-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Άρα το ότι δεν πουλάει η Brera, δεν οφείλεται στην υποκειμενική κρίση και στα γραφόμενα του ειδικού τύπου. Το αγοραστικό κοινό για κάποιους λόγους δεν πείθεται ότι αξίζει ως αγορά.Η Brera είναι δημιουργία που ξεκίνησε και προέκυψε σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο για το gruppo,λόγω της ιστορίας με την GM .
To βασικότερο πρόβλημα της είναι η επιβεβαίωση στην πράξη όλων αυτών που υπόσχονται στα χαρτιά οι προδιαγραφές των βενζινοκινητήρων της.Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο δεν είναι αργό (μην τρελαθούμε κιόλας).Νομίζω ότι έχει χαθεί το μέτρο.Είναι ένα σβέλτο GT στην κατηγορία του Granturismo all'italiana,η οποία φαίνεται πως δεν είναι της μόδας,καθώς ζούμε σε μια εποχή που ο ειδικός τύπος προβάλει και το καταναλωτικό κοινό έχει 'μασήσει'ως πρότυπο του sport αυτοκινήτου,αυτό με χαρακτηριστικά εντελώς διαφορετικά του ιταλικού granturismo (για να το πω ευγενικά).
Ο πρότερος βίος όμως του ειδικού τύπου,μου προκαλεί τη βεβαιότητα ότι σε περίπτωση που η Brera έφερε τα σήματα ένος 'καταξιωμένου'κατασκευαστή, με μεγάλο όγκο πωλήσεων και αντιστοίχως μεγάλο διαφημιστικό πακέτο,θα ήταν πολύ πιο ανεκτικός μαζί της.Πάντως δεν θα την έβαζε σε πίστες για να την 'στραμπουλήξει',φέρνοντας την σε απευθείας αντιπαράθεση δευτερολέπτων με την κάθε κουτσή Μαρία (κατασκευές φίρδην μίγδην άλλες segment C,άλλες υπερτροφοδοτούμενες,άλλες πισωκίνητες,άλλες γενικού κατασκευαστή κλπ),για να καταλήξει με πικρόχολα σχόλια και πλακίτσες. -
Στα best seller του 2007 & 2008 (δεν πάω πιο πίσω) βλέπω Astra, Golf, Auris, Focus, Corsa, 207, Polo, Getz, C4 και άλλα πολλά αλλά καμία κούρσα.
Συν τοις άλλοις εάν ο έλληνας δεν γούσταρε γενικότερα δεν θα αγόραζε μικρά MPVs όπως τα Note-Matrix ούτε πολυμορφικά.
Εχουν αλλάξει οι καιροί της Corolla και του Sunny.
Μιλάμε για αυτοκίνητα της κατηγορίας D αν δεν το κατάλαβες.Τέτοιο είναι το Croma.Για την αγορά των οποίων απαιτείται η εκταμίευση ενός ποσού άνω των 30 χιλιάδων ευρώ.Εκεί το ελληνικό σύνδρομο της κούρσας (ή ακριβέστερα η αδικαιολόγητη απέχθεια προς τα SW)κρατά καλά ακόμα.
Τα αυτοκινητάκια που αναφέρεις είναι B & C segment.Και εκεί σχεδιαστικά οι τρείς όγκοι έχουν τεθεί στο περιθώριο από την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και κοντά 30 χρόνια.Τους καιρούς της Corolla και Sunny δεν τους άλλαξε ο έλληνας,αλλά ο σχεδιασμός της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να εισάγουν και άλλες μάρκες μοντέλα τους (π.χ. η Renault το Koleos καθώς το θεωρεί crossover και όχι SUV και οι κύριοι κινητήρες του είναι diesel) κτλ
Δεν με κατάλαβες.Δεν δικαιολογώ τη Fiat που δεν το εισάγει.Απλώς ερμηνεύω τη λογική της.Αντιθέτως την ψέγω που όταν ζήτησα λύση για την εισαγωγή ενός Croma 2,4 JTD μου είπαν ότι δεν γίνεται.Άλλο αυτό όμως και εντελώς άλλο το ενδεχόμενο εμπορικής καριέρας του Croma στην ελληνική αγορά.Έχεις δει πολλά Passat Variant φερ'ειπείν;Μάλλον όχι.Στο εξωτερικό αντίστοιχα βλέπεις πολλαπλάσια σε σχέση με τις αδελφές τους μπερλίνες.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να εισάγουν και άλλες μάρκες μοντέλα τους (π.χ. η Renault το Koleos καθώς το θεωρεί crossover και όχι SUV και οι κύριοι κινητήρες του είναι diesel) κτλ
Δεν με κατάλαβες.Δεν δικαιολογώ τη Fiat που δεν το εισάγει.Απλώς ερμηνεύω τη λογική της.Αντιθέτως την ψέγω που όταν ζήτησα λύση για την εισαγωγή ενός Croma 2,4 JTD μου είπαν ότι δεν γίνεται.Άλλο αυτό όμως και εντελώς άλλο το ενδεχόμενο εμπορικής καριέρας του Croma στην ελληνική αγορά.Έχεις δει πολλά Passat Variant φερ'ειπείν;Μάλλον όχι.Στο εξωτερικό αντίστοιχα βλέπεις πολλαπλάσια σε σχέση με τις αδελφές τους μπερλίνες.
Όσο περίεργο και αν ακουστεί ναι έχω δει Passat Variant κάμποσες φορές. Σίγουρα είναι ελάχιστα αυτά που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, αλλά είναι σημαντικό εφόσον υπάρχει το μοντέλο στη γκάμα της εταιρίας, να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να μπορεί να το αγοράσει. Γι' αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί η Fiat δεν δέχεται ούτε έστω κατόπιν παραγγελίας να το φέρει, από τη στιγμή που ενδέχεται κάποιοι πελάτες της να ενδιαφέρονται. Ή μήπως θεωρεί πως το Linea που εισάγει, έχει μεγαλύτερη ζήτηση;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και το Croma τότε γιατί δεν διατίθεται στην χώρα μας; Τιμολογιακά και σαν segment ανήκει στην ίδια κατηγορία με το Octavia κτλ. Στην Ιταλία με τον 1.8 κινητήρα η αρχική τιμή είναι γύρω στα 23.000 €. Ούτως ή άλλως και τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας πωλούνται πλέον με κινητήρες από 1.8 κυβικά και πάνω. Στην Ελλάδα μάλλον θεώρησαν δεδομένη την αποτυχία...
Το Croma είναι segment D.Το Octavia είναι segment C.Ο βενζινοκινητήρας της GM είναι απλώς επαρκής για το αυτοκίνητο και χωρίς ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.Πρακτικά δεν έχει νόημα η αγορά ενός Croma αν δεν είναι multijet. Επιπλέον δεν πρόκειται για SW αλλά για το μοναδικό crossover του segment D,που συνδυάζει στοιχεία SW και MPV.Στην ελληνική αγορά που επικρατεί το σύνδρομο της κούρσας δεν έχει πιθανότητες εμπορικής σταδιοδρομίας,παρότι θα προστεθεί στην γκάμα του η έκδοση 1,8ΤJet.Αντίθετα στην Ιταλία και στη Γαλλία τα πηγαίνει θαυμάσια.Στην Ιταλία είναι σταθερά μέσα στο Top10 των πωλήσεων της κατηγορίας του.
Crossover είναι γενερικός τίτλος για αυτόκινητα που δεν είμαι σε μία κατηγορία.
Το Croma έιναι crossover (D-Segment και ΜPV) ενώ το Κoleoς (είναι SUV με MPV)Passat Variant δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.... ήθελα να δώ ένα στο δρόμο γιατί το σκεφτόμουν
να το αγοράσω μετά από μήνες που κοίταζα.... και αυτό μάλιστα είχε Iταλικές πινακίδες και ήταν τουρίστα... -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
..............Passat Variant δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.... ήθελα να δώ ένα στο δρόμο γιατί το σκεφτόμουν
να το αγοράσω μετά από μήνες που κοίταζα.... και αυτό μάλιστα είχε Iταλικές πινακίδες και ήταν τουρίστα...http://www.superautocar.gr/index.php?option=com_ezautos&Itemid=29&task=listcontents&id=642
-
Στην τηλεόραση ξεκίνησε να παίζει διαφήμιση που αφορά μια 'μεγάλη' προσφορά της Ford, χωρίς να αναφέρει ποια είναι αυτή. Για να την μάθεις πρέπει να περάσεις από κάποιο αντιπρόσωπο Γνωρίζει κανείς κάτι πιο συγκεκριμένο;
-
Φυσικά και υπάρχουν ..αλλά είναι ελάχιστα.. δεν θα εισάγουν ένα μοντέλο (μέ οτι συνεπάγεται σε logistics) για να πουλήσουν 10-20 κομμάτια...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Φυσικά και υπάρχουν ..αλλά είναι ελάχιστα.. δεν θα εισάγουν ένα μοντέλο (μέ οτι συνεπάγεται σε logistics) για να πουλήσουν 10-20 κομμάτια...Το αυτοκινητο εισαγεται κανονικα, απλα δεν το βρισκεις στις εκθεσεις...
Πηρε ενας κουμπαρος μου το 1.8TSI. Πολυ μεγαλοι χωροι
Συγκρινομενο με το Outback που πηρα εγω, ειναι ενα κλικ πιο ευρυχωρο (πισω και πορτ παγκαζ). Ενας αλλος φιλος πηρε το Avensis SW (χωροι περιπου σαν του Outback)
Πρεπει να ειμαστε η παρεα με τα περισσοτερα στεισον σε ανα λογια πανελληνιως
(υπαρχει κι αλλος φιλος με Ford Diesel SW...) -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
[Χωρίς να διαφωνώ γενικά και μην απευθυνόμενος αποκλειστικά σ' εσένα ( αλλά εσύ το αναφέρεις συνεχώς ) δεν μπορώ να αντιληφθώ το πικρόχολο του σχολίου.
Δεν μιλάμε για σύνδρομα SW ή αδικαιολόγητη απέχθεια ππρος τις κούρσες για τους Γερμανούς πχ αλλά μιλάμε για σύνδρομα στην Ελληνική αγορά. Ο μέσος Έλληνας αγοραστής αυτοκινήτου ( μέχρι πρότινος αγοραστής μεσαίου και πάνω αυτοκινήτου μόνο στα όνειρά του ) θέλει sedan γιατί έτσι τον βολεύει. Γιατί παίρνει το μισό του σπίτι μαζί στις διακοπές , γιατί θέλει το πορτ παγκάζ να το κάνει αποθήκη , γιατί του αρέσει το τετράγωνο σχήμα του , γιατί , γιατί , γιατί....
Πρέπει αυτό στον Έλληνα να είναι σύνδρομο ; Δεν μπορεί να είναι βολή και ευκολία ; Στο λέω εγώ που το μόνο sedan που πραγματικά μου αρέσει είναι το απλησίαστο για τα σημερινά μου δεδομένα CLS και τα προσιτά Passat CC , Opel Insignia ( ακριβώς επειδή δεν μοιάζουν με sedan ).
Σύνδρομο απεύχθειας για τα αυτοκινούμενα διάβασα προ καιρού στο forum πάλι ( μα γουστάρω τροχόσπιτο όχι γκουμούτσα ) , σύνδρομο κούρσας τώρα. Νομίζω πολύ υποτιμούμε τους εαυτούς μας και τα θέλω μας. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ο μέσος Έλληνας αγοραστής αυτοκινήτου θέλει sedan γιατί έτσι τον βολεύει. Γιατί παίρνει το μισό του σπίτι μαζί στις διακοπές , γιατί θέλει το πορτ παγκάζ να το κάνει αποθήκη , γιατί του αρέσει το τετράγωνο σχήμα του , γιατί , γιατί , γιατί....Μα, αυτα που αναφερεις ειναι ακριβως ο λογος υπαρξης των SW....
-
Το SW είναι πιο μακρυά και δεν έχουν το κλασσικό τετράγωνο που αρέσει. Και του ταπεινού Astra το πορτ παγκάζ έχω κάνει αποθήκη χωρίς να είναι SW και κυρίως χωρίς ποτέ να το έχω ζηλέψει. Δεν μου αρέσουν και φαίνεται δεν είμαι ο μόνος.Το σπίτι μου χωράει μια χαρά στο πορτ παγκάζ επίσης ( με 2-3 κρεμάστρες στο χώρο επιβατών ).
-
Η αγορά στην Ελλάδά είναι:
C-Segmnet -> Hatchback
D-Segment -> SedanΟτιδήποτε εκτός από αυτά γενικά έχει μέτριες πωλήσεις
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Το SW είναι πιο μακρυά και δεν έχουν το κλασσικό τετράγωνο που αρέσει. Και του ταπεινού Astra το πορτ παγκάζ έχω κάνει αποθήκη χωρίς να είναι SW και κυρίως χωρίς ποτέ να το έχω ζηλέψει. Δεν μου αρέσουν και φαίνεται δεν είμαι ο μόνος.Το σπίτι μου χωράει μια χαρά στο πορτ παγκάζ επίσης ( με 2-3 κρεμάστρες στο χώρο επιβατών ).Τυχαινει να εχουμε στην οικογενεια 2 Αστρα. Ο ενας μου αδερφος εχει σαν το δικο σου, ο αλλος το ιδιο σε SW.
Εχοντας περιπου 25εκ διαφορα στο μηκος, το πορτ μαγκαζ του στεισον ειναι περιπου οπως του 5θυρου οταν ριξεις τα καθισματα!
Δεν αντιλεγω οτι ο χωρος του 5πορτου ειναι αρκετος (για σενα), αλλα αν θελησεις να κουβαλησεις 'προικα' παιδιου η παιδιων, θα καταλαβεις γιατι στην ευρωπη οι ηλικιες μεχρι 45 περιπου παιρνουν Σταισιον -
Χωρίς μπαγκαζιέρα οροφής, τα πράγματα 3-4 ανθρώπων με 1-2 παιδιά απλώς δεν χωράνε σε ένα μικρομεσαίο hatchback. Το Astra θα χωρέσει 2-3 βαλίτσες όχι πολύ μεγάλες και 1 σακ-βουαγιάζ στο πλάι. Τέλος. Καρότσια, κανένα κατσαρολικό, τίποτα παιχνίδια περισσεύουν. Από την άλλη, το να σέρνεις 25 εκατοστά λαμαρίνας συνέχεια δεν βολεύει. Με μια μπαγκαζιέρα λύνεται το πρόβλημα, εκτός αν κάποιος κάνει συνέχεια ταξίδια και όχι 2-3 φορές το χρόνο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από την άλλη, το να σέρνεις 25 εκατοστά λαμαρίνας συνέχεια δεν βολεύει. Με μια μπαγκαζιέρα λύνεται το πρόβλημαστα μεσαια (που ειναι ετσι κι αλλιως μεγαλα), το μηκος ειναι το ιδιο.
Οσο για τη μπαγαζιερα, το προβλημα το δικο μου ηταν οτι δεν μπορουσα να μπω στο παρκινγκ -
τι γκρίνιαριδες είστε ρε παιδάκι μου...
Εδω κάνουμε διακοπές με τρίθυρο και έχω χώρο να πάρω και ενός από εσάς τα πράγματα
Επίπεδο πάτωμα .... Παιδιά
-
Με 2 παιδιά , καροτσάκια και όλα τα σαμπράγαλα, κλασσικό hatchback C με 350-400L αποσκευές δεν φτάνει...
Εαν πας μια φορά το χρόνο διακοπές βολέυεσε με μπαγκαζίερα... αλλά είναι πας στο χωριό/Αθήνα κάθε 2-3 εβδομάδες τότε τα πράγματα δυσκόλευουν... οπότε η λύση είναι σε SW ή MPV
-
και εμείς εχουμε παιδί. Περπατάει. Τωρα όταν ειναι μωρό ε εκεί θέλει υπομονή μέχρι να σταματήσουμε το μεγάλο καρότσι.
Γενικά εχεις δίκιο -
Once you go SW you never go back.................
--> ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές)