-
Ο χρήστης Alex1234 έγραψε:
Δεν ξερω για σας και δεν εχω διαβασει ολες τις σελιδες αλλα επειδη βαριεμαι τραγικα τα γυμναστηρια εχω φτιαξει ενα δωματιο στο σπιτι γυμναστηριο (εβαλα διαδρομο, ποδηλατο, μηχανημα κοιλιακων, πολυμηχανημα και παγκο με αρκετους αλτηρες και βαρη) και κανω....το πολυ 2 φορες την εβδομαδα
Οποτε απο την μια κλαιω λιγο τα χρηματα που εδωσα (καποιοι θα αγοραζαν αυτοκινητο με αυτα) αλλα απο την αλλη καθε πρωι οταν ξυπναω μπορω να παω και να κανω γυμναστικη οποτε χαλαλι.Νόμίζω πως έκανες την καλύτερη δουλειά αφού είχες το χώρο στο σπίτι να το κάνεις! Αλλιώς θα έκλαιγες τα πεταμένα λεφτά στη συνδρομή για το γυμναστήριο κάθε τρείς και λίγο...
Απλα ειχα ενα μεγαλο δωματιο που το ειχα ξενωνα και εφοσον κανεις δεν μενει εκει σχεδον ποτε αφησα το κρεβατι μεν αλλα εβαλα τα εξαρτηματα. Το μονο θετικο ειναι πως ποτε δεν θα χρειαστει να σκεφτω να παω γυμναστηριο. Το αρνητικο ειναι πως θα μπορουσα να ειχα παρει και πιο φτηνα εξαρτηματα για την χρηση που του κανω (αν και ισως αυτα να αντεξουν περισσοτερα χρονια).
-
Ο χρήστης Alex1234 έγραψε:
Δεν ξερω για σας και δεν εχω διαβασει ολες τις σελιδες αλλα επειδη βαριεμαι τραγικα τα γυμναστηρια εχω φτιαξει ενα δωματιο στο σπιτι γυμναστηριο (εβαλα διαδρομο, ποδηλατο, μηχανημα κοιλιακων, πολυμηχανημα και παγκο με αρκετους αλτηρες και βαρη) και κανω....το πολυ 2 φορες την εβδομαδα
Οποτε απο την μια κλαιω λιγο τα χρηματα που εδωσα (καποιοι θα αγοραζαν αυτοκινητο με αυτα) αλλα απο την αλλη καθε πρωι οταν ξυπναω μπορω να παω και να κανω γυμναστικη οποτε χαλαλι.Νόμίζω πως έκανες την καλύτερη δουλειά αφού είχες το χώρο στο σπίτι να το κάνεις! Αλλιώς θα έκλαιγες τα πεταμένα λεφτά στη συνδρομή για το γυμναστήριο κάθε τρείς και λίγο...
Υπάρχουν φορές που το παρκάρισμα, η διάθεση, παραπάνω ώρες δουλειάς λειτουργούν αποτρεπτικά στο να πηγαίνεις τακτικά. Αν τα έχεις στο σπίτι μπορείς ευκολότερα να γυμναστείς.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Δεν ξερω για σας και δεν εχω διαβασει ολες τις σελιδες αλλα επειδη βαριεμαι τραγικα τα γυμναστηρια εχω φτιαξει ενα δωματιο στο σπιτι γυμναστηριο (εβαλα διαδρομο, ποδηλατο, μηχανημα κοιλιακων, πολυμηχανημα και παγκο με αρκετους αλτηρες και βαρη) ...Μεγάλο δωμάτιο, πολύ μεγάλο, αν κρίνω από αυτά που έχεις βάλει.
Πάντως είναι καλή φάση για όποιον έχει την δυνατότητα αυτή.Εγώ πάντως και με έναν (καλό) διάδρομο θα ήμουν Ok. για τις ημέρες που βρέχει και δεν μου επιτρέπουν να πάω γυμναστήριο. Από την άλλη σκέφτομαι την αγορά του, τη συντήρησή του. Μπερδεμένη ιστορία και πιθανά χωρίς απόσβεση κόστους αγοράς.
Έχω συνηθίσει το γυμναστήριο εδώ και 15 χρόνια και το βλέπω διαφορετικά το θέμα. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην περιοχή που μένω τώρα ( βρωμερό και άθλιο ΜΑΡΟΥΣΙ ) είναι ότι δεν έχει δυνατότητα επιλογής γυμναστηρίου. Και αναγκάζομαι να πηγαίνω σε ένα μπουντρούμι καταθλιπτικό, στο οποίο δυστυχώς κόλλησα και ένα περίεργο μικρόβιο και παραλίγο να κάνω εγχειρήσεις στην κοιλιακή χώρα.
Αλλά λύση βρέθηκε και για το θέμα γυμναστηρίου. Ετοιμάζω βαλίτσες... και γεια σας...
Πάω σε περιοχή όπου το σπίτι επιλέχθηκε με βάση την δυνατότητα να επιλέξω ανάμεσα σε διάφορα γυμναστήρια.Υπομονή. Λίγοι μήνες έμειναν...
-
Δεν ειναι μονο το παρκαρισμα, εδω μπορω να ανεβω με ενα σορτσακι και να κανω γυμναστικη χωρις να λουστω πχ (γιατι το μαλι μου ειναι χαλια μαυρα αν δεν το λουσω και το χτενισω) και να ντυθω (χωρια ο χρονος που θελω να παω σε ενα γυμναστηριο).
Το αρνητικο ειναι πως οταν εχεις σκασει πανω απο 3000ε για μηχανηματα και εξοπλισμο οντως δεν θα κανεις ποτε μα ποτε αποσβεση (αν και το θεμα μου δεν ειναι η αποσβεση). Βεβαια και σπιτι αν δεν εχεις παρεα δεν σου ερχεται πολυ η ορεξη αλλα κατι με τον ξαδερφο μου κατι με την κοπελα μου κατι με τον κολλητο (και αρκετες φορες και μονος αναγκαστικα) βγαινει λιγο προγραμμα.
-
Και άλλα μπορείς να κάνεις όταν το γυμναστήριο είναι στο σπίτι και είσαι με την κοπελιά. Οι πάγκοι προσφέρουν όμορφες εμπειρίες Να αλλάξει λίγο και η ρουτίνα
-
Έχεις δοκιμάσει κανείς εδώ μέσα ομαδικό πρόγραμμα ποδηλασίας σε εσωτερικό χώρο;;;
Συνήθως κυκλοφορεί ως Group Spinning ή Indoor Group Cycling και αναφέρομαι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο γυμναστηρίου.Έλεγα να δοκιμάσω το συγκεκριμένο ομαδικό, αλλά δεν ξέρω τι αντοχές απαιτεί...
-
Αν δεν έχεις κανα θεμα στα γόνατα, και κανεις ποδήλατο γενικά, ειναι οκ. Αν δε κανεις καθόλου και πας με τη μια spinning , δε θα τη παλέψεις.
Φυσικά εσυ ο ιδιος μπορείς να επιλέγεις πόση ένταση θα βάλεις, απλά αν ειναι να το κανεις τελείως χαλαρά δεν έχει τοςο νόημα να μπεις στο ομαδικό.Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ποδήλατο έχω να κάνω 4 χρόνια, αφού μου έκλεψαν μετανάστες και τα δύο ποδήλατα.
Στο γυμναστήριο σπάνια κάνω ποδήλατο. Πλακώνομαι στον διάδρομο, τρέξιμο (από 7 μέχρι 10 χιλιόμετρα).
Κάνω και κάτι όργανα/βάρη και κάποιες αερόβιες ασκήσεις (κοιλιακοί κυρίως). Άλλες φορές κάνω εντατική γυμναστική, άλλες φορές ποιο χαλαρή. Ρόλο παίζει η διάθεση και η κούραση από τη δουλειά.Σκέφτομαι όμως να μπω σε κάποιο ομαδικό (που να μην είναι βαρετό) και δεν ξέρω σε ποιο.
Σε δυο-τρία που πήγα και παρακολούθησα για λίγο, ήταν μόνο γυναίκες και μάλλον ήταν γυναικεία ομαδικά π.χ. ζούμπα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ποδήλατο έχω να κάνω 4 χρόνια, αφού μου έκλεψαν μετανάστες και τα δύο ποδήλατα.
Στο γυμναστήριο σπάνια κάνω ποδήλατο. Πλακώνομαι στον διάδρομο, τρέξιμο (από 7 μέχρι 10 χιλιόμετρα).
Κάνω και κάτι όργανα/βάρη και κάποιες αερόβιες ασκήσεις (κοιλιακοί κυρίως). Άλλες φορές κάνω εντατική γυμναστική, άλλες φορές ποιο χαλαρή. Ρόλο παίζει η διάθεση και η κούραση από τη δουλειά.Σκέφτομαι όμως να μπω σε κάποιο ομαδικό (που να μην είναι βαρετό) και δεν ξέρω σε ποιο.
Σε δυο-τρία που πήγα και παρακολούθησα για λίγο, ήταν μόνο γυναίκες και μάλλον ήταν γυναικεία ομαδικά π.χ. ζούμπα...Μην αφησεις την ευκαιρια να παει χαμενη.
-
Δεν θα με χαλούσε, αλλά ένα βόδι ή μάλλον ιπποπόταμος ανάμεσα σε κατσικάκια είναι λίγο αντιφατικό...
-
Αντιθετα φιλε, θα χρειαστουν πολλα κατσικακια για να σε κανουν καλα.
-
Ποια κατσίκια και ποια αρνιά.
Τελικά επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο στο γυμναστήριο. Έφαγα τρελή χυλόπιτα...Για κοινούς θνητούς άντρες υπάρχουν μόνο τα παρακάτω ομαδικά:
- Yoga ( τι ειναι τούτο πάλι; )
- Tae Bo ( όπως λέμε Bibi Bo ή όπως λέμε Τάε Κβο Ντο και Κβο Βάντις;;;; )
- Body Bar ( αυτό ίσως μου ταιριάζει... Βόδι Μπαρ... Ένα βόδι στο μπαρ. Μάλλον τα πίνουν εκεί... )
Και τα Extreme μόνο για τους πραγματικούς ομορφάντρες που έχουν ελπίδες να φάνε κατσίκι στην σούβλα...και φυσικά διαθέτουν φράγκα γιατί ο τζάμπας πέθανε... Εδώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ομορφάντρας να παρκάρει έξω από το gym, κάμπριο στην χειρότερη ένα Audi.
- Cycling ( για όσους ο κ@λος έχει μικρές διαστάσεις. Διαφορετικά θα χρειαστεί σέλα για άλογα.)
- TRX ( αυτό μάλλον έχει σχέση με τους Transformers ή με τίποτα BMX και τέτοια... )
- Cross Training ( εδώ μάλλον κάνουν moto cross μέσα στην αίθουσα...)
Συμπέρασμα: Θα βρω ένα πιθάρι και θα μπω μέσα...
-
Κοιτά εφόσον κανεις τοςο διάδρομο θα έχεις αντοχές, ακόμα κι αν το ποδήλατο ειναι διαφορετική άσκηση, έχεις γυμνάσει το αναπνευστικό σου.
Αν ομως πηγαίνεις spinning μη κανεις ΚΑΙ αεροβιο στα όργανα ΚΑΙ αυτο. Ενα απο τα δυο.
Η εξάσκηση με Trx έχει αρκετό ενδιαφέρον , γυμνάζεσαι με το βάρος του σώματος και μπορείς να αυξομειώσεις τη δυσκολία. Θα το συνιστούσα ομως μόνο αν ειναι λίγος κόσμος κι ο γυμναστής παρακολουθεί σωστά τι γίνεται.
Γενικά ειμαι κατα των ομαδικών, το να κανεις μια στο τοςο για να ξεφύγεις ειναι οκ, κανονικά ομως πρέπει να έχεις το δικό σου προγράμμα στα όργανα.
Τωρα το spinning ειναι αλλη υπόθεση, ειναι καλή εναλλακτική για αεροβιο υψηλής έντασης.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ποια κατσίκια και ποια αρνιά.
Τελικά επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο στο γυμναστήριο. Έφαγα τρελή χυλόπιτα... [emoji38] [emoji38]Για κοινούς θνητούς άντρες υπάρχουν μόνο τα παρακάτω ομαδικά:
- Yoga ( τι ειναι τούτο πάλι; )
- Tae Bo ( όπως λέμε Bibi Bo ή όπως λέμε Τάε Κβο Ντο και Κβο Βάντις;;;; )
- Body Bar ( αυτό ίσως μου ταιριάζει... Βόδι Μπαρ... Ένα βόδι στο μπαρ. Μάλλον τα πίνουν εκεί... )
Και τα Extreme μόνο για τους πραγματικούς ομορφάντρες που έχουν ελπίδες να φάνε κατσίκι στην σούβλα...και φυσικά διαθέτουν φράγκα γιατί ο τζάμπας πέθανε... Εδώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ομορφάντρας να παρκάρει έξω από το gym, κάμπριο στην χειρότερη ένα Audi.
- Cycling ( για όσους ο κ@λος έχει μικρές διαστάσεις. Διαφορετικά θα χρειαστεί σέλα για άλογα.)
- TRX ( αυτό μάλλον έχει σχέση με τους Transformers ή με τίποτα BMX και τέτοια... )
- Cross Training ( εδώ μάλλον κάνουν moto cross μέσα στην αίθουσα...)
Συμπέρασμα: Θα βρω ένα πιθάρι και θα μπω μέσα... [emoji38]
Απλά γ@μησε. Θεός, πραγματικά μου έφτιαξες το βράδυ. Μπράβο Storm
nickthetrib from tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Κοιτά εφόσον κανεις τοςο διάδρομο θα έχεις αντοχές, ακόμα κι αν το ποδήλατο ειναι διαφορετική άσκηση, έχεις γυμνάσει το αναπνευστικό σου.Αν ομως πηγαίνεις spinning μη κανεις ΚΑΙ αεροβιο στα όργανα ΚΑΙ αυτο. Ενα απο τα δυο.
Η εξάσκηση με Trx έχει αρκετό ενδιαφέρον , γυμνάζεσαι με το βάρος του σώματος και μπορείς να αυξομειώσεις τη δυσκολία. Θα το συνιστούσα ομως μόνο αν ειναι λίγος κόσμος κι ο γυμναστής παρακολουθεί σωστά τι γίνεται.
Γενικά ειμαι κατα των ομαδικών, το να κανεις μια στο τοςο για να ξεφύγεις ειναι οκ, κανονικά ομως πρέπει να έχεις το δικό σου προγράμμα στα όργανα.
Τωρα το spinning ειναι αλλη υπόθεση, ειναι καλή εναλλακτική για αεροβιο υψηλής έντασης.
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Καλά τα λες.
Τα προβλήματα με το Cycling και το TRX στο γυμναστήριο που πάω είναι τρία:
- τα χρεώνουν ανά 12 επισκέψεις ... 60euro. Φυσικά σου δίνουν μία δωρεάν επίσκεψη για να δεις το πρόγραμμα.
- οι επισκέψεις είναι με προεγγραφή από την προηγούμενη βδομάδα γιατί αφενός υπάρχει όριο στον αριθμό των ατόμων (maximum 12 άτομα) και αφετέρου αν τα άτομα είναι πολύ λίγα π.χ. ένα ή δύο το πρόγραμμα αναβάλλεται. Οπότε μπορεί να πληρώσεις τις 12 επισκέψεις και να μην τις κάνεις και ποτέ...
- Οι ώρες που κάνουν τα ομαδικά τα οποία πιθανά με ενδιαφέρουν είναι οι πλέον ακατάλληλες. Μετά τις 9 το βράδυ αποκλείεται να κάτσω να 'πεθάνω' στην γυμναστική και να είμαι 'κουρούμπελο' όλο το βράδυ και την άλλη μέρα σαν 'κουνουπίδι' στο γραφείο. Αν οι ώρες ήταν νωρίς το απόγευμα π.χ. από τις 5 μέχρι τις 8 δεν θα είχα πρόβλημα.
Για αυτό ανέφερα ότι τελικά τα ομαδικά δεν είναι για τους κοινούς θνητούς, ειδικά τους μεροκαματιάρηδες εργένηδες.
Τέλος πάντων. Όλη αυτή η σκέψη να μπω σε κάποιο πρόγραμμα είχε ως βάση να μπω σε κάποια ομάδα, γιατί το ατομικό πρόγραμμα απομονώνει κοινωνικά. Πας στο γυμναστήριο πλακώνεσαι μόνος επί 1 ή 2 ώρες στο πρόγραμμα σου και μετά φεύγεις. Τουλάχιστον εμένα αυτό μου έχει προκαλέσει 17 χρόνια μέσα στα γυμναστήρια. Απίστευτη κοινωνική απομόνωση με ολέθρια αποτελέσματα για την προσωπική μου ζωή. Και αυτό μου το έχουν αναφέρει και άλλοι πολλοί συνομήλικοι μέσα στα γυμναστήρια.
-
Καταλαβαίνω τι λες, γιατί κι εγώ 3 χρονια τωρα που έχω αρχίσει ,μετά απο πολύ καιρό ως ... Couch potato, βλέπω πως αν θες να κανεις σωστή δουλειά πρέπει να θυσιάσεις πραγματα. Αρκετές φορές έχω πει 'δε μπορω' σε προτάσεις εξόδου γιατί είχα να πάω γυμναστήριο.
Αυτο ομως έχει να κάνει με το ποςο συνειδητοποιημένος είσαι, ποςο σ αρέσει αυτο που κανεις.
Θεωρώ πως πρέπει βέβαια να υπάρχει ενα μέτρο, να μην απομονώνεσαι εντελώς όπως λες , χρειάζονται και οι έξοδοι, και οι παρέες.Απλά εγώ δε θα το έβαζα μέσα στο χώρο του γυμναστηρίου. Να σκεφτείς 3 συνδρομές ετήσιες έχω κάνει, κι έχω γνωρίσει κυρίως γυμναστές , κι απο μέλη 2-3 ολα κι ολα.
Γιατί την ωρα της προπόνησης βάζω τ ακουστικά μου και κάνω focus εκεί που πρέπει, δε πάω για να γνωρίσω κόσμο...Βέβαια να σου πω, μιας που αναφέρεις τη προσωπική ζωή, οτι τωρα που το σκέφτομαι δε θα με χαλούσε να την εμπλούτιζα
Αυτο με τα τμήματα ειναι καλο που ειναι ολιγομελή, αλλιώς δεν έπαιζε να γίνει σωστή δουλειά. Βέβαια ειναι θεμα τα χρήματα που λες, είσαι σίγουρος πως μπορεί να πάνε χαμένα αν δε συγκροτηθεί τμήμα;
-
Για μένα τα χρήματα είναι το λιγότερο που θα σκεφτόμουν. Άλλωστε τα 60euro για 12 επισκέψεις σε ένα ομαδικό δεν είναι κάποιο τρομερό ποσό. Με μία φορά την βδομάδα για 3 μήνες παρακολουθείς ένα ομαδικό.
Μια χαρά είναι.
Γιατί π.χ. αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο 3 φορές την βδομάδα, απλά την μία φορά πας στο ομαδικό και τις άλλες δύο κάνεις ατομικό πρόγραμμα. Παίζει και η περίπτωση να χώσεις το ομαδικό σε μέρα που είσαι ποιο χαλαρός π.χ. Παρασκευή απόγευμα, Σαββάτο ή Κυριακή.Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις αν θα μαζεύονται άτομα.
Ή αν μαζεύονται πολλά, οπότε τελικά να μένεις στην απέξω...
Στο γυμναστήριο εμένα αυτό μου είπαν. Ότι επειδή μαζεύονται πολλά άτομα αναγκάζονται και δηλώνουν προσυμμετοχή ώστε να κλείσουν οι ομάδες.Και το άλλο μεγάλο πρόβλημα οι ώρες που έχουν αυτά τα 'καλά' ομαδικά.
Όλα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 11, τρεις φορές την βδομάδα. Ούτε το Σαββάτο έχουν, ούτε την Κυριακή.
Οι βραδινές ώρες δεν θεωρώ ότι είναι σωστές ώρες για γυμναστική. -
Αναλόγως το πως σου βγαίνει, δε μπορούμε να πουμε πως υπάρχει σωστό ή λάθος ως προς αυτο. Εγώ πχ κάποιες μέρες πάω μεσημέρια και άλλες, τις περισσότερες, βράδυ. Να σου πω τα μεσημέρια συνήθως δεν έχω ενέργεια ενώ το βράδυ νιώθω πολύ καλα, γυρίζω δε και κοιμάμαι σαν πουλάκι μετά
-
Μια χαρά σε βρίσκω.
Εγώ έτσι και τρέξω διάδρομο 7 χιλιόμετρα, μετά όλο το βράδυ είμαι σε υπερένταση. Βράζω ολόκληρος...
Θέλω τουλάχιστον 4 με 5 ώρες να ηρεμήσω, να χαλαρώσω ώστε να πω ότι θα κοιμηθώ κανονικά.
Φυσικά αν πάω μόνο για ένα περπατηματάκι και για μερικά όργανα/κοιλιακούς κλπ... δεν υπάρχει πρόβλημα.Άλλο μεγάλο θέμα είναι η διατροφή, τι ώρες τρώει ο καθένας και αν τρώει φυσικά...
-
Ε αφού σου φέρνει υπερένταση δε το συζητώ , καλύτερα να το αποφεύγεις βράδυ!
Ισχύει, μεγάλο θεμα, και κατα τη γνώμη μου δυσκολότερο της γυμναστικής. Αν θες ν ακολουθήσεις ενα σωστό πλάνο , θέλει συνέπεια. Τη πρώτη χρονια πρόσεχα παρα πολύ , να τρώω σωστά, αρκετά γεύματα, να χω πάντα πηγή πρωτεΐνης, να χω υδατάνθρακα πριν την άσκηση.. Αλλα σ αυτο δεν μπορω να έχω διάρκεια δυστυχώς δε τη παλεύω [emoji37]
Ακολουθείς κάποιο πλάνο εσυ πανω σ αυτο;
Γυμναστήρια και άλλα