-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Κι εγώ παίδες με βλέπω για αγορά GPS...Απο τα PNA του Πλαισίου, ποιο θα προτείνατε? Με ενδιαφέρουν πρωτιστως λεπτομερείς χάρτες της Ελλάδας αλλα να έχει και χάρτες εξωτερικού δε θα με χάλαγε...
PNA?
Στη θεση σου, αν ηταν να δωσω λεφτα για PNA, θα χτυπουσα ενα Tibo ..
Διαφορετικα PDA και 'απολυτη ελευθερια' (και περισσευουν και χρηματα) -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έχω δει αυτοκίνητα των 20-25 χιλ. ευρώ με αλλαγμένες ζάντες , λάστιχα , ραδιοσιντί , αεροτομές , φυμέ τζάμια κλπ. κλπ. που έχουν 'οκονομικά' navigators και με πιάνουν τα γέλια . Υπάρχουν 3-4 εταιρείες με εξαίρετα χαρακτηριστικά και μία εταιρεία με πολύ καλή χαρτογράφηση της χώρας μας . Είπαμε οικονομία αλλά έλεος πια ...
Εγώ προς το παρόν αντιστέκομαι στα navigators και κατά την προσωπική μου εκτίμηση το θεωρώ περιτό!!!!
Αν θέλω να πάω κάπου που δεν ξέρω (πολύ σπάνια περίτωση), κοιτάω από πρίν στο Internet ή το χάρτη!!!!
Αν ήμουν ταριφας ή οδηγός ασθενοφόρου θα το χρειαζόμουν!!!!
Kαι εγώ το θεωρούσα περιττό αξεσουάρ, αλλά άλλαξα γνώμη όταν το αγόρασα και ταξίδεψα μέχρι τη Σκανδιναβία από Ελλάδα μόνος μου. Δεν κοίταξα πουθενά κανένα χάρτη, δε χάθηκα πουθενά και με πήγε μέχρι έξω από το σπίτι μου στη Σουηδία. Επίσης έβρισκα και τις διευθύνσεις από διάφορα (φαρμακεία, νοσοκομεία, συνεργεία) και με πήγαινε απ'εξω. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα βασικά αξεσουάρ πλεον και είναι ίσως η πιο πετυχημένη αγορά μου!
Για την ιστορία έχω ένα Τιβο με χάρτες από 'εδώ'....
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Κι εγώ παίδες με βλέπω για αγορά GPS...
Απο τα PNA του Πλαισίου, ποιο θα προτείνατε? Με ενδιαφέρουν πρωτιστως λεπτομερείς χάρτες της Ελλάδας αλλα να έχει και χάρτες εξωτερικού δε θα με χάλαγε...
PNA?
Διαφορετικα PDA και 'απολυτη ελευθερια' (και περισσευουν και χρηματα)Το πρόβλημα ειναι οτι έχω ήδη 1 PDA κι ενα 1 smartphone, και δυστυχώς ενα καλο allround pda-gps κοστίζει αρκετά...
Οπότε προσανατολίζομαι σε κάποιο προσιτό GPS...
-
Κι εγώ παίδες με βλέπω για αγορά GPS...
Απο τα PNA του Πλαισίου, ποιο θα προτείνατε? Με ενδιαφέρουν πρωτιστως λεπτομερείς χάρτες της Ελλάδας αλλα να έχει και χάρτες εξωτερικού δε θα με χάλαγε...
PNA?
Διαφορετικα PDA και 'απολυτη ελευθερια' (και περισσευουν και χρηματα)Το πρόβλημα ειναι οτι έχω ήδη 1 PDA κι ενα 1 smartphone, και δυστυχώς ενα καλο allround pda-gps κοστίζει αρκετά...
Οπότε προσανατολίζομαι σε κάποιο προσιτό GPS...
Το PDA σου είναι πολύ μεγάλο; Γιατί δεν χρησιμοποιείς αυτό που έχεις; Ποιο smartphone έχεις; Ούτε αυτό κάνει;
Μπορείς ν'αγοράσεις ένα εξωτερικό GPS module και να κάνεις μια χαρά την δουλειά σου... -
Έχω το Νόκια Ε61 το οποίο υποστηρίζει bluetooth GPS module αλλα δεν ξέρω απο θέμα ταχύτητας και απόκρισης πως θα ειναι...
-
Προσωπικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το GPS μιας και με πάει εκεί που θέλω πολύ πιο εύκολα απ' ότι θα πήγαινα με χάρτη, είναι γεγονός πάντως ότι κάτι υποδείξεις για αναστροφή που μου κάνει μερικές φορές π.χ. στον Κηφισσό είναι όλα τα λεφτά. Φυσικά δεν τις ακολουθώ, κάνει άμεσο επανυπολογισμό και με βγάζει σωστά μετά, φαντάσουν όμως κάποιος τραγικός να δοκίμαζε να ακολουθήσει πλήρως τις οδηγίες
-
Κι εγώ παίδες με βλέπω για αγορά GPS...Απο τα PNA του Πλαισίου, ποιο θα προτείνατε? Με ενδιαφέρουν πρωτιστως λεπτομερείς χάρτες της Ελλάδας αλλα να έχει και χάρτες εξωτερικού δε θα με χάλαγε...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
είσαι σίγουρος για το συγκεκριμένο που αναφέρεται;
Η πρόταση αυτή της Garmin στην κατηγορία των φορητών συσκευών πλοήγησης συνδυάζει υψηλές δυνατότητες με χαμηλό κόστος. Με κομψό σχήμα, εύχρηστο menu πλήρως εξελληνισμένο και με φωνητικές οδηγίες στα Ελληνικά
> >![](http://www.e-shop.gr/images/PER/PER.926150.jpg) > > Χμμ.. έχω χάσει επεισόδια. Thnx for the info.
-
H mls εχει προσφατα δυμοσιευσει δυο νεα μοντελα στον καταλογο τις.
http://www.mls.gr/product.asp?ndx=222
http://www.mls.gr/product.asp?ndx=221
Ειναι καινουρια η εγω δεν τα ειχα προσεξει?
Μπορει να μου πει καποιος αν μπορω αργοτερα να φορτωσω κ χαρτες ευρωπης? -
Ξαφνικο προβλημα....
Μερικες φορες, οταν το dest. βρει σημα και μπορω να εχω ενεργοποιημενη την κατω μπαρα (τρεχοντα δρομο, υψομετρο, ταχυτητα κλπ), οταν παταω εκει για να μου αλλαξει την ενδειξη, κολλαει και εμφανιζει το ρολογακι..
Δεν μπορω να κανω τιποτα παρα μονο κλεισιμο με soft reset.
Καποιος με το ιδιο προβλημα?
Υπαρχει λυση? -
Γειά σας,
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Ξαφνικο προβλημα....
Μερικες φορες, οταν το dest. βρει σημα και μπορω να εχω ενεργοποιημενη την κατω μπαρα (τρεχοντα δρομο, υψομετρο, ταχυτητα κλπ), οταν παταω εκει για να μου αλλαξει την ενδειξη, κολλαει και εμφανιζει το ρολογακι..
Υπαρχει λυση?Δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου το forum της NGI (http://www.ngi.gr).
Εκεί θα βρείς οτιδήποτε σχετικό (απορίες, προβλήματα και απαντήσεις) με το Destinator και τους χάρτες της NGI.Φιλικά
Μάξιμος
-
Ευχαριστω για την απαντηση!
Ναι, το εχω υποψη μου αλλα εχω ''αγορασμενο'' dest.
Λυση που βρηκα ειναι να το παταω ενα λεπτο αφου μου δωσει στιγμα, οταν δηλαδη κλειδωνει τους δορυφορους και δειχνει να εχει λυθει ετσι. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Ξαφνικο προβλημα....
Υπαρχει λυση?Μάλλον του αφήνεις λίγη διαθέσιμη μνήμη, γι' αυτό σου κάνει τέτοια κόλπα. Προσπάθησε να πετάξεις τα περιττά , αν υπάρχουν, για να τρέχει καλύτερα.
Τέλος, για ν'αποφύγεις τα soft reset , απλά βάλε σαν action σε ένα από τα Hardware Keys (τα 'φυσικά' κουμπιά του PDA εννοώ ) να σε βγάζει στην Today Screen. Εγώ έτσι έχω γλιτώσει αρκετά soft reset.
Αλλη μια καλή συνταγή είναι πριν να ξεκινήσεις το Dest, να κάνεις ένα soft reset, αλλά αυτό είναι για ταξίδια, δεν γίνεται να κάνεις αυτή τη δουλειά συνέχεια! -
Επίσης μπορείς να πας στην διαχείριση μνήμης και να κλείσεις όλα τα ανοιχτά προγράμματα.
-
Εχουν γινει ολα αυτα εκτος της συντομευσης σε ενα πληκτρο του pda το οποιο εκανα!
Πρεπει να εχει λυθει, σας ευχαριστω! -
OK εδω και ενα χρονο εχω το Nuvi 350 της Garmin. Ειναι τελειο για ΗΠΑ. Απο οτι διαβαζω εδω
http://e-galaxy.eu/garmin_greek_map.htm
ο χαρτης Auto Drive Hellas ειναι καλος, μπλα, μπλα.
Τον χρισημοποιει κανεις για Αθηνα?
Γιατι ολοι θαυετε τους χαρτες Γκαρμιν κτλ?
Τελος πως μπορω να κατεβασω τους χαρτες της Ελλαδος να τους εχω οταν επισκευθομαι την Αθηνα?
-
Γιατί εμείς είμαστε μπροστά και έχουμε καλύτερες εταιρείες
επικοινώνησε με κάποιο αντιπρόσωπο garmin να στους στείλει ή αν μπορείς να τους κατεβάσεις απ'τη σελίδα τους
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
OK εδω και ενα χρονο εχω το Nuvi 350 της Garmin. Ειναι τελειο για ΗΠΑ. Απο οτι διαβαζω εδωhttp://e-galaxy.eu/garmin_greek_map.htm
ο χαρτης Auto Drive Hellas ειναι καλος, μπλα, μπλα.
Τον χρισημοποιει κανεις για Αθηνα?
Γιατι ολοι θαυετε τους χαρτες Γκαρμιν κτλ?
Τελος πως μπορω να κατεβασω τους χαρτες της Ελλαδος να τους εχω οταν επισκευθομαι την Αθηνα?
Για 129 Ευρω. Λιγακι ακριβο.
Νικος
-
Αυτο ειναι SD card ομως. Γινετε να κατεβασω τα αρχεια και να τα βαλω καπως στο Νουβι μου? Ενταξει το βλεπω ως drive οταν το συνδεω στον υπολογιστη, αλλα ειναι ενα απλο copy/paste?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Γιατι ολοι θαυετε τους χαρτες Γκαρμιν κτλ?Φαντάζομαι γιατί σημασία έχει ποιοί χάρτες είναι πιο επικυρωμένοι εκεί που μένεις και όχι γενικά ποιοί χάρτες θεωρούνται καλύτεροι παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα λοιπόν η NGI βγάζει για το Destinator τους καλύτερους χάρτες, ενώ πχ γενικά στην Ευρώπη κορυφαίοι χάρτες θεωρούνται οι χάρτες της TeleAltlas.
Το πηρα αποφαση...GPS