-
με το που την εβγαλε σταματησαν τα προβληματα
αρα πορει να ηταν ελαττωματικη η σκαστρα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θελω να μου πειτε παρενεργειες με σκαστρα forge σε 1.4 tsi A3εβαλε τη συγκεκριμενη και τουεβγαλε προβλημα στη Ν75... χωρις προγραμμα τι παιζει????
κοίτα Γιώργο...
Η Ν75 κάνει bypass τα καυσαέρια από την τουρμπίνα σε περίπτωση που δε θες να σηκώσεις επιπλέον πίεση* ή ο εγκέφαλος βλέπει ότι δεν πατάς καθόλου το γκάζι, οπότε ποιός ο λόγος να 'τουρμπίσει' το αμάξι.
Δεν σχετίζεται άμεσα με τη σκάστρα (μηχανικά δηλαδή).
Από κει και πέρα αν η σκάστρα δεν άνοιγε ή δεν έκλεινε όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, μπορεί η Ν75 να άνοιγε βίαια (είτε μόνη της είτε λόγω κάποιας δικλίδας ασφαλείας) λόγω 'κατά λάθος' αυξημένης πίεσης ή υποπίεσης.
Μήπως δεν του βάλανε ηλεκτρονικά ελεγχόμενη σκάστρα (όπως έχουν όλα τα α3-s3 8Ρ) και γι'αυτό άρχισε το 'πάρτυ'?
Και το ότι η σκάστρα ήταν ελαττωματική εξαρχής μπορεί να είναι ένας λόγος.
Επιπλέον (εντελώς πληροφοριακά) οι ανοιχτού τύπου στα μοτέρ τα 1.4Τ, 1.8Τ και 2.0Τ δεν λειτουργούν σωστά (χάνεις πίεση γιατί η σκάστρα δεν κλείνει όσο πρέπει - δεν ξέρω γιατί.αναπαράγω ό,τι μου έχουν πει).Μήπως ήταν κάποιος συνδιασμός όλων των παραπάνω???Τέλος...Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να αλλάξεις σκάστρα.
Αν θες να αυξήσεις το θόρυβο της σκάστρας, βάζεις spacer (προσωπικά μου φαίνεται χάλια ως λύση) ή βάζεις μία πιο ελεύθερη εισαγωγή ('σκούπα' ή 'βαρελάκι' ή 'χοάνη' ή...ή...ή...).*έλεγχος της max πίεσης της τουρμπίνας.Αυτή τη βαλβίδα πειράζουν τα διαφορα προγράμματα (revo-giac-overload-mtm κτλ) και αυξάνουν την μέγιστη πίεση και έτσι αυξάνεται (κι άρα και η μέγιστη δύναμη).Βέβαια όλα αυτά τα προγράμματα αλλάζουν και χάρτες καυσίμου-αβάνς κτλ-κτλ για να εκμεταλλευτείς την επιπλέον πίεση που 'σηκώνει' η τουρμπίνα.
-
εγω του ειπα να μην την αλλαξει, αυτος ηθελε για ηχο.. τεσπα απο οτι καταλαβα δεν ηταν θεμα Ν75, αυτο ηταν απλα μια μαλακια που πεταξε ο μηχανικος μιας και ειναι το 'συνηθες προβλημα' και απο τη στιγμη που δεν του πεταξε και check (πραγμα που νομιζω οτι γινεται με τη Ν75) ειτε εχουμε ελαττωματικο ανταλλακτικο (γιατι οπως ειπα οταν την εβγαλε δεν ειχε ξανα το προβλημα) , ειτε απο το ζορισμα που του εκανε εκεινη την ωρα ειχε καποια υπερθερμανση στο δισκο και για αυτο το λογο μπηκε σε safe mode
αυτο το εχω παθει και εγω και δεν εχει καμια σχεση ουτε με 'βελτιωση' ουτε γραφει κατι ο εγκεφαλος, μιας και το εβαλε διαγνωστικο και δεν εδειξε τιποτα
απλα για λιγα δευτερα δεν εχεις γκαζι
-
Ποια σκάστρα ακριβώς έβαλε, σου είπε ? Δε βρήκα στο σαιτ κάποια αποκλειστικά για το 'μικρό'. Μήπως έβαλε κάποια γενικότερης χρήσης? Π.χ. : http://www.forgemotorsport.com/content. ... t=FMDV004A
Η Ν75 πάντως δεν βγάζει σίγουρα βλάβη με λαμπάκι. Υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργεί σωστά, να έχει μικροαπώλεια πίεσης και λαμπάκι να μην ανάβει καθώς επίσης να μην καταγράφει και τίποτα στο διαγνωστικό.
-
θα σε γελασω για το ποια εβαλε.. θα ρωτησω περισσοτερα και θα δω αν βρηκε λυση
-
@Vellerefontis
Δεν υπαρχει κανενα περιοδικο που να μην υποπιπτει σε τυχον λαθη, ως προς τις μετρησεις, και μαλιστα προσφατα, σχολιασα αρνητικα τα αποτελεσματα δοκιμαστη των 4τροχων για το μετριοτατο 8,5sec στο 0-100km/h της Mito QV οταν η 155αρα εγραφε 8,3sec και σε ολα τα ξενα περιοδικα η QV παιζει κατω απο 8sec, αλλα αυτο δεν σημαινει παραλληλα οτι ειναι και 'ακυροι' γενικα οι 4τροχοι στις μετρησεις επειδη ενας-δυο δοκιμαστες κανουν reviews 'στο ποδι'...
Οσο για το οτι ΔΕΝ εχεις δει μετρηση πανω απο 6sec για το S3, IΔΟΥ, και μαλιστα
απο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ site:http://www.autobild.de/artikel/test-aud ... 57725.html
http://www.autobild.de/artikel/zwei-get ... 60229.html
(2 βελτιωμενα απο b&b και Heron)Για το R32 τα link που παρεθεσα δειχνουν οντως οτι ειναι λιγο πιο αργο σε διαφορες
πιστες, αλλα οι αναφορες σου στο δρομο ειναι υποκειμενικες και το ξερεις και εσυ πολυ καλα, καθως οι παραγοντες ειναι πολυ περισσοτεροι που μπορουν να διαφοροποιησουν το τελικο αποτελεσμα.
Με ενδεικτικο το 0-400m οπου το S3 φτανει σε 14,2sec/162km/h και αντιστοιχα
το R32 σε 14,5/154km/h ειναι σαφες οτι το S3 ειναι μπροστα, το ιδιο και στις ρεπριζ
80-110 με ολες τις σχεσεις οπου υπερισχυει με μεσο ορο σχεδον ενα sec στην καθε περιπτωση, και απλα χανει στις πολυ χαμηλες ρεπριζ των 30-50Km/h με μισο περιπου κατα μεσο ορο sec λογω και της αδρανειας του turbo στις χαμηλες στροφες.
Οχι ομως και 'επ' ουδενι' οπως λες, αφου τα κυβικα εκατοστα στην κυριολεξια δεν εχουν υποκαταστατο, και υπο πιεση, η αντοχη και η επαναληψιμοτητα σε ρεπριζ-ανοιγματα κλπ
δεν προκειται να 'κουρασει' σε καμμια περιπτωση τον ατμοσφαιρικο κινητηρα, ειδικα αν η εξωτερικη θερμοκρασια υπερβαινει τους 18-20βαθμους οπου εκει οι οποιες διαφορες υπερ του S3, [στα -100κιλα βαρους σε σχεση με R32 και πραγματικης διαφορας ιπποδυναμης στους τροχους να φτανει τους 55 (245ps σε τροχους το S3, 190ps το R32)], μπορει να εξανεμιστουν.(πηγη: 4τροχοι Φεβρουαριος 2006, Φεβρουαριος 2008)
-
γρηγορη ο tfsi σε 'μαμα' κατασταση θελει πολυ μεγαλη θερμοκρασια να επηρεαστει..
οι 18, 10 , 30 ,32 δεν του κλανουν με οση επαναληψιμοτητα θες
πρεπει να εισαι στους 35+ να νιωσεις καποια διαφορα, η οποια περισσοτερο εχει να κανει με την αισθηση, παρα με την ουσια
-
γρηγορη ο tfsi σε 'μαμα' κατασταση θελει πολυ μεγαλη θερμοκρασια να επηρεαστει..οι 18, 10 , 30 ,32 δεν του κλανουν με οση επαναληψιμοτητα θες
πρεπει να εισαι στους 35+ να νιωσεις καποια διαφορα, η οποια περισσοτερο εχει να κανει με την αισθηση, παρα με την ουσια
αν το εχεις διαπιστωσει, πασσο. Ισως με επηρεασε και η τελευταια βολτα με τον Vell που σε σχεση με προηγουμενη φορα που ειχε ψυχρα, δεν με εντυπωσιασε τοσο σε δυναμη και για το ελαφρως αναβαθμισμενο tunning που εχει (βεβαια ειχε βαλει και απλη αντι για 100αρα τοτε με τις απεργειες στα βενζιναδικα...).
-
απλη εχω βαλει 2 φορες απο αναγκη και δεν το πατησα
οσο για το βελτιωμενο του vell δεν το χω οδηγησει.. ξερω οτι τα leon cupra που εχω πιο μικρο i/c εχουν προβλημα με τη βελτιωση και τη ζεστη, για αυτο και πολλοι βαζουν μεγαλυτερο
σε μαμα μορφη ομως το intercooler απο οτι εχω καταλαβει ειναι αρκετα μεγαλο για τα αλογα του αυτοκινητου, συνεπως δυσκολα επηρεαζεται
μονο σε καυσωνες εχω δει διαφορα, σε απλη ζεστη δεν εχει θεμα
και παλιοτερα τα καλοκαιρια μου χει τυχει να το λιωνω σε ανοιγματα (οταν το ειχα σχετικα λιγο καιρο και ηθελα να δω σε σχεση με αλλα αυτοκινητα ποσο πιο αργος ή γρηγορος ειμαι) για αρκετα χλμ και δεν εχει καταλαβει χριστο
ηταν χαλαρα μπροστα απο τις ατμοσφαιρες , εκτος αν εκανα εγω το λαθος
προβλημα εχει εμφανιστει μονο 2 φορες επειδη εψησα το δισκο, αλλα κρατησε για λιγα sec
πλακα πλακα , πολυ εχει αντεξει ο δισκος μου
-
@qsis
Κανε 3-4 συνεχομενες εκκινησεις-φαναρομαχιες πατιναριστός, και θα τον αλλαξεις πιο συντομα...
Ποσα χλμ εχεις? 50κ? -
ναι περιπου τοσα εχω..
κοιτα τωρα ειναι στα τελευταια του, εχω κοψει τις εκκινησεις γιατι αν συνεχιζα θα ειχε ηδη πεθανει..
αλλα παλιοτερα ειχα κανει πανω απο 10 συνεχομενες γλυφαδα βουλιαγμενη και πισω κοντρα σε boxter s, εχω κανει επισης 6-7 συνεχομενα κοντρα σε evo και σταματησαμε γιατι γιατι ειχε βρωμισει ο τοπος
γενικα αντεχει και αυτη η χρηση ειναι η πιο ηλιθια και ανεγκεφαλη μονο και μονο για να δω τι κανει το μοτερ..
δε νορμαλ τρεξιμο δεν τρωει το ιδιο ζορισμα και δεν εχει και μεγαλο προβλημα..ΥΓ να σε ρωτησω του vell οταν το οδηγησες παρατηρησες αν ειχε καμια φορα a/c ανοικτο?
γιατι ανεξαρτητως συνθηκων το clima ριχνει πολυ την αποκριση στο γκαζι
-
Νομιζω κλειστο ηταν, αλλα επαιξε ρολο η διαφορετικη εξωτερικη θερμοκρασια, και η απλη βενζινη.
Στην πρωτη βολτα που με ειχε παει, ειχε 8-10βαθμους , τοτε που ειχαμε βρεθει
και με Καβουρα που πηγαμε για καφε, ειχε 18βαθμους το trip, και απ' οτι μου ειχε πει ο vell, το προγραμμα αυτο που φορουσε ηταν σχετικα ευαισθητο απο εκεινη περιπου την θερμοκρασια και μετα, δηλ επεφτε αισθητα η αποδοση του, συν το οτι λογω απεργιων τοτε, ειχε βρει απλη βενζινη.
Tου ειπα βεβαια, και στην θεση του θα το εκανα στανταρ, μηπως να ψαχνοταν για ενα οσο πιο συμβατο, ημιεργοστασιακο αν ειναι εφικτο μεγαλυτερο ιντερκουλερ, για να μην πεφτει καθολου η αποδοση του σε τετοιους βαθμους. -
γρηγορη ο tfsi σε 'μαμα' κατασταση θελει πολυ μεγαλη θερμοκρασια να επηρεαστει..οι 18, 10 , 30 ,32 δεν του κλανουν με οση επαναληψιμοτητα θες
Καλά δεν είναι και on-off... (τώρα επηρεάζεται, τώρα όχι)... σε κάθε μεταβολή θερμοκρασίας επηρεάζεται απλά εσυ μάλλον είσαι λίγο αναισθητούλης...
Όπως πχ και απο το υψόμετρο επηρεάζεται... δεν έχει check-point στα πχ 500 πόδια...
-
να φτασει σε σημειο που να το καταλαβαινεις οτι ψοφαει και να σε ενοχλει πολυ θελει πολλη ζεστη, παρα πολλη ζεστη
δε ξερω τι γινεται με βελτιωμενα, αλλα με μαμα επιμενω οτι δεν υπαρχει διαφορα αν δε κανει καυσωνα
και αν θελετε βγαλτε ενα χρονομετρακι, να μετρησετε ρεπριζ (εγω το χω κανει με αυτο που εχει πανω το αυτοκινητο) και δειτε αν υπαρχει διαφορα δεκατου ή οχι
ακομα και με το a/c που χανει σε αποκριση το γκαζι το αυτοκινητο παει ακριβως το ιδιο
για το υψομετρο δεν ξερω το 90% των περιπτωσεων ειμαι διπλα στη θαλασσα, οπως κι εσυ απο οτι θυμαμαι
-
να φτασει σε σημειο που να το καταλαβαινεις οτι ψοφαει και να σε ενοχλει πολυ θελει πολλη ζεστη, παρα πολλη ζεστημη φαντάζεσαι ότι θα βγάζεις σε κρύο 265 άλογα και με καύσωνα θα βγάζει 230.
Θα βγάζει 250, τα οποία έχασες πολύ σταδιακά.
Επίσης το ότι βάζεις μεγαλύτερο i/c δε λύνει το πρόβλημα της πτώσης της απόδοσης μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού γιατί μπορεί να βγάζει με το μεγαλύτερο i/c τα ίδια άλογα που έβγαζε το χειμώνα (με το μικρότερο i/c), αλλά τώρα που φοράει μεγαλύτερο, το χειμώνα θα ψύχεται ακόμα περισσότερο ο αέρας και θα πάει το αμάξι ακόμα καλύτερα.Κι όλα αυτά χωρίς να έχω συγκεκριμένο μοτερ στο μυαλό μου με συγκεκριμένα περιφερειακά.
-
να φτασει σε σημειο που να το καταλαβαινεις οτι ψοφαει και να σε ενοχλει πολυ θελει πολλη ζεστη, παρα πολλη ζεστηδε ξερω τι γινεται με βελτιωμενα, αλλα με μαμα επιμενω οτι δεν υπαρχει διαφορα αν δε κανει καυσωνα
και αν θελετε βγαλτε ενα χρονομετρακι, να μετρησετε ρεπριζ (εγω το χω κανει με αυτο που εχει πανω το αυτοκινητο) και δειτε αν υπαρχει διαφορα δεκατου ή οχι
ακομα και με το a/c που χανει σε αποκριση το γκαζι το αυτοκινητο παει ακριβως το ιδιο
για το υψομετρο δεν ξερω το 90% των περιπτωσεων ειμαι διπλα στη θαλασσα, οπως κι εσυ απο οτι θυμαμαι
Για να φτάσει σε σημείο να ενοχλεί και να ψοφάει φυσικά και θέλει πάρα πολύ ζέστη, δεν διαφωνούμε... οι μεταβολές όμως υπάρχουν και στα ενδιάμεσα στάδια και επίσης τις καταλαβαίνουμε (χωρίς απαραίτητα να είναι ενοχλητικές)...
Αν λοιπόν μπορεί να μετρήσει το -αναίσθητο σε σχέση με ένα χρονόμετρο- ανθρώπινο σώμα τις μεταβολές, τότε σίγουρα δεν μιλάμε για ένα δέκατο...Το a/c (διόρθωσε με αν κάνω λάθος) νομίζω πως και στο S3 κόβει την παροχή σε φάση WOT... οπότε είναι λογικό να πηγάινει το ίδιο...
Ναι κι'εγώ στο long beach είμαι δίπλα σου ( )... αλλά έχω κάνει μετρήσεις σε διάφορα υψόμετρα (με κανονικά όργανα μετρήσεων, όχι χρονόμετρο χειρός) και οι διαφορές είναι τραγικές... (και σε βελτιωμένα και σε στοκ αυτοκίνητα)...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
...σε φάση WOT...WOT = ?
ΥΓ:η φράση 'τραγικές διαφορές νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολική.κάνω λάθος?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
WOT = ?
ΥΓ:η φράση 'τραγικές διαφορές νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολική.κάνω λάθος?
Wide Open Throttle
ΥΓ: Αν μιλάμε για μετρήσεις και απόλυτα νούμερα (και δη για μεταβολές επάνω στο ίδιο αυτοκίνητο) δεν είναι υπερβολική... αν μιλάμε για αίσθηση ναί, μπορείς να πεις οτι είναι...
-
Έπεσαν μαζεμένα τα νέα απο το Ινγκολσταντ...
- Audi outsells Mercedes globally for first time
Audi managed to sell 15,600 more cars than Mercedes-Benz for the first three months of 2010, according to Automotive News Europe.
http://www.worldcarfans.com/11004082557 ... first-time- 2011 Audi TT Facelift
O νέος 2.0TFSI (211ps - 350Nm) με κατανάλωση 6,6 lt/100km ( ) 0-100 σε 6,1' για το fwd και 5.6' για το 4wd s-tronic, αντικαθιστά τον 200άρη 2.0TFSI και τον 3.2 ...
http://www.worldcarfans.com/11004082556 ... t-revealed- 2011 Audi Q7 Receives New Engines and 8-Speed Trans
http://www.worldcarfans.com/11004082556 ... peed-trans- 2011 Audi A3 Receives Minor Exterior and Interior Revisions
Και το 18ο facelift του Α3... (το κούρασαν... ας το αλλάξουν να τελειώνουμε)
http://www.worldcarfans.com/11004082557 ... -revisions -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Vellerefontisμπράβο βρήκες μια αναφορά σε όλη την Ευρώπη.... Μα, επιτέλους, ξεκόλλα, δεν παίζει να κάνει περισσότερο από 6 αφού έχει μετρηθεί από πάμπολλους κατόχους με 6άρια και περιοδικά ανά τον κόσμο με 5.8 συνήθως, νομίζω 6 ένα ακόμη γερμανικό, το AMS... Στην Ιταλία μόνο όσο λέει ο κατασκευαστής... μήπως είναι τελικά μαφιόζοι κι ιθύνοντες της Audi τώρα που συνεργάζονται για την Lambo και τα παίρνουν!?
όσο για την εντύπωσή σου, το είπαμε, ήταν σωστή.... αλλά γιατί την χρησιμοποιείς τότε στα επιχειρήματά σου αφού γνωρίζεις την αιτία??? δηλαδή ότι είχα 95άρα γεμάτο από το 1/4 ρεζερβουάρ, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής και ακριβής.
τώρα αν εξατμίζεται η διαφορά κάτω από τους 35 δεν νομίζω αλλά και τα δυο αυτοκίνητα θέλουν αέρα κι ούτως ή άλλως δυσχεραίνεται η θέση τους... Η εντύπωση που έχω αναφέρει, εάν τη ψάξεις, αναφερόταν σε συμβάν όπου είχα αφήσει το αυτοκίνητο για κάτι στον Παζ. πριν τα Χριστούγεννα κι όταν το παρέλαβα, εάν θυμάσαι, είχε πέσει ξαφνικά η θερμοκρασία από 22 σε 5! Οπότε λογικό να νόμισα ότι ήταν σημαντική η διαφορά... Το δε μαμά πρόγραμμα, όπως έχω πει πολλάκις, δεν έχει δείξει διαφορές χειμώνα - καλοκαίρι...
Δεν καταλαβαίνω γιατί ξαναμασάμε τα ίδια θέματα... Οι 4 τροχοί των τελευταίων ετών δεν είναι αξιόπιστοι... έχω πέσει σε πάρα πολλά τεστ drive όπου κάνουν μετρήσεις μοναδικές... Δεν είναι ένα μεμονομένο περιστατικό το χρόνο... γίνεται συνεχώς... άλλες φορές τα μετράνε και σαφώς πιο γρήγορα μάλιστα
αλλά σε παρακαλώ δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κάνουν... εξάλλου η μέτρησή τους, με μισό ντεπόζιτο και συνοδηγό και τα εργαλεία μου ακούγεται υπερβολική από μόνη της... ένας άνθρωπος σαν τον δικό μου συνοδηγό τις προάλες, μπορεί να προσθέσει και εκατό κιλά άνετα... αλλά enough!
η προσωπική μου εμπειρία με αρκετά που κυνηγήθηκα και του φίλου μου το οποίο φοράει και προγραμμα για 270 είναι αρνητική... πέρα για πέρα σίγουρος για αυτό που λέω. Είμαι πολύ αυστηρός κριτής του εαυτού μου και των κριτηρίων αξιολόγησης και έχω προσπαθήσει χρόνια τώρα με τόσα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει να βγάλω τον υποκειμενικό παράγοντα όσο μπορώ στην άκρη... Δεν είναι αξιόλογο όσο ο προκάτοχός του, το πρώτο R32...
AUDI FORUM