-
@βελλ
ενταξει διαφωνουμε στο συγκεκριμενο θεμα κυριως ως προς τον τροπο χρησηςτο τουρμπο δε σημαινει οτι θα πηγαινεις ολη την ωρα πατημενος, με το 1.4 μπορεις να πηγαινεις χαλαρα αξιοπρεπεστατα και οποτε χρειαστεις το αρκετα παραπανω γκαζι να το εχεις αυτος ειναι ο στοχος του συγκεκριμενου μοτερ
ο παραγοντας εταιρικο για μενα δεν συνεπαγεται νορμαλ χρηση, οπως αυτη του ιδιοκτητου
και οπως ανεφερα ιδιοκτητο εχει φιλος μου και βλεπω τι παιζειτωρα για το αν το τουρμπατο συγκριτικα με τα ατμοσφαιρικα εχει χαοτικες διαφορες σε επιδοσεις δε νομιζω οτι τιθεται θεμα
για σενα και αυτο ειναι πολυ αργο και σιγουρα δε βαζει φωτια στο δρομο, ομως ειναι πολυ πιο γρηγορο απο τα μοτερ που αντικατεστησε
στο θεμα της αξιοπιστιας , δε νομιζω να υπαρχει θεμα θα βγαλει παρα πολλα χλμ απροβληματιστα οπως εβγαλαν και τα 150αρια 20vt
δεν πιεζεται σαν το δικο μας μοτερ για να μιλαμε για πιθανη αναξιοπιστια μετα απο καποια χρονια
σιγουρα το 8v ειναι αθανατο συγκριτικα (το χει αποδειξει αλλωστε εδω και πολλα χρονια) , αλλα ειναι και ταφος
τα 200+ χιλιαδες χιλιομετρα παντως , μια χαρα θα τα βγαλει ο μικρος tfsi και εδω θα ειμαστε να το δουμε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@βελλ
ενταξει διαφωνουμε στο συγκεκριμενο θεμα κυριως ως προς τον τροπο χρησηςεντάξει. πάντως οι περισσότεροι εδώ μέσα, κι εσύ, γλυκαίνονται από τις επιδόσεις, τις οποίες για να επιτύχεις θα πρέπει να κάψεις...
τωρα για το αν το τουρμπατο συγκριτικα με τα ατμοσφαιρικα εχει χαοτικες διαφορες σε επιδοσεις δε νομιζω οτι τιθεται θεμα
λογικές και των δύο για την εποχή τους...
για σενα και αυτο ειναι πολυ αργο και σιγουρα δε βαζει φωτια στο δρομο, ομως ειναι πολυ πιο γρηγορο απο τα μοτερ που αντικατεστησε
στο θεμα της αξιοπιστιας , δε νομιζω να υπαρχει θεμα θα βγαλει παρα πολλα χλμ απροβληματιστα οπως εβγαλαν και τα 150αρια 20vt
δεν πιεζεται σαν το δικο μας μοτερ για να μιλαμε για πιθανη αναξιοπιστια μετα απο καποια χρονια
σιγουρα το 8v ειναι αθανατο συγκριτικα (το χει αποδειξει αλλωστε εδω και πολλα χρονια) , αλλα ειναι και ταφος
το λες και μόνος σου λοιπόν, είναι αθάνατο το ένα, ερωτηματικό το άλλο... από ότι θυμάμαι όμως έχουν γραφτεί ένα σωρό θέματα με την αναξιοπιστία των Φυσάει...
τα 200+ χιλιαδες χιλιομετρα παντως , μια χαρα θα τα βγαλει ο μικρος tfsi και εδω θα ειμαστε να το δουμε
εδώ είμαστε και θα το δούμε, αν μέχρι τότε δεν έχουμε όλοι diesotto
-
ειναι ολα θεμα φιλοσοφιας
σιγουρα το παραπανω γκαζι σε γλυκαινει , ομως μπορεις απο την αλλη να κινηθεις αξιοπρεπως οδηγωντας οικονομικα
αλλωστε αυτος ειναι ο στοχος του 1.4 , να δινει χαμηλα ροπη για να κινεισαι αξιοπρεπως στις νορμαλ μετακινησεις σου
το οτι θα το αγορασει πολλες φορες και αυτος που θελει οσο το δυνατον παραπανω γκαζια και θα το πατησει , δε λεει κατι για το ιδιο το μοτερ
το 1.6 απο την αλλη σου φαινεται πιο οικονομικο γιατι αυτος που θα το παρει δεν θελει επιδοσεις και ετσι κι αλλιως θα παει σαν κοτα(ο,τι και να του δωσεις) , αρα θα καψει λιγο
δεν σημαινει ομως οτι και το 1.4 δε μπορει να κανει το ιδιο
μαλιστα αν εμενα μου δωσεις το 1.6 , επειδη δε θα εχω την υπομονη με τις αργες του επιδοσεις, θα καψω περισσοτερο επειδη θα το ξεζουμισω
βεβαια μπορει να το παρω αποφαση οτι ειναι ταφος και να πηγαινω αργα, οπως κανω και με το clio μας
επισης το βλεπεις σα ρισκο να παρεις τουρμπο, ενω κι εσυ ο ιδιος εχεις τουρμπο
πιστευεις ομως οτι το δικο σου ρισκο εχει νοημα , γιατι εχεις παρα πολυ καλες επιδοσεις, και οχι απλα αξιοπρπεπεις οπως το 1.4
και επειδη στα ματια σου τι 12' 0-100 τι 9.5' δε βρισκεις νοημα
ομως αν μιλουσαμε για το μοναδικο σου αυτοκινητο και οχι για το 2ο μικρο σου, θα ηθελες να ειναι οσο το δυνατον πιο αξιοπρεπες και πιθανοτατα να επαιρνες κι εσυ το τουρμπο γιατι τα 12 με τα 9.5 εχουν σημαντικη διαφορα και ας μην τη θυμασαι πλεον
στο κατω κατω καλυτερα να εχεις ενα αυτοκινητο που στα 8 χρονια ενδεχομενως θα σου παρουσιασει θεματα , αλλα θα πηγαινεις ανθρωπινα, παρα να εχεις 20 ενα αλλο το οποιο θα ειναι ψοφιμι αλλα δε θα βγαλει τιποτα.. (λεμε τωρα τυχαια νουμερα )
πλεον δε μπορεις να βγεις στην εθνικη με 100 αλογα και μαλιστα σε τοσο μεγαλο αυτοκινητο.. δε μπορεις να προσπερασεις σαν ανθρωπος, τα τουρμπο ειναι πλεον παντου και σου σπανε τα νευρα
οποτε ξαναλεω οτι ολα ειναι θεμα φιλοσοφιας και απο ποια οπτικη θα τα δεις
δε μπορουμε να αρνουμαστε ενα καλυτερο κινητηρα επειδη καποιοι θα τον σκισουν και θα πινει, πρεπει εμεις να ξερουμε για ποιο λογο τον αγοραζουμε και να πραξουμε αναλογως
θα το πατησουμε οταν πρεπει, αλλα μες στη πολη δε θα χτυπαμε κοφτες απο το ενα φαναρι στο αλλο για να παμε στη δουλεια μας μονο και μονο επειδη εχουμε αλογα
στο κατω κατω το 1.4 ειναι ενα μοτερ που αντικαθιστα τα βασικα ατμοσφαιρικα μοτερ του vag, ειναι στο πατο της πυραμιδας και φτιαχτηκε για νορμαλ χρηση, ειναι λαθος να το βλεπουμε σαν μοτερ επιδοσεων μονο και μονο επειδη ειναι πολυ πιο δυνατο απο αλλα βασικα μοτερ της αγορας
-
εντάξει παιδιά, ο καθένας έχει τα επιχειρήματα του, έχω καταλάβει περίπου τι παίζει. Νομίζω οτι για την οδήγηση που κάνω και με βάση το budget που διαθέτω θα πρέπει να κινηθώ προς ατμοσφαιρικό 1,6 (εφόσον μιλάμε για Α3).
Σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση, ξέρει κανείς τι εναλλαγές υπάρχουν?
-
Δε πας να τα δεις καλύτερα από κοντά να έχεις ίδια άποψη γιατί ο καθένας θα λέει το δικό του?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δε πας να τα δεις καλύτερα από κοντά να έχεις ίδια άποψη γιατί ο καθένας θα λέει το δικό του?προφανώς θα το κάνω κι αυτό! Αμάξι θα πάρω, όχι στραγάλια
Τη συζήτηση την άνοιξα απλά για να μη πάω εντελώς αδιάβαστος! -
Καλησπερα παιδια,δεν εχω συστηθει ακομα απλα βλεπω λιγο το χαμο με τις διαφορες εκδοσεις/κινητηρες των Α3 και θα προσπαθησω να ξεκαθαρισω τυχον αποριες.Δημητρη [dpolal] σε χαιρετω και απο εδω!
Λοιπον,η δευτερη γενια Α3 [8p] παρουσιαστηκε το 2003 σε τριπορτη εκδοση με την κοφτη μασκα μπροστα.Αρχικα φορεσε τον 1.6 με τα 102 αλογα [8βαλβιδος],τον 1.6fsi με τα 115 αλογα [16βαλβιδος],τον 2.0fsi με 150 αλογα [ατμοσφαιρικος 16βαλβιδος] και τον 3.2V6.
Το 2004 παρουσιαστηκε το πενταπορτο Α3 το οποιο ονομαστηκε sportback και φορεσε τους ιδιους κινητηρες.Το 2005 αρχισε να μπαινει και ο 2.0 turboFSI με τα 200 αλογα.
Το 2005 [τελος] το τριπορτο φορεσε τη μεγαλη μασκα μπροστα [ιδια με sportback],νεο τιμονι και νεας σχεδιασης προσκεφαλα και το 2006 παρουσιαστηκε το S3 με 2.0 tfsi 265 ps.
Το 2007 τοποθετηθηκε ο 1.8turbofsi με 160 αλογα και λιγο αργοτερα ο 1.4turbo fsi με 125 αλογα.Στο μεταξυ εχει καταργηθει ο 2.0 fsi [150] και ο 1.6 fsi [115] επειδη υπερκαλυφθηκαν απο τους 1.4 και 1.8.Το 2009 [αρχες] εγινε το τελευταιο facelift [αυτο με τα led μπροστα] ,παρουσιαστηκε το cabrio και το 2010 καταργηθηκε ο παλαιμαχος 1.6 οχταβαλβιδος [102 ps] και τοποθετηθηκε ο 1.2 turbofsi με 105 αλόγα.Ο δεκαεξαβαλβιδος 1.6 με τα 105 αλογα δεν τοποθετηθηκε ποτε στο Α3.
Τωρα οσον αφορα τα επιπεδα εξοπλισμου:
Υπαρχουν 3 επιπεδα εξοπλισμου τα οποια εξοπλιζουν και τα τριπορτα και τα sportback ανεξαρτητως κυβισμου εκτος των S3 και 3.2 που διαθετουν αποκλειστικα ενα επιπεδο εξοπλισμου.
Λοιπον: 1) atraction:βασικο επιπεδο εξοπλισμου ΧΩΡΙΣ ζαντες-προβολεις ομιχλης,δερματινο τιμονι-λεβιε,υπολογιστη ταξιδιου.
2)ambition:σπορ εκδοση με 17αρες ζαντες αλουμινιου,προβολεις ομιχλης,σπορ αναρτηση,τριακτινο δερματινο τιμονι και λεβιε ταχυτητων,bucket καθισματα,υπολογιστη ταξιδιου,πτυσομενο κουρτινακι πισω τζαμιου.
3)abiente:η ''πολυτελης-ανετη'' εκδοση με 16αρες ζαντες αλουμινιου,προβολεις ομιχλης,υποβραχιονιο,ξυλο μεσα...Προσωπικα εχω τον 1.6 οχταβαλβιδο απο το 2004.Εχω μεση καταναλωση 8.3lt/100 km,αν οδηγησω λιγο πιο ελευθερα μπορει να φτασει μεχρι το 8.8...
Ροπατος στη πολη,ανετος,πιο πολυ μου λειπει το 6ταχυτο κιβωτιο του fsi παρα τα 13 παραπανω αλογα.
Για μενα ιδανικη επιλογη ειναι ή ο 1.4tfsi ή ο 1.8 tfsi.Πλεον αν το κοστος χρησης δεν ειναι θεμα κοιτα και τα 2.0fsi πουλιουνται γυρω στα 2-3000 ευρω χαμηλοτερα απο τα 1.6.Αυτα απο εμενα,ελπιζω να βοηθησα και καλως σας βρηκα!
-
-
σου ειπα με γειες λιγες σελιδες πισω (με καθυστερηση,γιατι ελειπα) , αλλα μαλλον δεν ειδες το ποστ οποτε σου ξαναλεω
κουκλι
να σε ρωτησω τελικα τι παιζει με τη τιμη? γιατι το γλυκοκοιταζει ο father
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σου ειπα με γειες λιγες σελιδες πισω (με καθυστερηση,γιατι ελειπα) , αλλα μαλλον δεν ειδες το ποστ οποτε σου ξαναλεωκουκλι
να σε ρωτησω τελικα τι παιζει με τη τιμη? γιατι το γλυκοκοιταζει ο father
Εσυ φιλε Qsis μου 'ανοιξες τα ματια 'σε παλιοτερο post σου!Ευχαριστω λοιπον! Εχεις pm...
-
α εννοεις για τις προσφορες εε? θα περιμενω το pm σου..
ΥΓ θα παω να απαιτησω τα ποσοστα μου απο τον αντιπροσωπο
-
Με γειά...
Ωραία ζαντούλα έβαλες.
-
Πανέμορφο πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα .
εντιτ είναι το απλό ή το μεταλλικό μαύρο αυτό ; -
Ευχαριστω παιδια !
Ειναι το Phantom black περλε!
Και μια απο το εσωτερικο...
Uploaded with ImageShack.us
Kαι η πρωτη ερωτηση... Γινετε να δω θερμοκρασια λαδιου στο MFD?Ειναι το εγχρωμο.Υπαρχει κρυφο menu αραγε? -
το να δεις θερμοκρασια λαδιου στα Α3 τουλαχιστον εχει να κανει με το πακετο εξοπλισμου που εχεις
σε καποια μπορεις, σε καποια οχισε μας βρισκεται μεσα σε καποιο υπομενου , αρχισε το ψαξιμο
δυστυχως δεν εχουμε δεικτη μονο σε παλιοτερο Α6 εχω δει τη θερμοκρασια λαδιου σε δεικτη
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Καλησπερα παιδια,δεν εχω συστηθει ακομα απλα βλεπω λιγο το χαμο με τις διαφορες εκδοσεις/κινητηρες των Α3 και θα προσπαθησω να ξεκαθαρισω τυχον αποριες.Δημητρη [dpolal] σε χαιρετω και απο εδω!έκανες ένα λάθος αλλά μικρό... ξέχασες να βάλεις τον 2λιτρο κινητήρα χωρίς άμμεσο ψεκασμό που απέδιδε 130 αλογάτα! τον φορούσαν Α3 και Α4 για ελάχιστο χρονικό διάστημα...
εκτός αν κάνω λάθος εγώ και δεν ήρθε στο ελλάντα...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Και μια απο το εσωτερικο...
Uploaded with ImageShack.us
Εκεί που είπα ότι να και κάποιος με καλό γούστο στις ζάντες με «χάλασες» με τις walnut επενδύσεις και το ταμπά δέρμα...
(φυσικά και κάνω πλάκα... )
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Καλησπερα παιδια,δεν εχω συστηθει ακομα απλα βλεπω λιγο το χαμο με τις διαφορες εκδοσεις/κινητηρες των Α3 και θα προσπαθησω να ξεκαθαρισω τυχον αποριες.Δημητρη [dpolal] σε χαιρετω και απο εδω!
έκανες ένα λάθος αλλά μικρό... ξέχασες να βάλεις τον 2λιτρο κινητήρα χωρίς άμμεσο ψεκασμό που απέδιδε 130 αλογάτα! τον φορούσαν Α3 και Α4 για ελάχιστο χρονικό διάστημα...
εκτός αν κάνω λάθος εγώ και δεν ήρθε στο ελλάντα...
Έχω την εντύπωση πως ο κινητήρας στον οποίο αναφέρεσαι φορέθηκε από την παλαιότερη έκδοση του Α3 (την 8L) και όχι την 8Ρ (της οποίας η φωτό είναι στην προηγούμενη σελίδα).
Τα 8Ρ από την αρχή φορούσαν τον 2.0fsi με τα 150 άλογα (με μια επιφύλαξη όμως )
-
Κάηκε η λάμπα xenon στο Α3 μας, απο που μπορώ να προμηθευτώ ανταλλακτικό με την ίδια θερμοκρασία λευκού? Υπόψη οτι το κιτ που φοράει είναι απο αυτά τα 'δώρα' που έδινε ο Παζαρόπουλος. Αλλα Παζαροπουλος γιοκ.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Εκεί που είπα ότι να και κάποιος με καλό γούστο στις ζάντες με «χάλασες» με τις walnut επενδύσεις και το ταμπά δέρμα...
(φυσικά και κάνω πλάκα... )
Το ξυλο walnut δε μου αρεσε ουτε εμενα... Αλλα για να το αποφυγω επρεπε να παρω μαυρο δερμα μεσα με λευκο εξωτερικο...Οποτε το προτιμησα ετσι!
AUDI FORUM