-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Τα παλια λαδια ηταν καταμαυρα.Ξερω οτι δε παιζει ιδιαιτερο ρολο αλλα απλα το γραφω.
Πολύ καλό που ήταν κατάμαυρα. Σημαίνει ότι έκαναν τη δουλειά τους, εφόσον αλλάχτηκαν σε 7.5 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Διαφωνώ. Στα 13-14Κ ναι αλλά στα 7.5 γιατί? Και η CASTROL το edge στο site της για 15.000 χλμ το συνιστά: http://www.castrol.com/castrol/sectionb ... Id=7073092 (για το golf gti mkv. Για το mkvi δίνει 30.000 για αλλαγή όπως και για το Α5 2.0Τ 211ps). Κακό μπορεί να μην κάνει αλλά δεν ξέρω και πόσο κάνει και περισσότερο καλό σε συνάρτηση με το κόστος (υπερβολικό αν μιλάμε για αντιπροσωπεία).
-
Ηταν απο περυσι τον Ιουλιο τα λαδια και ειπα να τα αλλαξω.110 ευρω μαζι με το φιλτρο original audi.Εκτος αντιπροσωπείας φυσικα.Δε το βρισκω υπερβολικο.Να σου πω την αληθεια ετσι οπως τα ειδα τα λαδια και μονο στην ιδεα οτι θα εμεναν αλλα 7500 χμ μου φανηκε καπως...Φυσικα το ξερω οτι αυτο που λεω δεν εχει ουσιαστικη τεκμηριωση...
Επισης με αυτο το ρυθμο αλλαγων δε χρειαζεται να συμπληρωνω λαδι.Ασε που εχω την εντυπωση οτι στροφαρει καλλιτερα και δουλευει πιο ομαλα με τα Fuchs.
Το τι προτεινουν οι κατασκευαστες τωρα ειναι ενα θεμα.Ενας συναδελφος με 3αρα που αλλαζει συμφωνα με το Computer λεει οτι εχει να αλλαξει λαδια εδω και 19000 χμ... -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Τα παλια λαδια ηταν καταμαυρα.Ξερω οτι δε παιζει ιδιαιτερο ρολο αλλα απλα το γραφω.
Πολύ καλό που ήταν κατάμαυρα. Σημαίνει ότι έκαναν τη δουλειά τους, εφόσον αλλάχτηκαν σε 7.5 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Διαφωνώ. Στα 13-14Κ ναι αλλά στα 7.5 γιατί? Και η CASTROL το edge στο site της για 15.000 χλμ το συνιστά: http://www.castrol.com/castrol/sectionb ... Id=7073092 (για το golf gti mkv. Για το mkvi δίνει 30.000 για αλλαγή όπως και για το Α5 2.0Τ 211ps). Κακό μπορεί να μην κάνει αλλά δεν ξέρω και πόσο κάνει και περισσότερο καλό σε συνάρτηση με το κόστος (υπερβολικό αν μιλάμε για αντιπροσωπεία).
Και πολύ καλά κάνεις και διαφωνείς γιατί για γρηγοράδα δεν έγραψα πιο κατανοητά αυτό που είχα στο μυαλό.
Εννοούσα ότι καλώς ήταν μαύρα τα λάδια του Κωστή διότι έκαναν τη δουλειά τους σε αυτές τις 7.5 χιλιάδες χλμ.
Γιατί αν μου έλεγε έβγαλα τα λάδια κατάμαυρα και τα είχα για 30 χιλιάδες, τότε θα του έλεγα ότι λίπαινες τη μηχανή με ένα μαύρο κατρουλιό.Σχετικά με τα χιλιόμετρα είναι θέμα πόσο σηκώνει η τσέπη και σε αυτό συμφωνώ.
Προσωπικά στους ιταλούς μου αλλάζω κάθε 10 χιλιάδες(ή χρόνο ότι έρθει πρώτο) εκτός από την alfa romeo που την προσέχω περισσότερο. Συνήθως στις 7.5 χιλιάδες της αλλάζω τα ζουμιά της.Στον Βαγγέλη αλλάζω κάθε 15 χιλιάδες όμως.
-
Κατάλαβα. Συμφωνάω λοιπόν.
-
Έχετε να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο συνεργείο?
Τώρα πια που αρχίζουν τα ακριβά (90.000) και τελείωσε και η επέκταση δεν λέει να καταθέτω στην αντιπροσωπεία...
Pm me Thanks! -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Τώρα πια που αρχίζουν τα ακριβά (90.000) και τελείωσε και η επέκταση δεν λέει να καταθέτω στην αντιπροσωπεία...
Pm me Thanks!γράψε που μένεις (έστω πόλη, ή αν είσαι Αθήνα προς τα πού - 'νότια? βόρεια?').
Μη σε στείλουμε στην Ξάνθη για Σέρβις και μένεις...Ασπρόπυργο -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ηταν απο περυσι τον Ιουλιο τα λαδια και ειπα να τα αλλαξω.110 ευρω μαζι με το φιλτρο original audi.Εκτος αντιπροσωπείας φυσικα.Δε το βρισκω υπερβολικο.Να σου πω την αληθεια ετσι οπως τα ειδα τα λαδια και μονο στην ιδεα οτι θα εμεναν αλλα 7500 χμ μου φανηκε καπως...Φυσικα το ξερω οτι αυτο που λεω δεν εχει ουσιαστικη τεκμηριωση...
Επισης με αυτο το ρυθμο αλλαγων δε χρειαζεται να συμπληρωνω λαδι.Ασε που εχω την εντυπωση οτι στροφαρει καλλιτερα και δουλευει πιο ομαλα με τα Fuchs.
Το τι προτεινουν οι κατασκευαστες τωρα ειναι ενα θεμα.Ενας συναδελφος με 3αρα που αλλαζει συμφωνα με το Computer λεει οτι εχει να αλλαξει λαδια εδω και 19000 χμ...Η ιστορία 'λάδια' έχει πολύ πλάκα! Πριν 50 χρόνια Η Φορντ, η Σεβρολέ, η Μερσεντέ, η Τράιουμφ, η Μόρρις, η Φίατ και η Άλφα έλεγαν αλλαγή κάθε 3000 χλμ. Λίγα χρόνια μετά, αυτό έγινε 5000 και στα '90s έγινε 10.000. Ο Έλλην όμως επειδή ξέρει καλύτερα αλλάζει στο 2012 κάθε 5000 κι ας λέει ο κονστρούχτορας κάθε 20-30κ.
ΥΓ: Καμία προσωπική μομφή! Όλοι μας έχουμε τα κολλήματά μας. Απλά κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε όλοι (και όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ ) ότι τα πράγματα προοδεύουν, τουλάχιστον στην τεχνολογία!
-
Που το θυμηθηκες μετα απο ενα μηνα?
Οντως εχω καποια κολληματα με τη φροντιδα του αυτοκινητου.Τι να κανουμε? Ειμαι λιγο obsessive -compulsive:lol: Ειχα και καποια ταξιδακια να κανω οποτε τα αλλαξα.Εμενα ,παντως μου φανηκε οτι ο κινητηρας δουλευει πολυ πιο ομαλα μετα την αλλαγη,κατι που παρατηρω σε πολυ εντονοτερο βαθμο στο MINI.Στη 5αρα δε παρατηρω καμια διαφορα...ισως να παιζουν ρολο και οι 6C...
Τελος θα ηθελα να σημειωσω κατι για την ιστορια,μιας και μου το θυμισες.
Ενα μηνα πριν εγραψα για αυτον το συναδελφο μου με τη 3αρα που ειχε να αλλαξει λαδια 19000 χμ.(ειχε συμπληρωσει παντως απο οτι μου ειπε).Πριν λιγες μερες ,αφου τον ειχα πρηξει,πηγε να τα αλλαξει χωρις να εχει βγει ακομη μηνυμα για αλλαγη.Στο Service του ειπαν οτι η οδηγια της BMW εχει αλλαξει και οι αλλαγες λαδιων πρεπει να γινονται καθε 10000χμ.Εγω στη 525 & στο ΜΙΝΙ ετσι τα αλλαζω απο την αρχη.Εμαθε καποιος για αυτη την αλλαγη? -
Αυτά τα μηνυματα 'υπενθύμιση' είναι και όχι 'ενημέρωση' και δεν θέλω να πιστεψω ότι καποιοι νομίζουν ότι ειναι προγραμματισμένα απο το εργοστάσιο ή απο μονος του ο κινητήρας ενημερωνει!
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ενα μηνα πριν εγραψα για αυτον το συναδελφο μου με τη 3αρα που ειχε να αλλαξει λαδια 19000 χμ.(ειχε συμπληρωσει παντως απο οτι μου ειπε).Και σε 116 φίλου στα 21000 χλμ του έβγαλε απευθείας μήνυμα για σερβις. Ενδιάμεσα δεν αλλαξε λάδια!
Προσωπικά παντως μετα το παρολίγο αρκετά σοβαρό θεμα (σοβαρότερο και απο αυτό που φανταζόμουν) με τα λαδια στο δικό μου ... 2, 3 υγρά έχουμε ευθύνη να του βαζουμε. Ας κοιταμε να ειναι καλής ποιοτητας και τακτικά. Δεν χαθηκε ο κόσμος! Και οι ενδείξεις -οι οποίες μπαίνουν μεσω κομπιούτερ εδω περα- ... ας ειναι για τα φίλτρα, λαμπες κλπ!
Η Audi παντως -βασικά η αντιπροσωπία- πάντα ακολουθούσε την κοινή λογική στις αλλαγες λαδιών. Μια φορά τον χρόνο ... Τιποτα το παραξενο ή περίεργο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτά τα μηνυματα 'υπενθύμιση' είναι και όχι 'ενημέρωση' και δεν θέλω να πιστεψω ότι καποιοι νομίζουν ότι ειναι προγραμματισμένα απο το εργοστάσιο ή απο μονος του ο κινητήρας ενημερωνει!Βασικα δεν ειναι υπενθυμιση.Συμφωνα με τη BMW λχ τοτε πρεπει να αλλαξεις λαδια!Οπως εχουμε ξαναπει υπαρχουν αισθητηρες στο κινητηρα που με καποιο τροπο 'ελεγχουν' το λαδι .Επισης παιζει ρολο το πως οδηγεις το αμαξι,τα χμ που εχεις κανει κτλ.
Τωρα γιατι το αλλαξε αυτο η ΒΜW και εκανε τις αλλαγες καθε 10000 δε ξερω.Λετε να εγινε μονο στην Ελλαδα αυτη η αλλαγη? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Pm me Thanks!γράψε που μένεις (έστω πόλη, ή αν είσαι Αθήνα προς τα πού - 'νότια? βόρεια?').
Μη σε στείλουμε στην Ξάνθη για Σέρβις και μένεις...ΑσπρόπυργοΕχμ ναι ξεχάστηκα!
Μένω στην ανατολική αττική. Με βολεύουν καλύτερα περιοχές όπως Αγ Παρασκευή, Γέρακας κλπ, αλλά δεν θα πω όχι σε οτιδήποτε καλό εκτός αυτών των ορίων... -
Για πειτε κανενα καλο συνεργιο που να ξερει απο συγχρονα Audi.Εγω σε ενα εχω παει εκτος επισημου Service ,για λαδια, αλλα δε τους ειδα να ξερουν και πολυ καλα τα τελευταια μοντελα...
-
Επειδή έχω κατι οικογενειακές ανακατατάξεις που χρειάζεται να μεταφερομαστε 5 ως 7 άτομα με ένα αμάξι, έχω αρχίσει να κοιτάζω το Q7 σε 7θεσια διάταξη σε 3λίτρο tdi.
Έχει κανείς εμπειρία? -
Εγω εχω εμπειρία απο 4,2 FSI...Το αμαξι εχει πολυ μεγαλους χωρους,αλλα να πω την αληθεια τα χρονια που ειναι στην αγορα φαινονται κυριως στο εσωτερικο του,το οποιο ειναι σαν του προηγουμενου Α6.Κατα τα αλλα κανεις οσα χμ να ναι στο χαλαρο. Πολυ ανετο αλλα επισης πολυ μεγαλο σε διαστασεις.
Μιλαμε για καινουριο ή για μεταχειρισμενο?
Για τον 3.0TDI ειχαν ακουστει καποια θεματα με την αντλια καυσιμου και με αισθητη αυξηση καταναλωσης στο κρυο.Βεβαια στην Ευρωπη τα βενζινοκινητα απλα δεν υπαρχουν...Ο 3.0 TDI εχει πουλησει απειρα κομματια,στα τελευταια μοντελα εχει υποστει αρκετες αλλαγες. -
Η εμπειρια μου απο τον 3.6 βενζινης και τον 4,2 diesel ηταν πολυ καλη ως προς τα μηχανικα. Δυσχρηστο για μενα το tiptronic, ενω αρκετα θεματα ακουσα για δυσλειτουργια στο ΜΜΙ.
O 'νεος' 3λιτρος diesel πρεπει να ειναι πολυ καλος. Και ειναι πλεον Euro6.Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Γονεις μιας φιλης μου, εχουν το Q7 diesel 4,2 lt. Ενα μονο πραγμα θα σας πω, που μου ειχε πει.. Καλαματα- Κομοτηνη καπου στις 8 ωρες!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Γονεις μιας φιλης μου, εχουν το Q7 diesel 4,2 lt. Ενα μονο πραγμα θα σας πω, που μου ειχε πει.. Καλαματα- Κομοτηνη καπου στις 8 ωρες!Δεν το λες και κατορθωμα...
Βεβαια απο την αλλη για καραβι τη στερια,μια χαρα τα πηγε... -
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Γονεις μιας φιλης μου, εχουν το Q7 diesel 4,2 lt. Ενα μονο πραγμα θα σας πω, που μου ειχε πει.. Καλαματα- Κομοτηνη καπου στις 8 ωρες!
Δεν το λες και κατορθωμα...
Βεβαια απο την αλλη για καραβι τη στερια,μια χαρα τα πηγε...Αν σκεφτεις οτι τοσο κανω για να ανεβω απο Αθηνα, με το Fiesta, μου φαινεται τρελος χρονος...
-
Ναι ρε Γιωργο αμα πας με 100χλμ φυσιλογικο ειναι...Πιες του λιγο το αιμα αμαν ποια!
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μη σε στείλουμε στην Ξάνθη για Σέρβις και μένεις...ΑσπρόπυργοΕχμ ναι ξεχάστηκα!
Μένω στην ανατολική αττική. Με βολεύουν καλύτερα περιοχές όπως Αγ Παρασκευή, Γέρακας κλπ, αλλά δεν θα πω όχι σε οτιδήποτε καλό εκτός αυτών των ορίων...Τίποτα για το παραπάνω?
Αν και μέχρι να κάνω την δήλωση να δω τι έκπληξη μου επιφύλαξε φεύγοντας ο Βενιζέλος δεν κάνω τίποτα!
AUDI FORUM