-
Megane II 1,6 του 2003, δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι μέχρι στιγμής (~50,000 χλμ)
-
VW Golf 1.4 TSi 6500km
Στρωσιμο μεχρι τα 1000km και σταδιακο ανοιγμα απο τα 1000-1500km οπως ακριβως λεει το manual του κατασκευαστη.
Δεν εχει καψει μεχρι στιγμης.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
VW Golf 1.4 TSi 6500kmΔεν εχει καψει μεχρι στιγμης.
ψεύτη
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
VW Golf 1.4 TSi 6500km
Δεν εχει καψει μεχρι στιγμης.
ψεύτη
Δεν απαντω σε λασπολογιες εγκαθετων μισθοφορων.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Fiat Punto 1400 16v. Σχεδόν 27.000 χλμ.Στρώσιμο : ήρεμη (ίσως υπερβολικά) οδήγηση για 1000 χλμ.
Τώρα τρώει σκίσιμο σε κάθε ευκαιρία (ποτέ κρύο). Κατανάλωση γύρω στα 100 ml/1000km (Selenia 20K) αν και δεν το έχω μετρήσει ποτέ επισταμένα.
Άξιο ιταλικό!
Μια απο τα ιδια...
-
GOLF IV 1.4 ΜΟΝΤΕΛΟ 2001
Πρωτη φορά ανάψε το λαμπάκι χαμηλής στάθμης στις 75000 , εκτοτε ανάβει κάθε 5500 - 6500 Km μετά από κάθε την αλλαγή.
Σίγουρα η κατανάλωση επηρεάζεται από την εξωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι ανάβει πιο γρήγορα από ότι τον χειμώνα.
Τά λάδια είναι αυτά που βάζουν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία , συνήθως Shell Helix ή Valvoline.Το αυτοκίνητο έχει τώρα 190000 και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα με τον κινητήρα.
-
ρε παιδιά τελικά το golf 1.4FSI καίει μονο μέχρι το πρώτο service η καίει γενικά?έχω ακούσει από πολλούς ότι μετά το πρώτο service σταματάει να καίει λάδια ισχύει κάτι τέτοιο η συνεχίζει να καίει λάδια και μετά?μήπως με ένα πιο 'παχύ'λάδι διορθώνεται κάπως η κατάσταση?
-
corsa 2002 δεν καιει γραμμαριο
terra 1993 diesel l/1000km -
Έχουμε και λέμε:
STARLET 1993 1,3 12V : ΧΛΜ 130.000 (εκεί το πούλησα) κατανάλωση: 0
(ξέσκισμα, χωρίς στρώσιμο, χωρίς τακτικά σέρβις από ένα σημείο και μετά - μόνο τα απαραίτητα)SEAT AROSA 1999 1.0 ΧΛΜ 70.000 κατανάλωση: 0
(κανονικό στρώσιμο, πάνω στο οποίο έμαθε να οδηγεί και η νύφη μου, χωρίς τακτικά σέρβις από ένα σημείο και μετά - μόνο τα απαραίτητα)SEAT ΙΒΙΖΑ 2001 1.4 101 ΗΡ ΧΛΜ 52.000 κατανάλωση: 0
(κανονικό στρώσιμο, τακτικά σέρβις)SEAT TOLEDO 2003 1.6 125 ΗΡ (με πρόγραμμα αναβάθμισης ιπποδύναμης) ΧΛΜ 50.000 κατανάλωση: 0
(κανονικό στρώσιμο, τακτικά σέρβις)FORD MONDEO 1.6 1998 ΧΛΜ 52.000 κατανάλωση: 0
Στρώσιμο? Δεν με ενδιέφερε, ήταν υπηρεσιακό. Σκίσιμο κανονικότατοΚαι Ολοκληρώνοντας:
**VW BEETLE 1963 ** ΧΛΜ: ο γύρος του κόσμου 7 φορές σε 30 χρόνια, Στρώσιμο? Τι είναι αυτό? Άπειρα ταξίδια κοντά στην τελική του (140 χαω κοντερίσια) Αλλαγή λαδιών κάθε 2500 χλμ...Που να ξέρω αν καίει? Δεν προλαβαίνει....Αλλά περίεργους καπνούς δεν είδα ποτέ.
-
Να βάζουμε και τα παλιά;
Mercedes 1973 480.000χλμ δεν έχει γίνει ποτέ επισκευή, έχει αλλαχθεί φλάντζα κεφαλής 2 φορές (τη 2η φορά αλλαγές σε οδηγούς βαλβίδων -όχι όλες). Κατανάλωση 0,5 λτρ / 1000 χλμ. (δεν πειράζει γιατί παίρνει 5,5 λίτρα λάδι) και περνάει άνετα ΚΤΕΟ χωρίς μάστορα για καυσαέρια.
-
ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙΝΕ ΛΑΔΙ.ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤ'ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΑ.ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ 'ΑΠΤΗ'ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 'CRASH TEST'.ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ-ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ- ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΤΕΓΟΣ έγραψε:
ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙΝΕ ΛΑΔΙ.ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤ'ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΑ.ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ 'ΑΠΤΗ'ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 'CRASH TEST'.ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ-ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ- ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.Πολύ 'απόλυτο' μου ακούγεται αυτό...
Ναι, οκ, οι κατασκευαστές ασχολούνται πολύ περισσότερο απ' ότι στο παρελθόν με την απτή ποιότητα και την παθητική ασφάλεια, είναι όμως γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και στον τομέα των κινητήρων, οπότε δε νομίζω ότι παρατηρείται υποβάθμιση στην ποιότητα κατασκευής των κινητήρων. Είναι πάντως γεγονός ότι άλλοι κινητήρες έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση από κάποιους άλλους στο να κάψουν λάδια.Παρεπιπτόντως, γιατί γράφεις με κεφαλαία; Δε χρειάζεται να 'φωνάζεις' για να διαβάσουμε το κείμενό σου.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙΝΕ ΛΑΔΙ.ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤ'ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΑ.ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ 'ΑΠΤΗ'ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 'CRASH TEST'.ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ-ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ- ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
Πολύ 'απόλυτο' μου ακούγεται αυτό...
Ναι, οκ, οι κατασκευαστές ασχολούνται πολύ περισσότερο απ' ότι στο παρελθόν με την απτή ποιότητα και την παθητική ασφάλεια, είναι όμως γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και στον τομέα των κινητήρων, οπότε δε νομίζω ότι παρατηρείται υποβάθμιση στην ποιότητα κατασκευής των κινητήρων. Είναι πάντως γεγονός ότι άλλοι κινητήρες έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση από κάποιους άλλους στο να κάψουν λάδια.Παρεπιπτόντως, γιατί γράφεις με κεφαλαία; Δε χρειάζεται να 'φωνάζεις' για να διαβάσουμε το κείμενό σου.
Δεν ηξερα οτι 'φωναζω',οταν γραφω με κεφαλαια.Απλα με βολευει να γραφω με κεφαλαια.Ασχολουμε με αυτοκινητα περιπου 22 χρονια,εχω δουλεψει ως ηλεκτρολογος και ως τεχνικος οχηματων και αυτα που λεω ειναι διαπιστωσεις και απο προσωπικες μου εμπειριες αλλα και απο εμπειριες συναδελφων στην εργασια μου.Στην υπηρεσια που εργαζομαι κανουμε πανω απο 40000km κατ'ετος,με τα προσωπικα μας οχηματα και οπως καταλαβαινεις,βγαζουμε 'δεικτη αξιοπιστιας' απο πρωτο χερι.
-
So far ελάχιστα.
Έχω κανει εως τώρα 5.000 χλμ με τα motul 5W40 και χρειάστηκε να συμπληρώσω 150-200ml στα πρώτα 1.000 χλμ . Απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε ότι προηγήθηκε 18μηνη χρήση ορυκτέλαιου 10W40 elf .
201,700 χλμ and counting. Χωρίς πλάκα αν συνεχίσει έτσι βλέπω να ξεπερνάω τις 500.000 άνετα. (matiz 0.8L ) -
ποσα λιτρα λαδιου παιρνει το καθενα?
-
Αυτές είναι μέγιστες καταναλώσεις για να είναι καλυμένος ο κατασκευαστής και να μη ζητάς κινητήρες. Στη 430, αν τη πατάς και έχεις τέτοια κατανάλωση είναι καλά. Στη πόρσε όχι, είναι μεγάλη (γενικά μιλάω δεν ξέρω για τα συγκεκριμένα αμάξια). Η κατανάλωση στη 430 είναι καλή και θα έχει μακροζωία ο κινητήρας (σημαίνει ότι οι κύλινδροι είναι καλυμένοι με παχύ φιλμ λαδιού και δεν φθείρονται αλλά το λάδι καίγεται ή καλύτερα εξατμίζεται όταν το χτυπάει η φλόγα της καύσης).
-
update
χλμ 215.000 εκ των οποίων τα 3 τελευταία με motul 5W40 , κατανάλωση 0.... -
Έκανα στρώσιμο διαρκείας, βάζω πλήρως συνθετικά λάδια, αλλά καίει λάδια
skoda octavia5 rs (2.0 tfsi)
με 35000χλμ
εχω δει οτι με νορμαλ οδηγηση δεν κεει σταγονα....!οταν το σκιζω τσιμπαει λιγο... !!!
σε μικτες καταστασεις εχω καταναλωση 1 λιτρο στα 10-12000 χλμ (6000χλμ στην πολη και 4000χλμ στην ΕΟ)
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
σε μικτες καταστασεις εχω καταναλωση 1 λιτρο στα 10-12000 χλμ (6000χλμ στην πολη και 4000χλμ στην ΕΟ)Αυτά τα νούμερα δείχνουν ότι ΔΕΝ καίει λάδια.
-
To Mazda δεν καίει ούτε γραμμάριο, είτε με τα Divinol (τί θυμήθηκα τώρα), είτε με τα Liqui Moly, είτε με τα Motul που έχω τώρα
Εχω συνολικά 38.000 χλμ ως τώρα, πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που είπε ο φίλος πως και Ιαπωνικά καίνε
Καταναλώνει λάδια ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;