-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
69% λιγότερα κέρδη η Toyota στο τρίμηνο
Εκείνο το Καϊζέν πού χάθηκε ρε παιδιά;
Άμα δούμε και απολύσεις, βλέπω τον Μάκη (G60) να βάζει και Vista (Ultimate original... )στο PC!Σε συνέχεια του παραπάνω, από το in.gr:Απολύσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία εξετάζει η Toyota
Νομίζω πως ήρθε η ώρα των Vista για τον Μάκη....
-
39% κάτω ο Γενάρης...
20.225 έναντι 33.488 του περυσινού.
-
Περιμένω με αγωνία τα του Ιανουρίου, αλλά ανα αληθέυει το παραπάνω μιλάμε για μεγάλη ΒΕΝΤΟΥΖΑ
-
-2.500 ευρώ η νέα (ποιός το κατάλαβε) Laguna
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=74013
Στην κουπέ τί έκπτωση πρέπει δλδ να γίνει;;Εδώ θα κλάψουν πολλοί...
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=2359
από 16.990 με 122psΌσο για τον Ιανουάριο έρχονται οι πρώτες σφαλιάρες με -40% περίπου.
Θα είναι συνετό να συνεχιστούν και για τον μήνα ΦεβρουάριοΆραγε, πόσοι 'πλούσιοι' χωράνε στη 10άδα;
-
Κάτι μου θυμίζει αυτό
-
ας πιεσουν οι αντιπροσωποι τα εργοστασια για καλυτερες τιμες ωστε να τονωθει η αγορα. Διαφορετικα, βλεπω πολλους να κλεινουν αν συνεχιστει αυτη η κατασταση.
-
Το κράτος μήπως θα μπορούσε να τονώσει την αγορά; Με καμιά ελάφρυνση παράλογου φόρου ίσως; Στη βενζίνη ήθελε εξίσωση φόρων - ακόμα και σε δύσκολες εποχές, σε άλλα πράγματα όχι;
Καλά, το ότι πολλές αντιπροσωπείες πετάνε χαρταετό είναι σίγουρο...Θέλω να δω όμως πώς μεταβλήθηκαν οι πωλήσεις των ακριβών αυτοκινήτων, να δω επιτέλους ποιον άγγιξε αυτή η κρίση στην πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το κράτος μήπως θα μπορούσε να τονώσει την αγορά; Με καμιά ελάφρυνση παράλογου φόρου ίσως; Στη βενζίνη ήθελε εξίσωση φόρων - ακόμα και σε δύσκολες εποχές, σε άλλα πράγματα όχι;Καλά, το ότι πολλές αντιπροσωπείες πετάνε χαρταετό είναι σίγουρο...Θέλω να δω όμως πώς μεταβλήθηκαν οι πωλήσεις των ακριβών αυτοκινήτων, να δω επιτέλους ποιον άγγιξε αυτή η κρίση στην πραγματικότητα.
θα μπορουσε να φερει και την αποσυρση.
προσωπικα ομως, δε πιστευω οτι θα επρεπε να ειναι η 1η προτεραιοτητα της κυβερνησης. Εχει αλλους κλαδους με πολυ περισσοτερα προβλημα αν θελει να βοηθησει.
-
Το πρόβλήμα εσόδων λύνεται με δύο τρόπους:
- Αυξάνεις τις συνολικές πωλήσεις κι έτσι έχεις μεγαλύτερα έσοδα, από μικρότερους φόρους, αφού φορολογείς μεγαλύτερο κεφάλαιο.
- Αυξάνεις τους φόρους και αδιαφορείς για το τι θα γίνει αφού αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ΑΜΕΣΗ αύξηση των εσόδων.
Εσεις τι λέτε ότι θα κάνει μια κυβέρνηση στην Ελλ΄δα?
-
Δεν κατάλαβα κύριε kouk. Υπονοείτε ότι το εμβαδό ενός ορθογωνίου ρυθμίζεται και από τις δύο πλευρές;
@spiros
Συμφωνώ ότι άλλοι κλάδοι έχουν ανάγκη περισσότερο, αλλά όταν ο κλάδος του αυτοκινήτου σου προσφέρει τεράστια έσοδα και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια, καλό είναι να τον προσέξεις. Χώρια που είναι και μεγάλο διαφημιστικό τρικ για κάθε κυβέρνηση... -
Εχμμμ....οχι...εγω...να, ξέρετε...ευλόγησον, Πανιερώτατε!!!
-
Στη σημερινή κατάσταση που έχουν βγει όλοι οι αναξιοπαθείς για πολύ χρήμα και να πάει να @@@@θεί το κράτος πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχει ο κοινός νους για να γίνει κάτι στο συγκεκριμένο τομέα.
Πολλά κανόνια θα σκάσουν, κάποιοι θα κλείσουν, οι ισχυροί θα επιβιώσουν. Έτσι πρέπει να γίνεται και έτσι θα γίνει.
Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κάτι κινείται αν και δεν θα μας άρεσε καθόλου καθώς τα κεφάλαια για την επιδότηση αγοράς νέων και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι των παλαιών και μη περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το κράτος μήπως θα μπορούσε να τονώσει την αγορά; Με καμιά ελάφρυνση παράλογου φόρου ίσως; Στη βενζίνη ήθελε εξίσωση φόρων - ακόμα και σε δύσκολες εποχές, σε άλλα πράγματα όχι;Καλά, το ότι πολλές αντιπροσωπείες πετάνε χαρταετό είναι σίγουρο...Θέλω να δω όμως πώς μεταβλήθηκαν οι πωλήσεις των ακριβών αυτοκινήτων, να δω επιτέλους ποιον άγγιξε αυτή η κρίση στην πραγματικότητα.
Ειναι ευκαιρια λογω της πτωσης της τιμης του πετρελαιου να αυξηθουν οι φοροι στην βενζινη ωστε να αυξηθουν τα εσοδα του κρατους.
Τονωση στην αγορα αυτοκινητου δεν θα εχει θετικο ωφελος στην Ελλαδα αφου αυτα κατασκευαζοντε στο εξωτερικο. Αρα πολυ κακη ιδεα ο προυπολογισμος να χρηματοδοτησει πωλησεις αυτοκινητων!
-
Άλλο χρηματοδοτεί, άλλο ισορροπεί τις στρεβλώσεις. Επίσης, μπορεί να μην κατασκευάζουμε, αλλά πουλάμε, επισκευάζουμε, ασφαλίζουμε κλπ. πράγμα που σημαίνει διακίνηση χρήματος, και γιατί όχι περισσότερα έσοδα για το κράτος.
Για τους φόρους και την πτώση (όπως και την προηγούμενη αύξηση) του πετρελαίου, δεν έχω να πω τίποτα, πέραν του ότι η κυβέρνηση έβαλε ΠΟΛΛΑ χρήματα στα ταμεία της παραπάνω από όσα έπρεπε.
-
Παιδιά πρέπει να δούμε και την παράμετρο του ότι το service είναι αυτό που 'αφήνει'
πολλά στους αντιπροσώπους (δεν μιλάω για τις εισαγωγικές).
Διορθώστε αν κάνω λάθος αλλά σε ένα αυτοκίνητο αξίας 18Κ περίπου το κέρδος του αντιπροσώπου είναι της τάξης των 700€ περίπου. Βέβαια όταν κάνεις τζίρο πουλώντας καλά περνά και μπόλικο ρευστό από τα χέρια σου (μπορεί να μην είναι δικό σου όλο) βοηθώντας σε να κλείνεις μεσοπρόθεσμες 'τρύπες'.Τώρα σαφώς και έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα αυτοί που επένδυσαν και κατά συνέπεια δανείστηκαν πολλά σε 'βιτρίνες' και υπερσύγχρονα κάθετα συγκροτήματα. Αν είσαι στο 'νοίκι' το πολύ-πολύ σηκώνεσαι και φεύγεις και έχεις μόνο το κυνήγι από τον εκμισθωτή σου.
Κατά την άποψη μου ακόμη το αγοραστικό κοινό περισσότερο 'ψάχνεται' παρά δεν προχωρά σε αγορές , η περίοδος που διανύουμε δεν είναι αξιόπιστη για ανάλυση. Κατά τον Μάρτη-Απρίλη βλέπω να ξεκαθαρίζει το τοπίο , όπως και να έχει πάντως δεν θα είναι καλά τα πράγματα το πόσο χειρότερα θα δείξει.
Διακινδυνεύω μια πρόβλεψη ότι το 2009 θα κλείσει οριακά πάνω από τις 200.000 μονάδες.
-
ΙΜΗΟ για να πάρουν πάνω οι πωλήσεις θα πρέπει να περιμένουμε το 2010.
Μεγάλη εταιρεία σημείωσε σε σχέση με πέρυσι μείωση -40%. Ο Ιανουάριος ίσως να κινηθεί οριακά περί των 20k μονάδων. Με τέτοιες προοπτικές ίσως και τα 200k του προγραφόντος να φαντάζουν πολύ δύσκολα.
-
Τουλάχιστον μειώνεται το εμπορικό έλλειμα!
...το οποίο από ότι έχω καταλάβει αυξομειώνεται σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την πορεία της αγοράς αυτοκινήτου -
δηλαδή η αγορά αυτοκινήτου έιναι τόσο σημαντικός παράγοντας ή αξιόπιστος δείκτης για το ισοζύγιο?
-
Άμα ξοδεύουμε 3 δις ευρώ περίπου το χρόνο μόνο για εισαγωγές καινούργιων ΙΧ, χώρια τα υπόλοιπα αυτοκινητιστικά προιόντα και τις μοτοσυκλέττες, είναι.
-
Θεαματική εκκίνηση η VW, (μάλλον θα δούμε εκπτώσεις από Toyota, μιας και έχει δείξει ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά). Φαίνεται μπήκαν γερά τα Scirocco, Golf, Tiguan.
Οpel αναμενόμενα, δυνατά η Nissan στην 5η θέση.
Mercedes, Audi καλπάζουν με 3η την BMW για 1η φορά(!). Να υποθέσω ότι το Q5 έχει κάψει καρδιές, θα φανεί στα segments.
Άσχημα για Peugeot, Citroen, Seathttp://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... rt_id=9873
**
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009
ΟΙ ΕΙΚΟΣΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ**- Volkswagen 2.291
- Toyota 2.058
- Opel 1.752
- Ford 1.157
- Nissan 1.146
- Hyundai 1.018
- Fiat 924
- Suzuki 865
- Skoda 823
- Mercedes 755