Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
A3 sportback 1.8T του 2008 με 18000 χλμ . Λάστιχα 225/45 R17 μαμίσια.
Συμβαίνει να μου σπινάρει έντονα ακόμα και με τρίτη! Χωρίς καγκουριές. Απλώς το πατάω από τις 3000 στροφές και γύρω στις 4000 αρχίζει να ανάβει το λαμπάκι του ΤCS-ESP στο στροφόμετρο και το αισθάνομαι να σπινάρει ανεξέλεγκτα.
Του έχω νομίζω γύρω στα 33 πίεση μπροστά όπως γράφει η τάπα της βενζίνας.
Λάστιχα τα μαμίσια.Το κάνει σε όλους λόγω ισχύος;
Φταίει μήπως η πίεση;
Μήπως πρέπει να βάλω μαλακότερη γόμα;
από αυτά που γράφεις, ακούγεται σα να θέλεις αλλαγή στα λάστιχα.Μάλλον έχει ξεραθεί η γόμα ή πάτησες τίποτε λάδια κτλ και τα λάστιχά σου έχουν γίνει λίιιγο σαπούνι.
Κι εμένα μου το εμφανίζει το φαινόμενο που περιγράφεις αλλά μόνο σε δρόμο με οδόστρωμα (κυριολεκτικά) γυαλί.
Το αμάξι έχει αρκετή δύναμη αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τέτοιο σπινιάρισμα έτσι όπως το περιγράφεις (εκτός κι αν υπερβάλεις κι εσύ λίγο ).
ΥΓ: Δες το πέλμα στα ελαστικά.Αν είναι ξερό ή καμμένο από τον ήλιο κτλ θέλεις αλλαγή και γι'αυτό δε 'γατζώνουν' στο δρόμο.
ΥΓ2: για κοίταξε και την ημερομηνία που κατασκευάστηκαν τα λάστιχα.έχει τύχει να έρθουν αμάξια (όχι audi) με παλιά παρτίδα ελαστικών πάνω (πχ αμάξι του 2005 και φορούσε μαμίσια λάστιχα που είχαν ημερομηνία παραγωγής αρχές του 2003 )
ΥΓ3:Οι πιέσεις σου είναι μια χαρά αν κι εγώ τις εργοστασιακές τιμές τις βρίσκω οριακά υψηλές και τα έχω ~0,5bar πιο χαμηλά τα λάστιχα.