-
Sorry παιδια, εχετε δικιο... Ειναι 16βαλβιδος και ο 122αρης. Πλεον ακομα και ο 1200αρης Tsi ειναι 16βαλβιδος...
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
8βαλβιδος ο νεος 120αρης 1400 λοιπόν
αλλη μια αλλαγή είναι ότι η vag επέστρεψε στους ιμάντες καταργώντας τη καδέναΠαντως στην συνεντευξη που εδωσε στο Drive ο υπευθυνος R&D της VW, αναφερει οτι απο πλευρας συντηρησης δεν διαφοροποιειται κατι, δηλαδη οτι ΔΕΝ χρειαζεται αντικατασταση για ολη την διαρκεια ζωης του αυτοκινητου.
Αναφερει επισης οτι αυτο εγινε για λογους ακριβεστερου ελεγχου των βαλβιδων, και γιατι μειωνει σημαντικα τις εσωτερικες τριβες και απωλειες......εγω θα προσεθετα οτι θα μειωνει πιθανον, ελαφρως και τον συνολικο θορυβο, που παραγεται απο τον κινητηρα...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Πλεον ακομα και ο 1200αρης Tsi ειναι 16βαλβιδος...Πότε έγινε πάλι αυτό;! Ρε να μας τρελάνουν θέλουν;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πλεον ακομα και ο 1200αρης Tsi ειναι 16βαλβιδος...
Πότε έγινε πάλι αυτό;! Ρε να μας τρελάνουν θέλουν;
Γράψε άκυρο Πιο πάνω ο Γρηγόρης διορθώνει και λέει πως είναι 16v
viewtopic.php?f=15&t=21480&start=6330#p2641429Πώς γίνεται να μην αλλάξεις τον ιμάντα ποτέ; Αφού με τα χρόνια φθείρεται το λάστιχο είτε κάνει χλμ είτε μένει ακίνητο
-
Είναι καλή αλλαγή η κατάργηση της καδένας και η αντικατάσταση του με ιμάντα. Πολύ πιο smooth λειτουργία, λιγότερες απώλειες. Η τραχιά λειτουργία του twincharged στο Tiguan δεν μου αρέσει ομολογουμένως.
Τουλάχιστον αναγνώρισαν το λάθος τους όπως και στην κατάργηση του περιττού κομπρέσορα...
Μήπως δεν τα έγραφα παλαιόθεν? -
Αν προχωρήσεις σε αγορά premium μικρομεσαίου θα πουλήσεις το tiguan ή θα το κρατήσεις κι αυτό;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
@GBΑν προχωρήσεις σε αγορά premium μικρομεσαίου θα πουλήσεις το tiguan ή θα το κρατήσεις κι αυτό;
Τiguan & 500 θα μείνουν. Η 147 είναι η γριά που θα φύγει.
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Μήπως καταργείται η καδένα επειδή έχουν βγει και ένα κάρο προβλήματα? Δε λέω,πιο smooth η λειτουργία με ιμάντα όπως λέει και ο Busso αλλά κάτι βρωμάει εδώ......Τα περισσοτερα προβληματα που εχουν βγαλει τα VAG ειναι ασχετα με τη καδενα.Λιγα εχουν πηδηξει γραναζια κτλ.Και αυτο αφορα τους μικρους TSI.Οι μεγαλυτεροι κινητηρες πχ 2.0Τ που φορανε καδενα ,δεν εχουν παρουσιασει τιποτα σχετικο.Απο οτι ξερω τουλαχιστον...
-
Αυτο σε ολα τα αυτοκινητα πρεπει να το κανεις.Στα turbo θα ελεγα ενας λογος παραπανω.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Πλεον ακομα και ο 1200αρης Tsi ειναι 16βαλβιδος...
Πότε έγινε πάλι αυτό;! Ρε να μας τρελάνουν θέλουν;
Γράψε άκυρο Πιο πάνω ο Γρηγόρης διορθώνει και λέει πως είναι 16v
viewtopic.php?f=15&t=21480&start=6330#p2641429Ναι αλλά λέει ότι και ο 1.2 έγινε 16βάλβιδος. Σε αυτό κόλλησα εγώ.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Είναι καλή αλλαγή η κατάργηση της καδένας και η αντικατάσταση του με ιμάντα. Πολύ πιο smooth λειτουργία, λιγότερες απώλειες. Η τραχιά λειτουργία του twincharged στο Tiguan δεν μου αρέσει ομολογουμένως.
Τουλάχιστον αναγνώρισαν το λάθος τους όπως και στην κατάργηση του περιττού κομπρέσορα...
Μήπως δεν τα έγραφα παλαιόθεν?Αυτη ειναι μια αποψη, και σωστη...Υπαρχει και η αλλη που λεγεται, περαιτερω εξελιξη τεχνολογιας -ενδεχομενως-
ή και αναγκη(?) συνδυασμου πλεον ΜΕ ιμαντα, για λιγοτερους θορυβους-κραδασμους, καθοτι οπως ανεφερα και πριν, εχει αλλαξει η εδραση του κινητηρα, ειναι τοποθετημενος με 12μοιρες κλιση προς τον 'καθρεπτη', και επισης εχει χαθει χωρος
απο το διαθεσιμο τμημα του κινητηρα με την νεα πλατφορμα. Ολα αυτα ισως με χρηση καδενας, ανεβαζαν τα επιπεδα θορυβου παραπανω απο το επιτρεπτο για την VAG.Σε οτι αφορα αυτο που λεει ο φιλος παραπανω για αντοχη του ιμαντα, πλεον ειναι και θεμα συνδυασμου υλικων. Υπαρχουν συνθετικα υλικα, που ενισχυουν κατα πολυ την διαρκεια ζωης ενος απλου συμβατικου ιμαντα οπως τον γνωριζουμε μεχρι σημερα...
-
Σιγά τα ωά.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σιγά τα ωά.Sent from my Note II using smoke signals.
...λενε οσοι ζηλευουν, που οι μαρκες τους στερουνται τεχνολογικης πρωτοπορειας...
-
Συνέχισε τις μπούρδες, μπορείς.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συνέχισε τις μπούρδες, μπορείς.Sent from my Note II using smoke signals.
Εγω? Εσυ δεν ειπες σιγα τα ωα? Τρολλαρεις απο την μια, και λεω εγω μπουρδες και απο πανω?
-
Πότε τρολλαρα; Μήπως δεν ξέρεις τον ορισμό της λέξης;
-
Η Audi εχει καποια αυτοκινητα σε προσφορα αυτο το καιρο.Δε ξερω παραπανω λεπτομερειες.
-
Κυκλοφορούν φήμες για PSS10 στο AUDI φορουμίστα. Κανά review θα έχουμε;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κυκλοφορούν φήμες για PSS10 στο AUDI φορουμίστα. Κανά review θα έχουμε;Κάτσε να γράψουμε μερικά km ρε συ!
-
AUDI FORUM