-
telnet στο default port (π.χ. : telnet ip_address) δεν είναι τπτ περισσότερο από το να κάνει log σε έναν υπολογιστή.
Όσοι έχουν χρησιμποιήσει DOS ή κάποιο unix/linux, το telnet είναι ακριβώς το ίδιο με το prompt μόλις ανοίγεις το υπολγιστή σου. Ένα παράθυρο-τερματικό σε όποιον υπολογιστή συνδέεσαι. Μόνο που προφανώς δεν έχεις το κουτί σπίτι σου αλλά μόνο την οθόνη και το keyboard.
Το telnet πέρα από τα bits και bytes (όλα στην τελική bits και bytes που αποστέλλονται είναι) υποννοεί και ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας.
Το ssh είναι -ας πούμε- encrypted telnet.
To putty (f-secure, etc) είναι clients για telnet και ssh.Με telnet δεν μπορείς να στείλεις και να λάβεις αρχεία πάντως. Μπορείς απλώς να εκτελείς 'εντολές'. Μπορεί όμως με telnet να κάνεις ftp -αν και εφόσον σου διατίθεται-.
Telnet μπορείς π.χ. να κάνεις στο port του POP3 και να δεις τα mail σου. Ουσιστικά αυτό κάνει ένας mail client όταν του λες να κατεβάσει τα mail. Telnet στον POP3 server και 'αυτοματοποιημενες' τις εντολές στο server. Αν έχετε προσέξει, όταν κάνετε ένα attachment σε mail έχει πάντα μεγαλύτερο μέγεθος από αυτό που βλέπετε. Με 'telnet' όπως είπαμε δεν μπορείς να μεταφέρεςι αρχεία. Μπορείς όμως να διαβάσεις τα περιεχόμενά τους. Έτσι λοιπόν το binary attachment γίνεται encoded σε αναγνώσιμους χαρακτήρες (uuencode κλπ) τους οποίους 'διαβάζει' ο mail client σαν να ήταν κανονικό κείμενο. Απλώς με συγκεκριμένες επικεφαλίδες ξέρει από που εως που να μην μεταφράσει τους χαρακτήρες σε ASCII -που θα μεφναιστούν στην οθόνη σου- αλλά να υτους ανασυνθέσει σε binary ως attachment.
Σε πολλά returned mails καταστρέφονται τα headers και μπορεί να έχει τύχει να δείτε τα attachment σας σε 'μορφή κειμένου' -
αφού είσαι τόσο γνώστης, πως και δεν ψυλλιάστηκες ότι το 'στέλνω bytes παίρνω bytes' δεν ήταν ακριβής ορισμός, αλλά παρουσίαση με απλοϊκό τρόπο του τι κάνει και πόσο απλό είναι το telnet?
και, τέλος πάντων, αφού θες να το πάμε εκεί, με telnet και αρχεία μπορείς να στείλεις και ό,τι θες μπορείς να κάνεις, από τη στιγμή που σου δίνεται σύνδεση με άλλο μηχάνημα. τι με απαγορεύει εμένα, να κάνω telnet ip | my_encapsulatingprogram ? ακόμα, από τη στιγμή που θες να ακριβολογήσεις τόσο πολύ πιά, δεν είναι σωστό να πεις 'telnet κάνει log σε υπολογιστή'. άλλο το ότι συνήθως ΜΕ telnet κάνουμε logon σε απομακρυσμένα (συνήθως, εκτός αν θες να σετάρεις π.χ. QNX από telnet σε 2ο μηχάνημα με καγκουριές) συστήματα
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
αφού είσαι τόσο γνώστης, πως και δεν ψυλλιάστηκες ότι το 'στέλνω bytes παίρνω bytes' δεν ήταν ακριβής ορισμός, αλλά παρουσίαση με απλοϊκό τρόπο του τι κάνει και πόσο απλό είναι το telnet?δλδ σώνει και καλά ό,τι έγραψα ήταν για να 'στην πω' ή για να σε διορθώσω;
δεν είναι σωστό να πεις 'telnet κάνει log σε υπολογιστή'. άλλο το ότι συνήθως ΜΕ telnet κάνουμε logon[...]
[...]telnet στο default port[...]
[ΕDIT αν η ενστασή σου ήταν στο 'ΜΕ' δλδ ότι ο χρήστης κάνει κάτι ΜΕ το πρόγραμμα, και όχι το πρόγραμμα από μόνο του ... ]
και, τέλος πάντων, αφού θες να το πάμε εκεί, με telnet και αρχεία μπορείς να στείλεις και ό,τι θες μπορείς να κάνεις
Με το telnet καθαυτό δεν στέλνεις αρχεία. Γι' αυτό έγραψα τη διευκρίνηση περί πρωτοκόλλου. Το να κάνεις list τα περιεχόμενα ενός αρχείου σε κάποιο output δεν συνιστά 'μεταφορά αρχείου'. Το ότι μέσω telnet μπορείς να εκτελέσεις κάποιο πρόγραμμα το οποίο και να αναλάβει τη μεταφορά του αρχείου το έγραψα και είναι προφανές.
Πολύ μυγιάγγιχτος είσαι αδερφάκι μου...
-
θέλω να παραγγείλω ένα USB FLASH memory απο ΠΛΑΪΣΙΟ με αντικαταβολή , στοιχίζει 21,90 ,έχει extra κόστος με αντικαταβολή πόρτα -πόρτα?, γιατί στο site δε γράφει κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
θέλω να παραγγείλω ένα USB FLASH memory απο ΠΛΑΪΣΙΟ με αντικαταβολή , στοιχίζει 21,90 ,έχει extra κόστος με αντικαταβολή πόρτα -πόρτα?, γιατί στο site δε γράφει κάτι τέτοιο.ναι,πάνω από 45
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν θες να έχεις το server σπίτι σου, τότε όχι δεν πολυγίνεται με μικρό κόστος.
Πολύ πολύ φτηνότερα μπορείς να νοικιάσεις κάτι σε στυλ collocation center. Ένα μηχάνημα κάπου στον κόσμο και κάποιο bandwith.+1
Συμφωνώ, όμως έχω στατικό ΙΡ και μερικά πισιά που κάθονται. Αν βάλω ένα linux server είναι κακή ιδέα, θα μου σκίσουν το ΙΡ? -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
θέλω να παραγγείλω ένα USB FLASH memory απο ΠΛΑΪΣΙΟ με αντικαταβολή , στοιχίζει 21,90 ,έχει extra κόστος με αντικαταβολή πόρτα -πόρτα?, γιατί στο site δε γράφει κάτι τέτοιο.
ναι,πάνω από 45
-
Μετά από 3+ χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, φαίνεται πως ήρθε η μοιραία στιγμή που όλοι οι χρήστες Η/Υ τρέμουν. Γενικευμένο πρόβλημα στο PC και αναγκαστικό format. Όλα ξεκίνησαν χτες το μεσημέρι όταν είχα την έμπνευση να εγκαταστήσω μια trial έκδοση του Nod32 από το site της εταιρείας... Προηγουμένως είχα απενεργοποιήσει το McAfee Antivirus που κανονικά χρησιμοποιώ. Με το που ολοκληρώνω την εγκατάσταση, αρχίζουν τα προβλήματα. Το σύστημα σερνόταν υπερβολικά..Διαδοχικές επανεκκινήσεις έδειξαν πως το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό, δεδομένου ότι η διαδικασία εκκίνησης έτρωγε γύρω στα 10 λεπτά, όσο περίπου και η απενεργοποίηση... Προσπάθησα να κάνω επαναφορά συστήματος, τίποτα. Μου λέει πως δεν μπορεί να βοηθήσει τον Η/Υ. Μπήκα σε safe mode, και το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω back up σε έγγραφα, φωτογραφίες. όχι όμως και στα 2,5 Gb Mp3s που είχα... Εικάζω πως το πρόβλημα προκλήθηκε από κάποιο conflict του Nod32 με το Windows Defender και το McAfee Antivirus. Μάλλον αύριο θα ξεκινήσω τη διαδικασία του format...Το μόνο που με λυπεί ιδιαίτερα είναι πως μαζί μόλα αυτά χάνω και πάνω από 40 Gb addons του Flight SImulator 2004, που τα μάζεψα μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια ενασχόλησης με το FS2004 . Τουλάχιστον ελπίζω μετά τη φασαρία της επανεγκατάστασης όλων των προγραμμάτων το σύστημα να ξαναγίνει γρήγορο και σταθερό, δεδομένου ότι έτσι όπως το χα φορτώσει (80 Gb προγράμματα) δεν ήταν όσο σταθερό θα έπρεπε...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μετά από 3+ χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, φαίνεται πως ήρθε η μοιραία στιγμή που όλοι οι χρήστες Η/Υ τρέμουν. Γενικευμένο πρόβλημα στο PC και αναγκαστικό format. Όλα ξεκίνησαν χτες το μεσημέρι όταν είχα την έμπνευση να εγκαταστήσω μια trial έκδοση του Nod32 από το site της εταιρείας... Προηγουμένως είχα απενεργοποιήσει το McAfee Antivirus που κανονικά χρησιμοποιώ. Με το που ολοκληρώνω την εγκατάσταση, αρχίζουν τα προβλήματα. Το σύστημα σερνόταν υπερβολικά..Διαδοχικές επανεκκινήσεις έδειξαν πως το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό, δεδομένου ότι η διαδικασία εκκίνησης έτρωγε γύρω στα 10 λεπτά, όσο περίπου και η απενεργοποίηση... Προσπάθησα να κάνω επαναφορά συστήματος, τίποτα. Μου λέει πως δεν μπορεί να βοηθήσει τον Η/Υ. Μπήκα σε safe mode, και το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω back up σε έγγραφα, φωτογραφίες. όχι όμως και στα 2,5 Gb Mp3s που είχα... Εικάζω πως το πρόβλημα προκλήθηκε από κάποιο conflict του Nod32 με το Windows Defender και το McAfee Antivirus. Μάλλον αύριο θα ξεκινήσω τη διαδικασία του format...Το μόνο που με λυπεί ιδιαίτερα είναι πως μαζί μόλα αυτά χάνω και πάνω από 40 Gb addons του Flight SImulator 2004, που τα μάζεψα μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια ενασχόλησης με το FS2004 . Τουλάχιστον ελπίζω μετά τη φασαρία της επανεγκατάστασης όλων των προγραμμάτων το σύστημα να ξαναγίνει γρήγορο και σταθερό, δεδομένου ότι έτσι όπως το χα φορτώσει (80 Gb προγράμματα) δεν ήταν όσο σταθερό θα έπρεπε...Φιλαράκο, να σου πω;
Δώσε 100 ευρώ και πάρε έναν καινούριο δίσκο, βάλε εκεί τα windows (τα καινούρια) και κράτα τα αρχεία σου. Είναι ΠΑΡΑ πολλά για να τα χάσεις με ένα format. Ή αν ο δίσκος σου είναι μεγάλος, βάλτον 2ο σε ένα άλλο σύστημα, κάντου 2 partitions με το partition magic και κάνε τη δουλειά σου. Είναι κρίμα τόσα αρχεία ρε συ!!! -
Κι εγώ εδώ παίδες. Αγοράζω licence του Kaspersky. Το Antivir δεν μου αρέσει. Και με το Kerio, αν και τελικά τα βρήκαμε, υπάρχει κάποια ένταση μεταξύ μας. Το Kasp απ' την άλλη, παρόλο που έχει αποδειχθεί λίγο δύστροπο, 1-2 φορές, είναι overall το καλύτερο ΙΜΗΟ. Οπότε, το αγοράζω τώρα.
Με 'γεια μου!
-
To antivir γιατί σε χάλασε; Κόλλησες τπτ;
Εγώ παίζω antivir και kasp antihacker.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Μετά από 3+ χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, φαίνεται πως ήρθε η μοιραία στιγμή που όλοι οι χρήστες Η/Υ τρέμουν. Γενικευμένο πρόβλημα στο PC και αναγκαστικό format. Όλα ξεκίνησαν χτες το μεσημέρι όταν είχα την έμπνευση να εγκαταστήσω μια trial έκδοση του Nod32 από το site της εταιρείας... Προηγουμένως είχα απενεργοποιήσει το McAfee Antivirus που κανονικά χρησιμοποιώ. Με το που ολοκληρώνω την εγκατάσταση, αρχίζουν τα προβλήματα. Το σύστημα σερνόταν υπερβολικά..Διαδοχικές επανεκκινήσεις έδειξαν πως το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό, δεδομένου ότι η διαδικασία εκκίνησης έτρωγε γύρω στα 10 λεπτά, όσο περίπου και η απενεργοποίηση... Προσπάθησα να κάνω επαναφορά συστήματος, τίποτα. Μου λέει πως δεν μπορεί να βοηθήσει τον Η/Υ. Μπήκα σε safe mode, και το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω back up σε έγγραφα, φωτογραφίες. όχι όμως και στα 2,5 Gb Mp3s που είχα... Εικάζω πως το πρόβλημα προκλήθηκε από κάποιο conflict του Nod32 με το Windows Defender και το McAfee Antivirus. Μάλλον αύριο θα ξεκινήσω τη διαδικασία του format...Το μόνο που με λυπεί ιδιαίτερα είναι πως μαζί μόλα αυτά χάνω και πάνω από 40 Gb addons του Flight SImulator 2004, που τα μάζεψα μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια ενασχόλησης με το FS2004 . Τουλάχιστον ελπίζω μετά τη φασαρία της επανεγκατάστασης όλων των προγραμμάτων το σύστημα να ξαναγίνει γρήγορο και σταθερό, δεδομένου ότι έτσι όπως το χα φορτώσει (80 Gb προγράμματα) δεν ήταν όσο σταθερό θα έπρεπε...
Φιλαράκο, να σου πω;
Δώσε 100 ευρώ και πάρε έναν καινούριο δίσκο, βάλε εκεί τα windows (τα καινούρια) και κράτα τα αρχεία σου. Είναι ΠΑΡΑ πολλά για να τα χάσεις με ένα format. Ή αν ο δίσκος σου είναι μεγάλος, βάλτον 2ο σε ένα άλλο σύστημα, κάντου 2 partitions με το partition magic και κάνε τη δουλειά σου. Είναι κρίμα τόσα αρχεία ρε συ!!!Ο δίσκος που είναι τώρα εγκατεστημένα τα Windows XP Professional (τρομάρα τους) είναι 120Gb IDE. Έχω και έναν εξωτερικό 250 Gb σε USB.. Λες πως αν τοποθετήσω άλλο δίσκο (IDE ή SATA) κι εγκαταστήσω εκεί τα ΧΡ θα μπορώ να δω τα αρχεία μου που είναι τώρα στον 120άρη που έχει τώρα τα ΧΡ; Πως γίνεται αυτό; Ρωτώ γιατί ενώ βλέπω τα αρχεία τώρα στον 120άρη, δε μπορώ πχ να κάνω αντιγραφή κάποιου αρχείου από τον 120άρη κι επικόλληση στον 250άρη εξωτερικό έπειτα. Αν βάλω τα ΧΡ σε νέο εξωτερικό δίσκο, πχ σαν C και συνδέσω και τον παλιό 120άρη που έχει τα προβληματικά ΧΡ και τα αρχεία μου ως D, θα τον βλέπει το σύστημα ως δίσκο άνευ λειτουργικού και όλα τα περιεχόμενά του θα είναι προσπελάσιμα; Πως γίνεται αυτό ακριβώς; Μέσω του Partition Magic;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To antivir γιατί σε χάλασε; Κόλλησες τπτ;Εγώ παίζω antivir και kasp antihacker.
Παράδειγμα, δεν έχει mail scanner και τη δυνατότητα να διαγράφεις ύποπτα mail όσο είναι ακόμα στον server. Κάτι που εκτίμησα ιδιαίτερα στον Kaspersky, ειδικά την τελευταία εβδομάδα που 2 μου mail έχουν γίνει φοβερός στόχος spam...
-
Παρεπιπτόντως, τώρα γράφω από ένα τρομερό φορητό: Τον Dell Latitude D820. Καταπληκτικό μηχάνημα παιδιά και μακράν η καλύτερη ποιότητα κατασκευής σε φορητό..
-
Πάρε νέο σκληρό, αποσύνδεσε τελείως τον παλιό, εγκατάστησε τα windows, σύνδεσε πάλι τον παλιό και όλα τα αρχεία στον παλιό θα τα βλέπεις και θα τα χειρίζεσαι χωρίς πρόβλημα.
-
Αυτόν έχω και εγώ. Καλός είναι.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μετά από 3+ χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, φαίνεται πως ήρθε η μοιραία στιγμή που όλοι οι χρήστες Η/Υ τρέμουν. Γενικευμένο πρόβλημα στο PC και αναγκαστικό format.
............................................................
Τουλάχιστον ελπίζω μετά τη φασαρία της επανεγκατάστασης όλων των προγραμμάτων το σύστημα να ξαναγίνει γρήγορο και σταθερό, δεδομένου ότι έτσι όπως το χα φορτώσει (80 Gb προγράμματα) δεν ήταν όσο σταθερό θα έπρεπε...The aftermath: ΠΑΙΡΝΕΤΕ BACKUP
Εχω βαρεθει να το λεω στους παντες. Κανενας ποτε δεν ακουει, γιατι βαριουνται ολοι...Ο αγαπητος Simulatorας lazarefa θα μπορουσε να παιρνει κανα Ghost, να φυλαει δεδομενα σε αλλα partitions κλπ κλπ κλπ...
Θελετε την δικη του μοιρα?
Εαν οχι.... Ghost και Acronis....
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Κι εγώ εδώ παίδες. Αγοράζω licence του Kaspersky. Το Antivir δεν μου αρέσει. Και με το Kerio, αν και τελικά τα βρήκαμε, υπάρχει κάποια ένταση μεταξύ μας. Το Kasp απ' την άλλη, παρόλο που έχει αποδειχθεί λίγο δύστροπο, 1-2 φορές, είναι overall το καλύτερο ΙΜΗΟ. Οπότε, το αγοράζω τώρα.Με 'γεια μου!
Nάσο μαλακία έκανες!
Μπορούσες να βάλεις αυτό...δωρεάν για 1 χρόνο με την μηχανή του Kaspersky και τα updates του.
http://www.activevirusshield.com/antivi ... /index.adp