-
Τι να το κάνει το trip computer, αφού ή θα καίει βενζίνη ή δε θα καίει.
-
Τα εργοστασιακά trip computer έχουν σελίδες επιλογής ενδείξεων, δεν τα δείχνουν όλα μαζί. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες γνωρίζουν πολύ καλά ότι το information overload μπορεί να αποτελέσει παράγοντα πρόκλησης ατυχημάτων και αποφεύγουν την τοποθέτηση ξεχωριστών οργάνων τα οποία ανταγωνίζονται για την προσοχή του οδηγού.
-
Σε αυτοκίνητο που γίνεται εκ των υστέρων τουρμπάτο κάποια όργανα πρέπει να υπάρχουν. Το αν κάποιος δεν το γνωρίζει αυτό και το συγκρίνει με 'αλλοδαπά' ibiza με λαμπάκια κλπ κλπ είναι για
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Όταν ήταν ατμό είχα μονο A/F. Μετά όταν έγινε Turbo δεν αρκούσε το A/F και πρόσθεσα και το Wideband. Δεν βλέπω το λόγο για τα γέλια. Πέστε μας να γελάσουμε και εμείς.Το Boost και EGT είναι ok να τα έχω? Η είναι και αυτά υπερβολή?
Τα γέλια είναι γιατί το λ είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μέτρησης του Air-fuel ratio. Αν έχεις δύο διαφορετικά οργανάκια είναι σαν να έχεις ενα θερμόμετρο που μετρά σε κελσίου και ένα που μετράει σε φαρενάιτ. Και τα δύο σου λένε το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο.
-
people get killed because they browse through their car's trip computer
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ή το μοτέρ σου δουλεύει αξιόπιστα, ή δεν δουλεύει. Δηλαδή (για να καταλάβω κιόλας), τι ακριβώς δεν θα μπορούσες να κάνεις αν έλειπαν όλα αυτά που έχεις προσθέσει στην κολόνα και την κονσόλα;Μα τα οργανα τα εχει για να βλεπει εαν το μοτερ δουλευει σωστα.
Πως θα καταλαβει εαν ειναι αξιοπιστο ή οχι, θα περιμενει να σπασει?Και στο κατω-κατω τα οργανα ειναι πολυ καλα τοποθετημενα,εχουν λογο υπαρξης και βρισκονται σε 'σωστο' αμαξι, οχι σε κανα Accent με φουλ πολυεστερα...
Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η προσοχή του οδηγού πρέπει να είναι στην οδήγηση και στο στροφόμετρο/ταχύμετρο, όχι σε 2 κάρα ξεχωριστά όργανα
Ακομα και ετσι, κοιτοντας το στροφομετρο πχ , η προσοχη αποσπαται. Αρα γιατι να υπαρχει?
Βεβαια, το ποσο η προσοχη του οδηγου θα ειναι στραμμενη στο δρομο, εξαρταται αποκλειστικα απο αυτον.
Δεν καθεται να τα χαζευει με τις ωρες, μια ματια ριχνει προφανως οταν αυτο ειναι εφικτο και οταν εχει πιεσει το αμαξι.Y.Γ.
Ηδη στα συγχρονα αμαξι καταργουν τη θερμοκρασια νερου. Στα περισσοτερα εχει ηδη καταργηθει η θερμοκρασια λαδιου. Στο τελος θα μας αφησουν μονο ταχυμετρο (Slow - Mid - Fast) και σταθμη βενζινης σε 3 επιπεδα: Low-Mid- Full -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η προσοχή του οδηγού πρέπει να είναι στην οδήγηση και στο στροφόμετρο/ταχύμετρο, όχι σε 2 κάρα ξεχωριστά όργανα
Ακομα και ετσι, κοιτοντας το στροφομετρο πχ , η προσοχη αποσπαται. Αρα γιατι να υπαρχει?
Βεβαια, το ποσο η προσοχη του οδηγου θα ειναι στραμμενη στο δρομο, εξαρταται αποκλειστικα απο αυτον.
Δεν καθεται να τα χαζευει με τις ωρες, μια ματια ριχνει προφανως οταν αυτο ειναι εφικτο και οταν εχει πιεσει το αμαξι.Είναι το ίδιο εύκολο να παρακολουθείς 2 όργανα και το ίδιο να παρακολουθείς 7;
Ηδη στα συγχρονα αμαξι καταργουν τη θερμοκρασια νερου. Στα περισσοτερα εχει ηδη καταργηθει η θερμοκρασια λαδιου. Στο τελος θα μας αφησουν μονο ταχυμετρο (Slow - Mid - Fast) και σταθμη βενζινης σε 3 επιπεδα: Low-Mid- Full
Ακριβώς αυτή είναι η τάση και υπάρχει καλός λόγος που κινούμαστε προς τα εκεί. Εν πάση περιπτώσει, μια και δεν ασχολούμαι με βελτιωμένα, κατά πάσα πιθανότητα έχω άδικο και έχετε δίκιο. Πάντως στα δικά μου μάτια τα πολλά οργανάκια δείχνουν Αυστραλέζικα, αλλά προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχω τις γνώσεις να εκτιμήσω την χρηστικότητα τους.
-
Ηδη στα συγχρονα αμαξι καταργουν τη θερμοκρασια νερου. Στα περισσοτερα εχει ηδη καταργηθει η θερμοκρασια λαδιου. Στο τελος θα μας αφησουν μονο ταχυμετρο (Slow - Mid - Fast) και σταθμη βενζινης σε 3 επιπεδα: Low-Mid- Full
Ακριβώς αυτή είναι η τάση και υπάρχει καλός λόγος που κινούμαστε προς τα εκεί.
Ναι, ο πολύ καλός λόγος ότι 95% των χρηστών γνωρίζει για το αυτοκίνητό του όσα και για το πλυντήριό του. Και απ' όσο ενθυμούμαι, δεν χρειάζεται ποτέ το πλυντήριο να σε μεταφέρει κάπου με ασφάλεια την οποία εγγυάτεται η σωστή λειτουργία του.Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται να σε μεταφέρει. Πουθενά.
-
Ξεφυγαμε απο το θεμα που ειναι το GPS
-
Πράγματι. Επειδή όμως η συζήτηση παρουσιάζει σχετικό ενδιαφέρον, ξέρουμε αν υπάρχει ήδη κάποιο θέμα για την τάση των αυτοκινητοβιομηχανιών να απομονώνουν τον χρήστη από τις εσωτερικές λειτουργίες των αυτοκινήτων;
Αν όχι, θα το δημιουργήσω τώρα.
-
Πράγματι. Επειδή όμως η συζήτηση παρουσιάζει σχετικό ενδιαφέρον, ξέρουμε αν υπάρχει ήδη κάποιο θέμα για την τάση των αυτοκινητοβιομηχανιών να απομονώνουν τον χρήστη από τις εσωτερικές λειτουργίες των αυτοκινήτων;Αν όχι, θα το δημιουργήσω τώρα.
Δεν βρισκω κατι σχετικο με την αναζητηση.Σιγουρα το εχουμε ξανασυζητησει ,θυμαμαι για την απουσια οργανου θερμοκρασιας αλλα μαλλον ηταν μεσα σε αλλο θεμα.Ανοιξε το και αν βρεθει κατι τα συγχωνεύουμε.
-
Συνεχίζουμε εδώ λοιπόν.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ή το μοτέρ σου δουλεύει αξιόπιστα, ή δεν δουλεύει.
α, για αυτό οι merc κάποτε είχαν ρολόι στον κεντρικό πίνακα οργάνων
δε φαντάζομαι να χεις trip computer;
ακομα εχουν, για να ξερεις με ακρηβεια τι ωρα εμεινες
-
Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η προσοχή του οδηγού πρέπει να είναι στην οδήγηση και στο στροφόμετρο/ταχύμετρο, όχι σε 2 κάρα ξεχωριστά όργανα -ειδικά τοποθετημένα σε τέτοια σημεία. Ή το μοτέρ σου δουλεύει αξιόπιστα, ή δεν δουλεύει.Αξιόπιστα? Τότε με βάση αυτή την λογική δεν θα έβαζαν οι Porsche και άλλες εταιρίες τέτοιου είδους δείκτες όπως boost. Τότε δεν έχει κάννης μας ανάγκη δείκτη θερμοκρασίας. Η δουλεύει σωστά η δεν δουλεύει. Aσε να πάρη φωτιά και μετά ας κάνουμε στην πάντα.
Δηλαδή (για να καταλάβω κιόλας), τι ακριβώς δεν θα μπορούσες να κάνεις αν έλειπαν όλα αυτά που έχεις προσθέσει στην κολόνα και την κονσόλα;
Το ίδιο ισχύ και για μαμά turbata. Πια έρχονται με τέτοιους δείκτες. Και να μην είχαν πάλη θα έβαζα.
Αλλα για να απαντήσω στην ερώτηση σου.
- Boost Spike η και Boost Creep. Aμα ξερης το motor αντέχει A πίεση και δής ότι σου βγαίνει ΑX2 δεν θα ήθελες να το ξερής? Και όμως συμβαίνει και σε μαμά αυτοκίνητα αυτό.
- Pyrometer EGT. Ξέρω το δικό μου μέσα στην πιστα δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 800 βαθμούς.
- Wideband. Σε WOT το έχω κάννη tune να δείχνει 10.5.
Απλούστατα φιλε Χρηστο Λάππα. Ξόδεψα λίγα φράγκα για να γλιτώσω τα χειρότερα και δεν χαλάσω άλλες τόσες χιλιάδες που έριξα πάνω στο αυτοκίητο.
Κοίτα. Έχω ρήξη μια μικρή περιουσια στο αυτοκίνητο αυτό. Και δεν ύπαρξη ποτε υπορβολή όσο αφορά ασφάλεια λειτουργικότητας. Επίσης το όχημα δεν είναι για καφέ η μόστρα. Όσα κάννης εσύ καθημερινά χιλιόμετρα στο δικό σου σε δημοσιους χόρους έχει κάννη το δικό μου σε πιστα υπό οριακές συνθήκες. Περιττό να σου πω πως βγαίνει normal σε δημόσιο δρόμο μονο για να το παο στην πιστα.
Κοίτα. Μπορείς να χτυπιέσαι όσο θες για το θέμα αισθητικής. Αυτά είναι γούστα του καθενός. Αλλα το να μου έρχεσαι και να μου ψέλνεις πως δεν χρησιμεύουν είσαι τελείως άστοχος εδώ. Πως είναι δυνατόν να θεωρείς όργανα που βοηθούν στην ομαλή λειτουργικότητα του αυτοκινητου ως περιττά είναι αδιανόητο.
Μήπως ανήκεις σε καμια κρυφή κοινωνία μέσα στο forum τον 4T που είναι εναντια στης μετατροπές? Μάλιστα μετατροπές με ουσία και σκοπό.
-
Sorry. Τώρα είδα πως ανοίχτηκε άλλο θέμα.
Συνεχίζω την συζήτηση στο άλλο topic.
-
Επειδή δεν έχω ιδέα τι παίζει με PNA, τι καλό υπάρχει; Τιμή ψιλοαδιάφορη, αν μπορεί να σπαστεί ώστε να μπει πάνω destinator κ iGo ακόμα καλύτερα.
-
Μιας κ θελεις να βαλεις Igo Κ destinator πιστευω με ενα 5ντσο κινεζακι απο ebay στα 90ευρα εισαι καλυμμενος! Αν θες σου δινω λινκ για ενα συγκεκριμενω που το ετοιμαζεις πολυ ευκολα!
-
Η αγορά πρέπει να γίνει άμεσα οπότε θα προτιμηθούν εγχώριες λύσεις...
-
οποτε ριξε μια ματια εδω (εγω απο εδω βρηκα τις ιδεες για τα τροποποιημενα κινεζακια):
http://gpspocketpc.gr/phpbb/index.php?s ... 24d1fb212a
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η αγορά πρέπει να γίνει άμεσα οπότε θα προτιμηθούν εγχώριες λύσεις...Αν θέλεις να σε δώσω το spirit 305 για δοκιμή.
Το πηρα αποφαση...GPS