-
**Η ένσταση που κατατέθηκε εναντίων του πειράματος LHC (Large Hadron Collider) που πρόκειται να γίνει στο CERN, από ομάδα επιστημόνων, απορρίφθηκε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ο επιταχυντής σωματιδίων είναι έτοιμος να ξεκινήσει το πείραμα στις 10 Σεπτεμβρίου, μιας και αυτή φαίνεται ότι ήταν το τελευταίο εμπόδιο πριν την έναρξή του.
Οι επιστήμονες που αντιτίθενται στην λειτουργία του αναφέρουν ότι δεν υπάρχει η εμπειρία να διαχειριστούμε πιθανά νέα σωματίδια που θα δημιουργηθούν από το πείραμα, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να δημιουργηθούν μικρές «μαύρες τρύπες» που μπορεί να οδηγήσουν τον πλανήτη σε καταστροφή!
Το πείραμα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να προχωρήσουν το project της Μεγάλης Ενοποιημένης Θεωρίας (Grand Unified Theory), συνενώνοντας δυνάμεις του ηλεκτρομαγνητισμού, ισχυρές δυνάμεις, ασθενείς δυνάμεις και δύναμη της βαρύτητας και να εξηγήσουν γιατί η δύναμη της βαρύτητας είναι σχετικά ασθενής όταν συγκριθεί με τις υπόλοιπες τρεις. Ωστόσο, υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με συγκρούσεις σωματιδίων από ανεξερεύνητες ενέργειες. Συγκεκριμένα, κάποιοι επιστήμονες αναφέρουν ότι σταθερές μικρές «μαύρες τρύπες» μπορεί να μείνουν στην Γη, να πολλαπλασιαστούν και πιθανά να «καταπιούν» τον πλανήτη! Άλλοι επιστήμονες θεωρούν τους φόβους αυτούς τελείως αβάσιμους και επιστημονική φαντασία.
Πηγή – περισσότερα
TGDaily**ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ...
-
Oπότε παίδες μην ασχολείστε με Αλογοσκούφηδες και φόρους, βγείτε έξω και φάτε τα όλα σε ποτά, φαί και γυναίκες όσο προλαβαίνετε!
-
Τι δουλειά έχει ένα σημαντικό επιστημονικό πείραμα στο νήμα του Λιακόπουλου;
-
Εχεις δίκιο
Κάποιος συντονιστής ας το μεταφέρει στο ανάλογο θέμα...**Εάν αληθεύουν όμως οι ενστάσεις κάποιων επιστημόνων, ότι το πείραμα μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη; **
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Εχεις δίκιο
Κάποιος συντονιστής ας το μεταφέρει στο ανάλογο θέμα...**Εάν αληθεύουν όμως οι ενστάσεις κάποιων επιστημόνων, ότι το πείραμα μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη; **
Ο αγαπητός Λιακόπουλος έχει αναφερθεί (αναμενόμενο) στο πείραμα που θα λάβει τόπο στο CERN. Για την ακρίβεια αναφέρεται στον επιταχυντή με το όνομα 'Κολοκύθα του Διαβόλου' Αν κατάλαβα καλά, η λειτουργία του επιταχυντή θα επιβεβαιώσει μια προφητεία σχετική με την καταστροφή του κόσμου Δεν είμαι σίγουρος, όμως...
-
M'αρεσει που μιλαει ως φυσικος. Στα φροντιστηρια Βακαλη...
-
Ηλεκτρονικός φυσικός (όπως λέμε ηλεκτρονικό ξυπνητήρι..)
-
Πάντως ρε παιδιά, χωρίς να έχω γνώσεις Φυσικής, με τις ταπεινές μου γνώσεις...
Εστω και ένα στο εκατομμύριο πιθανότητες κάτι να πάει στραβά έχω την εντύπωση ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνει το πείραμα.
Οι άνθρωποι και ιδίως οι επιστήμονες έχουν την εμμονή ότι τα γνωρίζουν όλα άριστα.
Επιστήμονες δεν παραδέχονται ότι ελάχιστα γνωρίζουμε;
Εάν έστω και ένα στο εκατομμύριο, δημιουργηθούν σωματίδια που είναι άγνωστα στους ανθρώπους, στους επιστήμονες και κάτι πάει στραβά ποιές θα είναι οι συνέπειες; -
Πρέπει ήδη να έχουμε παρενέργειες από το πείραμα γιατί Patrinos βλέπω όλα σου τα ποστ με bold
-
Δεν θα χρειαστεί ποτέ να πληρώσουμε τεκμήρια για τα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πρέπει ήδη να έχουμε παρενέργειες από το πείραμα γιατί Patrinos βλέπω όλα σου τα ποστ με bold**Σε ευχαριστώ πολύ....
Εγώ δεν απευθύνθηκα ποτέ προσβλητικά σε εσένα ούτε σε κανέναν αλλον... ** -
Απλώς τα Βold είναι κουραστικά, φαντάσου να έγραφαν όλοι έτσι..
-
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Προσπαθήστε να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο
Σνφμύωα με μαι έυρενα σοτ Πμανιπσητετο τυο Κμτρπιαιζ, δνε πεαιzι ρλόο με τι σριεά ενίαι τοθοπεμετενα τα γταμαμρά μσέα σε μαί λξηέ, αεκρί, το πώτρο κια το ταελείτυο γάμρμα να ενιαί σητ στωσή θσέη.
Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς κια να μροπετίε να τςι δαβαιάεστε χρωίς πλβημόρα.
Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονισ εκέγλφοας δνε δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξηέ αλλά τνη λξηλε σνα σνύλοο.
Ατίπτσυεο ε; -
Γνωστό και έχει ξαναμπεί.
-
-
ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει την πολυτέλεια να επεξεργάζεται το σύνολο των πληροφοριών που δέχεται από τα αισθητήρια όργανα.
Η διαδικασία συμπίεσης δεν είναι loose less. Για το λόγο αυτό υπάρχει η δυνατότητα να διαβάζουμε το προηγούμενο κείμενο. Για το λόγο αυτό υπάρχει και το λεγόμενο νεκρό πεδίο όπου πρακτικά μπορεί κάποιος να είναι μόλις 20 με 30 μοίρες εκτός του σημείου εστίασης και εσύ να μην καταλάβεις καν ότι υπάρχει κάποιος εκεί....
Επιπλέον ο εγκέφαλος πρακτικά λειτουργεί ως ένας σεφ που φτιάχνει μπουγιαμπέσα... Δεν ξέρει ποτέ ακριβώς τι αναμιγνύεται αλλά τελικά το προϊόν αν είναι της αρεσκείας του πελάτη θα το επαναλάβει την άλλη μέρα.
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Πάντως ρε παιδιά, χωρίς να έχω γνώσεις Φυσικής, με τις ταπεινές μου γνώσεις...
Εστω και ένα στο εκατομμύριο πιθανότητες κάτι να πάει στραβά έχω την εντύπωση ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνει το πείραμα.
Οι άνθρωποι και ιδίως οι επιστήμονες έχουν την εμμονή ότι τα γνωρίζουν όλα άριστα.
Επιστήμονες δεν παραδέχονται ότι ελάχιστα γνωρίζουμε;
Εάν έστω και ένα στο εκατομμύριο, δημιουργηθούν σωματίδια που είναι άγνωστα στους ανθρώπους, στους επιστήμονες και κάτι πάει στραβά ποιές θα είναι οι συνέπειες;Για καλό και για κακό θα φοράω το καλό μου κουστούμι εκείνη τη μέρα. Μη πάμε με το τζινάκι στον άλλο κόσμο, δε λέει.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Απλώς τα Βold είναι κουραστικά, φαντάσου να έγραφαν όλοι έτσι..+απειρο
-
Μερικά μεγάλα κείμενα ψιλοκενά περιεχομένου κάπως έτσι τα διαβάζω. Λίγο στην αρχή της παραγράφου, λίγο στο τέλος, βγαίνει άκρη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μερικά μεγάλα κείμενα ψιλοκενά περιεχομένου κάπως έτσι τα διαβάζω. Λίγο στην αρχή της παραγράφου, λίγο στο τέλος, βγαίνει άκρη.Tώρα υπονοείς κάτι?
Θετικές επιστήμες-Τεχνολογία