-
Το site της Audi δεν έχει πλέον τον Ρωρρη στα εξουσιοδοτημένο δίκτυο!
Συνεργασία τέλος. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το site της Audi δεν έχει πλέον τον Ρωρρη στα εξουσιοδοτημένο δίκτυο!
Συνεργασία τέλος.είναι γνωστό εδώ και 'καιρό' (καμιά βδομάδα) ότι έκοψε η συνεργασία με karenta-kosmocar.
Πιστεύω ότι αρχίζει να υπάρχει(?) πρόβλημα πλέον όσο αναφορά τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία audi πιστεύω στα νότια προάστια, αφού πλέον σχεδόν όλοι κρατάνε το vw-service ανάμεσα σε audi και vw (λογικό αφού η vw έχει πουλήσει πολύ περισσότερα οχήματα)....
-
Εγω που εχω το audi μου απο τον Ρωρρη τι γινεται με τα service; Μπορω να παω πχ στην κοσμοκαρ.καρεντα στο Μαρουσι κανονικα σαν ηταν ο Ρωρρης;
-
Ο χρήστης aris_rom έγραψε:
Εγω που εχω το audi μου απο τον Ρωρρη τι γινεται με τα service; Μπορω να παω πχ στην κοσμοκαρ.καρεντα στο Μαρουσι κανονικα σαν ηταν ο Ρωρρης;Το από που πήρες το αμάξι δεν έχει να κάνει με το που κάνεις το σέρβις. Οπότε η απάντηση είναι: ναι, μπορείς να πας kosmocar χωρίς να έχεις κάποιο 'θέμα'.
-
Εγω παρολο που ηταν διπλα μου δεν πηγα ποτε.Προσπαθησα αλλα τη μια δεν ειχαν ραντεβου.Μετα που ρωτησα για μια αλλαγη λαδιων μου ειπαν ενα εξωφρενικο ποσο,πιο ακριβα απο τη Καρεντα.Γενικα μου εδιναν την εντυπωση οτι ειναι λιγο ανοργανωτοι,ενω δεν ηταν και τοσο εξυπηρετικοι.
Επισης οταν ειχα ρωτησει για αγορα του Α5 ,δεν κατεβαζαν με τιποτα τη τιμη... Και φυσικα δε το πηρα απο αυτους. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Κυκλοφορούν φήμες για PSS10 στο AUDI φορουμίστα. Κανά review θα έχουμε;
Κάτσε να γράψουμε μερικά km ρε συ!
Όπως υποσχέθηκα (προσοχή, ακολουθεί ψιλο-σεντόνι
Στις 24/10/2012 τοποθετήθηκε η (γνωστή-άγνωστη 'όλους') bilstein PSS10 στο αμάξι μου (audi A3 sportback 8P 1.8TFSI).
(οι φωτογραφίες είναι από την αρχική ρύθμιση τοποθέτηση, όπου όταν το αμάξι πάτησε στο έδαφος, ήταν λίγο-?- σαν 'κατσίκι'.)
Σημειώνω ότι το αμάξι από το εργοστάσιο φορούσε Sline ανάρτηση και προσωπική μου 'απαίτηση' ήταν να χαμηλώσει όσο το δυνατόν λιγότερο το αμάξι (αφού με την Sline ήδη ήταν 1 πόντο χαμηλότερο από το ambition που ήταν 1,5 πόντο χαμηλότερο από το attraction/ambiente).
Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται το αρχικό ύψος με την Sline ανάρτηση για να έχετε μία αίσθηση από το αρχικό ύψος:
το οποίο θεωρώ ιδανικό για το συγκεκριμένο αμάξι.Από όταν πρωτο-πήρα το αμάξι (2008) και μέχρι πριν λίγες μέρες, έλεγα πως η Sline είναι η χρυσή τομή ανάμεσα σε κράτημα και άνεση, αλλά πλέον ανακαλώ χωρίς 'φόβο και πάθος'.
Σημειώνω εδώ ότι το αμορτισερόμετρο έβγαλε 87% μπρος-πίσω στις αποσβέσεις των αμορτισέρ στην Sline ανάρτηση και με την επιλογή (στο αμορτισερόμετρο) για σπορ αναρτήσεις, οπότε δεν ήταν ότι είχε πέσει η απόδοση των Sline αμορτισέρ, ώστε να είναι 'χαώδης' η διαφορά.Προσωπικά τη θεωρώ πολύ ανώτερη ανάρτηση από την Sline (βέβαια κάνει και τα 3πλα λεφτά, οπότε ψιλο-λογικό είναι) και είμαι 100% σίγουρος γιατί θυμάμαι ότι η Sline από την αρχή ήταν:
- κάπως ξερή στα κοπανήματα (σε λακούβες που η ανάρτηση δεν προλάβαινε να δουλέψει/αποσβέσει),
- την ένιωθες γενικά σφιχτή μέσα στην πόλη (που οριακά δεν έλεγες ότι κοπάναγε το αμάξι σε αρκετές λακούβες) και
- σε ταξίδια με αρκετά km/h (που γι' αυτό υποτίθεται ότι θυσιάζεις την άνεση) ή σε στροφοδιαδρομές θα ήθελες να ήταν κάπως πιο σκληρή από ό,τι τελικά ήταν.
Αυτή τη στιγμή το έχω στην θέση (σκληρότητας) «3» και εμπρος και πίσω (1=τέρμα μαλακό, 10=τέρμα σκληρό) και η ανάρτηση είναι μεν πιο σφιχτή από την Sline, αλλά προσφέρει περισσότερη άνεση, αφού περνάει πλέον το αμάξι πιο γλυκα τις λακούβες.
Γενικά το αμάξι πατάει παντού καλύτερα (είτε πας γρήγορα είτε αργά) χωρίς περιττά κοπανήματα, χωρίς απότομες/άτσαλες κινήσεις ή χάσιμο επαφής τροχού από το οδόστρωμα. Ο τροχός μένει πάντα βιδωμένος στο δρόμο ασχέτως ανωμαλιών, ασχέτως ταχύτητα κίνησης ή πόσο πιέζεις το αμάξι.Ακόμα και μετά από 2000+km από την τοποθέτηση της ανάρτησης, συνεχίζουν να έρχονται μόνο θετικές εμπειρίες και ερεθίσματα, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, αν το 'οικονομικό' δεν είναι πρόβλημα.
Και 3 προσωπικές 'παρατηρησούλες':
- Όταν πρωτο-έβαλα την ανάρτηση, μέτρησα το αμάξι ώστε να είναι ευθεία με το έδαφος (που θεωρητικά αφού κρατήσαμε το εργοστασιακό ύψος, θα ήταν έτσι, αλλά είπαν να το διπλοτσεκάρουμε μήπως μας έχει ξεφύγει κάτι).
Στο μάτι γενικά αυτό το set-up είναι λίγο περίεργο, γιατί οι δύο θόλοι δεν είναι στο ίδιο ύψος (ο πίσω είναι πιο 'ρηχός' στο μάτι από το εμπρός με αποτέλεσμα να σου δίνει την αίσθηση ότι το αμάξι είναι 'σούζα', ενώ στην ουσία είναι ευθεία με το δρόμο).
2.Μετά από 2000km διαδρομής (δηλαδή και απλής μετακίνησης και γρήγορης οδήγησης), παρατηρήθηκε ότι το αμάξι «έκατσε» ομοιόμορφα 0,5 πόντους από την αρχική μέτρηση. Οπότε...όποιος τη βάλει, να έχει υπόψη του ότι θα πέσει περίπου μισό πόντο από εκεί που θα το ρυθμίσει. Εγώ αυτό το -0,5 πόντους ακόμα, το πήρα θετικά (δεν το ξαναψηλώσαμε) και να πω την αλήθεια μου, μου αρέσει περισσότερο. Απλά ξαναρυθμίσαμε γωνίες για να ξαναέρθουμε (έστω αυτό το λίγο) στα εργοστασιακά πλαίσια.
- Με προσωπική μου πρωτοβουλία μαζί με την αλλαγή ανάρτησης αποφάσισα και άλλαξα και ρουλεμάν τοπ-μάουντ εμπρός (τα οποία έδειχναν σημάδια φθοράς όταν τα πήρα στα χέρια μου), όλες τις βίδες μπρος-πίσω που βιδώνουν τα αμορτισέρ (και στις βάσεις αυτών) και τις βάσεις των πίσω αμορτισέρ (είχε άλλες βάσεις η PSS10 για τα ελατήρια οπότε δεν χρειάστηκε να αγοράσω και τα λάστιχα που πατάνε τα ελατήρια πάνω στο αμάξι), τα οποία κόστισαν περίπου 200€ (μπορώ να κοιτάξω τιμολόγια αν ενδιαφέρει κάποιον).
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, αν δεν σας κάλυψα, μπορείτε να ρωτήσετε άφοβα...
-
Μα γιατί? Αφού είναι υπέροχα έτσι σαν μπλουζάκια που βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
http://www.autoblog.gr/2012/11/06/η-audi-ανακοίνωσε-νέα-σχεδιαστική-φιλοσο/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+autoblog%2Ffeed+(AutoBlog)&utm_content=FaceBookΜα γιατί? Αφού είναι υπέροχα έτσι σαν μπλουζάκια που βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη!
ΥΓ: το παραγαμήσανε είναι η αλήθεια με την ομοιομορφία....
-
(Άσχετο με την ανάρτηση!)
τι χρώμα είναι το αυτοκίνητο; του έχεις κάνει κάτι ιδιαίτερο και γυαλίζει τόσο έντονα; -
Φοβερές αναρτήσεις ειναι ΟΝΕΙΡΟ .. τις εχει ξαδερφος στο 1.8T 20VT χαμηλωμένο οσο δεν πάει και δεν καταλαβαινει τιποτα η αναρτηση ακομα και σε λακουβες
τελικα γιατι τις λένε coil over εφοσον η πισω αναρτηση παραμενει ξανα χωρια απο το ελατηριο? -
Νομίζω το αμαξάκι έγινε πιο ολοκληρωμένο από ποτέ! Δύναμη, φρένα, πάτημα... όλα super!! Μπράβο Γιώργο καλά χιλιόμετρα και προσοχή στις στροφές
Ps: Να υπήρχε και ένας τρόπος να βαρύνει το τιμόνι θα ήταν τέλεια!
-
Ο χρήστης jf11 έγραψε:
(Άσχετο με την ανάρτηση!)
τι χρώμα είναι το αυτοκίνητο; του έχεις κάνει κάτι ιδιαίτερο και γυαλίζει τόσο έντονα;lava grey είναι το χρώμα φίλε (σημειώνω ότι το χρώμα αυτό by-default είναι περλέ).
Δεν του έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο να σου πω την αλήθεια. Μία φορά στα 2 χρόνια αλοιφούλα για γυάλισμα και πλύσιμο μόνο στο χέρι και σφουγγάρι (εξωτερικά φυσικά ).
Μάλιστα τώρα που το σκέφτομαι, έχουν 'κλείσει' τα 2 χρόνια από το προηγούμενο πέρασμα και το έχω αμελήσει λίγο...Φοβερές αναρτήσεις ειναι ΟΝΕΙΡΟ .. τις εχει ξαδερφος στο 1.8T 20VT χαμηλωμένο οσο δεν πάει και δεν καταλαβαινει τιποτα η αναρτηση ακομα και σε λακουβες
τελικα γιατι τις λένε coil over εφοσον η πισω αναρτηση παραμενει ξανα χωρια απο το ελατηριο?Γιατί εμπρός είναι μαζί μάλλον (και ίσως εκ παραδρομής υποθέτω)...??
Δεν ξέρω. Πάντως όντως η ανάρτηση είναι πολύ καλή και ευτυχώς (εκ του αποτελέσματος) που τελικά που δεν άκουσα την φωνή της λογικής, μιας και το κόστος κτίσης+τοποθέτηση είναι αρκετά υψηλή σε σχέση με μία fixed ανάρτηση.Μου αρέσει πολύ το τελικό αποτέλεσμα γιατί κέρδισα σε κράτημα, αντίδραση του οχήματος στα 'πολλά' κτλ, κερδίζοντας ταυτόχρονα και σε άνεση (κάτι που δεν το πίστευα).
Νομίζω το αμαξάκι έγινε πιο ολοκληρωμένο από ποτέ! Δύναμη, φρένα, πάτημα... όλα super!! Μπράβο Γιώργο καλά χιλιόμετρα και προσοχή στις στροφές
Ps: Να υπήρχε και ένας τρόπος να βαρύνει το τιμόνι θα ήταν τέλεια!
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο.
Προσπαθώ να έχω το αμάξι μου προσεγμένο και ολοκληρωμένο σε όλους τους τομείς, χωρίς όμως να χάνει και τον χαρακτήρα του (ξέρω...τα θέλω όλα )Όσο για το τιμόνι, υπάρχει τρόπος για τα Α3 που παράχθηκαν από τα μέσα του 2008 και έπειτα μέσω vag-com, αλλά μη φαντάζεσαι 'τρελά πράγματα'.
(έχει ελαφρύνει λίγο στα χαμηλά -πχ παρκάρισμα- και έχει βαρύνει από τα 40-50km/h και πάνω αλλά πολύ λίγο.Μόνο αν έχεις Α3 και μπεις στο δικό μου ΙΣΩΣ και να καταλάβεις αυτό που περιγράφω ως διαφορά) -
Ωραιος!Μεγεια!Καλ χιλιομετρα
Χαιρομαι που εισαι ικανοποιημενος!Με τη ρυθμιση δυσκολευτηκατε?Ηταν εμπειρος αυτος που τα περασε?Και μια τελευταια ερωτηση:Τωρα αν θες να αλλαξεις τη ρυθμιση πρεπει να βγαλεις τα αμορτισερ απο το αυτοκινητο? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ωραιος!Μεγεια!Καλ χιλιομετρα
Χαιρομαι που εισαι ικανοποιημενος!Με τη ρυθμιση δυσκολευτηκατε?Ηταν εμπειρος αυτος που τα περασε?Και μια τελευταια ερωτηση:Τωρα αν θες να αλλαξεις τη ρυθμιση πρεπει να βγαλεις τα αμορτισερ απο το αυτοκινητο?Καλησπέρα Κώστα (υποθέτω από το nickname),
Απαντάω ένα προς ένα στα ερωτήματά σου:- η ρύθμιση ως προς το ύψος ήταν πολύ εύκολη. Το πετύχαμε σχετικά γρήγορα. Ήταν και έμπειρος ο μάστορας, αλλά αν πράττεις και λίγο με τη λογική, το πετυχαίνεις με 1-2-3 δοκιμές. Επίσης το χαμήλωμα είναι λίγο πιο εύκολο από το 'ψήλωμα', επειδή η ένταση του ελατηρίου σε βοηθάει λίγο να γυρίσεις-βιδώσεις το παξιμάδι.
Ή ρύθμιση σκληρότητας πήγε λίγο στην 'τύχη'. Το βάλαμε στο '3', πήγαμε μία βόλτα γύρω τα στενά, με ικανοποιούσαμε η απόσβεση και το αφήσαμε. Μετά αποδείχτηκε ότι το αμάξι λειτουργούσε καλά και υπό πίεση και το αφήσα στο '3', αν και για να είμαι ειλικρινής, σκέφτομαι να το πάω στο '4' ή στο '5' δοκιμαστικά. (αν και δε σου κρύβω ότι και τώρα είμαι ευχαριστημένος ως έχει)
2.αν θες να αλλάξεις ρύθμιση ύψους, πρέπει να σηκώσεις το αμάξι και να βγάλεις τον τροχό γιατί δεν πρέπει να δέχεται κάποια τάση το παξιμάδι (και το 'κόντρα' παξιμάδι) αλλά και γιατί δεν έχεις χώρο να βάλεις τα ειδικά εργαλεία για να γυρίσεις τα παξιμάδια προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
Αν θες να αλλάξεις τη ρύθμιση της σκληρότητας, δεν έχεις να κάνεις τίποτε άλλο από το να 'πέσεις' κάτω από το αμάξι (εγώ έχω μία ηλιοπροστασία γι' αυτή τη δουλειά) και να γυρίσεις τη ροδέλα στην αντίστοιχη θέση με το χέρι σου. Δεν χρειάζεται να σηκώσεις το αμάξι (εκτός κι αν το κάνεις για δική σου ευκολία) ούτε να βγάλεις τα αμορτισέρ. Επίσης φαίνεται η 'ροδέλα' που ρυθμίζεις τη σκληρότητα (για τα εμπρός αμορτισέρ) στην 1ο φωτογραφία. Είναι αυτό το μπλε στρογγυλό που έχει κάτι νούμερα πάνω (1, 2, 3, 4 κτλ). Αντίστοιχα κάπως είναι και στα πίσω (στο κάτω μέρος των αμορτισέρ). Επίσης τα κλικ είναι πολύ εύκολα αντιληπτά στο χέρι και τα νούμερα είναι πολύ ευανάγνωστα, διορθώνοντας το πρόβλημα που είχε η PSS9 σε αυτό το θέμα (πολύ πιο μικρά ρυθμιστικά σε μέγεθος και δεν ήταν τόσο εύκολα αντιληπτό το 'κλικ' που κούμπωνε ο ρυθμιστής στην εκάστοτε θέση)Κάτι που όντως ξέχασα να γράψω είναι ότι ένας λόγος που επιλέχθηκε αυτή η ανάρτηση ήταν πως η ευκολία ρύθμισης της σκληρότητας χωρίς να χρειάζεται να βγάλω το αμορτισέρ (και ιδανικά χωρίς να βγάλω καν τις ρόδες) ήταν για μένα προαπαιτούμενο για να βάλω κάποια ρυθμιζόμενη πάνω στο αμάξι.
ΥΓ: αυτό που μας έφαγε χρόνο ήταν οι πλήρεις συμπιέσεις-αποσυμπιέσεις με το χέρι που έγιναν και στα 4 αμορτισέρ με 20 επαναλήψεις στο καθένα και σε 3 σκάλες σκληρότητας (στο '1', στο '3' και στο '7' - τυχαία τα επιλέξαμε απλά για να δούμε ότι 'ακούει' η βαλβίδα εσωτερικά που ελέγχει την σκληρότητα) = 240 επαναλήψεις πλήρους συμπίεσης-αποσυμπίεσης με το χέρι (εκτός αυτοκινήτου δηλαδή)...
- η ρύθμιση ως προς το ύψος ήταν πολύ εύκολη. Το πετύχαμε σχετικά γρήγορα. Ήταν και έμπειρος ο μάστορας, αλλά αν πράττεις και λίγο με τη λογική, το πετυχαίνεις με 1-2-3 δοκιμές. Επίσης το χαμήλωμα είναι λίγο πιο εύκολο από το 'ψήλωμα', επειδή η ένταση του ελατηρίου σε βοηθάει λίγο να γυρίσεις-βιδώσεις το παξιμάδι.
-
Μαλιστα...Πολυ ενδιαφερον.Ρωταω γιατι ,διαβαζοντας για την επιλογη σου αρχισα να σκεφτομαι και εγω ποσο θα αλλαζε το Α5 μια τετοια αναρτηση,ειδικα μετα το σχολιο σου οτι η ανεση βελτιωθηκε!(Εχω και ενα παιδακι και ερχεται και αλλο οποτε καταλαβαινεις... )
Για το υψος ,εγω δε θελω να το χαμηλωσω καθολου.Μου φαινεται ηδη οριακο για τα ελληνικα δεδομενα,κυριως στη 'κοιλια' οριακα δε βρισκει σε καποια γκαραζ.Και σκεψου οτι δε φοραω καν τη sport αναρτηση που εμπαινε στο A5.Αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι ηταν χαμηλοτερο με τη sport.Με την sline χαμηλωνε σιγουρα.
Η ρυθμιση σκληροτητας πρεπει να ειναι ιδια μπροστα-πισω? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Μαλιστα...Πολυ ενδιαφερον.Ρωταω γιατι ,διαβαζοντας για την επιλογη σου αρχισα να σκεφτομαι και εγω ποσο θα αλλαζε το Α5 μια τετοια αναρτηση,ειδικα μετα το σχολιο σου οτι η ανεση βελτιωθηκε!(Εχω και ενα παιδακι και ερχεται και αλλο οποτε καταλαβαινεις... )
Για το υψος ,εγω δε θελω να το χαμηλωσω καθολου.Μου φαινεται ηδη οριακο για τα ελληνικα δεδομενα,κυριως στη 'κοιλια' οριακα δε βρισκει σε καποια γκαραζ.Και σκεψου οτι δε φοραω καν τη sport αναρτηση που εμπαινε στο A5.Αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι ηταν χαμηλοτερο με τη sport.Με την sline χαμηλωνε σιγουρα.
Η ρυθμιση σκληροτητας πρεπει να ειναι ιδια μπροστα-πισω?προτείνεται αλλά δεν απαιτείται. (πχ αν έχεις μόνιμα 20-30kg στο πορτ-παγκάζ προφανώς και θα βάλεις πιο σκληρή την ανάρτηση πίσω)
Το μόνο που επισημαίνεται με έμφαση στο manual είναι να βάλεις ίδια ρύθμιση σκληρότητας στον εκάστοτε άξονα (ίδια αριστερά-δεξιά).
Ξέρω ότι είναι παιδικό λάθος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...Να σου πω κιόλας (για το αστείο της υπόθεσης) ότι εγώ φοράω 18άρες (από το εργοστάσιο) και χτυπάει λιγότερο από το αντίστοιχο Α3 με 17άρες και έχω το φίλο μου (που έχει Α3 με 17άρες) και βρίζει. (ενώ πριν η θυσία στην άνεση με Sline ανάρτηση + 18άρες ζάντες ήταν εμφανής. )
-
Πες κ μια τιμούλα ρε Γιώργο γιατί μας βάζεις στα αίματα με το θέμα άνεσης. Στο Ambition πάντως δεν θα το έλεγα και 'γερμανικό' το πέρασμά του από εγκάρσιες ανωμαλίες στις περισσότερες των περιπτώσεων με μετρημένα τα αμορτισέρ κοντά στο 90% και μου την σπάει αυτό. Και όχι τίποτα άλλο μεταδίδονται δονήσεις και στην κρεμαργίερα και είναι 2 φορές ενοχλητικό.
Είπα όταν έδωσα το ρχ8 ότι με το Α3 θα έχω πιο κιμπάρικο αμάξι και θα κάνω άνετες βόλτες χωρίς να ανησυχώ για λακουβίτσες και ανωμαλίες που άλλοτε τις πήγαινα σλάλομ αλλά τα πράγματα είναι χειρότερα εδώ στις περισσότερες των περιπτώσεων.
-
Τι λαστιχα φορας?
Ζαντα 17αρα? -
Ναι την κλασική του ambition 17''...
-
Τι τυπο ελεστικου-μαρκα εννοω.Μηπως ειναι πολυ σκληρο.
AUDI FORUM