-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Nαι, με 95άρα αμόλυβδη είσαι εκεί που ορίζει ο κατασκευαστής. -
-
118-88!!
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
118-88!!Oxι, οχι!!! Αυτοι που εχουν συμπιεση 11 (προς 1) θα πρεπει να βαζουν 11+88=99οκτανια, για να εχουν εγγυηση καλης λειτουργιας τουλαχιστον 8 χρονια, δηλαδη 11-88-8 => 11888...
-
τυχαίο;....δεν νομιζω
-
-
Εχει κάποιος προσθέσει cruise control σε Α3 1.8Τ του 2008?
Κάποιος μου είπε για 80 ευρώ ο γνήσιος διακόπτης και 170! εργατικά για 2-3 ώρες δουλειά...Κάνει καλή δουλειά; Πως είναι ακριβώς η λειτουργία του σε audi? Εχω ακούσει ότι κάποια cruise control χάνουν τη ρύθμιση όταν φρενάρεις ή ότι κάποια στην κατηφόρα δεν κρατάνε τα χλμ που ορίζεις.
Το θέλω διότι με ενοχλεί το πόδι μου μετά από πολύωρη οδήγηση (κουντεπιέ). Κινούμαι πάντα εθνική. Αθήνα-Καλαμάτα, Πάτρα-Καλαμάτα
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Εχει κάποιος προσθέσει cruise control σε Α3 1.8Τ του 2008?
Κάποιος μου είπε για 80 ευρώ ο γνήσιος διακόπτης και 170! εργατικά για 2-3 ώρες δουλειά...Κάνει καλή δουλειά; Πως είναι ακριβώς η λειτουργία του σε audi? Εχω ακούσει ότι κάποια cruise control χάνουν τη ρύθμιση όταν φρενάρεις ή ότι κάποια στην κατηφόρα δεν κρατάνε τα χλμ που ορίζεις.
Το θέλω διότι με ενοχλεί το πόδι μου μετά από πολύωρη οδήγηση (κουντεπιέ). Κινούμαι πάντα εθνική. Αθήνα-Καλαμάτα, Πάτρα-Καλαμάτα
Λεπόν...
Καταρχάς έχει σημασία αν ο εγκέφαλος του τιμονιού σου δέχεται το cc (αν έχεις πολυλειτουργικό τιμόνι τότε 99% δέχεται το cruise control ο εγκέφαλος).Αν ναι, τότε χρειάζεσαι 'μόνο':- περίπου 75€ που κάνει το λεβιεδάκι του CC (Cruise Control)
- 25€ το κάτω κάλυμμα της κολώνας του τιμονιού καθώς το νέο κάλυμμα έχει 2 τρύπες αριστερά, αντί για 1 που έχει το τωρινό
Αν ο εγκέφαλος του τιμονιού σου δεν 'σηκώνει' το cc, τότε χρειάζεσαι επιπλέον άλλα ~180€ που κάνει ο εγκέφαλος του τιμονιού.
Το αν δέχεται το cc ο εγκέφαλος του τιμονιού καλό είναι να στο ελένξουν σε μία αντιπροσωπεία (μέσω διαγνωστικού - πολύ γρήγορη και εύκολη δουλεια)
Το λεβιεδάκι είναι αυτό:
Κάνει τις εξής κινήσεις (όπως φαίνεται και στο σχέδιο που έχει 'ζωγραφισμένο' πάνω στο λεβιεδάκι του cruise control):
Πάνω, κάτω, προς τα σένα (οδηγός) και προς τα πίσω (προς το χώρο της μηχανής).
Επιπλέον έχει ένα κουμπάκι 'set' το οποίο είναι πάνω στο λεβιέ (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που παρέθεσα).Πατάς το 'set' και πας με πχ 100km/h, τότε θέτεις στο cc την ταχύτητα αυτή (100km/h) και το cc ενεργοποιείται. (ακόμα και τα 102km/h και τα 97km/h είναι τιμές που μπορεί να 'πάρει' το cc.Το '100' ήταν απλώς νούμερο για το παράδειγμα)
Κάνοντάς το λίγο προς τα πίσω (προς το χώρο της μηχανής), τότε το απενεργοποιείς.Αν το κάνεις κι άλλο πίσω, τότε 'κουμπώνει' στη θέση 'off' (περισσότερο για δική σου διευκόλυνση).Κάνοντάς το προς τα πάνω ή προς τα κάτω (σαν joystick) τότε με κάθε μία πίεση προς τα πάνω ή κάτω, προσθέτεις ή αφαιρείς αντίστοιχα 1km/h.
ΑΝ το κάνεις προς τα σένα, τότε ενεργοποιείται το cc στην προηγούμενη ταχύτητα που είχες βάλει (άσχετα με την ταχύτητα που πας εκείνη την ώρα).Αν πατήσεις φρένο ή συμπλέκτη, τότε αυτόματα απενεργοποιείται (για λόγους ασφαλείας το κάνουν όλα τα cc σε όλα τα αυτοκίνητα).Αν θες να ξανα-ενεργοποιήσεις το cc δεν έχεις παρά να τραβήξεις το λεβιεδάκι προς τα σένα (όπως έγραψα παραπάνω).
Αν πατήσεις γκάζι, δεν απενεργοποιείται (καθώς υποτίθεται ότι επιταχύνεις για να προσπεράσεις κάποιον ).Μόλις αφήσεις το γκάζι, το αμάξι 'κόβει' και πηγαίνει ξανά με σταθερή ταχύτητα όση του είχες βάλει πριν.Μόλις σβήσεις το αμάξι, χάνεται η ρύθμιση/μνήμη της ταχύτητας του cc.
Μπορείς να ενεργοποιήσεις το cc αν πας από 40 ή 50km/h και πάνω (δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται πχ και από τα 30km/h αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ενεργοποιείται αν πας πολύ αργά) όπως και δεν μπορείς να θέσεις στο cc να πας σταθερά με κάποια ταχύτητα (km/h), η οποία είναι κάτω από τα 40 με 50km/h.
Εγώ το έχω στο αμάξι μου και το χρησιμοποιώ πολύ συχνά στις εθνικές για να ξεπιάνομαι ή σε σημεία που ξέρω ότι υπάρχει πιθανότητα να έχει μπλόκο, οπότε δεν χαζεύω στο καντράν αλλά κοιτάζω με προσοχή στο δρόμο, ή....όταν θέλω να πάω χαλαρά.
Καμία άλλη ερώτηση?
-
Ευχαριστώ πολύ!
Έγραψες τόσο αναλυτικά και έβαλες και φωτογραφία! Να είσαι καλά!!!
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ!Έγραψες τόσο αναλυτικά και έβαλες και φωτογραφία! Να είσαι καλά!!!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ!
Έγραψες τόσο αναλυτικά και έβαλες και φωτογραφία! Να είσαι καλά!!!
μπορούσα να το βάλω κι εγώ... αλλά με την ασταθή κίνηση των ελληνικών δρόμων και την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των οδηγών οχημάτων δεν πιστεύω ότι θα χρησίμευε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις...
-
Εχθές αργά το βράδυ διαπίστωσα the hard way πως πάει η Τέτα σε σχέση με το καινούριο Focus RS...
160χαω εκείνος, 158χαω εγώ, ξήλωμα για 60 μέρες και οι δύο... περαστικά μας... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Εχθές αργά το βράδυ διαπίστωσα the hard way πως πάει η Τέτα σε σχέση με το καινούριο Focus RS...
160χαω εκείνος, 158χαω εγώ, ξήλωμα για 60 μέρες και οι δύο... περαστικά μας...το καλοκαίρι δίπλωμα ταχυπλόου χρειάζεσαι
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
το καλοκαίρι δίπλωμα ταχυπλόου χρειάζεσαιΟι λιμενικοί πως τα πάνε απο μπλόκα...?
-
το καλοκαίρι δίπλωμα ταχυπλόου χρειάζεσαι
Οι λιμενικοί πως τα πάνε απο μπλόκα...?
αν βγουν αποφασισμένοι την γ@@@@σες
-
160χαω εκείνος, 158χαω εγώ, ξήλωμα για 60 μέρες και οι δύο... περαστικά μας...συγνώμη που ρωτάω αλλά που σε γράψανε?
ΥΓ:τυχεροί που δε σας γράψανε και για αυτοσχέδιους αγώνες και για οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
συγνώμη που ρωτάω αλλά που σε γράψανε?Βουλιαγμένης κατα τις 2 μετά τα μεσάνυχατα στο ύψος της βούτας, στο ρεύμα προς Αθήνα (ακριβώς κάτω απο το σήμα της ολυμπιακής)...
Είχαν στήσει ίσως το μεγαλύτερο μπλόκο που έχω δεί... πολλά περιπολικά να παίζουν τον ρόλο 'γραφείου' (παρακαλώ περάστε και δίπλα στον συνάδελφο να σας βάλει υπογραφές)... πολλά αυτοκίνητα σταματημένα ήδη (πρέπει να ήμουν το 6ο ή 7ο αυτοκίνητο στη σειρά)... αρκετά πιο πρίν πολιτικό οκτάβια καλά καμουφλαρισμένο σε μέτραγε και έδινε σήμα παρακάτω, όπου κάνανε 'αλυσίδα', έκλειναν τον δρόμο και σε οδηγούσαν δεξιά... -
μ@λακες σκ@τομπατσοι...
καλο κουραγιο φιλε, περισυ τετοια εποχη πηγαινα κι εγω με το λεωφορειο
(και επαθα δερματιτιδα )και μετα μου λετε να τρεχω.. πού να τρεχω ρε πστη μου?
αλλα το εχω δηλωσει πριν μπω φανταρος θα οργιασω
μολις με σταματησουν θα παρω και το ειδικο υφος που εχω για τους τροχαιους 'αα μονο 175 ευρω ειναι ? να σας τα δωσω τωρα ή μετα? ' και χεστηκα και να μου το παρουνθα παω για ρεκορ , πανω απο 220 μεχρι στιγμης εχω μονο 176
ΥΓ με το φοκους πώς τα ειδες τα πραγματα? γιατι εγω ακρη δεν εβγαλα, επεσα σε εναν ασυγχρονιστο προβληματικο ενα απο τα σπανια βραδια που μπορει πλεον να το πατησω
-
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
ΒΡΑΔΥ ΠΕΜΠΤΗΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ
λογω καγκουρω εκεινη τη μερα η πιθανοτητα να σε χτυπησει ρανταρ αγγιζει το 1
για την ιστορια και τις 2 φορες που μου πηραν διπλωμα (με διαφορα 2-3 ετων κιολας ) ηταν βραδυ πεμπτης 1-3 και σε διαφορετικα σημεια της αθηνας
ή περιμενε μετα τις 4 ή πηγαινε καπου μακρια ή πηγαινε αλλη μερα, οι καλυτερες ωρες πλεον να τρεχεις ειναι τα μεσημερια αλλα τωρα καλοκαιρι κατεβαινουν και ολοι οι ξεμπαρκοι για μπανιο..
εφιαλτης..
το χειμωνα ομως ειναι ωραια
-
Thanks για τη συμπαράσταση...
Είναι η τρίτη (και φαρμακερή?) που με ξηλώνουν... αυτή τη φορά δεν είπα τίποτα άλλο πέρα απο καλησπέρα και καληνύχτα...
Άλλωστε τα ήθελε ο κώλος μου...
Η μόνη μ@λακία είναι πως γυρνούσα εντελώς χαλαρά... πέρναγαν διάφοροι γλήγολοι αλλά δεν... και στο φανάρι που θα έτσριβα δεξιά (στον ΑΒ) για το σπίτι, τσούπ, να σου το λαχανί RS δίπλα... δε γ@μιέται λέω, άλλωστε δεν βλέπεις και συχνά RS... ας στρίψω παρακάτω...
AUDI FORUM