-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οταν φτάσεις να σκέφτεσαι την αγορά αυτοκινήτου σ΄αυτήν την κατηγορία τον πρώτο λόγο έχει το συναίσθημα και όχι η λογική.Δε λέω ζορίστηκα πολύ ώσπου να πάρω τελική απόφαση.
Σαφώς και η λογική λέει Corvette C6 (405 άλογα 90.000 ευρώ) ή Z06 (505 άλογα 120.000 ευρώ) αμαξάρες και οι δύο.
Από την άλλη παίρνεις όμως και Carrera 2(απίθανη στον δρόμο)
Αν ανέβεις ψηλότερα για Viper(505 άλογα 160.000 ευρώ) έχεις την εναλλακτική λύση (Carrera 4S ή μεταχειρισμένη Ferrari 360 F1).Αν το συναίσθημα είναι δυνατό (διότι η λογική πάντα κατ΄εμέ λέει Carrera 4S) πηγαίνεις στο αλογάκι που είναι στο μυαλό σου (μου) από πέντε χρονών.
Καί όταν καταλήξεις στο μεταχειρισμένο 360 F1 πάλι θα μιλήσει το συναίσθημα και θα πει: Μια ζωή την έχουμε ΄δε γ@μιέτ@ι η μεταχειρισμένη 360 θα πάρω καινούργια 430¨Απλές καθημερινές σκέψεις...
Φιλικά, έτσι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οταν φτάσεις να σκέφτεσαι την αγορά αυτοκινήτου σ΄αυτήν την κατηγορία τον πρώτο λόγο έχει το συναίσθημα και όχι η λογική.Δε λέω ζορίστηκα πολύ ώσπου να πάρω τελική απόφαση.
Σαφώς και η λογική λέει Corvette C6 (405 άλογα 90.000 ευρώ) ή Z06 (505 άλογα 120.000 ευρώ) αμαξάρες και οι δύο.
Από την άλλη παίρνεις όμως και Carrera 2(απίθανη στον δρόμο)
Αν ανέβεις ψηλότερα για Viper(505 άλογα 160.000 ευρώ) έχεις την εναλλακτική λύση (Carrera 4S ή μεταχειρισμένη Ferrari 360 F1).Αν το συναίσθημα είναι δυνατό (διότι η λογική πάντα κατ΄εμέ λέει Carrera 4S) πηγαίνεις στο αλογάκι που είναι στο μυαλό σου (μου) από πέντε χρονών.
Καί όταν καταλήξεις στο μεταχειρισμένο 360 F1 πάλι θα μιλήσει το συναίσθημα και θα πει: Μια ζωή την έχουμε ΄δε γ@μιέτ@ι η μεταχειρισμένη 360 θα πάρω καινούργια 430¨Απλές καθημερινές σκέψεις...
Φιλικά, έτσι;
Κάτι τέτοια διλλήματα έχω και εγώ ώρες-ώρες...
Για μοντέλα 1/18...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το αμάξωμα της Z06 πχ είναι πολύ προηγμένο τεχνολογικά αλλά κάποιος μπορεί να ακούσει την λεξη 'ξύλο' μέσα στα συστατικά του και να νομίζει πως είναι κάρο..Μήπως έχεις υπόψιν σου κανένα site που να αναλύει το πως είναι κατασκευασμένο το πλάσιο της Z06?
-
Απλές όχι, γιατί έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτοκίνητα.
Αλλά καθημερινές ναι. -
Ο χρήστης Turist έγραψε:
Απλές όχι, γιατί έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτοκίνητα.
Αλλά καθημερινές ναι.Χιούμορ, you know.
-
Να 'σαι καλά!
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Μήπως έχεις υπόψιν σου κανένα site που να αναλύει το πως είναι κατασκευασμένο το πλάσιο της Z06?
Απο site μόνο αυτό έχω προς το παρών:
-
Ευχαριστώ
Βασικά θα ήθελα πολύ να μάθω πως,που και γιατί χρησιμοποιούν και ξύλο(balsa νομίζω)στην κατασκευή του πλαισίου.Μπορείς να βοηθήσεις ? -
Το ξύλο χρησιμοποιείται σαν πυρήνας στο συνθετικό υλικό που τοποθετείται στο πάτωμα.
Ο πυρήνας σε τέτοιες κατασκευές έχει σαν ρόλο να γεμίζει τον χώρο στο υλικό αυτό χωρίς να αφήνει την επιφάνεια να διπλώνει. Οπότε απαιτείται κάτι ελαφρύ και με αρκετή στιβαρότητα στην επιφανιακή πίεση.
Το ξύλο μπάλσα είνια καλή λύση για τη χρήση αυτή και χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές.
πχ. σε μια σανίδα του σερφ (αν και δεν είμαι ειδικός στο θέμα) χρησιμοποιείται ξύλο σαν πυρήνας και ίνες άνθρακα σαν επιφάνεια. Αν δεν υπήρχε ο πυρήνας οι ίνες άνθρακα θα λύγιζαν κάτω απο συγκεκριμένα φορτία και η σανίδα θα έσπαγε. Ο πυρήνας λοιπόν υπάρχει ωστε να διατηρεί η εξωτερική επιφάνεια τα γεωμετρικά της χαρακτηριστικά που προσδίδουν αντοχή στην κατασκευή (σε συνδυασμό με το υλικό της επιφάνειας).
Γενικά η αντοχή (και η ακαμψία) μιας κατασκευής εξαρτάται απο δύο πράγματα, την γεωμετρία και το υλικό. Το υλικό είνα αυτό που είναι και η γεωμετρία στις περιπτώσεις αυτές εξαρτάται κυρίως απο τον πυρήνα (του οποίου η αντοχή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία απο μόνη της).
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο, βγήκαμε και εκτός θέματος λίγο
-
Ίσα ίσα βοήθησες πολύ!
Ευχαριστώ κ πάλι -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο, βγήκαμε και εκτός θέματος λίγο
O Flower που είναι;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Υποδεέστερο (σε σχέση με C6) απο πλευράς οδικής συμπεριφοράς.Για τον κινητήρα του Lippi δες αυτό το τόπικ:
Απο C6, με Ζ51 πακετο ισως, αλλα οχι το βασικο πακετο αναρτησης και λαστιχων ή αυτο με την μαγνητορεολογικη αναρτηση. Απο Ζ06 σιγουρα εχεις δικιο. Αναλογα το Βετ δηλαδη. Ενα δεν ειναι τα Βετ.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Υποδεέστερο (σε σχέση με C6) απο πλευράς οδικής συμπεριφοράς.
Για τον κινητήρα του Lippi δες αυτό το τόπικ:
Γενικά θεωρώ το Viper ένα πολύ ωραίο αυτοκίνητο, απλά λίγο υπερβολικό
Αυτος ειναι ο στοχος υπαρξης του Βαιπερ. Η υπερβολικοτητα.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Θεωρώ όμως ότι τα τεχνολογικά κοσμήματα της Ferrari, της Porsche (ναι με την αρχαία boxer διάταξη) και φυσικά της BMW και άλλων ευρωπαίων κατασκευαστών αλλά και των ιαπώνων (ποιος θυμάται το εκπληκτικό HONDA BEAT των 650 κε με απόδοση 100 ΗΡ/Λιτρο χώρις μεταβλητά μέρη?) είναι μακράν των αμερικάνων ομολόγων που προσπαθούν να φτάσουν το τρένο...
(πω πω τι λογίδριο ήταν αυτό??)Ο λογος που το θεωρεις αυτο ειναι επηδει εχεις λανθεσμενο τον ορισμο του ορου τεχνολογιας στο μυαλο σου, οπως και ολοι που ζουν Ευρωπη και Ιαπωνια και δεν ειναι γνωστες αλλων σχολων αυτοκινησης.
ΙΚΕ που ειναι εκεινο το θρεντ με την κοντρα ποιος ειναι πιο τεχνολογικα ανεβασμενος κινητηρας, αυτος του Μ5 ή αυτος του Ζ06?
Λιπι, οπως διαβαζεις πιο πανω, επρεπε να μπει η ΜακΛαρεν στην μεση για την εξελιξη του πρωην 8.3λιτρου κινητηρα με 510 αλογα για να πανε στα 600 αλογα. Και εαν παρακολουθουσες τις λεπτομερειες θα εβλεπες οτι δεν ηταν καθολου ευκολο να βγουν 600 reliable αλογα απο αυτον τον κινητηρα. Το αρθρο που αρχισε το θεμα γραφει για μερικες λεπτομερειες.
Με αλλα λογια, εσυ και το 99.9% των φιλο-Πορσικο-Φεραριστι Ευρωπαιων βλεπουν μονο την σχετικη αποδοση ως gauge για το τι σημενει υψηλη τεχνολογια και τι οχι. Ο ορισμος της τεχνολογιας ομως ειναι κοντα σε αυτον της αποδοσης. Με αλλα λογια αυτος ο κιντηρας κανει 600 αλογα και ζυγιζει αβγ, κτλ, κτλ, και το οχημα αποδιδει φχψ στην πιστα. Αυτο ειναι τεχνολογικο επιτευγμα ακομη και εαν κανει ενα αλογο ανα λιτρο ο κινητηρας του.
Τελος οταν συνδυαζεις το παραπανω με το οτι ειναι ισως πιο δυσκολο να κανεις εναν 8.4λιτρο OHV να γυρναει με αξιοπιστια στις στροφες που γυρναει αυτος του Βαιπερ, οι πολυστροφοι φενοντε ως οχι επιτευγματα για μερικους ισως.
Bottom line, let's go to the track and see who's more technologically advanced και ξεχνα τις θεωριες και τι και πως. Εχω 600 αλογα και ζυγιζω ταδε, το πως τα εχω ειναι ουτε καν τριτευων.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Και η Corvette Z06 (4T Ιανουαρίου) είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο κλασικό πλεόν για την ιστορία του και τον σχεδιασμό του και τις καινοτομίες που κατά καιρούς παρουσίασε.
Αλλά ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΦΥΛΛΑ ΣΟΥΣΤΑΣ?See above για απαντηση.
Δηλαδη γιατι τα φυλλα σουστας που εχουν τουναριστει να αποδιδουν οπως αποδιδει ενα Ζ06 στην πιστα για τα λεφτα που κοστιζει δεν ειναι πιο τεχνολογικο επιτευγμα απο την σουπερ πολυπλοκη αναρτηση ενως Φερραρι? Ισα, ισα.
Τελος, ειναι σουπερ τεχνολογικο επιτευγμα σιγουρα ο συνδυασμος φυλλων σουστας και μαγνητορεολογικης αναρτησης που χρισημοποιουν σε μερικα Κορβετ C6 και το πως αποδιδουν στον δρομο και στην πιστα. Η Φερραρι μαλιστα αγορασε την ιδια τεχνολογια (εκτος των φυλλων) απο την Delphi που εξελιξε το συστημα αυτο για την Τζι Εμ και ηταν μαλιστα κομματι της Τζι Εμ, κτλ, κτλ.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Δεν είμαι ειδικός, αλλά ότων βομβαρδίζεσαι (ως καταναλωτής - αναγνώστης) με νέα τύπου 500 τεχνολογικές καινοτομίες στο νέο μοντέλο τάδε με νέα πίσω ανάρτηση 1700 πολλαπλών συνδέσμων που διακλαδίζονται με 155 διαφορεικους τρόπους μάλλον αρχίζεις και θεωρείς ότι ότιδήποτε απλό είναι και πιο επικίνδυνο.Α μπραβο, τωρα το ειπες σωστα.
Ξανα, remember, τεχνολογια = αποδοση σε σχεση με τιμη. Οχι σχετικη αποδοση.
Περνω και εγω εναν παλιδρομυκο κινητηρα και τον κανω 100 φορες πιο πολυπλοκο και βγαζω την ιδια ή λιγοτερη αποδοση απο τον απλο. ΑΥτο ειναι τεχνολογια?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Κακώς βομβαρδίζεσαι λοιπόν, τεχνολογικές λύσεις είναι πολλών ειδών. Το αμάξωμα της Z06 πχ είναι πολύ προηγμένο τεχνολογικά αλλά κάποιος μπορεί να ακούσει την λεξη 'ξύλο' μέσα στα συστατικά του και να νομίζει πως είναι κάρο....όπως συμβαίνει και με το εγκάρσιο φύλλο σούστας που το ακούει κάποιος και νομίζει πως πρόκειται για πίσω ανάρτηση απο king cub του 1985.
Η ανάρτηση της Corvette ειναι τόσο καλή ή τόσο κακή ώστε το αυτοκίνητο να κάνει κάτω απο 8' στο νυρμπουργκρινγκ και να κερδίζει την κατηγορία του σε αγώνες αντοχής. Οπότε κρίνεις εσύ αν είναι καλή ή κακή λύση.
Ενας αλλο τροπος που σκεφτομαι το παραπανω ειναι:
Δινετε ενα προβλημα στους Ιταλους, Γερμανους, Γιαπωνεζους και ΗΠΑμερικανους. Το λυνουν ολοι. Οι παραπνω τρεις γραφουν 3 τετραδια για να το λυσουν και οι τεταρτοι δυο σειρες. Για μενα οι τεταρτοι ειναι πιο εντυπωσιακοι, κερδισαν τον σεβασμο μου.
Δεν θα γελουσε καποιος εαν εβλεπε οτι το ιδιο προβλημα που καποιος ελυσε με δυο σειρες, χρειαστηκαν 1000 σειρες για να το λυσουν αλλοι? Για ποιον θα νομιζες οτι ειναι πιο εξυπνος και πρακτικος και 'to the point'?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
τεχνολογια = αποδοση σε σχεση με τιμη.Ούτε σε έπεισα ούτε με έπεισες αλλά διαφωνώ 100% με τον παραπάνω ορισμό της τεχνολογίας. Αυτό που έγραψες λέγεται αποτελεσματικότητα (effectiveness) και είναι σίγουρα κάτι άλλο.
Εννοείται πως η αποτελεσματικότητα είναι τελικά το ζητούμενο, και όχι η τεχνολογία για την τεχνολογία (γιαυτό μπράβο σε όσους καταφέρνουν καλά αποτελέσματα με λιγότερη τεχνολογία και λιγότερα χρήματα) αλλά μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο.
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Ευχαριστώ
Βασικά θα ήθελα πολύ να μάθω πως,που και γιατί χρησιμοποιούν και ξύλο(balsa νομίζω)στην κατασκευή του πλαισίου.Μπορείς να βοηθήσεις ?Απλουστατα διοτι το μπαλσα ξυλο ειναι ανθεκτικο, σχετικα ελαφρυ, σχετικα φθηνο και εχει πολυ καλες μονοτικες ιδιοτητες.
Και τον σκυλο χορτατο και την πιτα ολοκληρη, μονο που οι Αμερικανοι ταισαν και την γατα και την οικογενεια ολοκληρη. Ειπα οτι η πιτα ειναι ακομη ολοκληρη?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
τεχνολογια = αποδοση σε σχεση με τιμη.
Ούτε σε έπεισα ούτε με έπεισες αλλά διαφωνώ 100% με τον παραπάνω ορισμό της τεχνολογίας. Αυτό που έγραψες λέγεται αποτελεσματικότητα (effectiveness) και είναι σίγουρα κάτι άλλο.
Εννοείται πως η αποτελεσματικότητα είναι τελικά το ζητούμενο, και όχι η τεχνολογία για την τεχνολογία (γιαυτό μπράβο σε όσους καταφέρνουν καλά αποτελέσματα με λιγότερη τεχνολογία και λιγότερα χρήματα) αλλά μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο.
Φυσικα και διαφωνεις.
Εγω σκεφτομαι Αμερικανικα, δηλαδη πρακτικα. Σκεφτομαι bottom line και ολα τα αλλα ειναι για τις βιβλιοθηκες.
Ξανα, ας δουμε ποιος ειναι πιο τεχνολογικα προηγμενος. Παμε στην πιστα και στο τελος βλεπουμε ποσα πληρωσε ο καθενας. Προσθεσε τα παραπανω δυο, you got your tech there sir.
2008 Dodge Viper