-
Audi RS5 Spied with Retractable Rear Spoiler
Ur-quattro revival rumours surface
-
Επανήλθε ο 1.8ΤFSI στο Α5, μόνο που τώρα είναι ο γνωστός 1.8Τ που μπαίνει και στο Α3 και έχει και την ίδια ιπποδύναμη (160 άλογα).
Καταργήθηκε ο προηγούμενος, λόγω του ότι ήταν EURO4 και μέχρι να μπει ο καινούριος που είναι EURO5, υπήρξε ένα διάστημα όπου το Α5 δεν παραγόταν με 1.8Τ κινητήρα.Η απορία μου είναι η εξής...
Υπάρχει δηλαδή τώρα στο Α5:
1.8Τ----160 άλογα
2.0Τ----180 άλογα
2.0Τ----200 άλογαΑνά 20 άλογα αλλάζεις και μοτέρ ή έστω χαρτογράφηση εγκεφάλου (μιλώντας για τα 2 τελευταία)?
Μήπως το παραέχουν γ@μήσει εκεί στο VW group?
Έλεγα αρχικά, απλά τους έκατσε άσχημα και δεν το υπολόγισαν καλά με τους TSI, αλλά τώρα γίνεται η ίδια 'βλακεία' και στο Α5 και με άλλους τελείως κινητήρες. -
o 1.8 tfsi 160 είναι EuroV??
-
Πριν τον 1,8TFSI δεν είχε πάλι ρε συ;
-
Με 170 άλογα όμως!
Ωραίο Detuning! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πριν τον 1,8TFSI δεν είχε πάλι ρε συ;1.8TFSI και πριν και τώρα, αλλά είναι διαφορετικοί κινητήρες όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος το γεγονός ότι ένα διάστημα παράγονταν ταυτόχρονα.
Ο 170άρης είχε κάποιες μικρές διαφορές από τον 160άρι.Ο 1ος έκαιγε περισσότερο (λογικό) αλλά εξέπεμπε και πολλά CO2,παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο του EURO5.
Αντίθετα ο 160άρης είναι EURO5.Υπάρχουν (σύμφωνα με όσα μου έχουν πει) κάποιες μικροδιαφορές σε εισαγωγή, εξαγωγή και πρόγραμμα στην ECU μεταξύ του 160άρη και του 170άρη.
Ο 160άρης 'λένε' ότι είναι πιο πρόθυμος και πιο ελαστικός.Δεν έχω όμως οδηγήσει τον 170άρη και δεν ξέρω να σου πω τη δική μου εμπειρία. -
Ναι, οκ, τα βασικά (μπλοκ, αρχιτεκτονική κτλ) ίδια είναι, αυτό ήθελα να καταλάβω...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, οκ, τα βασικά (μπλοκ, αρχιτεκτονική κτλ) ίδια είναι, αυτό ήθελα να καταλάβω...Από όσο γνωρίζω τα βασικά στοιχεία παρέμειναν ίδια.
-
Ισχύει ότι στο Α4 και Α5 δεν υπάρχει 'τρύπα' (με τάπα προφανώς) στην κάτω μεριά του κάρτερ λαδιών, ώστε να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο αλλαγή λαδιών?
Είδα έναν τύπο με ένα Α4 χθες στο συνεργείο που πήγε για ενδιάμεσο service και αλλαγή λαδιών και φώναζε που του τράβηξαν τα λάδια με τη 'λαδιέρα'/ρουφήχτρα( ) και δεν του το σήκωσαν για να στραγγίξουν τα λάδια...
Ο τεχνικός από την άλλη ισχυριζόταν ότι το αμάξι ΔΕΝ έχει τάπα στην κατω μεριά του κάρτερ όπως και 'παλιά'.
Παίζει κάτι τέτοιο?
προσωπικά για κουλό μου ακούγεται.ΥΓ:Δυστυχώς εγώ πήγα πάνω στα ανταλλακτικά και δεν άκουσα τη συνέχεια της συζήτησης...
-
Εμένα τη τελευταία φορά που τα άλλαξα στο συνεργείο λόγω Service (στα ενδιάμεσα τα αλλάζω σπίτι από την τάπα) και τα ρούφηξαν μου είπαν ότι είναι καλυτερα γιατί ρουφάνε και οτιδήποτε παχύρευστο που δεν πρόκειται να 'στάξει' όση ώρα και να το αφήσω! Συνήθως το αφήνω καμιά ώρα, εννοείται με ζεστά λάδια και όταν πηγαίνω να το βιδώσω δεν τρέχει σταγόνα!
PS εμένα γιατί δεν έχει ροδέλα η τάπα του κάρτερ ?
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
PS εμένα γιατί δεν έχει ροδέλα η τάπα του κάρτερ ?τα mercedes είναι χρέπια...γι'αυτό...
πέραν της πλάκας δεν γνωρίζω...Νομίζω ούτε κι εμένα έχει ροδέλα.
Πάντως...τι παχύρευστο να έχει ρε συ μέσα στο κάρτερ?Λάδια (συγκεκριμένα το δικό μου 0-30w οπότε μιλάμε για πολύ λεπτόρευστο λάδι) έχει και άααντε τίποτα ρινίσματα(?) από το στρώσιμο (και ΑΝ έχουν καταφέρει να περάσουν μέσα από το φίλτρο) τα οποία όμως δε θα έπεφταν ποτέ αν καθόταν έτσι η τύχη που καθώς στέγνωνε το κάρτερ, κολλούσαν στα τοιχώματα και συμφωνώ ότι με τη 'ρουφίχτρα' ΜΠΟΡΕΙ και να έφευγαν τα περισσότερα.
Αλλά εκτός των ρινισμάτων, τι...? -
Τι αλλο θα σκεφτουν τα τζιαμανια οι μηχανικοι;
Επειδη βαριουνται να βγαλουν την ποδια ρουφανε τα λαδια και βρισκουν και δικαιολογιες πως ειναι καλυτερο . -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
PS εμένα γιατί δεν έχει ροδέλα η τάπα του κάρτερ ?
τα mercedes είναι χρέπια...γι'αυτό...
πέραν της πλάκας δεν γνωρίζω...Νομίζω ούτε κι εμένα έχει ροδέλα.Πάντως...τι παχύρευστο να έχει ρε συ μέσα στο κάρτερ?Λάδια (συγκεκριμένα το δικό μου 0-30w οπότε μιλάμε για πολύ λεπτόρευστο λάδι) έχει και άααντε τίποτα ρινίσματα(?) από το στρώσιμο (και ΑΝ έχουν καταφέρει να περάσουν μέσα από το φίλτρο) τα οποία όμως δε θα έπεφταν ποτέ αν καθόταν έτσι η τύχη που καθώς στέγνωνε το κάρτερ, κολλούσαν στα τοιχώματα και συμφωνώ ότι με τη 'ρουφίχτρα' ΜΠΟΡΕΙ και να έφευγαν τα περισσότερα.
Αλλά εκτός των ρινισμάτων, τι...?Χρέπια γερμανικά (Ακόμα και σε αυτό ακολουθάει η Audi )
Gummy and sticky deposits dear! (Also known as Sludge)
Κανά 2 φορές αφού άδειασε το κάρτερ, το μισόλιτρο που έμεινε το έριξα από την τάπα πλήρωσης και περίμενα κάνα τέταρτο, έτσι είχα διαβάσει ότι φεύγουν και τα τελευταία 'μαύρα' λάδια αλλά τα κατάλοιπα παραμένουν! Υπάρχουν κάποια προϊόντα που πριν την αλλαγή λαδιών τα χρησιμοποιείς για καθαρισμό από αυτή τη 'λασπη' που δημιουργείται λόγω καύσης στα σωθικά του κινητήρα ΠΧΑλλά εσύ είσαι ακόμη νέος οπότε δεν μπλέκεις με αυτά!
@Bill
Άρα είναι καλύτερα να στάξει?! (+ και - των μεθόδων) (ίσως είναι καλύτερα να το πάμε στο περι λιπαντικών)Update
http://www.youtube.com/watch?v=cKs2m4G5ZRU ο θεούλης -
Το πιο απλο ειναι να μετρησεις την ποσοτητα λαδιου που θα βγει με καθε μια μεθοδο.Αλλωστε ποτε δεν φευγει ολο το λαδι του κινητηρα αλλα μονο αυτο που ειναι στο καρτερ.Εγω νομιζω οτι η βαρυτητα ειναι πιο καλη,αρκει να εχεις χρονο.Φυσικα οταν ο 'μαστορας' δεν μπορει να βιδωσει μια ταπα και χαλαει τις βολτες του καρτερ ειναι καλυτερα να ρουφαει τα λαδια.Τα αμαξια που δεν εχουν βεργα εχουν τρυπα για να γινει αναρρόφηση ;
αυτο ειναι γρασσο!!!
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Αλλά εσύ είσαι ακόμη νέος οπότε δεν μπλέκεις με αυτά!Αλήθεια...πότε σταμάταω να είμαι 'νεόνι'( )?
Πότε δηλαδή αξίζει η χρήση του παραπάνω (ή αντίστοιχου) προϊόντος?Πάντως και στο δικό μου πρώτο service (10.000km) επέμεναν ( ) ότι είναι καλύτερα να τα πάρουν με τη 'ρουφίχτρα' αλλά δεν τους άφησα.
Μήπως όμως έκανα εγώ μ@λ@τσία?
Κι εγώ πιστεύω ότι στραγγιχτά, φεύγουν καλύτερα...
Επιπλέον ισχύει το γεγονός ότι με κάθε αλλαγή λαδιών ο κατασκευαστής ζητάει να αλλάζεται (με καινούρια) η τάπα στο κάτω μέρος του κάρτερ?ΥΓ:Sorry ρε παιδιά ας σας έπρηξα με τις χαζές ερωτησεις, αλλά στο επόμενο service θέλω να πάω πιο ενημερωμένος και να μη νιώθω σα μπουρτζόβλαχος που επιμένει σε κάτι γιατί απλώς γινόταν παραδοσιακά εδώ και πολλά χρόνια...
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Λάσπη έγινε!
-
Λένε ότι η αναρρόφηση γίνεται από την τάπα πλήρωσης σε αυτά!
Αυτό φαντάζομαι μπορεί να το έχει και σε πολύ μικρότερο βαθμό ένας κινητήρας που κάνει πιο συχνές αλλαγές απότι ο κύριος με τη CL (καλά αυτός δε συναγωνίζεται αλλά λέμε...)
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αλλά εσύ είσαι ακόμη νέος οπότε δεν μπλέκεις με αυτά!
Αλήθεια...πότε σταμάταω να είμαι 'νεόνι'( )?
Όταν πατήσεις τις 18...αλλαγές λαδιών νεαρέ μου
Πότε δηλαδή αξίζει η χρήση του παραπάνω (ή αντίστοιχου) προϊόντος?
Δεν έχω ιδέα εγώ εδώ και σχεδόν 2 χρόνια αλλάζω κάθε 7500χλμ ή 6μηνο ότι έρθει πρώτο τα λάδια, δε νομίζω να έχω κάτι ιδιαίτερο που να αξίζει τη φασαρία
Πάντως και στο δικό μου πρώτο service (10.000km) επέμεναν ( ) ότι είναι καλύτερα να τα πάρουν με τη 'ρουφίχτρα' αλλά δεν τους άφησα.
Μήπως όμως έκανα εγώ μ@λ@τσία?
Κι εγώ πιστεύω ότι στραγγιχτά, φεύγουν καλύτερα...
Επιπλέον ισχύει το γεγονός ότι με κάθε αλλαγή λαδιών ο κατασκευαστής ζητάει να αλλάζεται (με καινούρια) η τάπα στο κάτω μέρος του κάρτερ?Μπα, στο συνεργείο καλύτερα αναρρόφηση τώρα που το σκέφτομαι μιας και αν ανοίξουν τη τάπα δεν θα το αφήσουν ούτε 5 λεπτα να τρέξουν τα παλιά λάδια!
Εγώ ακόμα δεν έχω αλλάξει τάπα, στην επόμενη αλλαγή θα πάρω μία καινούργια (θα ζητησω και ροδελα απο κανα ψαγμένο μοντέλο )ΥΓ:Sorry ρε παιδιά ας σας έπρηξα με τις χαζές ερωτησεις, αλλά στο επόμενο service θέλω να πάω πιο ενημερωμένος και να μη νιώθω σα μπουρτζόβλαχος που επιμένει σε κάτι γιατί απλώς γινόταν παραδοσιακά εδώ και πολλά χρόνια...
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Λένε ότι η αναρρόφηση γίνεται από την τάπα πλήρωσης σε αυτά!Γινεται κατι τετοιο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λένε ότι η αναρρόφηση γίνεται από την τάπα πλήρωσης σε αυτά!
Γινεται κατι τετοιο;
Δεν γνωρίζω φίλτατε, το έχω και εγώ απορία, υπάρχει κάποιο 'δίοδος' για το κάρτερ από την τάπα πλήρωσης?
-
Όπως είπαν και κάποιοι φίλοι πριν αλλά μου το έχουν πει και τρεις διαφορετικοί μηχανικοί (και αντιπροσωπείας και εκτός) ο 'σωστός' τρόπος αλλαγής λαδιών είναι από το κάρτερ και μάλιστα με κάποια λεπτά στραγγίσματος και όχι φυσικά το 'ρούφηγμα'.
Τα λάδια κρατάνε την όποια ποιότητα του κινητήρα και πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί (κυρίως όταν τελειώσει η εγγύηση γιατί τότε ξεκινάμε οι περισσότεροι τα 'στραβά' ). Παραθέτω δύο παραδείγματα :
Κινητήρας Μερσεντές 190 17 ετών (160.000 χλμ) με ευλαβική αλλαγή λαδιών της καλύτερης προτεινόμενης ποιότητας :
Kινητήρας Φίατ Μπράβο περίπου των μισών χρόνων και μισών περίπου χλμ με σπάνια αλλαγή λαδιών, συνήθως συμπληρώματος και αλλαγή με ρούφηγμα σε βενζινάδικο (δεν εννοώ ότι άμα τα ρουφάς τα λάδια καταλήγεις έτσι γιατί σίγουρα παίζει και το υπόλοιπο σετ της συντήρησης τον κακό του ρόλο απλά αυτή η εικόνα μου τόνισε τον κανόνα 'ποτέ τράβηγμα στα λάδια' και παντα προβλεπόμενες αλλαγές)
AUDI FORUM