-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
b
a
c
ήταν
πάει το Α5 πατριώτηείχε το 100άρι το coupe S είχε τόσο επαναναστατικό σχεδιασμό?
-
-
εμεις γιατι δεν εχουμε τετοιες θεικες διαφημισεις...?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου κάνει μια διευκρίνηση.
Στον ελληνικό κατάλογο μετά τις μειώσεις το
S4 Avant 3.0TFSI S-tronic έχει τιμή 65,500 Euro
Στο βρατανικό site στον configurator
το ίδιο αυτοκίνητο έχει 35,970 στερλίνες με ΦΠΑ 15%
ένας απλοικός υπολογισμός
35,970 / 0.8940 (ισοτιμία EUR/GBP) = 40,234
40,234 * 1.25 (τέλος ταξινόμησης) = 50,293Τι κάνω λάθος?
Συγκρίνεις την μεγαλύτερη (αν δεν είναι η μεγαλύτερη είναι σίγουρα στις πρώτες) αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη με μία από τις μικρότερες...
Πάντως ένα Q5 που εδώ βγήκε 48.898 (από 55-56.000 προ μειώσεων) στο γερμανικό configurator βγαίνει 48.868 .
Ίδια τιμή με Γερμανία .
-
στα Α3 που κοιτούσα μέσω configurator, παίζει να είναι και λίγο πιο ακριβή η Γερμανία(μετά την έκπτωση του ΕΤΤ)
δεν μιλάμε βεβαια για μέσους μισθούς. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δεν μιλάμε βεβαια για μέσους μισθούς.
Αυτό ξαναπέστο φίλε μου.
Η αγοραστική δύναμη των (καλώς) εργαζομένων στην πλειονότητα των ευρωπαικών χωρών απέχει παρασάγκας από τα (μέσα) ελληνικά δεδομένα. -
ΕΡΩΤΗΣΗ.
Το Α4 1.6 αποτι ξερω εβγαινε σε δυο εκδοσεις,μια με 105 και αλλη με 115 ιππους.
ποια η διαφορα τους στα στοιχεια . -
Εγώ θυμάμαι να βγαίνει με τον 8βάλβιδο των 102 ίππων μόνο....
-
Το Α4 μόνο με 102 (MPI), το Α3 είχε και το FSI με τα 115.
-
Χαχαχα τι μου θύμησες τώρα.... Ένα γνωστό μου, που με συγκεκριμένο budget προτίμησε την πιο ακριβή έκδοση με τον mpi παρά την μεσαία με τον fsi, γιατί ήθελε να είναι πιο 'σπορ' το αμάξι, εννοώντας ότι ήθελε τα μπάκετ του, τις 17άρες του, την σπορ ανάρτηση του κλπ, ώστε να μπορεί να οδηγήσει 'σπορ' όταν χρειάζεται. Τώρα ο συγκεκριμένος όταν δε βρέχει κυκλοφορεί με το ESP Off γιατί του δίνει λίγο καλύτερη απόκριση λέει του ψόφιου μοτέρ....
-
τοσο ψοφιο το α4 δλδ.
-
Για το Α3 εννόω, παράληψίς μου που δεν το ανέφερα.... Κοίτα για να λέμε και του στραβού το δίκιο, επειδή έχει και ο νονός μου το Α4 με αυτό το μοτέρ και έχω μπει μέσα, δεν είναι τόοοοσο άσχημο. Εννοώ πως στις χαμηλομεσαίες θα κινηθεί αξιοπρεπώς για κάποιον που δεν αναζητά το κάτι παραπάνω. Αλλά όσο να'ναι όταν θες κάτι σπορ, και καταλήγεις σε αυτό το πακέτο, είναι όπως λέμε το μεν πνεύμα(στήσιμο, συμπεριφορά κλπ) πρόθυμο, η δε σαρξ(μοτέρ) αρκετά ασθενής.....
-
απο αξιοπιστια,καταναλωση τι ξερεις για μοντελο 2000-2001.
τα ανταλλακτικα ειναι φθηνα η ακριβα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το Α4 μόνο με 102 (MPI), το Α3 είχε και το FSI με τα 115.το 8 βαλβιδο με τα 102 αλογα ηταν πιο δυνατο στις χαμηλομεσαιες στροφες, το αλλο αν δε το πηγαινες ψηλα δεν τσουλαγε..
επισης το 8βαλβιδο δεν ηθελε 100αρες. θυμαμαι αυτο το μοτερ να υπαρχει απειρα χρονια
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
απο αξιοπιστια,καταναλωση τι ξερεις για μοντελο 2000-2001.
τα ανταλλακτικα ειναι φθηνα η ακριβα.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
-
Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά δεν έχω ακούσει κάτι σοβαρό από κανέναν από τους 2 γνωστούς μου με τέτοιο μοτέρ. Ξέρω ότι το πάνε σε γνωστό μηχανικό εξειδικευμένο σε group vag, και τους βγαίνει ΠΑΡΑ πολύ φθηνότερα από ότι στην επίσημη αντιπροσωπεία. Τώρα για ανταλλακτικά δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι...
-
Σευχαριστω φιλε μου
-
Audi Q7 facelift.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Χαχαχα τι μου θύμησες τώρα.... Ένα γνωστό μου, που με συγκεκριμένο budget προτίμησε την πιο ακριβή έκδοση με τον mpi παρά την μεσαία με τον fsi, γιατί ήθελε να είναι πιο 'σπορ' το αμάξι, εννοώντας ότι ήθελε τα μπάκετ του, τις 17άρες του, την σπορ ανάρτηση του κλπ, ώστε να μπορεί να οδηγήσει 'σπορ' όταν χρειάζεται. Τώρα ο συγκεκριμένος όταν δε βρέχει κυκλοφορεί με το ESP Off γιατί του δίνει λίγο καλύτερη απόκριση λέει του ψόφιου μοτέρ....Για το Α3 εννόω, παράληψίς μου που δεν το ανέφερα.... Κοίτα για να λέμε και του στραβού το δίκιο, επειδή έχει και ο νονός μου το Α4 με αυτό το μοτέρ και έχω μπει μέσα, δεν είναι τόοοοσο άσχημο. Εννοώ πως στις χαμηλομεσαίες θα κινηθεί αξιοπρεπώς για κάποιον που δεν αναζητά το κάτι παραπάνω. Αλλά όσο να'ναι όταν θες κάτι σπορ, και καταλήγεις σε αυτό το πακέτο, είναι όπως λέμε το μεν πνεύμα(στήσιμο, συμπεριφορά κλπ) πρόθυμο, η δε σαρξ(μοτέρ) αρκετά ασθενής.....
Επειδή έχω οδηγήσει αρκετά και a4 mpi 102ps και a3 fsi 115, ψοφίμι τον mpi δεν τον λες... πες κάτι οι πολύ κοντές σχέσεις (που γίνονται όμως κουραστικές στα πολλά χλμ) πες κάτι τα 13.5 κιλά ρόδα από πολύ χαμηλές στροφές και ο mpi φαίνεται πιο σβέλτος τουλάχιστον μέχρι τις 4-4.5k... o fsi πάσχει πολύ περισσότερο από το γνωστό lag του ηλεκτρόγκαζου... το esp δεν το βγάζει off γιατί αλλάζει κάτι στην απόκριση του κινητήρα (πώς θα μπορούσε άλλωστε μιας και μιλάμε για συστήματα esp 7ετίας), απλά όταν μπαίνεις με πολλά σε στροφές ειδικά με το υποστροφικότερο a4, το esp φρενάρει όποιους τροχούς γουστάρει για να σε φέρει σε τροχιά, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο δεν 'πάει'.. αντίθετα με το esp off εκμεταλλεύεσαι όλη την ισχύ και στις στροφές έστω υποστρέφοντας..
Πάντως με 5η στο a4 mpi έχεις με 4000 ~135-140, τα 160 έρχονται αρκετά άνετα, σε ευθείες εθνικής πας μέχρι 200 κοντέρ και ΑΝ έχεις κρατήσει φόρα μπορείς να μπεις σε παρατεταμένες εθνικής με 180+ χωρίς φόβο ή απρόοπτα λόγω αναρτήσεων (ψαλίδια) αν και στο a4 mpi δεν είχαν τότε sport αναρτήσεις όπως στο turbo οπότε θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα... -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Επειδή έχω οδηγήσει αρκετά και a4 mpi 102ps και a3 fsi 115, ψοφίμι τον mpi δεν τον λες... πες κάτι οι πολύ κοντές σχέσεις (που γίνονται όμως κουραστικές στα πολλά χλμ) πες κάτι τα 13.5 κιλά ρόδα από πολύ χαμηλές στροφές και ο mpi φαίνεται πιο σβέλτος τουλάχιστον μέχρι τις 4-4.5k........
ετσι ειναι υπαρχει στην οικογενεια AUDI Α3 με τον MPI ,αλλα και SEAT TOLEDO με τον MPI, εχει πολυ καλη καμπυλη ροπης απο χαμηλα o MPI, και μεχρι τις 4000 στρ. υπερτερει του FSI.
AUDI FORUM