-
Ξυπνάτε γιατί μας φάγανε!
το εξηγεις λιγακι αυτο;
οταν λες να ξυπνησουμε τι εννοεις να κανουμε; -
κατά πρώτον να πάρουμε χαμπάρι τους εργολαβους της 'ειρήνης με κάθε κόστος', που κουτσά κουτσά έχουν κατακλύσει το τόπο.
-
+1
και μετά να πάμε να πάρουμε πίσω όλα όσα είχε κατακτήσει ο μεγαλέξανδρος
με τσαμπουκά δυνατά και ελληνικά
-
Ας τους δώσουμε καλύτερα μερικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο για να μη μας ενοχλούν. Μεταξύ 'φίλων' τώρα....;
Άσε που αν παραγίνει το κακό, μπορεί να γίνει καμιά επιστράτευση. Είμαστε για τέτοια τώρα που έχουμε και γρήγορη ADSL; -
Για να χρησιμοποιήσω λίγο Clarkson
Cocktail 'Φιλειρηνισμού'
1 δόση ειρωνεία
1 δόση Λιακόπουλος ( )
4 δόσεις κραυγές κατά των εξοπλισμών (και ας μην έχουμε πάρει ούτε σφαίρα 4 χρόνια)
2 δόσεις κραυγές κατά τις θητείας (με ολίγη από 'ατομικά δικαιώματα')
2 δόσεις ηττοπάθεια (θα τα βάλεις με τον Γολιάθ τώρα, 70μυρια κεφάλια)
1 δόση 'ρεαλισμού' (μα γίνονται αυτά τα πράγματα στην εποχή μας)
4 δόσεις 'αληθινής' ιστορίας (από τον σφαγέα Αλέξανδρο στους συνωστισμούς)κούνησε τα όλα μαζί και σέρβιρε με ομπρελίτσα!
Μπορεί ξεχωριστά να ακούγονται καλά αλλά όλα μαζί δεν καταπίνονται με τίποτα. -
οκ. και μετα;
το προβλημα δεν καταλαβαινω ποιο ακριβως ειναι για σενα (η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη; τα τουρκικα βιβλια ιστοριας; τα ελληνικα;) και πως περιμενεις οτι θα λυθει, τι προτεινεις για να λυθει.
γιατι μεχρι τωρα για να ειμαι ειλικρινης δεν εχεις πει κ τιποτα της προκοπης, επι της ουσιας
@μανο
πρεπει ντε κ καλα να παρουμε ή να δωσουμε κατι; -
Ναι οι νομικίστικες σοφιστείες περί δικαίου ακούγονται καλύτερα, το παραδέχομαι.
Αυτό που θα'θελα είναι να σταματήσουν όλες αυτές οι φωνές που αποσκοπούν μόνο να σου κόψουν τα ποδάρια όταν πας να πάρεις λίγο θάρρος.
Γιατί να κυριαρχεί η άποψη του κοντούλη καρπαζοεισπράκτορα για τον Έλληνα που πρέπει να λουφάζει στην άκρη και να μην πολυακούγεται γιατί θα τον κάνουν ντα οι μεγάλοι. Αυτή ή φιλοσοφία είναι που κάνει το μεγαλύτερο κακό στην κοινωνία μας. Σου μαθαίνει ότι το παιχνίδι είναι χαμένο, να μην προσπαθείς για το καλύτερο. Γιατί δηλαδή να είναι κατακριτέο (και να εισπράτεις τον χλευασμό) αν θαυμάζεις τους αρχαίους Έλληνες, τους θεωρείς προγόνους σου (τι άλλο έχει ένα έθνος πέρα από την ιστορία του) και τους έχεις σαν πρότυπο σου. Γιατί να μην μεγαλώνουμε με στόχο την αρετή και όχι το βόλεμα του koutsan;
-
Koίταξε, αν αυτοπροσδιορίζεσαι με βάση τους αρχαίους προγόνους μας λυπάμαι πολύ.
Ωραία και καλά όσα προσέφεραν οι αρχαίοι και από αυτά ωφελούνται όσοι το επιλέξουν είτε είναι Έλληνες είτε Τούρκοι είτε Κινέζοι.
Κατά τα άλλα 'εγώ' αυτοπροσδιορίζομαι με βάση τα προσωπικά μου επιτεύγματα, άντε και τα λοιπά των νέοελλήνων. Αν έχω 1% μεγαλύτερη γενετική συγγένεια με το Σωκράτη από κάποιον άλλον...χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.Έθνος δεν είναι οι πρόγονοι. Σε μεγάλο βαθμό είναι η γλώσσα. Είσαι Αλβανός και μιλάς Ελληνικά? Εφοσόν το επιθυμείς, είσαι Έλληνας.
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
Ναι οι νομικίστικες σοφιστείες περί δικαίου ακούγονται καλύτερα, το παραδέχομαι.Αυτό που θα'θελα είναι να σταματήσουν όλες αυτές οι φωνές που αποσκοπούν μόνο να σου κόψουν τα ποδάρια όταν πας να πάρεις λίγο θάρρος.
Γιατί να κυριαρχεί η άποψη του κοντούλη καρπαζοεισπράκτορα για τον Έλληνα που πρέπει να λουφάζει στην άκρη και να μην πολυακούγεται γιατί θα τον κάνουν ντα οι μεγάλοι. Αυτή ή φιλοσοφία είναι που κάνει το μεγαλύτερο κακό στην κοινωνία μας. Σου μαθαίνει ότι το παιχνίδι είναι χαμένο, να μην προσπαθείς για το καλύτερο. Γιατί δηλαδή να είναι κατακριτέο (και να εισπράτεις τον χλευασμό) αν θαυμάζεις τους αρχαίους Έλληνες, τους θεωρείς προγόνους σου (τι άλλο έχει ένα έθνος πέρα από την ιστορία του) και τους έχεις σαν πρότυπο σου. Γιατί να μην μεγαλώνουμε με στόχο την αρετή και όχι το βόλεμα του koutsan;
Παίζει και το σενάριο άν θέλει κάποιος να γίνει καλύτερος, να μην χρειάζεται να κάνει
copy-paste αξίες και επιτευγματα των προγόνων του. Θα μπορούσε να δώσει και κάτι δικό του. Ούτε να χρησιμοποιεί συνέχεια το παρελθόν
για να ξεσκατίζει το παρόν.
Θα μπορούσε πχ να μην κλέβει, να μην είναι λαμόγιο, να μην έχει ανάγκη τα αυθαίρετα εξοχικά,
να μην έχει φτιάξει μια κοινωνία γλυψίματος, αναξιοκρατείας και μίζας, αλλα να έχει φτιάξει εκπαίδευση της προκοπής, υγεία, πρόνοια, βιομηχανία, βιοτεχνία (..μην αρχίσουμε τα παραληρήματα τώρα).Καρπαζοεισπράκτορες είμαστε γιατι ΕΜΕΙΣ ΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ απ το πρωι μέχρι το βράδυ.
Αν οι Ελληνες είχαν διαχειριστεί σωστά τους πόρους και τις ευκαιρίες τους, σήμερα θα παίζανε με άλλα χαρτιά,
και θα τρώγανε λιγότερες σφαλιάρες.(Και θα ζούσαν και καλύτερα -όλοι όμως-)Απλά γουστάρουμε να κάνουμε λαμογιές, να τα αρπάμε εύκολα και γρήγορα, να μην πολυδουλεύουμε και να τα ξύνουμε
και να χουμε και μερικούς έτοιμους καβα να πεθάνουν για το δικαίωμά μας
στο Καγιέν. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Koίταξε, αν αυτοπροσδιορίζεσαι με βάση τους αρχαίους προγόνους μας λυπάμαι πολύ.
Ωραία και καλά όσα προσέφεραν οι αρχαίοι και από αυτά ωφελούνται όσοι το επιλέξουν είτε είναι Έλληνες είτε Τούρκοι είτε Κινέζοι.
Κατά τα άλλα 'εγώ' αυτοπροσδιορίζομαι με βάση τα προσωπικά μου επιτεύγματα, άντε και τα λοιπά των νέοελλήνων. Αν έχω 1% μεγαλύτερη γενετική συγγένεια με το Σωκράτη από κάποιον άλλον...χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.Έθνος δεν είναι οι πρόγονοι. Σε μεγάλο βαθμό είναι η γλώσσα. Είσαι Αλβανός και μιλάς Ελληνικά? Εφοσόν το επιθυμείς, είσαι Έλληνας.
Παίζει να είναι η πλέον άστοχη ατάκα απ' όσες έχω ακούσει στα 33 μου χρόνια.
Πλέον μετά τα νησιά , τα χώματα , το χρώμα , την καταγωγή τη φυλετική συγγένεια απεμπολούμε και τους όποιους ( καλούς ή κακούς , αυτούς έχουμε ) προγόνους μας. Τώρα η μόνη μας συγγένεια είναι η γλώσσα. Αύριο μάλλον θα είναι το εάν μένουμε στους Αμπελοκήπους ή στην Φιλοθέη. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ναι οι νομικίστικες σοφιστείες περί δικαίου ακούγονται καλύτερα, το παραδέχομαι.
Αυτό που θα'θελα είναι να σταματήσουν όλες αυτές οι φωνές που αποσκοπούν μόνο να σου κόψουν τα ποδάρια όταν πας να πάρεις λίγο θάρρος.
Παίζει και το σενάριο άν θέλει κάποιος να γίνει καλύτερος, να μην χρειάζεται να κάνει
copy-paste αξίες και επιτευγματα των προγόνων του. Θα μπορούσε να δώσει και κάτι δικό του. Ούτε να χρησιμοποιεί συνέχεια το παρελθόν
για να ξεσκατίζει το παρόν.
Θα μπορούσε πχ να μην κλέβει, να μην είναι λαμόγιο, να μην έχει ανάγκη τα αυθαίρετα εξοχικά,
να μην έχει φτιάξει μια κοινωνία γλυψίματος, αναξιοκρατείας και μίζας, αλλα να έχει φτιάξει εκπαίδευση της προκοπής, υγεία, πρόνοια, βιομηχανία, βιοτεχνία (..μην αρχίσουμε τα παραληρήματα τώρα).Καρπαζοεισπράκτορες είμαστε γιατι ΕΜΕΙΣ ΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ απ το πρωι μέχρι το βράδυ.
Αν οι Ελληνες είχαν διαχειριστεί σωστά τους πόρους και τις ευκαιρίες τους, σήμερα θα παίζανε με άλλα χαρτιά,
και θα τρώγανε λιγότερες σφαλιάρες.(Και θα ζούσαν και καλύτερα -όλοι όμως-)Απλά γουστάρουμε να κάνουμε λαμογιές, να τα αρπάμε εύκολα και γρήγορα, να μην πολυδουλεύουμε και να τα ξύνουμε
και να χουμε και μερικούς έτοιμους καβα να πεθάνουν για το δικαίωμά μας
στο Καγιέν.Καλά τα λες...
Να σημειώσω ότι θα μπορούσαμε ( ελλείψει προτύπων ) να εμπνευστούμε αρετή , δημοκρατικότητα και άλλα ιδανικά από τους προγόνους μας , μακρυνούς ή μη.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Πλέον μετά τα νησιά , τα χώματα , το χρώμα , την καταγωγή τη φυλετική συγγένεια απεμπολούμε και τους όποιους ( καλούς ή κακούς , αυτούς έχουμε ) προγόνους μας. Τώρα η μόνη μας συγγένεια είναι η γλώσσα. Αύριο μάλλον θα είναι το εάν μένουμε στους Αμπελοκήπους ή στην Φιλοθέη.Eίτε σου αρέσει είτε όχι, εκεί πάμε.
O θείος μου ο Λευτέρης (τώρα Louis) που έφτασε παιδί στο Σικάγο πριν από δεκαετίες είναι πολύύύ λιγότερο έλληνας από την Oυκρανέζα που ζεί εδώ επί 15 χρόνια και έχει τα παιδιά της στο Eλληνικό σχολείο.
Kαι αυτό με το χρώμα να μην το ξαναπείς γιατί θα θυμώσει ο Σοφοκλής και θα σε λυώσει με τα 200 κιλά του. -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Πλέον μετά τα νησιά , τα χώματα , το χρώμα , την καταγωγή τη φυλετική συγγένεια απεμπολούμε και τους όποιους ( καλούς ή κακούς , αυτούς έχουμε ) προγόνους μας. Τώρα η μόνη μας συγγένεια είναι η γλώσσα. Αύριο μάλλον θα είναι το εάν μένουμε στους Αμπελοκήπους ή στην Φιλοθέη.Eίτε σου αρέσει είτε όχι, εκεί πάμε.
O θείος μου ο Λευτέρης (τώρα Louis) που έφτασε παιδί στο Σικάγο πριν από δεκαετίες είναι πολύύύ λιγότερο έλληνας από την Oυκρανέζα που ζεί εδώ επί 15 χρόνια και έχει τα παιδιά της στο Eλληνικό σχολείο.
Kαι αυτό με το χρώμα να μην το ξαναπείς γιατί θα θυμώσει ο Σοφοκλής και θα σε λυώσει με τα 200 κιλά του.Είτε μου αρέσει είτε όχι εκεί το πάτε εφ' όσον το πιστεύετε. Αλλά στο βαθμό που περνάει από το χέρι μου δεν θα είναι έτσι.
Μήπως και ο Τσακαλίδης είναι Έλληνας μιας που παίζει στον Ολυμπιακό ;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
@μανο
πρεπει ντε κ καλα να παρουμε ή να δωσουμε κατι;Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε αυτά που ανήκουν σ' εμάς. Οι άλλοι τα θέλουν για πάρτη τους, εμείς ήδη έχουμε υποχωρήσει σε ανεπίτρεπτο (ως πισωγλέντικο) βαθμό.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Για εμένα ένα έθνος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Η γλώσσα είναι πολύ σημαντική, αλλά το έθνος κυρίως διαμορφώνεται από την ιστορία του, όπως τα βιώματα ενός ανθρώπου διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του.
Επίσης πιστεύω ότι η κοινωνία διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τον άνθρωπο. Είμαστε προϊόντα της Ελληνικής κοινωνίας όσο και αν προσπαθούμε να βγάλουμε την ουρά μας απ΄έξω και να αποστασιοποιηθούμε από το χάλι που βλέπουμε όλοι κάθε μέρα. Θέληση να υπάρχει να παρατήσουμε τον ωχαδερφισμό, να ανοίξουμε τα μάτια μας, να θέσουμε σωστά πρότυπα και στόχους, να πετάξουμε τα τσιμπούρια που μας απομυζούν την δύναμη και να τα αλλάξουμε όλα. -
Κίνημα πολιτών για τους ακρίτες.
http://news247.gr/ellada/dekades_gramma ... 81220.html
-
Το Ισραήλ αναγνωρίζει την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη
-
αργησαν κανα μηνα να το παρουν χαμπαρι τα ελληνικα μμε..
-
«Επιβάλλεται επαγρύπνηση»
**Σε ετοιμότητα καλεί την Εθνική Φρουρά ο Δημήτρης Χριστόφιας
**
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231127615Αυτός ο Χριστόφιας, δεξιός είναι....??? Τί εθνικιστικά-φασιστικά είναι αυτά που λέει..??
-
Γιατί βάζεις τόσο μεγάλους τίτλους;
Ελληνοτουρκικές διαφορές : υφαλοκρηπίδα και Ίμια