-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
αναρτηση? φρενα??Σωστό ...δε βγάζουν ακριβώς παρ'όλα αυτά τα λεφτά τους...απλά παρέχουν περισσότερη ασφάλεια.
Γιαυτό ρωτάω για το μπλοκέ...τι θα προσφέρει?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
αναρτηση? φρενα??
Σωστό ...δε βγάζουν ακριβώς παρ'όλα αυτά τα λεφτά τους...απλά παρέχουν περισσότερη ασφάλεια.
Παντιλίκια!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
αναρτηση? φρενα??
Σωστό ...δε βγάζουν ακριβώς παρ'όλα αυτά τα λεφτά τους...απλά παρέχουν περισσότερη ασφάλεια.
Παντιλίκια!
Αυτά τα κάνει και τώρα (πολύ γέλιο προχθές ένας τύπος πίσω μου με G. Punto) ...απλά θα είναι πιο ελεγχόμενο??
-
Ποιά είναι η διαφορά στο final drive?
01 Rmfd final drive I=3,45 1 09/2007 33107524322
01 Rmfd final drive I=3,64 1 09/2007 33107519926 -
αναρτηση? φρενα??
Παντιλίκια!
Αυτά τα κάνει και τώρα (πολύ γέλιο προχθές ένας τύπος πίσω μου με G. Punto) ...απλά θα είναι πιο ελεγχόμενο??
Δεν θα σπινάρει ο εσωτερικός και δεν θα χάνεις στις εξόδους γλιστερών στροφών λόγω χαζοσπιναρίσματος. Θα γίνει πιο απόλυτο και γρήγορο. Η υπερστροφή θα έρχεται πιο φυσικά και τα όρια θα είναι ψηλότερα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
αναρτηση? φρενα??
Παντιλίκια!
Δεν θα σπινάρει ο εσωτερικός και δεν θα χάνεις στις εξόδους γλιστερών στροφών λόγω χαζοσπιναρίσματος. Θα γίνει πιο απόλυτο και γρήγορο. Η υπερστροφή θα έρχεται πιο φυσικά και τα όρια θα είναι ψηλότερα.
Όπως τα λέει ο realzeus...ενα μπλοκε μπορεί να μεταμορφώσει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές και στις επιταχύνσεις απο στάση αλλα και στα χέρια του άπειρου οδηγού να γίνει αιτία καταστροφής...ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΤΗΜΕΝΗ ΣΤΡΟΦΗ!!!!! Τα παθήματα μαθήματα!!!! όταν μάθεις όμως να μην σηκώνεις πόδι εκει μου με κάποιο πισωκίνητο χωρίς μπλοκέ θα σήκωνες...θα δείς τι πάει να πεί διασκέδαση
-
Θα είναι πολύ πιο ελεγχόμενο χωρίς να παλεύεις με το τιμόνι.
-
final drive I=3,45 final drive I=3,64 ....Το δεύτερο είναι πιο κοντό από το πρώτο.... κατά 5,5%. Όσο πιο κοντό τόσο καλύτερα γκάζια αλλά....
-μικρότερη τελική με κάθε ταχύτητα, αν πιάνεις τελική στον κόφτη της τελευταίας σου ταχύτητας θα μικρύνει η τελική σου
-περισσότερες στροφές άρα και κατανάλωση και θόρυβος για ταξίδι με ίδια ταχύτητα
-ένδειξη ταχύτητας λάθος αν μετριέται από την μετάδοση
Καλύτερα, αν διατίθεται, να κρατήσεις λόγο μετάδοσης ίδιο με ό,τι έχεις.Επίσης με μπλοκέ από τη μια δεν φεύγει τόσο άτσαλα και ελέγχεται πιο καλά αλλά από την άλλη φεύγει εκεί που δεν έφευγε αλλά χαζοσπίναρε. Δεν είναι για όλους, μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο απότομο. Δεν φέρονται όμως όλα τα μπλοκέ το ίδιο. Με κάποια είδη μπορεί να έχεις αυξημένη κατανάλωση καυσίμου (αυξημένες τριβές).
Το ηλεκτρονικό αντισπίν (στην ανάγκη μισο απενεργοποιημένο) σε βοηθάει σε περίεργους ελιγμούς χωρίς να σπινάρουν οι ρόδες σου. Το πρόβλημα σε βρεγμένη ανηφορική στροφή να σε αφήνει ακίνητο (αφού σου κόβει το γκάζι τελείως) αντιμετωπίζεται με μελέτη των λειτουργιών του συστήματος και μερική απενεργοποίηση. Αν είναι μόνο για αυτά δεν χρειάζεσαι μπλοκέ. -
το μπλοκε ειναι καλο για στεγνο οδοστρωμα με καλη ασφαλτο αλλα στην βροχη ειναι τρεχα γυρευε.
και στα υποψην οτι επειδη εχει την ταση να γυρναει η να δινει την αισθηση οτι το αμαξι θα γυρισει ,κανει την οδηγηση κουραστικη.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
final drive I=3,45 final drive I=3,64 ....Το δεύτερο είναι πιο κοντό από το πρώτο.... κατά 5,5%. Όσο πιο κοντό τόσο καλύτερα γκάζια αλλά....
-μικρότερη τελική με κάθε ταχύτητα, αν πιάνεις τελική στον κόφτη της τελευταίας σου ταχύτητας θα μικρύνει η τελική σου
-περισσότερες στροφές άρα και κατανάλωση και θόρυβος για ταξίδι με ίδια ταχύτητα
-ένδειξη ταχύτητας λάθος αν μετριέται από την μετάδοση
Καλύτερα, αν διατίθεται, να κρατήσεις λόγο μετάδοσης ίδιο με ό,τι έχεις.Επίσης με μπλοκέ από τη μια δεν φεύγει τόσο άτσαλα και ελέγχεται πιο καλά αλλά από την άλλη φεύγει εκεί που δεν έφευγε αλλά χαζοσπίναρε. Δεν είναι για όλους, μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο απότομο. Δεν φέρονται όμως όλα τα μπλοκέ το ίδιο. Με κάποια είδη μπορεί να έχεις αυξημένη κατανάλωση καυσίμου (αυξημένες τριβές).
Το ηλεκτρονικό αντισπίν (στην ανάγκη μισο απενεργοποιημένο) σε βοηθάει σε περίεργους ελιγμούς χωρίς να σπινάρουν οι ρόδες σου. Το πρόβλημα σε βρεγμένη ανηφορική στροφή να σε αφήνει ακίνητο (αφού σου κόβει το γκάζι τελείως) αντιμετωπίζεται με μελέτη των λειτουργιών του συστήματος και μερική απενεργοποίηση. Αν είναι μόνο για αυτά δεν χρειάζεσαι μπλοκέ.Εγώ το πρώτο έχω. Μέχρι 9/2007 έβαζε το πρώτο, μετά έβαλε το 2ο...οπότε δε ξέρω τι να βάλω. Μάλλον το πρώτο θα βάλω που είχε από την αρχή, τώρα γιατί το άλλαξαν δε κατάλαβα.
@ RXristos ένα πράγμα που μου έχει μάθει το πισωκίνητο μέχρι τώρα είναι ΝΑ ΜΕΝΩ στο γκάζι και ρυθμίζοντάς το να 'ζυγίζω' το πίσω μέρος.
Αναμένω τιμούλα από ένα φόρουμ στην Αγγλία και ενημερώνω.
Πόσο θα μου πάρουν να μου το τοποθετήσουν εδώ?
-
Νίκο καλά κάνεις που μένεις στο γκάζι αλλα στην ουσία δεν έχει κανένα θεαματικό αποτέλεσμα αφού ο εσωτερικός της στροφής τροχός έχει την τάση να σπινάρει και να χάνει προοδευτικά πρόσφυση και ώθηση το αμάξι...με το μπλοκέ θα δείς οτι με αυτήν την τακτική αφού έχεις μάθει να μένεις στο γκάζι, πόσο πιο γρήγορες θα γίνουν οι στροφές σου πόσο πιο διασκεδαστικές αλλα κ πιο έντονες οι επιπτώσεις στα 'λάθη', το όριο θα είναι η πρόσφηση του εξωτερικού σου τροχού.
-
...Εγώ το πρώτο έχω. Μέχρι 9/2007 έβαζε το πρώτο, μετά έβαλε το 2ο...οπότε δε ξέρω τι να βάλω. Μάλλον το πρώτο θα βάλω που είχε από την αρχή, τώρα γιατί το άλλαξαν δε κατάλαβα.Δεν πρέπει να το άλλαξαν για οικονομία αλλά ίσως βελτιώνοντας την συνολική κατανάλωση με άλλους τρόπους έτσι κερδίζουν σε επιταχύνσεις χωρίς χασούρα σε κατανάλωση.
Ίσως βολεύει καλύτερα σε συγκεκριμένες συνθήκες.
Μήπως στην αρχή είχαν κιβώτιο 5τάχυτο ενώ μετά 6τάχυτο οπότε με 6η πιο μακριά από την 5η βάζουν πιο κοντό διαφορικό για να έρθουν πιο κοντά στα ίδια.
Ίσως είχαν περισσότερα στις αποθήκες τους.... ή τα άλλα τα ήθελαν για άλλο μοντέλο.Το να μένεις στο γκάζι έχει σημασία (από πλευράς σταθερότητας και ασφάλειας και όχι θεάματος) σε σχετικά μεγάλες ταχύτητες, στις χαμηλές ταχύτητες κάνε ό,τι θέλεις, θέαμα κλπ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Εγώ το πρώτο έχω. Μέχρι 9/2007 έβαζε το πρώτο, μετά έβαλε το 2ο...οπότε δε ξέρω τι να βάλω. Μάλλον το πρώτο θα βάλω που είχε από την αρχή, τώρα γιατί το άλλαξαν δε κατάλαβα.
Δεν πρέπει να το άλλαξαν για οικονομία αλλά ίσως βελτιώνοντας την συνολική κατανάλωση με άλλους τρόπους έτσι κερδίζουν σε επιταχύνσεις χωρίς χασούρα σε κατανάλωση.
Ίσως βολεύει καλύτερα σε συγκεκριμένες συνθήκες.
Μήπως στην αρχή είχαν κιβώτιο 5τάχυτο ενώ μετά 6τάχυτο οπότε με 6η πιο μακριά από την 5η βάζουν πιο κοντό διαφορικό για να έρθουν πιο κοντά στα ίδια.
Ίσως είχαν περισσότερα στις αποθήκες τους.... ή τα άλλα τα ήθελαν για άλλο μοντέλο.Το να μένεις στο γκάζι έχει σημασία (από πλευράς σταθερότητας και ασφάλειας και όχι θεάματος) σε σχετικά μεγάλες ταχύτητες, στις χαμηλές ταχύτητες κάνε ό,τι θέλεις, θέαμα κλπ.
Onyx για αυτό τον λόγο λέω οτι πρέπει να μένεις στο γκάζι, οχι για λόγους θεάματος το οποιο αν το αναζητάς θα πρέπει οχι να μένεις αλλα να πιέζεις το γκάζι
Αν πάνω σε στροφή κ στροφές κοντά στο όριο του κινητήρα, αφήσει κάποιος αποτομα το γκάζι, θα μπλοκάρει ο εξωτερικός κ θα δεχθεί με εντυπωσιακή σφαλιάρα προς την αντίθετη φορά της στροφής και μετά τρέχα μάζευε... -
http://www.youtube.com/watch?v=6qNJxyOf ... r_embedded
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Youtube VideoΒαλτο και στο θεμα της Αουντι!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βαλτο και στο θεμα της Αουντι!!
Εκει αν το βαλω τρολλαρω...αλλα θα το βαλω
-
Αλήθεια είναι... στο ΤΤ όσες φορές προσπάθησα δεν μπορώ να μπω έτσι... στη Ζ4 όμως μέχρι και ο σκύλος πηδάει...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Youtube VideoΤΕΛΕΙΟ!!
-
delete
-
Κοιτα νομιζω οτι εκτος απο αποσυρση, μειωμενο τελος και εκπτωση πρεπει να παιζει και προκαταβολη, ειχε παει γνωστος μου να ρωτησει αλλα ο πωλητης δεν ηταν εκει λογο εκλογων αρα δεν ξερω να πω πιο πολλα!
BMW FORUM