-
-
Το plus βγαινει με κτενι;
-
S5, όπως αναφέρει ο κάτοχος
Αλλαγή μοτέρ στο S5, να ζήσουμε να το θυμόμαστε...έκανε 160,000Κm και μας άφησε πριν την ώρα του...
Κακή καύση στο δεξί μπλόκ, ίσως είχε πρόβλημα η αντλία υπερύψηλης (FSI γαρ) ή τα μπέκ.
Δε θα μάθουμε ποτέ πάντως, ρεκτιφιέ σε επινικελωμένους κυλίνδρους δεν αξίζει να κάνεις...
-
Αφου αντεξε 160000km παλι καλά. Άλλα έσπασαν νωρίτερα .Τα S5 με τον V8 ειχαν θέματα με τις επικαθήσεις ,λαμπάκια κινητήρα , και πάρα πολλά παράπονα με το συμπλέκτη. Έχουν φάει και σκίσιμο βέβαια αλλά είπαμε.
-
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
S5, όπως αναφέρει ο κάτοχος- ρεκτιφιέ σε επινικελωμένους κυλίνδρους δεν αξίζει να κάνεις...*
Επινικελωμένοι;Nikasil εννοεί;
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Το plus βγαινει με κτενι;...δυστυχως οχι... Νομιζα οτι το εβγαζαν, αλλα απ' οτι ειδα στην επισημη ιστοσελιδα, οι κοπανοι βγαζουν με χτενι πλεον μονο το 'μικρο' V8.
Tα V10 και V10 plus, βγαινουν ΜΟΝΟ με το -καλυτερο μεν απο το μετριοτατο robotized manual R-tronic, της Lambo ουσιαστικα το e-gear- S-tronic...H politically correct νοοτροπια τους δεν εχει πλεον σταματημο... Ακυρωνω λοιπον την -επιθυμια- παραγγελια , και ψαχνω αμεσα για Gallardo LP-550 Valentino Balboni , χειροκινητη φυσικα...
-
Αστο, μαλακια αυτοκινητο Γρηγορη...μην το παρεις...ακου εκει αυτοματο!
-
Άσε μη το πάρεις σε V8, τάφος είναι..
-
Αν και είναι λίγο υπερβολικός με τη μανία για το χτενι ,αν είχα τη δυνατότητα να επιλέξω μια Gallardo,αυτή θα ήταν η Balboni
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Αστο, μαλακια αυτοκινητο Γρηγορη...μην το παρεις...ακου εκει αυτοματο!Μαλακια δεν ειναι, ουτε ηταν ακομα και με το ΜΑΠΑ R-tronic. Απεχει ομως απο το ιδανικο που ειναι με το χτενι, και που προσφερεται, χωρις μαλιστα χρεωση, εστω το V8, το οποιο θεωρειται ακομα πιο ισορροπημενο σε δυναμικα χαρακτηριστικα λογω και μικροτερου βαρους κινητηρα.
(αν δεν κανω λαθος, απο τα ΜΥ2013 μοντελα πλεον, ΔΕΝ προσφερεται το χτενι στα V10, και αυτο πιθανοτατα γιατι ο κοσμος
που τα αγοραζει, δεν τα προτιμαει, οποτε και ετσι μειωνεται το κοστος παραγωγης...)...oταν υπαρχει το ιδιο 'πακετο' διαθεσιμο, με ενισχυμενα τα δυναμικα του χαρακτηριστικα -Gallardo vs R8- με χτενι διαθεσιμο
(και επισης ενδεχομενο να ειναι και πισωκινητο, ειτε 'απλο' LP-550, ειτε και -μτχ και συλλεκτικο πλεον- σε Balboni εκδοση)
το αυτοματο 'χαλαει' την ολη καταπληκτικη συνταγη...Αποψη μου φυσικα.Αληθεια ομως, εσυ πχ, ή και καποιοι αλλοι που μου την πεφτουν, με μανια, ειρωνια κτλ, το δοκιμασατε σε καποια, οποιαδηποτε εκδοση, και βγαλατε καποιο συμπερασμα, γιατι εγω τουλαχιστον το δοκιμασα, με το -απαραδεκτο R-tronic- και ηδη απο τοτε ελεγα (και οχι μονο εγω φυσικα...) οτι το κιβωτιο αυτο δεν ταιριαζει επουδενι στο πακετο, και να που -καλλιο αργα παρα ποτε- το αλλαξαν με το σαφως ανωτερο διπλοσυμπλεκτο s-tronic...
Μην κανετε λοιπον μερικοι, αυτα ακριβως που παλαιοτερα μου προσαπτατε, οτι δηλαδη, δεν εχω οδηγησει, δεν εχω προσωπικη επαφη, και αρα να μην τοποθετουμαι με 'υφακι' σε καποια θεματα, ακομα και εαν η πλειοψηφια σοβαρων δοκιμαστων στο εξωτερικο ανεφερε -πριν απο εμενα φυσικα- αυτα που αναφερω και εγω.
Εκτος εαν και η πλειοψηφια ξενων, εγκυρων δοκιμαστων, αλλα και η προσωπικη σας εμπειρια με το εν λογω αυτοκινητο, οσοι την εχετε(?), συναδει απολυτως, και ειναι αντιθετη με την δικη μου αποψη...Κατι το οποιο στην προκειμενη, ειναι προφανες οτι δεν ισχυει...
Για οσους τελικα δεν εχουν αρνητικες προκαταληψεις, και δεν 'φοβουνται' να μαθουν να χειριζονται οπως τους αξιζει, τα καλα χειροκινητα, ή δεν τα τοποθετουν ολα μαζι στην κατηγορια του 'ανακατεματος της σουπας', ιδου ενα αρκετα
κατατοπιστικο video: -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αληθεια ομως, εσυ πχ, ή και καποιοι αλλοι που μου την πεφτουν, με μανια, ειρωνια κτλ, το δοκιμασατε σε καποια, οποιαδηποτε εκδοση, και βγαλατε καποιο συμπερασμα, γιατι εγω τουλαχιστον το δοκιμασα, με το -απαραδεκτο R-tronic- και ηδη απο τοτε ελεγα (και οχι μονο εγω φυσικα...) οτι το κιβωτιο αυτο δεν ταιριαζει επουδενι στο πακετο, και να που -καλλιο αργα παρα ποτε- το αλλαξαν με το σαφως ανωτερο διπλοσυμπλεκτο s-tronic...
Γρηγορη το παλιο το δοκιμασες...το καινουριο? Που ακριβως?
Γενικα το τι λενε οι δοκιμαστες ειναι αστειοτητα υπο την εννοια οτι οποιοδηποτε supercar και να οδηγουσες εσυ κι εγω και το 90% των συμφορουμαδων που δεν μας τρεχουν απο τα πατζακια, σε σχεση με τις μαλακιες που οδηγαμε καθημερινα θα ειμασταν καπως ετσι ...το να το ψυριζεις με τον τροπο που το κανεις, sorry, αλλα ειναι αστειο
-
Αληθεια ομως, εσυ πχ, ή και καποιοι αλλοι που μου την πεφτουν, με μανια, ειρωνια κτλ, το δοκιμασατε σε καποια, οποιαδηποτε εκδοση, και βγαλατε καποιο συμπερασμα, γιατι εγω τουλαχιστον το δοκιμασα,
εβγαλες συμπερασματα οπως με την 996ττ?
-
Αληθεια ομως, εσυ πχ, ή και καποιοι αλλοι που μου την πεφτουν, με μανια, ειρωνια κτλ, το δοκιμασατε σε καποια, οποιαδηποτε εκδοση, και βγαλατε καποιο συμπερασμα, γιατι εγω τουλαχιστον το δοκιμασα, με το -απαραδεκτο R-tronic- και ηδη απο τοτε ελεγα (και οχι μονο εγω φυσικα...) οτι το κιβωτιο αυτο δεν ταιριαζει επουδενι στο πακετο, και να που -καλλιο αργα παρα ποτε- το αλλαξαν με το σαφως ανωτερο διπλοσυμπλεκτο s-tronic...
Γρηγορη το παλιο το δοκιμασες...το καινουριο? Που ακριβως?
Γενικα το τι λενε οι δοκιμαστες ειναι αστειοτητα υπο την εννοια οτι οποιοδηποτε supercar και να οδηγουσες εσυ κι εγω και το 90% των συμφορουμαδων που δεν μας τρεχουν απο τα πατζακια, σε σχεση με τις μαλακιες που οδηγαμε καθημερινα θα ειμασταν καπως ετσι ...το να το ψυριζεις με τον τροπο που το κανεις, sorry, αλλα ειναι αστειο
Eσυ που δεν δοκιμασες κανενα?
Κοιταξε εχω καταλαβει οτι εισαι και εσυ στην συνομοταξια αυτων που θεωρουν ΟΛΟΥΣ τους δοκιμαστες, απο αστειους εως αχρηστους στην καλυτερη, οποτε δεν εχει νοημα η κουβεντα ετσι κι αλλιως...Απο την αλλη, οταν καποιος λεει διακριτικα χωρις φανφαρες και φωτοβολιδες οτι εχει οδηγικη επαφη με δαυτο, -και οχι μονο- σε αντιθεση με καποιους αλλους εδω και χρονια στο Forum και σε διαφορα αλλα, οπου 'τριγυριζουν' επιδεικνυοντας καποιο 'καμαρι' που μολις αγορασαν, και αυτοματως μπαινουν στην superleague των 'γνωστικων'...
Λεω λοιπον πιο απλα, και οποιος θελει ας καταλαβει.
Δεν προκειται για ενα καθημερινο, απλο, γρηγορο Hot-hatch, δεν προκειται ουτε καν για ενα ακριβο sport-sedan υψηλης ιπποδυναμης, μαλιστα ουτε καν για ενα entry level sports car, βλεπε πχ μια απλη Boxster...
Προκειται για το ταχυτερο Audi παραγωγης, με προδιαγραφες-φιλοσοαφια ενος supercar, ενα ταχυτατο αυτοκινητο, με τοσο
'κοφτερα' δυναμικα χαρακτηριστικα, που καλως-κακως, θα πρεπει καποιος -μη συντονισμενος με τα πραγματικα γρηγορα αυτοκινητα- να το οδηγησει εστω και για λιγο απο κοντα, ωστε να διαπιστωσει οτι, οχι μονο το απαραδεκτο R-tronic, αλλα ακομα και το σαφως καλυτερο s-tronic, του στερουν, του αφαιρουν αυτα τα μοναδικα χαρακτηριστικα, και την συνολικη αισθηση που προσφερουν μοναδικες, supercar κατασκευες.Σαφεστατα, δεν χωραει καμμια αμφιβολια, οτι ειναι συνολικα ΤΟΣΟ εκπληκτικο αυτοκινητο, που ακομα και με το ΜΑΠΑ (...το καταλαβαν και το αλλαξαν, πριν ενα χρονο και κατι περιπου, με το διπλοσυμπλεκτο s-tronic) Robo-manual θα παθαινε πλακα ακομα και ο καθε ψαγμενος, το ιδιο επαθα και εγω.
Ομως, καποια στιγμη, οταν μπεις στην φιλοσοφια ολοκληρης της κατασκευης, πιεσεις εστω και λιγο, θα καταλαβεις οτι τα συγκεκριμενα κιβωτια (r-tronic στο R8, με το αντιστοιχο λογισμικο που ειχε, και οχι αυτο που φοραει τωρα η Gallardo, και s-tronic πλεον απο τα ΜΥ2012 μοντελα, εαν δεν κανω λαθος), ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ του εκπληκτικου συνολου, και απεχουν απο την εξαιρετικη λειτουργια των PDK της Porsche, αυτα της Ferrari, του GT-R, ακομα και του DC-T της M3 και του SS-T του EVO-X.Δεν χρειαζεται ουτε καν καποια 'head to head' αντιπαραθεση, ουτε καν να ειναι καποιος ιδιαιτερα εμπειρος με supercars.
Το καταλαβαινεις απο την αρχη, τα συγκεκριμενα κιβωτια στο R8 ειναι ενας συμβιβασμος, για αυτους που θελουν να τα κυκλοφορουν καθε μερα, και να τα ταλαιπωρουν Imo στο κεντρο των πολεων, οπως επισης να τα δινουν και σε αλλα μελη της οικογενειας, και γενικοτερα να ειναι πιο ευχρηστα, πιο φιλικα.
Ομως ειναι τοσο αντιφατικο αυτο, και τοσο ασκοπο, σε αυτου του ειδους τις κατασκευες, που δεν εχει νοημα, για αυτους που τουλαχιστον σκοπευουν πρωτιστως να το ΟΔΗΓΟΥΝ. Και δεν εννοω συνεχεια σε στυλ 'drive it like you stole it'.P.S Την συντομη αλλα αρκετα 'γεματη' εμπειρια την ειχα δημοσιευσει πριν καιρο, στο παρον τοπικο και την επαναφερω για οσους τυχον θελουν να την διαβασουν:
viewtopic.php?f=15&t=21480&p=1624572&hilit=audi+r8+v10#p1624572@volvozeus
Αφου ρε ανθρωπε το οδηγησες και εσυ, αλλα απ' οτι ειδα σε παλαιοτερη δημοσιευση σου, δεν σου αφηνε τον επιθυμητο χωρο, ενα πιο αργο αυτοκινητο μπροστα.
Εγω ημουν τελευταιος, οπερ και αφηνα τοσο πολυ κενο, που περιμενα σχεδον να ερθει πισω μου ο Instructor που ηταν πρωτος στην σειρα, και ετσι μπορουσα για εναν ολοκληρο γυρο συνεχομενα να παω οσο πηγαινε το αυτοκινητο στην σφιχτη χαραξη της αυτοσχεδιας πιστας... ...και μετα το ιδιο μοτιβο παλι απο την αρχη, για 5-6 γυρους συνολικα, πηγαινα 'ρολλαροντας', μεχρι ο Instructor να ερθει σχεδον πισω απο το 'δικο μου' R8... -
[q, και ετσι μπορουσα για εναν ολοκληρο γυρο συνεχομενα να παω οσο πηγαινε το αυτοκινητο στην σφιχτη χαραξη της αυτοσχεδιας πιστας...οσο πηγαινε το αυτοκινητο? Δλδ τερματησες το αυτοκινητο και εσυ ειχες κι αλλο.Ολα αυτα σε 5 γυρους.
το τιμονι ηταν τελειο σαν της 996? -
Γράφεις ένα σεντόνι και χάνεις το νόημα. Μιλάμε για supercars...δηλαδή επειδή κάποιος δοκιμαστης λεει πχ ότι η maclaren ειναι πιο γρηγορη/φιλική/καλύτερο κιβώτιο (βάλε ότι θες) σημαίνει πως αν πάρω τη Ferrari ή μια lambo θα πάρω μαλακια αυτοκινητο; Sorry αλλα ειναι αστείο. Ποσο μάλλον να κάνουμε κριτική σε κιβώτια και κινητήρες απο άλλο πλανήτη, καθισμένοι στον καναπέ...
-
...σημαίνει πως αν πάρω τη Ferrari ή μια lambo θα πάρω μαλακια αυτοκινητο; -
Γράφεις ένα σεντόνι και χάνεις το νόημα. Μιλάμε για supercars...δηλαδή επειδή κάποιος δοκιμαστης λεει πχ ότι η maclaren ειναι πιο γρηγορη/φιλική/καλύτερο κιβώτιο (βάλε ότι θες) σημαίνει πως αν πάρω τη Ferrari ή μια lambo θα πάρω μαλακια αυτοκινητο; Sorry αλλα ειναι αστείο. Ποσο μάλλον να κάνουμε κριτική σε κιβώτια και κινητήρες απο άλλο πλανήτη, καθισμένοι στον καναπέ...Γραφω ενα σεντονι, μηπως και καταλαβεις εσυ -που τουλαχιστον ειχες μια επαφη- και ακομα περισσοτερο διαφοροι αλλοι, που ζητουν τα ρεστα χωρις να εχουν ιδεα τι σημαινει supercar στην πραξη, οτι ενα αυτοκινητο με τοσο εστιασμενα δυναμικα χαρακτηριστικα στην οδηγηση, ειναι κριμα, ειναι συμβιβασμος, και επι της ουσιας προκειται για κατωτερα αυτοματα κιβωτια απο το συνολο, ειτε το R-tronic, ειτε και το S-tronic πλεον, για αυτο το αυτοκινητο συγκεκριμενα.
ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ για: 'μαλακια αυτοκινητο εαν το παρεις με αυτοματο?', την στιγμη που εχω απαντησει ηδη οτι, ΟΧΙ δεν ειναι μαλακια το αυτοκινητο, κατι που δειχνει οτι δεν διαβασες, απλα ξανααπαντησες, σαν να κανεις αντιλογο με τον εαυτο σου...
Επισης δεν το εγραψε ΚΑΠΟΙΟΣ δοκιμαστης. Το εχουν αναφερει αρκετοι, ψαξτε οσοι ενδιαφερεστε να μαθετε.
Το αστειο στην ολη υποθεση ειναι να μην καταλαβαινεις, να μην εχεις καν διαβασει και εσυ τι λεω, και να συνεχιζεις να με ρωτας εαν ειναι μαλακια ενα τετοιο αυτοκινητο με αυτοματο κιβωτιο...
Το τραγελαφικο ειναι που ΔΕΝ καταλαβαινεις οτι ΔΕΝ γενικευω με τα αυτοματα κιβωτια, και ηδη ξεκαθαρισα απο το προηγουμενο ποστ οτι τα συγκεκριμενα αυτοματοποιημενα/αυτοματα του R8 , YΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ξεκαθαρα απο τα καταπληκτικα κιβωτια των Ferrari, GT-R, DC-T της M3, SS-T του EVO-X, κτλ.
Ειναι τρομερο αυτο το πραγμα, να τα γραφω απο πριν, και στην συνεχεια να απαντατε, με τετοιο τροπο, αποδεικνυοντας τελικα οτι δεν διαβασατε ΤΙΠΟΤΑ απο την δημοσιευση μου...
Πραγματικα δεν εχει νοημα, απο την στιγμη που απαντατε τυφλα...και η γενικευση 'supercars' παει συννεφο...Μιλαω για το R8 και τα R-tronic/S-tronic στο συγκεκριμενο αυτοκινητο, δεν μιλησα ουτε για Ferrari, ουτε για αλλα sportscars ή supercars με αυτοματα/διπλοσυμπλεκτα.
...και δεν απανταω απο κανεναν καναπε. Το οδηγησα το γ@μημενο και αυτο, και F430 με το F1 κιβωτιο, και με εχουν παει βολτα ΤΑΠΑ με GT-R, και περα απο την -παλαια πλεον, αλλα απιστευτα γρηγορη- 996ΤΤ, εχω οδηγησει και 997S σε σχεδον ιδανικες συνθηκες, δεν εχω οδηγησει ολο τον πλανητη, αλλα μια επαφη με supercars και γρηγορων sportscars την εχω, για να μπορω να εκφερω γνωμη, σε αντιθεση με πολλους εδω μεσα, που το παιζουν ολο αντιδραση, αλλα στην πραξη τιποτα, οποτε τα περι καναπε, να μην τα λες σε εμενα...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
[q, και ετσι μπορουσα για εναν ολοκληρο γυρο συνεχομενα να παω οσο πηγαινε το αυτοκινητο στην σφιχτη χαραξη της αυτοσχεδιας πιστας...
οσο πηγαινε το αυτοκινητο? Δλδ τερματησες το αυτοκινητο και εσυ ειχες κι αλλο.Ολα αυτα σε 5 γυρους.
το τιμονι ηταν τελειο σαν της 996?Τωρα ρωτας σοβαρα, ή θελεις παλι με τρολλαρισμα και ειρωνια, να περιμενεις ξεκαθαρη απαντηση?
Οδηγος αγωνων δεν ειμαι, δεν εχω δηλωσει ουτε κανενα τρελο χερι, κουλος παντως απ' οτι λενε αλλοι για εμενα, δεν ειμαι, οποτε και κρινοντας απο εμενα, δεν ειναι ουτε δυσκολο, ουτε ακατορθωτο, σε σφιχτη χαραξη (2ας και 3ης σχεσης max) στο κιβωτιο, να φτασεις το αυτοκινητο στα ορια του -ξαναλεω στην 2α και 3η σχεση, οχι πχ σε 4η και 5η- σε τετοιο βαθμο που να καταλαβαινεις πως συμπεριφερεται το πλαισιο-αναρτησεις-κινητηρας-κιβωτιο, ειτε στα ορια της προσφυσης, ειτε και λιγο μετα απο αυτα, και πως συνεργαζονται ολα αυτα μαζι.
Αυτα και σε εναν γυρο τα καταλαβαινεις, το πως συνεργαζονται, εφοσον μπορεις-εχεις τον χωρο, να 'επιτεθεις' χωρις να υπαρχει κονβοι μπροστα σου, τουλαχιστον οπως ειχα την τυχη να βρισκομαι στο τελευταιο αυτοκινητο, και να καθυστερω επιτηδευμενα, να φτασει σχεδον πισω μου το πρωτο αυτοκινητο, απο τα 5-6, για να αρχισω να πιεζω. Ποσο μαλλον σε 5 ή 6 γυρους που καναμε συνεχομενα...παρεπιπτοντως μας ειδαν, εμενα και τον Λαμπρο, το αλλο παιδι που μοιραστηκαμε το R8, οτι 'εκεινο το μπλε R8 που αφηνε επιτηδες κενο, ηταν το πιο γρηγορο απο το κονβοι, μαζι με του Instructor' , αλλα λογω του οτι ειχαν παρεβρεθει και κατι αλλοι δημοσιογραφοι την ιδια χρονικη στιγμη, -και επεσε λιγο μαρκετινιστικο γλυψιμο- αλλα και επειδη τους ενοχλησε λιγο που αφηναμε τεραστιο κενο στο κονβοι ως τελευταιο αυτοκινητο, εδωσαν -και καλα- καποια εξτρα αναμνηστικα για τους καλυτερους οδηγους του Group, στους δημοσιογραφους, οι οποιοι προσωπικα μου ηταν και αγνωστοι...
Οσο για την 996ΤΤ εχουν αποφανθει παγκοσμιως, μην ακους τι λεω και γραφω εγω, ψαξε να βρεις τι λενε εγκυροι δοκιμαστες και οδηγοι αγωνων...
-
Οδηγος αγωνων δεν ειμαι, δεν εχω δηλωσει ουτε κανενα τρελο χερι.
αλλα συμπερασμα για σουπερκαρ 400-500 ιππων σε 5 χλμ βγαζεις ανετοτατα.
Σε αυτοκινητο 100 ιππων φανταζομαι θα βγαζεις συμπερασμα ακομα και με παρκαρισμα.
AUDI FORUM