-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Toν τελευταιο καιρο, καθε φορα που περναει ραδιοταξι κατω απο το σπιτι μου και μιλαει στον 'ασυρματο', τον ακουω απο τα ηχεια του υπολογιστη!Τί ασύρματες συσκευές έχει το PC σου;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Achtung, Achtung...
Το περίεργο είναι οτι το link που δίνεται είναι όντως της Εθνικής και δε σε πηγαίνει σε κάποιο site-μαϊμού. Οπότε, πώς γίνεται η απάτη;
είσαι σίγουρος οτι το σίτε δεν είναι αντιγραφή του layout της εθνικής
- οτι η διεύθυνση είναι παρόμοια??
το link είναι γνήσιο, όπως μας το παρουσίασε ο αρχικός πόστερ.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
είσαι σίγουρος οτι το σίτε δεν είναι αντιγραφή του layout της εθνικής
- οτι η διεύθυνση είναι παρόμοια??
Δεν το πάτησα το Link απλά πέρασα το ποντίκι από πάνω και είδα οτι κάτω αριστερά στην Status bar εμφανίστηκε η κανονική διεύθυνση της Εθνικής
Βεβαιωθείτε ότι παραλαμβάνετε e-mail από το homebank@nbg.gr αναζητώντας σε αυτό τη ψηφιακή σήμανση (υπογραφή) που σας εγγυάται τον αποστολέα και το περιεχόμενο. Αναλυτικά ενημερωθείτε ΕΔΩ
Η Εθνική Τράπεζα δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο (τηλεφωνικώς, μέσω e-mail ή οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας) τους κωδικούς σας Password & λίστα ΤΑΝ.
Μην απαντάτε σε e-mail που σας ζητούν προσωπικά σας στοιχεία. Διαγράψτε τα αμέσως.
Σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει σε τέτοιου είδους μήνυμα και έχετε συμπληρώσει στοιχεία σας, επικοινωνήστε άμεσα με την 24ωρη τηλεφωνική υπηρεσία της Τράπεζας (Help Desk) στα τηλέφωνα: 210-9479999 ή 210-4834100 και μη χρησιμοποιήσετε το Internet Banking της Τράπεζας πριν έλθετε σε επικοινωνία με τα παραπάνω τηλέφωνα.Μην παρασύρεστε από συνδέσμους (links) που πιστεύετε ότι θα σας οδηγήσουν σε site της Εθνικής Τράπεζας.
Πάντα πληκτρολογείτε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας μόνοι σας (http://www.nbg.gr) και όχι μέσω σύνδεσης (link) που πιθανόν σας σταλεί μέσω e-mail ή δημοσιεύεται σε ιστοσελίδες άλλων εταιρειών, μηχανών αναζήτησης κλπ. -
Οποτε σε συνδιασμο με ' Όλοι οι πελάτες του On-line τραπεζικού συστήματός μας πρέπει να κάνουν κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο για να ξεκινήσει η διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων του χρήστη ' εμενα μου κανει για απατη!!!
-
Ναι ρε Βασίλη, σωστά όλα αυτά αλλα τι είδους απάτη είναι αυτή όταν σε παραπέμπουν στην επίσημη σελίδα της Εθνικής (για να κάνεις τι;) Τα στοιχεία του λογαριασμού σου πώς θα τα υποκλέψουν;
-
Ναι ρε Βασίλη, σωστά όλα αυτά αλλα τι είδους απάτη είναι αυτή όταν σε παραπέμπουν στην επίσημη σελίδα της Εθνικής (για να κάνεις τι;) Τα στοιχεία του λογαριασμού σου πώς θα τα υποκλέψουν;Εισαι σιγουρος οτι ανοιγει ακριβως η ιδια σελιδα;Γιατι αν κανεις εισοδο απο το λινκ που δινω ανοιγει λιγο διαφορετικη,σε εμενα τουλαχιστον ανοιγει καινουργιο παραθυρο που δεν μπορεις να δεις διεύθυνση πανω-πανω .
Μπορει να ειμαι υπερβολικος αλλα απο την στιγμη που παντα λενε οτι εμεις στοιχεια και επιβεβαίωση δεν θα σας ζητησουμε ποτε κατι τρεχει.Καποια στιγμη ειχα λαβει και εγω παρομοιο email για την VISA.Αν το εχω κρατησει θα το ποσταρω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι αν κανεις εισοδο απο το λινκ που δινω ανοιγει λιγο διαφορετικη,σε εμενα τουλαχιστον ανοιγει καινουργιο παραθυρο που δεν μπορεις να δεις διεύθυνση πανω-πανω .δεξί κλικ, properties (ή page info) και βλέπεις.
εγώ νομίζω ότι κάτι έχει το email.... αν έχεις την καλοσύνη να μου το κάνεις forward... gtsiros@yahoo.com ...
σ'ευχαριστώ
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
Γιατι αν κανεις εισοδο απο το λινκ που δινω ανοιγει λιγο διαφορετικη,σε εμενα τουλαχιστον ανοιγει καινουργιο παραθυρο που δεν μπορεις να δεις διεύθυνση πανω-πανω .
δεξί κλικ, properties (ή page info) και βλέπεις.
εγώ νομίζω ότι κάτι έχει το email.... αν έχεις την καλοσύνη να μου το κάνεις forward... gtsiros@yahoo.com ...
σ'ευχαριστώ
Αυτο για την Εθνικη δεν ειναι δικο μου αλλα του Nasos79.
Το δικο μου ειναι αυτο:
Dear Customer,The access to your VISA Card has been locked during the last transaction,30 Oct 2006, amount 89.99 GBP
(Reason: User Identification Failed). According to VISA Security Policy your VISA Card and transaction
details are not shown in this message. The full report is attached to this message.To unlock your VISA Card please, confirm the transaction to the Customer Support Service. Or if there was
some mistake, please let us know immediately so that we
can get this situation resolved.Learn about the benefits of Verified by Visa to prevent unauthorized use of credit card protect your Visa
Card online with a personal password. VISA provides reassurance that only you can use your VISA Card online.Regards
VISA Tech Service
Συνημμενο υπαρχει και το TL- 0990214.zip
Δεν το εχω ανοιξει καθολου οποτε δεν ξερω τι κανει.
Σου το εστειλα με προωθηση για να το δεις. -
μην ανοιξεις το .zip !!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μην ανοιξεις το .zip !!!με τιποτα δεν το ανοιγω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εισαι σιγουρος οτι ανοιγει ακριβως η ιδια σελιδα;Γιατι αν κανεις εισοδο απο το λινκ που δινω ανοιγει λιγο διαφορετικη,σε εμενα τουλαχιστον ανοιγει καινουργιο παραθυρο που δεν μπορεις να δεις διεύθυνση πανω-πανω
Η σελίδα (τουλάχιστον το λινκ στο κείμενο που παρέθεσε ο νάσος) είναι σίγουρα η κανονική
Μπορει να ειμαι υπερβολικος αλλα απο την στιγμη που παντα λενε οτι εμεις στοιχεια και επιβεβαίωση δεν θα σας ζητησουμε ποτε κατι τρεχει.
Το σίγουρο είναι οτι αυτό το e-mail δεν στάλθηκε από την τράπεζα, απλά δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει μ'αυτόν τον τρόπο το phishing.
Το δικο μου ειναι αυτο:
Dear Customer...Εγώ πάλι πριν λίγες μέρες έλαβα αυτό...
Μονο που σε καλούσε να επισκεπτείς μια τσέχικη διεύθυνση (http://ωωω.mtssro.cz/joomla/templates/redirect.html)
-
Δοκίμασε να κάνεις view source και να δεις πίσω από το link αν υπάρχει άλλο link..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δοκίμασε να κάνεις view source και να δεις πίσω από το link αν υπάρχει άλλο link..+1
-
view source? στο email? οκ...
(αλλιώς το λένε πάντως)
το link παιδιά, καμία σχέση με nbg.gr...
http://www. hi-p . co .kr /AsaMall / data / index.html
εκεί σε πάει...
(επίτηδες 'βίασα' το link. μην πάτε, μπορεί να μην είναι μόνο phising προσπάθεια, μα μπορεί να έχουν τπτ άλλο περίεργο εκεί , κάτι ενδεχομένως επικίνδυνο. εγώ δεν πάω εκεί, δεν έχω λόγο να ρισκάρω κάτι τέτοιο)
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
view source? στο email? οκ...(αλλιώς το λένε πάντως)
το link παιδιά, καμία σχέση με nbg.gr...
http://www. hi-p . co .kr /AsaMall / data / index.html
εκεί σε πάει...
(επίτηδες 'βίασα' το link. μην πάτε, μπορεί να μην είναι μόνο phising προσπάθεια, μα μπορεί να έχουν τπτ άλλο περίεργο εκεί , κάτι ενδεχομένως επικίνδυνο. εγώ δεν πάω εκεί, δεν έχω λόγο να ρισκάρω κάτι τέτοιο)
Εννοείς το λινκ στο Post του Νάσου ή στο original e-mail?
-
Εννοείς το λινκ στο Post του Νάσου ή στο original e-mail?Ναι, κανονίστε να μπλέξετε εμένα! Στο original e-mail είναι το link αυτό. Του το έκανα forward.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τί ασύρματες συσκευές έχει το PC σου;
Καμμια!
-
Καιρο εχω να γραψω για δυσλειτουργια στο πσ...
Κυριοι, εξαφανιστηκαν τα 2 drives. Ενα dvdr και ενα cd rom!
Πριν φωναξω τον παπα-τσακαλο, καμμια προταση?
-
Απεγκατάστησε τον primary ή τον secondary IDE controller (αναλόγως που έχεις βάλει τις συσκευές) από το Device Manager και επανεκκίνησε το PC.
Για το θέμα με τα ηχεία και τους ασυρμάτους των ταξιτζήδων, κάλεσε τον παπα-Τσάκαλο και αφού κάψετε τα ηχεία μακρυά από την πόλη, περιχύστε την τέφρα με αγιασμό και θάψτε τη όσο πιο βαθειά γίνεται.
-
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#9]