-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Όποια μέρα και να πας 2-3 Porsche και 1-2 Ferrari και Lambo θα δεις.
Βρε δε πάει να έχει τρία καράβια ζούπερκαρ κάθε μέρα.
Μπορεί να αιτιολογήσει γιατί τα μοτέρ της Μερσέντες είναι για γέλια ενώ τα ιταλικά είναι ουάου;
Με συγχωρείτε δηλαδή, αλλά επειδή από τέτοιες πίπες έχει γεμίσει ο τόπος, όλα αυτά περί αρχιμηχανικών με μαγαζιά φίσκα στα υπερατού που κρίνουν ένα δωδεκακύλινδρο μοτέρ με τέτοιους χαρακτηρισμούς, τα γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Όταν έχεις ανοιχτό μπροστά σου ένα δωδεκακύλινδρο μοτέρ, δεν κάθεσαι να λες τέτοιες μαλακίες αλλά κοιτάς να ξεστραβωθείς και να καταλάβεις το πως και το τι πίσω από την κάθε βίδα και το κάθε γραναζάκι.
Ή μήπως ο συγκεκριμένος, που ούτε τον ξέρω ούτε και με νοιάζει να τον μάθω, είχε τα δωδεκακύλινδρα και στο χωριό του για να τα λύνει κάθε μέρα, άρα η γνώμη του είναι σχεδόν θέσφατο;
Και φυσικά απορώ για άλλη μια φορά, που θεωρείτε κριτήριο επιτυχίας και πολυμάθειας το ότι ένα μαγαζί έχει δυο τρεις φερράρι και πόρσε όποτε το βλέπετε.Μήπως το 99,9% των ιδιοκτητών αυτών των αυτοκινήτων, γνωρίζουν τι στο διάλο γίνεται κάτω από το καπώ του υπερκαρ που αγόρασαν μόνο και μόνο για να μοστράρονται; Η απάντηση είναι ότι σαφώς και δεν ξέρουν και πάνε όλοι μαζί σαν τα πρόβατα εκεί που θα τους πείσει κάποιος πως πρέπει να πάνε.
Και αν είναι τόσο μάγκας ο συγκεκριμένος και τόσο τσίφτης, γιατί δεν πουλάει γνώσεις στη Μερσεντές για να κλείσει η ψαλίδα με τους ιταλούς και τα υπερμοτέρ τους και να κονομήσει τρελλά, αλλά κάθεται και αλλάζει φίλτρα λάδια στα σαλονικιώτικα υπερκάρ;
Την απάντηση την ξέρετε μάλλον όλοι.
Λέμε και καμιά μαλακία όσο στραγγάνε τα κάρτερ των φερράρι από τα λάδια και πάντα λέμε αυτό που θέλει να ακούσει ο ερωτών.
Ιταλόφιλος ο ερωτών; 'Μούφα τα μοτέρ της Μερσεντές'.Ιδιοκτήτης της AMG με το ανοιγμένο μοτέρ ο ερωτών; 'Αστέρι το εργαλείο' και 'φταίνε οι βενζίνες οι ελληνικές για το κακό που παθες, αυτά τα μοτέρ είναι αθάνατα να ουμ', 'να κοίτα εδώ το τριμπούρδελο το φερράρι, τρίτη φορά φέτος αλλάζουμε φλάτζα κεφαλής, Τσ Τσ Τσ αδιόρθωτοι παιδί μου αυτοί οι μακαρονάδες' και πάει λέγοντας και κλαίγοντας.
Ρε σεις, ειλικρινά τώρα γιατί τα χω πάρει χοντρά με κάτι τέτοιους αχαρακτήριστους τύπους.
Πάρτε το χαμπάρι. Σ' αυτή τη ρημαδιασμένη γωνία της Ευρώπης δεν φτιάχνουμε ούτε μια γαμημένη βίδα πιά.
Και καθόσαστε και μου συζητάτε για τον κάθε περίεργο που θα κρίνει ως μπουρδέλο δωδεκακύλινδρο Μερσεντές; Έτσι χωρίς στοιχεία; Επειδή του ήρθε;
Έλεος γαμώ την τρέλλα μου γαμώ.
Ούτε για τρίτος ανθυποβοηθός του παιδιού που φτιάχνει τα σάντουιτς στο κυλικείο της AMG δεν κάνει αυτός, όχι να λύσει και να δέσει μοτέρ όπως το εργοστάσιο.
Τέλος από εμένα.Μη πας στο άλλο άκρο και εσύ. Οι κινητήρες τις AMG έχουν βραβευθεί πολλάκις ως κινητήρες επιδόσεων της χρονιάς. Το ότι λέει (για δικούς του λόγους) αυτό που λέει, δε τον καθιστά αυτόματα και άσχετο. Μια χαρά είναι η δουλεία του και ας μην εργάζεται στον παράδεισο που ονομάζεται Affalterbach
-
Ονγκουσότο?
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Ονγκουσότο? -
Δηλαδή για να καταλάβω, ο τύπος δουλεύει κυρίως με Ferrari και περιμένετε να ακούστε άσχημα λόγια για τα μοτέρ της;
-
ΕΙλικρινά θέτε να το αναλύσουμε δηλαδή;
Οι V12 της Ferrari έχουν 12 πεταλούδες.
Οι V12 της Ferrari ανεβάζουν 8500 RPM.
Οι V12 της Ferrari βγάζουν 110-130 άλογα στο λίτρο.
Απλά τραγικό να τους βάζουμε στην σύγκριση με τα φορτηγομοτέρ της Μερκ. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Απλά τραγικό να τους βάζουμε στην σύγκριση με τα φορτηγομοτέρ της Μερκ.Κάτσε βρε 'συ, θα βγάλεις νταλίκες και τις AMG. Δε πρόλαβα να σε κεράσω κιόλας!
-
Βρε εταιρειάρα είναι η ΜΒ. Αλλά σε μερικά θέματα άλλοι είναι οι ειδικοί, πως να το κάνουμε;
-
Βρε εταιρειάρα είναι η ΜΒ. Αλλά σε μερικά θέματα άλλοι είναι οι ειδικοί, πως να το κάνουμε;Συνεπώς θα την κεράσω την Bier!
Στόχος Merc και ειδικά του Affalterbach δεν είναι να κοντράρει τις LaFerrari ή την Berlineta αλλά να προτείνει μερικά πολύ γρήγορα αυτοκίνητα, με φοβερούς κινητήρες (ήχος-ροπή-άλογα) τα οποία όμως να είναι άνετα, ασφαλή και με χώρους. Πολύ fun to drive (δε μένει λάστιχο), απίστευτη επιτάχυνση, ρεπριζ, τελική για τα χρήματά τους. Μισούν τις πίστες για τους ίδιους λόγους που μισεί τις Κυριακές και η W04 (της F1)
Βέβαια η SLS Black είναι καθαρόαιμο super car -
-
To μόνο σίγουρο είναι ότι η φεράρι και ο REALZEUS, νίκησαν και σε αυτό το τόπικ
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
To μόνο σίγουρο είναι ότι η φεράρι και ο REALZEUS, νίκησαν και σε αυτό το τόπικΌχι. Γιατί ήρθαν σε γήπεδο ποδοσφαίρου και έπαιξαν μπάσκετ.
-
Νομίζω πως πλέουν σε διαφορετικό μήκος κύματος η Μερσεντες με άλλες εταιρίες. Οι AMG ναι μεν σκληροπυρηνικές αλλά όχι στα επίπεδα των Ferrari,Lambo.
Η Μερσεντες με τις συγκεκριμένες εκδόσεις(γιατί μόνο αυτές μπορούν να συγκριθούν με άλλα supercars) θέλει να προσφέρει άνεση,πολυτέλεια και δύναμη όποτε την χρειαστείς. Στη Μερκ έχεις όλες τις ανέσεις, στη Ferrari όχι, γιατί εκεί απλά δεν τις θες, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να τρέχεις. Με την AMG θα πας και μια εκδρομή, με τη Ferrari αν δεν ευνοεί το μέρος δύσκολα.Προσωπικά θα πήγαινα προς Ιταλία μεριά γιατί εκεί είναι το κόλλημα αλλά μια SL,CL ΑΜG δε θα με χάλαγε.
Τα μοτερ πάντως των Ιταλων η Mercedes και η κάθε Mercedes τα ανοίγει και τα μελετάει βίδα προς βίδα μόλις μπορέσει και τα πιάσει στα χέρια της και αντίστροφο φυσικά.
Το να τα κάνουν ίδια δεν παίζει γιατί υπάρχει και ο φόβος για κόντρες μεταξύ εταιριών για κλεμμένες πατέντες και σίγουρα μόνο αυτό δεν θέλουν. Όποιος βρει πρώτος την ιδέα την εφαρμόζει, εδώ είναι που υπερέχουν ένα κλικ οι Ιταλοί έναντι των Γερμανών.Κορυφαία μοτέρ όμως όλα τους. -
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
To μόνο σίγουρο είναι ότι η φεράρι και ο REALZEUS, νίκησαν και σε αυτό το τόπικτο έκαναν όμως με έναν flamboyant τρόπο (όπως καίγονται μόνο τα Ferrari) οπότε better be grateful
(το πέταξα το αγγλικό μου , με είδες) -
Απλά τραγικό να τους βάζουμε στην σύγκριση με τα φορτηγομοτέρ της Μερκ.Aααααχ, πεταλούδες, άλογα... άνοιξη! Τί χαρα!!!
Σοβαρέψου Δία.
ΑΝΕΚΑΘΕΝ οι ιταλοί προσέφεραν την πιο προηγμένη τεχνολογία (συντριπτικά σε σχέση με άλλες αυτοκινητοπαραγωγές χώρες). Ε και; Ταυτόχρονα και οι πελάτες τους έτρωγαν και στη μάπα όλα τα προβλήματα της εξέλιξης αυτής... Ό,τι γουστάρεις παίρνεις. Βέβαια, υπάρχουν τεχνολογίες και τεχνολογίες... Πχ υπάρχουν τα ακροβατικά (κατεξοχήν χόμπυ των ιταλών) αλλά υπάρχουν και πιο moderate μορφές, όπως, πχ, η τεχνολογία των υλικών (που δε φαίνεται πουθενά) ή της συναρμολόγησης (που δε θέλει μυαλάρες αλλά λαό από μέσους μηχανικούς) κ.α.
Το σίγουρο είναι ότι καμία ριστοράτζα δεν μπορεί να καταλάβει καν (όχι να έχει και άποψη ) την τεχνολογία πίσω από οποιονδήποτε κινήτηρα αυτής της κλάσης. Το έχω δει, το έχω ζήσει στο πετσί μου και το έχω φάει στη μάπα, προσωπικά, λόγω επαγγέλματος. Ειδικά η κάστα του μάστορα είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει τι ΔΕΝ καταλαβαίνει (πόσο μάλλον να δεχτεί όταν τους το λες).
Ειδικά με τους AMG,
ένας καθηγητής μου στο σχολείο μου έλεγε 'μαύρη γάτα, άσπρη γάτα , ποντίκια να πιάνει'... -
Προβληματα εχουν ολες οι εξελιξεις και σε BMW AMG Hypercars. Ημουνα σε συνεργειο των γερμανικων αυτοκινητων και ηταν εκει Χ6 που ανεβαζε θερμικρασια.. Ψαχνοντας και αφου βρηκαν μια διαρροη.. για να συμπληρωσουν νερο χρειαζεται ειδικο εξαρτημα που πρεσσαρει το δυκτιο νερου γιατι το δοχειο νερου το εχουν χαμηλωτερα απο την μηχανη και δεν παει το νερο στο ανω σημειο του κινητρα με την βαρυτητα μονο!!! δλδ ελεος... πρεπει να συμπληρωσεις νερο και χρειαζεσαι ειδικα εργαλεια!!! αν δεν το κανεις βεβαια εγκλοβιζεις αερα και η ψυξη δεν ειναι αρκετη με γνωστα αποτελεσματα... να μην πουμε για την ευαισθησια του VANOS με το λαδι που κυκλοφωρει μεσα στις βαλβιδουλες του, ρωτηστε καποιον σε συνεργειο να σας πει αν φτιχνεται και ποσο κοστιζει... ωραια ειναι τα πολλα αλογα αλλα με τι κοστος και μπελα αμα λαχει η στραβη...
-
Μεσω του κρυφου μενου εβλεπα το οιλ λεβελ.Βαζω μπροστα μετα απο καμια ωρα σε ακινησια και διχνει 6,2 μετα αρχισε να πεφτει και σταθεροποιηθηκε στο 4,5 και οταν ξεκινησα πηγαινε απο 2.5 μεχρι 4.Η ενδειξη λογικα ειναι για το λαδι που υπαρχει στο καρτερ ετσι;οποτε σωστα μετα απο λιγη ωρα σε λειτουργεια φυγανε 2 λιτρα σχεδον και μετα αναλογα το πως πηγαινα αλλαζε θεση και το λαδι.Οποιος εχει αποψη επι του θεματος θα δρουσε σαν αγχολυτικο καπως.
-
βρε συ, μετρας ποτε το λαδι εν κινησει, ή με τη μηχανη αναμμενη?? η μετρηση αυτη εχει νοημα μονο σε ακινητο κ με σβηστο κινητηρα αυτοκινητο!
-
Προφανως και οχι,αλλα προβληματιστικα λιγο στην αρχη.Οποτε μενουμε στο 6,2 δηλαδη εχει καψει 300ml σε 3000 χιλιομετρα.
Αν και αν το μετρησω το πρωι μπορει και να μην λειπει τιποτα. -
Ξερετε τι ειναι να κουμπωνει η 3η και ακομα να προσπερνας με το πλαϊ???
-
Υπερheras;
MERCEDES-BENZ FORUM