-
Ε αυτο λεω και εγω οτι ειναι καθαρα θεμα τυχης ενω γενικα τα crash tests ειναι θεμα marketing. Μας εχουν πιπιλισει το μυαλο τα τελευταια χρονια με τους 10αδες αεροσακους τα αστερια και αλλες παπαριες. Αμα ειναι να αφησεις το ματαιο αυτο κοσμο θα τον αφησεις θελεις δε θελεις και σε τανκ μεσα να εισαι. Εξαλλου ρε παιδια οταν αγοραζει καποιος αυτοκινητο θελει να σκεπτεται οτι θα τρακαρει? Καλυτερα να κλειστει στο σπιτι του τοτε και να μη βγαινει εξω αλλα και παλι μπορει να γινει κανας σεισμος η να σου την πεσουν τιποτα ληστες και να σε σφαξουν την ωρα που κοιμασαι.... Οποτε γλεντατε τη ζωη και με seicento και με LANDWIND και εχει ο θεος...
Εχουν δει πολλα τα ματια μου πιστεψτε με και δεν πρεπει να γινομαστε μοιρολατρες γιατι το να αγοραζει καποιος ενα μαχι με 20 αστερια για να πιστευει οτι ετσι θα σωθει σε υποτιθεμενο ατυχημα ισως να ειναι και χειροτερα γιατι μπορει η πολυ μεγαλη αισθηση ταχα ασφαλειας να τον παρασυρει σε μαλακιες στο δρομο με οτι συνεπαγεται αυτο. Ασε που ισχυει και το αλλο 'πηγε για μαλι και βγηκε κουρεμενος' αγορασε δηλαδη 5αστερο για να εχει το κεφαλι του ησυχο σε περιπτωση ατυχηματος και βγηκε να αγορασει εφημεριδα στο περιπτερο και τον παρεσυρε ενα λεοφορειο μαζι με το περιπτερο..... -
Δηλαδή ένα Φόκους δεν είναι πιο ασφαλές από ένα Rio ας πούμε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δηλαδή ένα Φόκους δεν είναι πιο ασφαλές από ένα Rio ας πούμε;Η ασφαλεια ειναι κατι το σχετικο. Ασφαλης δεν ειναι κανενας. Μπορει να βγεις απο το φοκους και να σου ελθει μια γλαστρα στο κεφαλι. Αμα αρχισουμε τωρα και σκεφτομαστε το τι μπορει να μας συμβει παει το χασαμε το μυαλο μας....
-
Το σκεπτικο σου ειναι εντελως λαθος και δεν εχει καν λογικη συνεπεια και συνεχεια.
Δε θελω να σε πεισω για κατι αλλα κοιτα πως εχει το πραγμα.Αν η απαντηση σου στο 'ενα atos 1999 ειναι λιγοτερο ασφαλες απο ενα Golf* ' ειναι οτι και με το Γκολφ μπορει να σκοτωθεις, τοτε λυαπαμαι κανεις δε μπροει να σε βοηθησει. Χρειαζεσαι να μαθεις να σκεφτεσαι με λογικη συνεπεια.
Επισης να σου πω το εξης. Ουτε οταν πας να παρεις τηλεοραση πας με το σκεπτικο οτι θα σου χαλασει, αλλα κοιτας τη μαρκα για να ειναι πιο αξιοπιστη.
Οταν πας να παρεις λουκετο δε σκεφτεσαι οτι θα στο διαρρηξουν, αλλα κοιτας την αντοχη του.
Τα παραδειγματα απειρα, τα αφηνω στην φαντασια σας τα υπολοιπα...*στην ουσια αυτο λενε τα κρας τεστ και τιποτα παραπανω
-
Ναι ρε συ cctop αλλά το θέμα είναι να μειώσουμε τις πιθανότητες, ή για να μιλήσω στη γλώσσα σου, να μην προκαλούμε την τύχη μας.
Συνεπώς, εφόσον έχουμε την επιλογή αγοράζουμε το ασφαλέστερο.
-
To Sei έκανε 3 μύρια τότε και πήρε 1.5 αστέρι. Σίγουρα δεν είναι καλό νούμερο, αλλά δεδομένου ότι είναι αμάξι πόλης και φτηνό, συμβιβάζεσαι.
Για ρίξτε όμως μιά ματιά σε αμάξια έως τριπλάσιας αξίας και δεδομένης φήμης ως 'κούρσες' που λένε και οι μπαμπάδες μας και που οργώνουν τις εθνικές φορτωμένες με ανέμελες οικογένειες:
BMW-3 του 97, 1.5 αστέρια (το βάρος κάνει καλό ε?)
Xantia του 97, 1.5 αστέρια (ίδια χάλια με το cento, παίρνεις τον κινητήρα αγκαλιά...)
Rover 600 του 97, 1.5 αστέρια (Καλά αυτοί κλείσανε, σε πεθαμένους σχωρέθηκαν τα λάθη τους...)
Saab 900 του 97, 1.5 αστέρια (άλλη στιβαρή κατασκευή κατηγορίας τσιμεντότουβλου...)
όπως επίσης και τα Accent, Baleno, Almera και Lancer της ίδιας χρονιάς, των οποίων οι κάτοχοι μπορούν να περηφανεύονται για το 1.5 αστέρι των 'αστεριών' τους...
Φυσικά όλα αυτά είναι σελίδες του παρελθόντος και αν ήταν αυτήν η συζήτηση να γίνεται σήμερα, μάλλον θα έπρεπε να είναι 'Chevrolet AVEO 2006, 1.5 ΑΣΤΕΡΙΑ στο crash test?' ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή, εν έτει 2006, κατάφερε η General motors και έβγαλε αμάξι με 1.5 αστέρι (την στιγμή που ακόμα και το Matiz έβγαλε 2.5...) και ο nicholas θυμήθηκε να κρίνει το seicento με το σασί του 92...
Α, και για ενημέρωση, η FIAT από ότι ξέρω μετά το crash test, προχώρησε σε ενισχύσεις στις κολώνες.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Ε αυτο λεω και εγω οτι ειναι καθαρα θεμα τυχης ενω γενικα τα crash tests ειναι θεμα marketing. Μας εχουν πιπιλισει το μυαλο τα τελευταια χρονια με τους 10αδες αεροσακους τα αστερια και αλλες παπαριες. Αμα ειναι να αφησεις το ματαιο αυτο κοσμο θα τον αφησεις θελεις δε θελεις και σε τανκ μεσα να εισαι. Εξαλλου ρε παιδια οταν αγοραζει καποιος αυτοκινητο θελει να σκεπτεται οτι θα τρακαρει? Καλυτερα να κλειστει στο σπιτι του τοτε και να μη βγαινει εξω αλλα και παλι μπορει να γινει κανας σεισμος η να σου την πεσουν τιποτα ληστες και να σε σφαξουν την ωρα που κοιμασαι.... Οποτε γλεντατε τη ζωη και με seicento και με LANDWIND και εχει ο θεος...
Εχουν δει πολλα τα ματια μου πιστεψτε με και δεν πρεπει να γινομαστε μοιρολατρες γιατι το να αγοραζει καποιος ενα μαχι με 20 αστερια για να πιστευει οτι ετσι θα σωθει σε υποτιθεμενο ατυχημα ισως να ειναι και χειροτερα γιατι μπορει η πολυ μεγαλη αισθηση ταχα ασφαλειας να τον παρασυρει σε μαλακιες στο δρομο με οτι συνεπαγεται αυτο. Ασε που ισχυει και το αλλο 'πηγε για μαλι και βγηκε κουρεμενος' αγορασε δηλαδη 5αστερο για να εχει το κεφαλι του ησυχο σε περιπτωση ατυχηματος και βγηκε να αγορασει εφημεριδα στο περιπτερο και τον παρεσυρε ενα λεοφορειο μαζι με το περιπτερο.....Ρε Cctop... ειναι τωρα αυτο λογικη? Ειναι σκεπτικο για σοβαρη κουβεντα?
Με την ιδια λογικη, τι να τα κανουμε τα τρια υδραυλικα κυκλωματα στα αεροπλανα... γιατι να φτιαχνουμε τετρακινητηρια, γιατι γενικως να βαζουμε ζωνες ασφαλειας......αφου αμα ειναι να πας... θα πας....
Ο καθε κατασκευαστης, σου δινει καποιες επιλογες για να αυξησεις τις πιθανοτητες επιβιωσης σου. Μπορεις ειτε να τις αγνοησεις και να στηριχτεις στο θελημα του Κυριου, μπορεις επισης παλι να χρησιμοποιησεις αυτα που ο Κυριος προνοησε για την επιβιωση σου (αεροσακους, ζωνες παραμορφωσης, ζωνες ασφαλειας κλπ κλπ)
Σχετικα με το αν το Ncap ειναι μαρκετιστικο τρυκ. Να τα ξαναπουμε παλι.... Το Ncap τεσταρει βασει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ συνθηκων και οχι οτι του κατεβει στο κεφαλι... και ναι τα αποτελεσματα ειναι ενδεικτικα της προστασιας που παρεχουν τα αμαξια αυτα. Το 5αστερο η 4αστερο δεν σημαινει πως κρατας το κοκκαλακι της νυχτεριδας, απλα σημαινει πως θα εισαι σε καλυτερη μοιρα. Τωρα βεβαια αν εχεις βλεψεις για μετωπικες με 100+ χλμ... εε τοτε κανεις δεν σε σωζει.
-
asteris
όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, τα αστέρια ασφαλείας είναι σχετικά νούμερα και αναφέρονται μόνο στην κατηγορία του αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη BMW είναι λιγότερο ασφαλής σε σχέση με ένα πχ avensis της ίδιας χρονιάς, αλλά αν πέσει πάνω σε ένα αυτοκίνητο κατώτερης κατηγορίας βάρους θα το διαλύσει ανεξαρτήτως αστεριών. Τα αστέρια δείχνουν πόσο ασφαλής είσαι όταν πέσεις πάνω σε σταθερό εμπόδιο ή όταν πέσει κάποιο αντικείμενο συγκεκριμένης μάζας πάνω στις πόρτες σου.Η μετωπική λοιπόν πάνω σε ένα τοίχο με 60 χλμ θα δημουργήσει σοβαρά προβλήματα στους επιβάτες της BMW αλλά αν πέσει σε ένα 600 αυτοί θα αναρρωτηθούν αν σκοτώθηκε το καημένο το γατάκι που βρέθηκε στις ρόδες τους.
-
Το ίδιο θα πει και ο φορτηγατζής για την 316 που θα πάρει από κάτω, όταν η τελευταία δεν θα προλάβει την προσπέραση στην εθνική...
-
Είπε κανείς το αντίθετο;
-
Πέρα από την πλάκα, γνωστός με Cinque τράκαρε με Volvo S40.
To δευτερο το πήραν με γερανό, σπασμένα ψαλίδια, το ράμφος του σασι και διάφορα αλλά, συνολική ζημιά περί τα 6000
-
Τσαλάκωσε πάρα πολύ το Φιατάκι μιλάμε
Αλλά θα συμφωνήσω πως υπάρχουν πάρα πολλοί και διαφορετικοί παράμετροι για ένα ατύχημα -
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Το σκεπτικο σου ειναι εντελως λαθος και δεν εχει καν λογικη συνεπεια και συνεχεια.
Δε θελω να σε πεισω για κατι αλλα κοιτα πως εχει το πραγμα.Αν η απαντηση σου στο 'ενα atos 1999 ειναι λιγοτερο ασφαλες απο ενα Golf* ' ειναι οτι και με το Γκολφ μπορει να σκοτωθεις, τοτε λυαπαμαι κανεις δε μπροει να σε βοηθησει. Χρειαζεσαι να μαθεις να σκεφτεσαι με λογικη συνεπεια.
Επισης να σου πω το εξης. Ουτε οταν πας να παρεις τηλεοραση πας με το σκεπτικο οτι θα σου χαλασει, αλλα κοιτας τη μαρκα για να ειναι πιο αξιοπιστη.
Οταν πας να παρεις λουκετο δε σκεφτεσαι οτι θα στο διαρρηξουν, αλλα κοιτας την αντοχη του.
Τα παραδειγματα απειρα, τα αφηνω στην φαντασια σας τα υπολοιπα...*στην ουσια αυτο λενε τα κρας τεστ και τιποτα παραπανω
Σιγα ρε φιλε τωρα, σε λιγο θα μας πεις οτι εχουμε και αναγκη για ψυχαναλυση.... Ειπα την αποψη μου ειπες τη δικη σου απο εκει και μετα τελος. Μπορεις να αγοραζεις μοιρολατρικα τα αυτοκινητα σου και επισης να φιλοσοφεις περι αστερων και υδατων, δικαιωμα σου, προβλημα σου. Δικαιωμα μου και προβλημα μου λοιπον να μη θεωρω σοβαρη μια κουβεντα που εχει να κανει με αστερακια και μοιρολατριες που πλασσαρει το marketing. Εαν λοιπον εισαι τοσο σιγουρος οτι οταν τυχον τρακαρεις (που σου το απευχομαι φυσικα ολοψυχα) οι συνθηκες θα ειναι αυτες ακριβως που προσομοιαζει το NCAP και ολα τα crast tests γενικα, εισαι πολυ γελασμενος φιλε μου. Σε πληροφορώ οτι σε κανονικες συνθήκες μπορει να οδηγας seicento να στουκαρεις με ενα ΒΜW 520 και να σκοτωθει ο ΒMW. Μετα θα εχεις και το χρονο να αναλογιστεις γιατι αραγε συνεβη αυτο ενω ο αλλος θα διαολοστελνει την τυχη του απο τον αλλο κοσμο. Τοτε θα δικαιολογουσα και την εντριβη στην φιλοσοφια επι του θεματος. ΚΑΝΕIΣ ποτε δεν επιβεβαιωσε στην πραξη τα αποτελεσματα των crash tests και ουτε προκειται.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ρε Cctop... ειναι τωρα αυτο λογικη? Ειναι σκεπτικο για σοβαρη κουβεντα?
Με την ιδια λογικη, τι να τα κανουμε τα τρια υδραυλικα κυκλωματα στα αεροπλανα... γιατι να φτιαχνουμε τετρακινητηρια, γιατι γενικως να βαζουμε ζωνες ασφαλειας......αφου αμα ειναι να πας... θα πας....
Ο καθε κατασκευαστης, σου δινει καποιες επιλογες για να αυξησεις τις πιθανοτητες επιβιωσης σου. Μπορεις ειτε να τις αγνοησεις και να στηριχτεις στο θελημα του Κυριου, μπορεις επισης παλι να χρησιμοποιησεις αυτα που ο Κυριος προνοησε για την επιβιωση σου (αεροσακους, ζωνες παραμορφωσης, ζωνες ασφαλειας κλπ κλπ)
Σχετικα με το αν το Ncap ειναι μαρκετιστικο τρυκ. Να τα ξαναπουμε παλι.... Το Ncap τεσταρει βασει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ συνθηκων και οχι οτι του κατεβει στο κεφαλι... και ναι τα αποτελεσματα ειναι ενδεικτικα της προστασιας που παρεχουν τα αμαξια αυτα. Το 5αστερο η 4αστερο δεν σημαινει πως κρατας το κοκκαλακι της νυχτεριδας, απλα σημαινει πως θα εισαι σε καλυτερη μοιρα. Τωρα βεβαια αν εχεις βλεψεις για μετωπικες με 100+ χλμ... εε τοτε κανεις δεν σε σωζει.
Εχεις την ιδια απαντηση που εδωσα και στο καραμπουζουκλη. Να σου πω μονο οτι οταν αγοραζω αυτοκίνητο δεν εχω σκοπο να στουκαρω με 100+ χλμ. Δεν εχω σκοπο να στουκαρω καν ουτε σκεπτομαι καν κατι τετοιο. Δεν εχω καν βλεψεις να προκαλεσω στο αμαξι μου ουτε γρατζουνια για να δω εαν αντεχει το...χρωμα... Υπάρχουν αλλα πολυ σοβαροτερα πραγματα να με απασχολουν. Εαν ειχα το σκεπτικο το δικο σας θα επρεπε να φορεσω ισως και μεσαιωνικη πανοπλια για να ειμαι και πιο σιγουρος ακομα και μονο κανα cohiba η τιποτα πιο 'δραστικο' θα μου ελειπε ισως για να αρχισω και να φιλοσοφω το θεμα...
-
εεε ναι μωρε... τι ξερουν οι γιδοβοσκοι του Ncap... σιγα τωρα...
-
ερωτηση: Το σασι του αυτοκινητου αλλαζει ιδιοτητες οσο περνανε τα χρονια;; Αν τρακαρει ενα καινουργιο Χ οχημα ( 0 ετη) με ενα παλιο ιδιο οχημα (5 ετων/10 ετών) θα ειναι διαφορετικα αποτελεσματα σε ιδιες συνθηκες;
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
εεε ναι μωρε... τι ξερουν οι γιδοβοσκοι του Ncap... σιγα τωρα...Α γιδοβοσκοι ειναι? τωρα εξηγειται.....
-
corsair, μην χαλιέσαι ρε. Άσχετοι είναι στο ncap. Να φανταστείς, έχουν θέσει τις προδιαγραφές των τεστ σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγουν τόσα χρόνια για το πώς γίνονται τα ατυχήματα. Δεν ρώτησαν κανέναν από εμάς.
citastak, ένα σωστά συντηρημένο και διατηρημένο αυτοκίνητο δεν νομίζω να έχει σημαντικές διαφορές. Τώρα, αν έχει σκουριάσει/σαπίσει σε σημεία της φέρουσας κατασκευής...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
corsair, μην χαλιέσαι ρε. Άσχετοι είναι στο ncap. Να φανταστείς, έχουν θέσει τις προδιαγραφές των τεστ σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγουν τόσα χρόνια για το πώς γίνονται τα ατυχήματα. Δεν ρώτησαν κανέναν από εμάς.citastak, ένα σωστά συντηρημένο και διατηρημένο αυτοκίνητο δεν νομίζω να έχει σημαντικές διαφορές. Τώρα, αν έχει σκουριάσει/σαπίσει σε σημεία της φέρουσας κατασκευής...
Dino μιλαω για τυπικη χρηση χωρις σκουριες.. Τα κμ, καταπονούν το αμαξωμα σωστα; Οι λακουβες και ολα αυτα. Οπότε τι γινεται εχει την ιδια αντοχη με το χρονο ?
-
Μου θύμησε το crash test ενός saxo 1.1 που είχα δει....τραγικό!
Για το αν λέει τπτ τα 5 αστέρια ή τα 1,5.....θα απαντήσω υποκειμενικά....ε ναι ρε παιδιά παίζει.....αν είναι να τρακάρω προτιμό να γίνει μέσα σε ένα 5στερο παρά σε ένα με ενάμιση αστέρι!
Για τα σκηνικά που είπε ένας φίλος πριν.....μέσα σε ένα χρόνο περίπου είχαμε τρακάρει 4-5 φίλοι με 106.....πραγματικά αν άκουγες χλμ θα έψαχνες το μνήμα στο νεκροταφείο για λουλούδια....ε ο μόνος που έπαθε ζημιά ήμουν εγώ, ένα καψιματάκι στο χέρι απο τον αερόσακο, και ένας άλλος φίλος έβαλε κολάρο 10 μέρες γιατί κοιμότανε την ώρα του τρακαρίσματος -συνοδηγός- που είναι και λογικό να πάθει κατι τέτοιο κοιμόμενος! Πριν 2-3 μήνες τράκαρε ένας άλλος φίλος με 40-50 χλμ χωρίς υπερβολή και το 106 είχε και roll cage, πέσανε με την μούρη σε ένα αγορτικό.....μιλάμε για κατάγματα κλπ, δεν φορούσαν ζώνη (τραγικό ειδικά σε αμάξι με cage) αλλά σε μετωπική το μόνο που θα ήθελα θα ήταν ακαμπτη καμπίνα επιβατών και ζώνες σταδιακής παραμόρφωσης....την ζώνη δεν την συζητάω κάν!
Μπορεί να λέμε όποιου του μέλει να πνιγεί ποτέ δεν πεθαίνει....αλλά μην περπατάμε και στα κάγκελα του μπαλκονιού μας στον 6ο....έλεος δλδ!
FIAT Seicento και EuroNCAP crash test