-
Το συμπλήρωσα προτού δω ότι το συνέχισες Άγγελε...
Συφωνώ απολύτως σε όλα (ειδικά για τον οικογενεικό χαρακτήρα των Ζ4,350Ζ
-
Mην μας ακούσει κανάς Κογιότ μόνο, και αποφασίσει να γίνει 'οικογενειάρχης' τρίτου τύπου...
Σήμερα το πρωί, παίζοντας στο νετ, έψαξα τιμές για να φέρεις μία 335 εκεί που θα έπρεπε να είναι από την αρχή, με το lsd της hartge, κάτι ωραία πολυπίστονα δισκόφρενα κι ένα πρόγραμμα που την ανεβάζει στους 313 τροχό (προαιρετικό το τελευταίο, καθώς η δύναμη είναι το τελευταίο που της λείπει), με κόστος που δεν υπερβαίνει τα 7Κ.
Συνεπώς, παίρνεις τη βασική με 61, συν 7, φτάνεις στα 68, κι έχεις ένα από τα καλύτερα MFE σπορ κουπέ του πλανήτη...
Αν η Μ3 τιμολογηθεί μεταξύ 85-90 (κάπου εκεί ανάμεσα θα είναι), μιλάμε για μια διαφορά της τάξης των 20 χιλιάδων ευρώ, καθόλου ευκαταφρόνητη.Το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι αν θα την έπαιρνα με 17άρες ή 18''. Σε καμία περίπτωση με 19''.
Kαι το αν θα έβαζα το active steering ή όχι.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Νίκο από τα λεγόμενά σου έχω καταλάβει ότι έχεις μπλέξει 3 πράγματα:- Την σύγκριση σειράς 1 με 147
- Την σύγκριση BMW με Alfa σε επίπεδο προιόντων
- Το πόσο Premium είναι η BMW σε σχέση με την Alfa.
είπες συγκεκριμένα:
Προσωπικά **περίμενα να οδηγήσω λίγο **την 120i για να βγάλω συμπέρασμα...και τελικά είχα δίκιο. Μετά από την εμπειρία μου με τη BMW μέχρι εδώ...είναι ντροπή να θεωρούμε την Alfa Romeo premium εταιρία! Τουλάχιστον ντροπή!
Δλδ έβγαλες συμπέρασμα για το αν είναι η Alfa Romeo premium από το **λίγο **που οδήγησες την BMW! Σου φαίνεται λογικό αυτό?
Εκτός αν αυτό που είπες 'μετά την εμπειρία μου με την BMW' εννοείς την σχέση σου με την εταιρία, οπότε η 1η φράση 'περίμενα να οδηγήσω λίγο' είναι άσχετη.
Άλλο πράγμα το feeling και η οδική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου και άλλο πράγμα αν η μια εταιρία είναι σοβαρή ή όχι!
Επίσης συγκρίνεις το customer care της BMW σε έναν πελάτη των 32-33χιλιάδων
-
Πάντως οφείλετε να ομολογήσετε ότι αυτή η προσπάθεια υποστήριξης μοντέλων μόνο από τους αλφίστι γίνεται. Έχει πολύ γέλιο η ιστορία αυτή για τους εξωτερικούς παρατηρητές νομίζω...
-
Γιατι θα σου ερθει και εσενα κανα PM οπως εμενα του στυλ ''τραβα και μαμησου'
Πώς;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πάντως οφείλετε να ομολογήσετε ότι αυτή η προσπάθεια υποστήριξης μοντέλων μόνο από τους αλφίστι γίνεται. Έχει πολύ γέλιο η ιστορία αυτή για τους εξωτερικούς παρατηρητές νομίζω...Τους εμφυλιους που τους βαζεις?
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Mην μας ακούσει κανάς Κογιότ μόνο, και αποφασίσει να γίνει 'οικογενειάρχης' τρίτου τύπου...Σήμερα το πρωί, παίζοντας στο νετ, έψαξα τιμές για να φέρεις μία 335 εκεί που θα έπρεπε να είναι από την αρχή, με το lsd της hartge, κάτι ωραία πολυπίστονα δισκόφρενα κι ένα πρόγραμμα που την ανεβάζει στους 313 τροχό (προαιρετικό το τελευταίο, καθώς η δύναμη είναι το τελευταίο που της λείπει), με κόστος που δεν υπερβαίνει τα 7Κ.
Συνεπώς, παίρνεις τη βασική με 61, συν 7, φτάνεις στα 68, κι έχεις ένα από τα καλύτερα MFE σπορ κουπέ του πλανήτη...
Αν η Μ3 τιμολογηθεί μεταξύ 85-90 (κάπου εκεί ανάμεσα θα είναι), μιλάμε για μια διαφορά της τάξης των 20 χιλιάδων ευρώ, καθόλου ευκαταφρόνητη.Το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι αν θα την έπαιρνα με 17άρες ή 18''. Σε καμία περίπτωση με 19''.
Kαι το αν θα έβαζα το active steering ή όχι.
Έχετε βαλθεί να με κολάσετε κωλόπαιδα.
Η 'διμελής οικογένεια' έχει αρχίσει και μου χαμογελάει ως σύλληψη, δεδομένου ότι δεν βλέπω να πουλιέται η Τσέχα (θα μου πεις ήταν και Αύγουστος, καίγεται η Ελλάδα, κλπ). Αν κρατηθεί λοιπόν η Τσέχα, η συνέχεια είναι αυτονόητη.Αν πάλι πουληθεί αξιοπρεπώς, σκέφτομαι και την Μ3.
Με τα προνόμια των οποίων απολαύω, θα έχουν 15χιλ διαφορά (55 έναντι 40) με την 335.Η 335 αγαπητέ Πάι Μέι θέλει 10-11 χιλιάρικα για να έρθει εκεί που θα την ήθελα ιδανικώς - χωρίς καν να πειράξω τον κινητήρα. Μιλάμε οπότε για 4-5 χιλ διαφορά, χωρίς ψάξιμο / τρέξιμο / ταλαιπωρία ανά τας ηπείρους, και χωρίς σπάσιμο εγγυήσεων.
Για την 335 υπολογίζω:
Μπλοκέ 4000
Φρένα 4000
Αμορτισέρ 1000 (Μαρακάκης rebuild)
Τετραπλές μπούκες εξατμίσεως 1500Δεν συνυπολογίζω τις 18άρες ζάντες 135Μ (οι οποίες δεν μπορούν να παραγγελθούν με το αμάξι, ως ανήκουσες στο πακέτο Μ των -5- και Ζ4), γιατί αυτές θα τις αγοράσω επιπλέον ακόμα κι αν πάρω την Μ3 (αλήθεια, πέλμα 265 κάθεται σε φάρδος ζάντας 8,5;)
Άλλη εκδοχή, πιο προσιτή, είναι να αγοράσω απλά ένα σετ 135Μ και να τις βάλω στο σαλόνι μου, να τις καμαρώνω.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
maxmara
Tο ξερουμε οτι ειναι μικρη η διαφορα τιμης ...εχω ριξει πολυ ψαξιμο τον τελευταιο καιρο γιατι ψηνομαι.Η προσωπικη μου εντυπωση απλως εντοπιζετε στο οτι η 330 μου φαινεται πιο αρμονικη ενω η 335 ,ειδικα στους ελληνικους δρομους που γλιστρανε ισως απαιτει περοσσοτερη προσηλωση και γνωσεις...και ξεφευγει απο τον ορισμο του GT που εχω εγω στο μυαλο μου...Σου έχω ένα Ζ για σένα, για να επανα-καθορίσεις τον ορισμό του GT!!
Ομολογώ δεν έχω οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα. Διαβάζοντας 10δες κριτικές όμως για την 335, βγάζω το συμπερασμα ότι είναι η χρυσή τομή μεταξύ ενός linear ατμοσφαιρικού και ενός mild υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα.
Για μένα, ένα added benefit της 335i είναι και η (πιθανώς εύκολη) αναβάθμισή της σε π.χ.340 άλογα, χωρίς να επηρεάσεις την αξιοπιστία της.
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
...παρατήρησα ότι το Auto Start/Stop δε δούλευε πάντα...και δεν έσβηνε το μοτέρ όταν έβαζα νεκρά στο φανάρι. Τους πήρα τηλέφωνο...με συνέδεσαν με μηχανικό (ήταν έξω στον δρόμο ο άνθρωπος...άκουγες φασαρία, αυτοκίνητα κλπ) και μου είπε ότι πάνω από 30 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία δε λειτουργεί.
bug or feature?
Feature. To κάνει για να έχει το 100% του κομπρεσέρ διαθέσιμο.
Πάντως οφείλετε να ομολογήσετε ότι αυτή η προσπάθεια υποστήριξης μοντέλων μόνο από τους αλφίστι γίνεται. Έχει πολύ γέλιο η ιστορία αυτή για τους εξωτερικούς παρατηρητές νομίζω...
Μα δε φαντάζεσαι ΠΟΣΟ! Αλλαξοπίστησα βλέπεις και η ποινή είναι δημόσιος χλευασμός ...απορώ αυτή η υπερβολική προσπάθεια που οδηγεί...λες και έτσι θα ανέβουν οι πωλήσεις! ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά...το κουράσατε πραγματικά...και κουράσατε και τους υπόλοιπους ανθρώπους που διαβάζουν.
Όσο και αν προσπαθώ...δε καταλαβαίνω το κόλλημα μερικών!!
Ίσως πρώτα πρέπει να ρωτάμε μερικούς για να προχωρίσουμε σε αγορά κάποιου αυτοκινήτου...ώστε να είναι κοινωνικά αποδεκτό...ή μάλλον δε πρέπει να ασχολούμαστε με μερικούς. Ο οπαδισμός είναι τελικά ΠΟΛΥ κακό πράγμα...ειδικά όταν δε βγαίνει τίποτα μέσα από αυτόν.
-
Αρχίσαμε πάλι τη λάσπη;
-
Ηρεμαααααα!!!!
Είναι ένα θέμα! Συζητηστε το! Ο καθένας βλέπει τα πράγματα αλλιώς!
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Mην μας ακούσει κανάς Κογιότ μόνο, και αποφασίσει να γίνει 'οικογενειάρχης' τρίτου τύπου...
Σήμερα το πρωί, παίζοντας στο νετ, έψαξα τιμές για να φέρεις μία 335 εκεί που θα έπρεπε να είναι από την αρχή, με το lsd της hartge, κάτι ωραία πολυπίστονα δισκόφρενα κι ένα πρόγραμμα που την ανεβάζει στους 313 τροχό (προαιρετικό το τελευταίο, καθώς η δύναμη είναι το τελευταίο που της λείπει), με κόστος που δεν υπερβαίνει τα 7Κ.
Αν η Μ3 τιμολογηθεί μεταξύ 85-90 (κάπου εκεί ανάμεσα θα είναι), μιλάμε για μια διαφορά της τάξης των 20 χιλιάδων ευρώ, καθόλου ευκαταφρόνητη.
Το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι αν θα την έπαιρνα με 17άρες ή 18''. Σε καμία περίπτωση με 19''.
Kαι το αν θα έβαζα το active steering ή όχι.Η βασική τιμή στην 335 περιλαμβάνει άπειρα 'εξτρά' αλλά θέλεις σίγουρα:
-μεταλλικό χρώμα, +1000 ευρώ
-18άρες ζάντες, +800 ευρώ.Άρα, ρεαλιστική 'βασική' τιμή έρχεται στα **63.300 **ευρώ.
Εγώ θα έβαζα και αυτόματο (το θέλει η σύζυγος ), και ηλιοροφή.
Για πρόγραμμα, θα περίμενα κανένα 6μηνο κατοχής. Ισως (μετά απο τα 280 του Ζ) τα 306 να μου ήταν λίγα.
Πιο πολύ κολλάω στην έλλειψη LSD - αλλά ακούω ότι πλέον το retro-fit είναι δύσκολο?
ΥΓ Εχω δεί 335 με 17άρες ζάντες. Foul! Απο άποψη εμφάνισης, 17 ίντσες είναι λίγες σε αυτοκίνητο των 60Κ και 300 ίππων...και φέρνει επικίνδυνα πολύ σε...320i . A...συμφωνούν και οι 4Τ!
-
Νίκο ή πέρνεις ληγμένα η διακατέχεσαι από σύνδρομο καταδίωξης!
έγραψα:
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Νίκο και πάλι με γεια και καλοτάξιδο!
Διάβασα με προσοχή την περιγραφή σου και τις πρώτες εντυπώσεις! Ο ενθουσιασμός είναι δικαιολογημένος ειδικά για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, που προσωπικά μετά την αναβάθμιση στα 170 άλογα το θεωρώ από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία παρά το υπερβολικό της τιμής του. **Τα καλά πράγματα βέβαια πληρώνονται **Ποιός σε χλέυασε? Ποιός είπε ότι η 120 ήταν κακή επιλογή? ίσα ίσα που είπα ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία. Ποιός σε κατηγόρησε που άλλαξες εταιρία? Ποίος σε κατέκρινε γι'αυτό?
Όπως είδες δεν προσπάθησα να πω ότι η η σειρά 1 είναι καλύτερη ή χειρότερη ούτε αν η BMW είναι καλυτερη η χειρότερη:rtfm:. Κάτι τέτοιο θα ήταν άτοπο και άσκοπο. Την σύγκριση 1-147 με δοκιμές περιοδικών δεν την έγραψα για να καταδείξω κάποια ανωτερότητα αλλά για να δείξω ότι οδηγικά τα αυτοκίνητα είναι πολύ κοντά!
**Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν οι 'βαρυές' και 'απαξιωτικές' εκφράσεις σου.**Και νομίζω ότι είχα το δικαίωμα να αντιδράσω, όπως θα αντιδρούσαν οι φίλοι της BMW αν λεγόταν αντίσοιχα πράγματα για την BMW, και ας το παίζουν υπεράνω τώρα που αντιδρα ένας alfista.
Pροσπάθησα να δείξω ότι η Alfa Romeo δεν είναι για τον Π0ύτσ0, όπως έγραψες επήτηδες για να ζοχαδιάσεις και να προκαλέσεις τους alfisti, γιατί αν τα παρακάτω τα εννοείς μάλλον δεν έχεις ιδέα από αυτοκίνηση.
Το αυτοκίνητο είναι πολύ solid...και πολύ στιβαρό...αστεία η σύγκριση θα ήταν με την 147 πριν!
Επειδή συγκρίνω την 120i με την 147 μου πριν σε λογικά πλαίσια...μιας και ήταν το προηγούμενό μου αυτοκίνητο...θα πω ότι η 147 κερδίζει ΜΟΝΟ στο γρήγορο και 'κοντό' τιμόνι. Σε όλα τ'άλλα την βρίσκω σημαντικά υποδεέστερη.
Μετά από την εμπειρία μου με τη BMW μέχρι εδώ...είναι ντροπή να θεωρούμε την Alfa Romeo premium εταιρία! Τουλάχιστον ντροπή!
Καλά δε τολμάω καν να το συγκρίνω με το κιβώτιο της 147 **γιατί θα με πιάσουν τα γέλια. **
Εντύπωση μου έχει κάνει η στιβαρότητα του αυτοκινήτου...ειδικά σε σχέση με την 147 πριν...που όταν πέρναγα από λακούβες νόμιζα ότι άφησα πίσω όλο το σύστημα διεύθυνσης
-
-
το οff-topic πρέπει να σταματά ααπό την γέννεσή του, από τους 'οικοδεσπότες' του νήματος (δλδ φίλους της BMW) όταν βλέπουν ότι ένα μέλος καταφέρετε με τέτοιες εκφράσεις εναντίον άλλων οχημάτων και εταιριών!
Και αυτό θα έπρεπε να γίνεται σε όλα να νήματα των εταιριών (Alfa, Honda κλπ).
Το off-topic δεν σταματαέι με το να χλευάζουμε άλλους και οι άλλοι απλά να μην απαντάνε!
-
Πολλές φορές η ανταλλαγή απόψεων, σε κόσμιο ύφος, βοηθάει να δει ο ένας την οπτική γωνία του άλλου. Σε τέτοια θέματα είναι, ίσως, ακόμα καλύτερο.
Αρκει να υπάρχει η διάθεση για κάτι τέτοιο.... -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Το off-topic δεν σταματαέι με το να χλευάζουμε άλλους και οι άλλοι απλά να μην απαντάνε!Ποιος χλεύασε τους άλλους ρε συ Μπάμπη; Απλά διαπίστωσε πως το καινούριο του αυτοκίνητο (το οποίο και ουσιαστικά πραγματευόταν το συγκεκριμένο ποστ του Νίκου) ήταν πολύ καλύτερο από το παλιό του. Όπως όμως πολύ σωστά διαπίστωσες, ουδεμία σχέση έχει το παλιό του (147 1.6 105hp) με το καινούριο του. Εδώ δεν έχει σχέση η 147 1.6 120hp με τη δίλιτρη των 150, θα είχε η 'μικρή' 1600άρα με την καινούρια δίλιτρη 1;
Από κει και πέρα όμως, είναι λίγο γελοίο να θεωρούμε χλευασμό προς πρόσωπα τη σύγκριση δύο (άσχετων μεταξύ τους, έστω) αυτοκινήτων. -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
το οff-topic πρέπει να σταματά ααπό την γέννεσή του, από τους 'οικοδεσπότες' του νήματος (δλδ φίλους της BMW) όταν βλέπουν ότι ένα μέλος καταφέρετε με τέτοιες εκφράσεις εναντίον άλλων οχημάτων και εταιριών!Και αυτό θα έπρεπε να γίνεται σε όλα να νήματα των εταιριών (Alfa, Honda κλπ).
Το off-topic δεν σταματαέι με το να χλευάζουμε άλλους και οι άλλοι απλά να μην απαντάνε!
το σχολιο μου δεν αναφερεται σε καποιον συγκεκριμενα. Απο εκει και περα ειναι ευθυνη των mod να σβησουν/μεταφερουν κτλ κτλ.
-
Ο άνθρωπος λέει τη γνώμη του για δύο αυτοκίνητα που είχε/έχει στην κατοχή του. Μπορεί να είναι μόνο δικές του διαπιστώσιες, μπορεί να μην εκφράζει εσένα και άλλους, αλλά αυτή είναι η γνώμη του, δε νομίζω ότι θέλει να προκαλέσει.
Μπορείς φυσικά να αντικρούσεις τις εντυπώσεις του αν θες [αρκεί να έχεις οδηγήσει κι εσύ μια 120i], αλλά το ότι τον χρεώνεις με χλευασμό, το θεωρώ υπερβολή. Δεν μπορεί να γίνει δηλαδή απλώς μια νορμάλ συζήτηση;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:iconcool:Πολλές φορές η ανταλλαγή απόψεων, σε κόσμιο ύφος, βοηθάει να δει ο ένας την οπτική γωνία του άλλου. Σε τέτοια θέματα είναι, ίσως, ακόμα καλύτερο.
Αρκει να υπάρχει η διάθεση για κάτι τέτοιο....παράδειγμα καλής διάθεσης:
αστεία η σύγκριση θα ήταν με την 147 πριν!
Μετά από την εμπειρία μου με τη BMW μέχρι εδώ...είναι ντροπή να θεωρούμε την Alfa Romeo premium εταιρία! Τουλάχιστον ντροπή!
Καλά δε τολμάω καν να το συγκρίνω με το κιβώτιο της 147 **γιατί θα με πιάσουν τα γέλια. **
απορώ γιατί παρεξήγησα αυτές τις τόσο κατευναστηκές, μη-εμπρηστικές και κόσμιες εκφράσεις
BMW FORUM