκυθια θα παιξουμε τωρα;
Το παπι τι θελει ΠΑΝΩ στη διπλη διαχωριστικη και να περναει φιλλερ στους καθρευτες;;;;Καθολου. Σου απαντησα σ' αυτο που λες, οτι δεν μπορεις να οδηγησεις.
Το παπι (κι οχι μονο...) σε περναει πανω στη διαχωριστικη, γιατι προφανως εισαι κολλημενος στην κινηση, ετσι δεν ειναι ? Αρα εσενα δεν σε εμποδιζει το παπι να οδηγησεις, αλλα η κινηση, σωστα ?? Σου φταιει το παπι για το οτι κολλας στην κινηση τωρα ?Βασικα, για σκεφτητε κατι αλλο...
Αν ολα τα μηχανακια, επαυαν να παρανομουν αναμεσα στα αυτοκινητα και καθοντουσαν κανονικα στις λωριδες, πιανοντας το χωρο που πιανει ενα αυτοκινητο, τι θα γινοταν τοτε ?
Μια φορα νομιζω, καποιες λεσχες αποφασισαν να το κανουν για μια μερα, κι εγινε το αδιαχωρητο στους δρομους. Εσεις που κυκλοφορειτε με αυτοκινητο καθε μερα, καταναλωνετε το δεκαπλασιο καυσιμο, ρυπαινετε 20 φορες πανω (λογικο γιατι ενα μοτερ 1600-2000cc που δουλευει ρελαντι 2 ωρες για να παει απο Μεταμορφωση μεχρι Μοσχατο το απογευμα και το αναποδο το πρωι, καιει και ρυπαινει πολυ παραπανω απο ενα μοτερ μισου κυβισμου που δουλευει απο μιση ωρα την καθε φορα ΚΑΙ ΟΧΙ στο ρελαντι), σας αρεσει να γινει ετσι ? Να χετε ενα 20-40% παραπανω οχηματα στις ιδιες λωριδες κυκλοφοριας ? Για να ακουσω (οκ διαβασω... )... -
Ζώο ο αλήτης που συνάντησα πριν από λίγο επάνω στην Τσιμισκή (Θεσ/νίκη) σταματημένος σε φανάρι όπου μόλις έφαγε το κολατσό του τσαλάκωσε την χαρτοπετσέτα και αφού άνοιξε το παράθυρο την πέταξε κάτω. Τί να πω. Στοιχηματίζω πως και ο πατέρας του το ίδιο θα έκανε και είπε να τον μιμηθεί ο γάϊδαρος.
Φιλικά, KonstantinosV
-
ξεκιναω το βραδυ απο το σπιτι μου να παω να παρω μια πορτοκαλαδα βγαινω καβαλας και κατηφοριζω...
ΖΩΟΟΟΟ δεν ειδα αν ηταν γκομενα η αντρας με μαυρο smart περναει με στεγνο κοκκινο καθετα την λ.καβαλας και μπενει αριστερα μεσα στο παλατακι.
φρενα κορνες φωτα και παω καρφι να πεσω πανω του επιτηδες μπας και χεστει λιγο.
ουστουδιοουλουυυυ ζωα!
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Βασικα, για σκεφτητε κατι αλλο...
Αν ολα τα μηχανακια, επαυαν να παρανομουν αναμεσα στα αυτοκινητα και καθοντουσαν κανονικα στις λωριδες, πιανοντας το χωρο που πιανει ενα αυτοκινητο, τι θα γινοταν τοτε ?
Μια φορα νομιζω, καποιες λεσχες αποφασισαν να το κανουν για μια μερα, κι εγινε το αδιαχωρητο στους δρομους. Εσεις που κυκλοφορειτε με αυτοκινητο καθε μερα, καταναλωνετε το δεκαπλασιο καυσιμο, ρυπαινετε 20 φορες πανω (λογικο γιατι ενα μοτερ 1600-2000cc που δουλευει ρελαντι 2 ωρες για να παει απο Μεταμορφωση μεχρι Μοσχατο το απογευμα και το αναποδο το πρωι, καιει και ρυπαινει πολυ παραπανω απο ενα μοτερ μισου κυβισμου που δουλευει απο μιση ωρα την καθε φορα ΚΑΙ ΟΧΙ στο ρελαντι), σας αρεσει να γινει ετσι ? Να χετε ενα 20-40% παραπανω οχηματα στις ιδιες λωριδες κυκλοφοριας ? Για να ακουσω (οκ διαβασω... )...Εντελώς λάθος το σκεπτικό σου φίλε.
Νομιμοποιείς την παρανομία που κάνουν εν γνώση τους και συνέχεια τα μηχανάκια χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία την κίνηση.
Το έχεις δεί αυτό να γίνεται σε άλλες χώρες;;;Και στο φινάλε, έστω ότι με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουν την κίνηση (στην ουσία τον εαυτό τους διευκολύνουν).
ΔΕΝ έχουν κανένα δικαίωμα να απαιτούν από τα οχήματα:
- Να κινούνται σε απόλυτα ευθεία γραμμή.
- Να πέφτουν μέσα σε λακούβες και χαντάκια χωρίς δυνατότητα ελιγμού.
- Να κινούνται χωρίς να έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν λωρίδες.
- Όταν σταματάνε, να φροντίζουν να υπάρχει τουλάχιστον 2 μέτρα διάδρομος ανάμεσα σε αυτά και τις δίπλα λωρίδες.
- Να σταματάνε όταν θέλουν να στρίψουν δεξιά/αριστερά και να αφήνουν να περνάνε οι μηχανές πρώτα από το πλάϊ (ακόμα και σε δρόμο με μία λωρίδα)
- Να περιμένουν όταν ανάψει πράσινο να περάσουν πρώτα οι μηχανές που δεν έχουν σταματήσει στο κόκκινο
- Να τσακίζονται να κάνουν χώρο όταν οι μηχανές πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους για να περάσουν.
- (ας συμνπληρώσουν άλλοι)
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Βασικα, για σκεφτητε κατι αλλο...
Μια φορα νομιζω, καποιες λεσχες αποφασισαν να το κανουν για μια μερα, κι εγινε το αδιαχωρητο στους δρομους. Εσεις που κυκλοφορειτε με αυτοκινητο καθε μερα, καταναλωνετε το δεκαπλασιο καυσιμο, ρυπαινετε 20 φορες πανω (λογικο γιατι ενα μοτερ 1600-2000cc που δουλευει ρελαντι 2 ωρες για να παει απο Μεταμορφωση μεχρι Μοσχατο το απογευμα και το αναποδο το πρωι, καιει και ρυπαινει πολυ παραπανω απο ενα μοτερ μισου κυβισμου που δουλευει απο μιση ωρα την καθε φορα ΚΑΙ ΟΧΙ στο ρελαντι), σας αρεσει να γινει ετσι ? Να χετε ενα 20-40% παραπανω οχηματα στις ιδιες λωριδες κυκλοφοριας ? Για να ακουσω (οκ διαβασω... )...Εντελώς λάθος το σκεπτικό σου φίλε.
Νομιμοποιείς την παρανομία που κάνουν εν γνώση τους και συνέχεια τα μηχανάκια χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία την κίνηση.
Το έχεις δεί αυτό να γίνεται σε άλλες χώρες;;;Μπορεί βάσει ΚΟΚ να είναι παράνομο, μα δε βλάπτει να σκεφτόμαστε και λίγο πρακτικά. Και ναι, γίνεται και σε άλλες χώρες.
Παρ όλο που δεν οδηγώ μηχανάκι, ευχαριστώ όλους όσους το χρησιμοποιούν και ναι διευκούνουν και εμένα. -
Nα τους ευχαριστήσουμε, αλλά ρε συ rocsta, είναι κατάσταση αυτή στην εγνατία/μοναστηρίου ας πούμε, που αν είσαι στην αριστερή λωρίδα και προχωράς, πρέπει κάθε τρεις και λίγο να φρενάρεις ή να κάνεις δεξιά για να μην χτυπήσεις τους μηχανόβιους;
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Μπορεί βάσει ΚΟΚ να είναι παράνομο, μα δε βλάπτει να σκεφτόμαστε και λίγο πρακτικά. Και ναι, γίνεται και σε άλλες χώρες.
Παρ όλο που δεν οδηγώ μηχανάκι, ευχαριστώ όλους όσους το χρησιμοποιούν και ναι διευκούνουν και εμένα.Όταν λοιπόν θα φας τη μούτζα ή ακούσεις το μπινελίκι από κανέναν επειδή τόλμησες να σταματήσεις στην κίνηση μες στη μέση της λωρίδας σου και όχι τέρμα δεξιά ή αριστερά για να περάσει εκείνος εσύ πες του «Ευχαριστώ πολύ για την διευκόλυνση»
ΔΕΝ είμαι ενάντια στην πρακτική και στην αλληλοδιευκόλυνση, ειδικά στο δρόμο.
Ενάντια είμαι στην μαγκιά και στον τσαμπουκά των παρανομούντων. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nα τους ευχαριστήσουμε, αλλά ρε συ rocsta, είναι κατάσταση αυτή στην εγνατία/μοναστηρίου ας πούμε, που αν είσαι στην αριστερή λωρίδα και προχωράς, πρέπει κάθε τρεις και λίγο να φρενάρεις ή να κάνεις δεξιά για να μην χτυπήσεις τους μηχανόβιους;Όχι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ξεχναω τιποτα, καθολου βολικα. ΕΣΥ το παιζεις τρελιτσα. Τα α) και β) αναφερονται στην περιπτωση που ειπα, που δυο αυτοκινητα της ιδιας λωριδας θελουν και τα δυο να αλλαξουν λωριδα για να προσπερασουν, και το ποιος προηγειται στην ΑΥΤΗ προσπεραση.
Εφ΄όσον δεν το γράφει αυτό που λες ('στην περίπτωση που δύο αυτοκίνητα της ίδιας λωρίδας ...'), τότε το ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ, άρα εσύ κάνεις (για άλλη μια φορά) τον ΚΟΚ 'λάστιχο' για να 'τεκμηριώσεις' - 'νομιμοποιήσεις' την όποια συμπεριφορά σου στο δρόμο. Εκτός και αν έγραψες εσύ τον ΚΟΚ ή, αν μη τι άλλο, είσαι δικαστής και κατέχεις το πνεύμα του νόμου -διότι το γράμμα του δεν το κατέχεις, άλλα διαβάζεις και άλλα καταλαβαίνεις
Τα 'άιντε' στα άλογά σου σε παρακαλώ, ΟΚ ? Δε νομίζω να πέρασα τα όρια της ευπρέπειας και σε παρακαλώ να το αποφύγεις και εσύ
Και αν δεν ξέρεις ελληνικά, να μάθεις: όταν σε μία παράγραφο λέει 'ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ' (= 100% αντικειμενικό ΟΧΙ) και στην άλλη λέει 'αν δεν προκαλεί δυσχέρεια στον από πίσω' (= υποκειμενικό, ποιός κρίνει τη 'δυσχέρεια' και τι είναι αυτή στο κάτω κάτω ?) τότε το ρητό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ είναι ισχυρότερο, σ'αρέσει δεν σ'αρέσει.
Τουλάχιστον συμφωνούμε στην ερμηνεία της παραγράφου 6: απαγορεύεται να κατασκηνώνεις στην αριστερή.
Αρα, διαψεύδοντας όσα έγραψες 2-3 σελίδες πριν, συμφωνείς με τη συμπεριφορά του Fiesta. Για έλα στη θέση του οδηγού του: είσαι βιαστικός, ο μπροστινός σου θα έπρεπε να είχε τσακιστεί να σου ανοίξει δρόμο (υπ΄όψην, και οι 2 κινούνται με πολύ παράνομες ταχύτητες, ο ένας με 150 και ο άλλος με -ας πούμε- 170) σύμφωνα με το άρθρο 6, αφού 'σου προκαλεί δυσχέρεια' και σε υποχρεώνει να 'πέσεις στα φρένα' και να 'χαλάσεις το ρυθμό σου', και αφού κατά την κρίση σου 'έχει κατασκηνώσει στην αριστερή' (επειδή βασικά δεν έχει που να πάει στη μεσαία, αλλά αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια) τον περνάς από αριστερά, γλείφοντας το New Jersey. Ωραίος kacey, βλέπω προάγεις την ασφάλεια στο δρόμο...
Λοιπόν: γρήγοροι σαν εσένα υπάρχουν και άλλοι. Και εγώ κινούμαι με 200+ στον αυτοκινητόδρομο. Αλλά όταν δω ότι η συμπεριφορά μου μπορεί να θέσει σε κίνδυνο εμένα ή τους άλλους, κάνω πίσω και ας μου προξενήσει 'δυσχέρεια' το γεγονός αυτό. Ας περάσω με ασφάλεια χωρίς να εξωθήσω κανέναν σε απρόβλεπτες καταστάσεις (πχ. περνώντας τον με τσαμπουκά θέλει δε θέλει, όπως λες παραπάνω) και μετά πάλι, άλογα έχω, εύκολα ξαναπιάνω τα 200.
Συγνωμη για το 'αιντε'. Δεν το λεω επειδη εισαι αλογο, απλα ειναι μια εκφραση που χρησιμοποιω πολυ συχνα για να δειξω αγανακτηση (στην προκειμενη περιπτωση που μαλλον λεμε τα ιδια και δεν καταλαβαινομαστε).
Οπως πχ λεω πολυ συχνα 'ωπα ρε μαστορα' και μερικοι το παιρνουν ως ειρωνια και κοροιδια.Παμε στο θεμα μας.
Κατ'αρχας στον σεναριο με τα 150 και 170, απλα δεν μπορει ο 150αρης να μπει μεσαια με ασφαλεια οταν στην μεσαια πανε με 100 εκτος αν βρει τρυπα 100+ μετρων. ΑΝ βρεθει τετοια τρυπα, τοτε ναι περιμενω να μπει εκει για να παω εγω με 170-200-250 ή οσα θελω. Τελειωσε αυτο.
Δεν υποθετω τιποτα. Το α) και το β) δειχνουν ποιος εχει δικαιωμα να κανει πρωτος προσπεραση οταν αποφασισουμε και οι δυο **ταυτοχρονα **να την κανουμε. Κοινη λογικη, κοινη πρακτικη και απλα ελληνικα δειχνουν ακριβως αυτο. Εξ'αλλου ΚΑΙ σε αυτη την περιπτωση παραμενει το γεγονος οτι προσπεραση = βγαινω, περναω και ξαναμπαινω.
Αυτο δεν εχει σχεση και δεν αφορα το σεναριο οπου εσυ εχεις κατσει αριστερη για διαδοχικα προσπερασματα (και καλα κανεις εφ'οσον δεν εχεις κανεναν απο πισω) και καποια στιγμη εγω σε προλαβαινω. Εκει, ΑΜΑ μπορεις να κανεις ακρη, κανεις ακρη. ΟΧΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ...
Σεναριο για visualization? Εισαι στην αριστερη και περνας συνεχομενα αυτοκινητα στην μεσαια που εχουν αποσταση 10-20 αντε 30 μετρα μεταξυ τους? Κατσε και περνα, δεν θα σε ενοχλησω.
Εισαι στην αριστερη και περνας ενα αυτοκινητο και παραμενεις στην αριστερη γιατι 50-100 μετρα πιο κατω ειναι αλλο ενα το οποιο πιθανως θα προλαβεις και θα χρειαστει να φρεναρεις αμα ξαναμπεις στην μεσαια? Δικο σου προβλημα, κανεις ακρη να περασω, αμα χρειαστει διακοπτεις την προσπεραση σου, και αφου σε περασω τοτε ξαναεπιταχυνεις και περνας και εσυ. ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΑΑΑΑΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 50+ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. Τι δεν καταλαβαινεις?
EDIT:
Αν εσυ καταλαβες, απο αυτα που γραφω τοοοοοσο καιρο για αυτο το θεμα, οτι δεν με νοιαζει το οτι δεν εχει που να παει ο αλλος, τοτε ενας απο τους δυο μας δεν μιλαει καλα τα ελληνικα...Εκτος αν το 'δεν εχω που να παω' για σενα σημαινει 'το επομενο αυτοκινητο της μεσαιας ειναι 50+ μετρα πιο κατω αλλα δεν θελω να φρεναρω οποτε αραζω αριστερα και συνεχιζω να περναααααααωωωωωω'...
-
Ζωάκι χτες το βράδυ στις 11+ πέρασε με κατακόκκινο το φανάρι της Ούλοφ Πάλμε μπροστά από την κάτω πύλη της Πανεπιστημιούπολης. Εγώ έβγαινα (με πράσινο!) από την Πανεπιστημιούπολη και παραλίγο να γνωριστούμε. Ούτε κατάλαβε το κόκκινο, ούτε εμένα που με πέρασε με +50 km/h και από αρκετά κοντινή απόσταση. Μετά, ακολουθώντας τον γιατί από κει είναι η διαδρομή μου, είδα ότι μάλλον μιλούσε στο κινητό το οποίο και έδωσε στο συνοδηγό. Μετά έκανε κάτι χαρωτικές σφήνες από δεξιά (έλεος!) πάνω στην Ούλοφ Πάλμε και σταμάτησε κανένα km πιο κάτω. Σταμάτησα δίπλα του και προσπάθησα να του φωνάξω κάτι στο στυλ 'καλά, το κόκκινο δεν το είδες;' αλλά επειδή δεν έχω ηλεκτρικά παράθυρα (για να ανοίξω το δεξί στα γρήγορα) και ψιλοεκλεινα το δρόμο, είπα να φύγω...
Ο τύπος δεν είχε καταλάβει τίποτα...
-
Για τα μηχανακια και γω.
Οταν ειμαι στη φρακαρισμενη Συγγρου σε καθε ξεκινημα αφηνω μπολικο χωρο απο τον μπροστινο μου για να ερθουν τα παληκαρια με τα δικυκλα και να διαλεξουν η να συνεχισουν στον τετραπιθαμο διαδρομο αναμεσα στα σταματημενα αυτοκινητα. Και καλα κανουν ,αλλα ΟΧΙ τη στιγμη που κινειται ολη η φαλαγγα μαζι.
Δεν σκεπτονται οτι μια στιγμιαια αλλαγη πορειας ενος εκ των δυο της συντροφιας μπορει να ειναι εις βαρος της σωματικης τους ακεραιοτητος;
Ζώα ζώα ζώα [#4]