-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Εγω αντιθετα φιλε D-Jet πιστευω οτι ειναι αμαξι για μια ζωη...εχει κλασικη αξια πλεον, τεχνολογια που το '97 ηταν ετη φωτος μπροστα (και ακομα στεκεται καλα), ασφαλεια χρηματοκιβωτιου και απαραμιλλη αξιοπιστιαΤουλαχιστον υπερβολικος....
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ο Μ111 τι έχει?Tα 16V έχουν, αν θυμάμαι καλά, υδραυλικούς, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζονται και συντήρηση. Η γλύστρες είναι φυσικά τεφλονένιες και λογικά χρειάζονται αντικατάσταση όταν αρχίζουν να ακούγονται. Μετά την αντικατάσταση ο εντατήρας θέλει και πάλι ρύθμιση από την αρχή.
Όλα έχουν σχέση με τη σωστή συντήρηση/οδήγηση του αυτοκινήτου. Η καδένα βρέχεται από το λάδι της μηχανής οπότε οτιδήποτε έχει να κάνει με την πλημμελή συντήρηση του αυτοκινήτου (λάδια φίλτρα κλπ) επηρεάζει και τη διάρκεια ζωής της. -
Καλησπέρα σε όλους. ML350 μοντ 2006 στα 13.000. Φόρο πολυτελείας για 3 χρόνια ακόμη 1700 νομίζω x3=5.100, άρα συνολικό κόστος κτήσης 18.000. Θεωρώντας ότι τεκμήρια κλπ καλύπτονται τι λέτε για αυτοκίνητο ταξιδιών έως 10.000 χλμ το χρόνο; Ποια είναι τα γνωστά του προβλήματα ;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δεν βλέπω ίδια ανησυχία για τις πλαστικές αντλίες νερού πχ..
Αν και δεν είναι τόσο ζωτικής σημασίας (μπορεί και να προλάβεις το κακό) όσο ο ιμάντας εκκεντροφόρων, διαβάζοντας τις δύο τελευταίες σελίδες θα δείς ότι περιγράφουμε ακριβώς αυτό που λες και εσύ: ο ανταγωνισμός έχει δημιουργήσει αρκετή πίεση ώστε να γίνονται συχνά εκπτωσεις στην ποιότητα που για τους παραδοσιακούς πελάτες της εταιρίας είναι απαράδεκτες.
Η καδένα χρονισμού με σωστή συντήρηση είναι πρακτικά απροβλημάτιστη και τα μόνα αρνητικά που έχει είναι ο αυξημένος θόρυβος, η κάπως περισσότερη μάζα (κυρίως για την ευστροφία του μοτέρ, που στην ΜΒ έχει ακαδημαϊκό ενδιαφέρον) και σαφώς το αυξημένο κόστος για το εργοστάσιο.
Ακριβως...γι αυτο λεω υποτιθεμενο service free. Οσο για το πηδημα δοντιου, μια χαρα μπορει να συμβει, οπως μπορει και να σπασει ειτε απο κακο σχεδιασμο, ελλειπη λιπανση, φθορα, αστοχια υλικου..δεν ειναι δα τιποτα φτιαγμενο να κραταει για παντα! Οτι κινειται φθειρεται ... Θυμαμαι προ 15ετιας μας ειχε σπασει καδενα σε Ε30 πηγαινοντας Χαλκιδα εξω απο τα Οινοφυτα με 120km/h..
Και στα υπολοιπα συμφωνω, γι αυτο και δεν δεχομαι ως απολυτο πλεονεκτημα την υπαρξη της. Σε ενα μονο θα διαφωνησω ελαφρως, στο θεμα κοστους για το εργοστασιο. Ο ΟΕΜ κανει μια επιλογη με συγκεκριμενα δεδομενα, τα οποια προφανως δεν τα γνωριζουμε, με γνωμονα παντα τον καλυτερο δυνατο συμβιβασμο. Σαν κατασκευη/πολυπλοκοτητα θεωρω οτι το καθενα εχει τα δικα του 'κολπα'. Μια εκτιμηση δε για συστηματα με ιμαντα μπορει κανεις να κανει απο τα διαστηματα αλλαγης. Το ευρη κοινο εχει συνδεσει λανθασμενα νομιζω τους ιμαντες με εφαρμογες οι οποιες εχουν πολυ μικρα διαστηματα. Για παραδειγμα οτι Polo ειχαμε ειχε αλλαγη στις 60Κ χλμ και ολα τα συνεργεια αλλαζαν στα 45Κ χλμ προληπτικα (μαλακισμενα?)...Οταν πηρα το Volvo ειδα 180Κ ή 10 χρονια το οποιο πρακτικα σημαινει οτι παιζει και να μην τον αλλαξεις ποτε, αλλα ακομα και 1 φορα στην 20ετια, νομιζω και την καδενα θα πρεπει να την αλλαξεις. Επομενως και εκει υπαρχουν φθηνες επιλογες για το εργοστασιο, και ακριβες στην τσεπη του χρηστη (win-win για τους ΟΕΜ), αλλα και ακριβοτερες.
-
Χμμμμ! Ταυτόχρονη αναζήτηση απόψεων παλιάς SLK, παλιού SMART, παλιάς Α class και παλιού ML... Μαντρας μτχ Mercedes που αναρωτιέται γιατί δεν φεύγει τέτοια σαβούρα μαλλον!!!
Sent from my Sony Fola
-
To παλιό ML είναι πολύ καλό αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
To παλιό ML είναι πολύ καλό αυτοκίνητο...Το πρώτο ml λες;
-
Ναι..
-
Το είχε κανένας συγγενής σου;
-
Το έχει ενας φίλος μου, ML 320 βενζίνη. Νορμάλ κατανάλωση για τα κυβικά του και το βάρος του, 10λτ περίπου. Τόσα χρόνια δεν του έχει βγάλει πρόβλημα. Και επειδή κυκλοφορούσαμε 2 βδομάδες συνεχόμενα με αυτό η ποιότητα κύλισης και γενικά η άνεση είναι όπως θα πρεπε σε μια benz..
Έχει και αρκετό γκάζι..Στην autobahn ήταν μπροστά μας ένα Α6 2.7tdi και μέχρι τα 180kmh δεν μπορούσε να μας φύγει.. -
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Το έχει ενας φίλος μου, ML 320 βενζίνη. Νορμάλ κατανάλωση για τα κυβικά του και το βάρος του, 10λτ περίπου. Τόσα χρόνια δεν του έχει βγάλει πρόβλημα. Και επειδή κυκλοφορούσαμε 2 βδομάδες συνεχόμενα με αυτό η ποιότητα κύλισης και γενικά η άνεση είναι όπως θα πρεπε σε μια benz..
Έχει και αρκετό γκάζι..Στην autobahn ήταν μπροστά μας ένα Α6 2.7tdi και μέχρι τα 180kmh δεν μπορούσε να μας φύγει..Το πρωτο ML270cdi το πηρε πριν απο 2 χρονια φιλος και απο τις πλευσεις νομιζα οτι ειμαι σε τρατα.
-
Το πρώτο ML είναι σοβαρή σαπίλα. Ευτυχώς μας φώτησε ο θεός και δεν το πήραμε κάπου στις αρχές του 2000 που το δινε ο Λαϊνόπουλος σε μια ξεφτίλα τιμή στο γέρο μου. Α6 Allroad κλάσεις ανώτερο την ίδια εποχή.
-
Όταν λέμε το πρώτο εννοούμε μάλλον το W163 με παραγωγή από το 1997-2005 (εικόνες από Wikipedia) :
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δεύτερη γενιά (W164) με παραγωγή από το 2005-2011:
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Χμμμμ! Ταυτόχρονη αναζήτηση απόψεων παλιάς SLK, παλιού SMART, παλιάς Α class και παλιού ML... Μαντρας μτχ Mercedes που αναρωτιέται γιατί δεν φεύγει τέτοια σαβούρα μαλλον!!!Sent from my Sony Fola
Και φυσικά όχι δεν είμαι μαντράς...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το πρώτο ML είναι σοβαρή σαπίλα. Ευτυχώς μας φώτησε ο θεός και δεν το πήραμε κάπου στις αρχές του 2000 που το δινε ο Λαϊνόπουλος σε μια ξεφτίλα τιμή στο γέρο μου. Α6 Allroad κλάσεις ανώτερο την ίδια εποχή.Πάλι καλά που το είπες εσύ, γιατί αν το έλεγα εγώ θα με πέρναγαν για κακό
-
Το πρωτο ML ειναι τραγικο.Η ιδια η ΜΒ το ηξερε .Στην αρχη δε που η εξελιξη γινοταν στην Αμερικη ηταν ακομα χειροτερα.
Μετα το γυρισαν στη Γερμανια. -
Δε φταίει η αμερική γι'αυτό, αλλά η υπερφίαλη ΜΒ. Όταν έφαγε μερικά σκαμπίλια, συνήλθε.
-
Διαφωνω.Ειχα πληροφορηση απο μεσα.Επανηλθε η MB?
-
Για πες, για πες.
-
Τι να πω?
-
Τι ξέρεις από μέσα, τι άλλο?
MERCEDES-BENZ FORUM