-
Opel Corsa C 1.4 twinport,78000χλμ,ευλαβικο στρωσιμο.Μεχρι τα 70000χλμ εβαζα ημισυνθετικα κ τις τελευταιες δυο φορες εβαλα φουλ συνθετικα(εκαναν λαθος στην αντιπροσωπεια κ μου εβαλαν φουλ αντι για ημι),αλλα θα ξαναγυρισω στα ημι.Δεν εχει καψει ουτε σταγονα λαδι κ ας εχει φαει απειρο σκισιμο κ σε φαναρια,κ σε στροφοδιαδρομες κ σε πιστες...
Εκτος απο το στρωσιμο πολυ σημαντικο ρολο θεωρω οτι παιζει κ το καλο ζεσταμα κ κρυωμα του αυτοκινητου πριν κ μετα απο σκισιμο αντιστοιχα... -
Εκτος απο το στρωσιμο πολυ σημαντικο ρολο θεωρω οτι παιζει κ το καλο ζεσταμα κ κρυωμα του αυτοκινητου πριν κ μετα απο σκισιμο αντιστοιχα...
Από τις πιο σωστές κουβέντες που έχω ακούσει. Seat Ibiza 1.4 (100ps) με 45.000χλμ. δεν έχει κάψει. Στρώσιμο λίγο (1.000χλμ. το πολύ). Στα πρώτα 15.000χλμ. έβαζα τα ορυκτελαικά Divinol της αντιπροσωπείας. Και μετά έως τώρα Mobil 1 0w-40
-
Πολύ σωστός ο φίλτατος Corsadi!
Ευλαβικό ζέσταμα και κρύωμα του κινητήρα είναι όλα τα λεφτά για την μακροζωία ενός κινητήρα!
Ειδικά όσον αφορά το κρύωμα μετά από σκίσιμο,είμαι κάθετος:3-4 λεπτά στο ρελαντί και μετά σβήσιμο του κινητήρα..
Το αυτοκίνητο είναι ένα Swift ZC11S 1.3 του 2006.
Μέχρι τα 51500χλμ του έβαζα τα ημισυνθετικά της αντιπροσωπίας.Στο τελευταίο Service,πήγα και μου έβαλαν Amsoil Amo 100% synthetic!Περιττό να πω ότι άλλαξε με μιας η χροιά του κινητήρα στο πολύ πιο Smooth και αθόρυβο!
Πάντως τόσο με τα ημισυνθετικά,όσο και με τα AMO μεχρι στιγμής,δεν έχει κάψει κουκί λάδι,από όσο βέβαια μπορώ α κρίνω από το δείκτη.
Πάντα ελέγχω τη στάθμη των λαδιών με το αυτοκίνητο, σε απόλυτα επίπεδο δάπεδο και με τον κινητήρα κρύο(συνήθως πρωινά,πριν το εκκινήσω!)
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Opel Corsa C 1.4 twinport,78000χλμ,ευλαβικο στρωσιμο.Μεχρι τα 70000χλμ εβαζα ημισυνθετικα κ τις τελευταιες δυο φορες εβαλα φουλ συνθετικα(εκαναν λαθος στην αντιπροσωπεια κ μου εβαλαν φουλ αντι για ημι),αλλα θα ξαναγυρισω στα ημι.Δεν εχει καψει ουτε σταγονα λαδι κ ας εχει φαει απειρο σκισιμο κ σε φαναρια,κ σε στροφοδιαδρομες κ σε πιστες...
Εκτος απο το στρωσιμο πολυ σημαντικο ρολο θεωρω οτι παιζει κ το καλο ζεσταμα κ κρυωμα του αυτοκινητου πριν κ μετα απο σκισιμο αντιστοιχα...Kαι εγώ το Corsaki μου το σκίζω ανελέητα και δεν καίει καθόλου λάδια.
Αλλαγές κάνω κάθε χρόνο και ~15Κ χιλιόμετρα.
Λάδια και εγώ νομίζω ημισυνθετικά (ό,τι βάζουν στην αντιπροσωπεία δεν ξέρω )
Το μόνο που προσέχω και εγώ είναι ζέσταμα-κρύωμα.
Τwinport 1,4 με ~68.000χλμ. -
Στους τελευταίους twinport βάζουν πλήρως συνθετικά. Αν στα χρεώνουν κάπου 50 ευρώ στην αντιπροσωπεία, είναι τέτοια.
-
χιλιομετρα 32000
μεχρι τωρα εχω κανει 3 αλλαγες λαδιων 10.000, 20000.30000
στρωσιμο
μεχρι 1500χιλομετρα δεν πηγα πανω απο 3500στροφες , μετα ανεβαζα για καθε 1000χιλομετρα και 500 στοφες,
καιει γυρω στα 200-300ml καθε 10.000χιλομετρα,
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
σε μικτες καταστασεις εχω καταναλωση 1 λιτρο στα 10-12000 χλμ (6000χλμ στην πολη και 4000χλμ στην ΕΟ)
Αυτά τα νούμερα δείχνουν ότι ΔΕΝ καίει λάδια.
και αυτο το ενα λιτρο που βαζω λιγο-λιγο μεχρι τα 10000χλμ για να ειναι παντα στο ΜΑΧ η σταθμη, τι ειναι ? που παει ?
επισης να προσθεσω οτι μου βαζουν στην αντ. τα SYNPOWER MST 5W-30 1lt
της Valvoline !!! -
Καλώς ή κακώς, άλλο 'καίει' λάδια, και άλλο καταναλώνει λάδια.
-
Αυτή είναι κανονική κατανάλωση. Λάδι χάνεται από το σύστημα αναθυμιάσεων, από διαρροές, από τη λίπανση στον οδηγό των βαλβίδων και στον κύλινδρο. Ο κύλινδρος είναι συνέχεια σκεπασμένος με ένα πολύ λεπτό στρώμα λαδιού για να γλιστράει το πιστόνι. Αυτό το λάδι ξοδεύεται/καίγεται/εξατμίζεται.
Αν η κατανάλωση του λαδιού είναι πιο μικρή από τη δική σου, ο κύλινδρος δεν είναι σκεπασμένος με αρκετό λάδι και ο κινητήρας δεν έχει μακροζωία.
-
Για εμένα πάντως οτιδήποτε πάνω από 200-300ml/10.000χλμ. σημαίνει ότι καταναλώνει έστω και λίγο λάδι.
Νομίζω κανένα νορμάλ αυτοκίνητο δε θα έπρεπε να θέλει συμπλήρωση λαδιών στα μεσοδιαστήματα των σέρβις, τα οποία σε κάποια είναι ανά 30Κ χιλιόμετρα. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Για εμένα πάντως οτιδήποτε πάνω από 200-300ml/10.000χλμ. σημαίνει ότι καταναλώνει έστω και λίγο λάδι.
Νομίζω κανένα νορμάλ αυτοκίνητο δε θα έπρεπε να θέλει συμπλήρωση λαδιών στα μεσοδιαστήματα των σέρβις, τα οποία σε κάποια είναι ανά 30Κ χιλιόμετρα.Καταλαβαίνεις πόσο άτοπο είναι αυτό που λες; Δεν γίνεται αυτό. Το min-max είναι συγκεκριμένες ποσότητες, δεν είναι τυχαία νούμερα. Περιμένεις να μην καταναλώνει η μηχανή λάδι σε 30k χιλιόμετρα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νομίζω κανένα νορμάλ αυτοκίνητο δε θα έπρεπε να θέλει συμπλήρωση λαδιών στα μεσοδιαστήματα των σέρβις, τα οποία σε κάποια είναι ανά 30Κ χιλιόμετρα.Καταλαβαίνεις πόσο άτοπο είναι αυτό που λες; Δεν γίνεται αυτό. Το min-max είναι συγκεκριμένες ποσότητες, δεν είναι τυχαία νούμερα. Περιμένεις να μην καταναλώνει η μηχανή λάδι σε 30k χιλιόμετρα;
Bασικά περιμένω να μην χρειαστεί να προσθέσω λάδι μεταξύ των σέρβις.
-
Γιατί; Όταν έχεις διαστήματα σέρβις των 30k λογικό είναι χρειάζεται συμπλήρωμα, δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί; Όταν έχεις διαστήματα σέρβις των 30k λογικό είναι χρειάζεται συμπλήρωμα, δεν μπορείς να τα έχεις όλα.Δεν είναι καθόλου λογικό αγαπητέ.
Καμία επίσκεψη στο συνεργείο πέραν των σέρβις δεν είναι λογική.
Αν γνωρίζουν πως ο κινητήρας υπό κανονικές συνθήκες καίει πχ. 100ml/1000χλμ. λάδι και θέλουν να του δώσουν διαστήματα σέρβις των 30Κχλμ. θα πρέπει να κάνουν και την ανάλογη πρόβλεψη ώστε να μην χρειάζονται ενδιάμεσες επισκέψεις στο συνεργείο.Εμένα πάντως το Corsaki δεν καίει πρακτικά καθόλου λάδια. Τουλάχιστον μια φορά που από περιέργεια κοίταξα το δείκτη ήταν στο MAX και είχα κάνει σέρβις 10.000χλμ. πριν.
-
Δεν χρειάζεται να επισκεφθείς το συνεργείο για να συμπληρώσεις λάδι.
Το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου γράφει κάθε πότε να ελέγχεις το λάδι και ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ. Όπως και άλλους ελέγχους όπως πχ τα λάστιχα.
-
Δηλαδή μεταξύ επισκέψεων συνεργείου νερό στα πιτσιλιστήρια δεν συμπληρώνεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δηλαδή μεταξύ επισκέψεων συνεργείου νερό στα πιτσιλιστήρια δεν συμπληρώνεις;Mόνο μια φορά χρειάστηκε
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν γνωρίζουν πως ο κινητήρας υπό κανονικές συνθήκες καίει πχ. 100ml/1000χλμ. λάδι και θέλουν να του δώσουν διαστήματα σέρβις των 30Κχλμ. θα πρέπει να κάνουν και την ανάλογη πρόβλεψη ώστε να μην χρειάζονται ενδιάμεσες επισκέψεις στο συνεργείο.Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, αρκεί να έλεγες στο τέλος: '...να μην χρειάζεται ενδιάμεσα να προσθέτω λάδι για να σβήσει το λαμπάκι'.
Από την άλλη όμως δεν μπορείς να ξέρεις (εκ του εργοστασίου) πόσα ml θα κάψει ανα 1000km.Κι αυτό γιατί αν το βάζεις μπροστά και κρύο (ακόμα) του γ@μ@ς τη μάνα, θα 'πίνει' τον άπακο και λογικό είναι.Κι εσύ μετά θα φωνάζεις 'τι λαλακες σε αυτή την ΤΑΔΕ?' και 'τι λαλακία αμάξι που αγόρασα-μου πουλήσανε!!!' κτλ.
Αν φέρεσαι με σεβασμό στο αμάξι (όπως και σε όλα τα πράγματα γενικότερα), τότε κι αυτό θα σε σεβαστεί και δε θα καίει πρακτικά καθόλου λάδι και δε θα βγάλει προβλήματα (Ο.Κ. υπάρχουν και εξαιρέσεις )Από τη μεριά του οδηγού, sorry, αλλά έτσι όπως μας τα λες (ή τουλάχιστον μου δίνεις την εντύπωση), εσύ δεν κοιτάς ούτε την πίεση των ελαστικών...Αν δεν πάς συνεργείο...
-
Εννοείται πως στο αυτοκίνητο συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει και προσέχεις να μην το πιέζεις κρύο ή να μην το σβήνεις αμέσως μετά από σκίσιμο.
Νομίζω ήταν προφανές ότι δεν με απασχολεί το αν θα καίει λάδια αρκεί όπως λες να μην μου ανάβει λαμπάκι ενδιάμεσα των σέρβις.
Κοιτάζω την πίεση των ελαστικών μου και το πιέζω πολύ αλλά πάντα στα πλαίσια της σωστής οδήγησης. Δεν έχω κανένα σκοπό να καταστρέψω το αμάξι μου, αλλά είμαι απαιτητικός από αυτό (και την εγγύηση της Οpel).
Μόνη εξαίρεση είναι κάποια κατεβάσματα λίγο πιο απότομα...
αλλά ο twinport δε μασάει -
Τι λαμπάκι να σου ανάβει;
Καταναλώνει λάδια ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;