-
Το ξέρεις το ρητό 'Once you go black, you never go back'?? Αντικατέστησε το 'black' με το 'diesel' και θα έχεις μια πλήρη εικόνα ....
Βενζίνες έχω κάνει βόλτες πολλές εδώ,πάντα σε BMW......από 135i που όργωνε με 4η έως 116i....αλλά βρε παιδί μου όταν παίρνω και του Δντή το Ε93 320i Auto και βλέπω κάτι 10άρια....βγάζω σπυράκια....
...άσε που άρχισε να παραπονιέται τώρα τελευταία πως 'καίει το ρημάδι'.....και του έλεγα να το πάρει diesel αλλά πεισματάρης.....τώρα μετράει τα ταξίδια του και τα καύσιμα....
Όσο για την 335i που ανέφερες, ένα σου λέω: δοκίμασε την 335d και τα ξαναλέμε.....
ΥΓ: @Νίκο
Δεν πιστεύω να με τιμωρήσεις με άρνηση βόλτας .......ως συνοδηγός βέβαια....
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι κι εγω ετσι προσπαθω να το δω , αλλα τελικα βλεπω τσαι απο ταξι
οπως λεω πιο πανω μονο μια τουρμπινα μπορει να βαλει τα πραγματα στη θεση τους..Δεν είναι οι επιδόσεις τα πάντα mate ...το στροφάρισμα του ατμοσφαιρικού και τη γραμμικότητα για να ζυγίζεις το πίσω μέρος στη στροφή είναι ασύγκριτο.
@Lord...θα πας βόλτα για να δεις πως κάνουν τα ατμοσφαιρικά
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
....@Lord...θα πας βόλτα για να δεις πως κάνουν τα ατμοσφαιρικάThanks προκαταβολικά.......αλλά να εξηγούμαστε εξαρχής: οι βενζίνες δικές σου έτσι??
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
....@Lord...θα πας βόλτα για να δεις πως κάνουν τα ατμοσφαιρικά
Thanks προκαταβολικά.......αλλά να εξηγούμαστε εξαρχής: οι βενζίνες δικές σου έτσι??
Nope...decibel και ευρώ
πλάκα κάνω...μην αγχώνεσαι...βάζω τη βενζίνη, βάζεις το καφέ
-
Μαριε επειδη εγραψες οτι ειναι δικαιολογιες το οτι δεν αγοραζει καποιος ντιζελ επειδη ειναι Αθηνα και λεει δηθεν για θορυβο ηχο αισθηση κλπ...
εγω οπως γνωριζεις αθηνα δεν ειμαι...
και ομως δεν σκεφτηκα καν την ντιζελ η οποια τοτε εβγαζε 163αλογα.και ο λογος δεν ηταν τα χρηματα
ηταν αλλοι παραγοντες οπως η ποιοτητα πετρελαιου το σερβις τα χιλιομετρα και με αυτα βαλε ΚΑΙ τον ηχο και την αισθηση(αυτα για μενα επαιξαν καθοριστικο ρολο) και τα εχεις ολα...
να τονισω οτι μενω πολλα χρονια εξωτερικο και εχω ᾽᾽μαθει᾽᾽την αξια των ντιζελ απο το 1999.
Στην περιοχη που βρισκομαι δε το 80% των 3er ειναι 320d.(και δεν ειναι υπερβολη αυτο που λεω)δεν υπαρχει κουλτουρα πετρελαιοκινησης στην Ελλαδα και ειδικα σε επαρχια δεν γνωριζουν τα βασικα ακομα και για τις βενζινοκινητες εκδοσεις...
επομενως ασε μην το ψαχνεις...
τωρα το οτι ο κινητηρας που φορας ειναι κορυφαιος αυτο ισχυει αλλα επαναλαμβανω σε μερικους απο εμας παιζει ρολο και η αισθηση.πχ για μενα τα ντιζελ ειναι για οικογενειαρχες. ενα ξεσπασμα απο 2500 μεχρι 4000 στροφες εχεις εκει ενα τρελο τραβηγμα και μετα ΠΟΥΦ....
που ειναι ο ηχος;
η γραμμικοτητα;
το βαθος στο τραβηγμα;ολα αυτα πληρωνονται βεβαιως...εννοειται!
οταν ομως γινει πραγματικοτητα κινητηρας τυπου diesotto τοτε το ντιζελ θα πεθανει...
ειναι τοσο κριμα ενα πανεμορφο αμαξι να ακουγεται σαν τρακτερ οταν ειναι κρυο...
αυτο δεν σημαινει βεβαια πως δεν σεβομαστε τις επιλογες του καθενος...
ο καθενας διαθετει τα χρηματα του οπως καλητερα αυτος νομιζει.πχ για σενα που κανεις πολλα ταξιδια και κινησαι σε δρομους και γενικα καταναλωνεις και γραφεις χλμ ηταν ιδανικη επιλογη το αμαξι σου.
-
Diesel models are like super-models smoking a pipe...
(by James May) -
Γιώργο είναι δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες, εντελώς διαφορετικό target group και εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.
Θέλεις οικονομία...πάρε diesel
Θέλεις επιδόσεις, στροφές ψηλά, ήχο και πίστα...πάρε βενζίνηΔιαλέγεις και παίρνεις.
Νικο επειδη εχει τυχει να οδηγησω και 535d και 330xd θα διαφωνησω μαζι σου...Και τα δυο αυτοματα.
Ειδικά οσο θυμάμαι πως πήγαινε η 535d τρελαίνομαι ...Θυμαμαι οτι λιγο μετα οδηγησα ενα lexus GS 450h ...Περιττό να σας πω πιο μου άρεσε και πιο μου φάνηκε περισσότερο σπορ...
Βασικα στο εξωτερικο σχεδον δεν υφισταται το διλλημα εκτος αν μιλαμε για Μ μοντελα.Ειλικρινα δε θυμαμαι να εχω πετυχει βενζινοκινητη 5αρα σε Γερμανια ή Τσεχια -Αυστρια.Καλα για τα τζιπ Χ5 και Χ3 ,θυμαμαι οτι πρεπει να τα κανεις ειδικη παραγγελια για να ερθουν βενζινοκινητα... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ευχαριστώ όλους!
Είπα, το αυτοκίνητο το γούσταρα τρελά, από τη στιγμή που το είχε φτιάξει ο Νίκος με τους προφυλακτήρες και τις ζάντες. Όταν σκέφτηκε να το πουλήσει, του είπα να μου πει. Εεεεε και μου είπε!Α ναι πουλάκι μου Εσύ δεν ήσουν που θεωρούσες τις 18αρες υπερβολικές στην Ελλάδα ;
Ρε γυρίσματα που έχει ο καιρός. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ευχαριστώ όλους!
Είπα, το αυτοκίνητο το γούσταρα τρελά, από τη στιγμή που το είχε φτιάξει ο Νίκος με τους προφυλακτήρες και τις ζάντες. Όταν σκέφτηκε να το πουλήσει, του είπα να μου πει. Εεεεε και μου είπε!Α ναι πουλάκι μου Εσύ δεν ήσουν που θεωρούσες τις 18αρες υπερβολικές στην Ελλάδα ;
Ρε γυρίσματα που έχει ο καιρός.και 15'' να ειχε, παλι θα το επαιρνε
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ευχαριστώ όλους!
δεν αντιλέγω απλά το τονίζει ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ευχαριστώ όλους!
Σιγά μην άφηνα 15' στην 1...εδώ 'πέταξα' τα 17άρια
Γιώργο είναι δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες, εντελώς διαφορετικό target group και εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.
Θέλεις οικονομία...πάρε diesel
Θέλεις επιδόσεις, στροφές ψηλά, ήχο και πίστα...πάρε βενζίνηΔιαλέγεις και παίρνεις.
Νικο επειδη εχει τυχει να οδηγησω και 535d και 330xd θα διαφωνησω μαζι σου...Και τα δυο αυτοματα.
Ειδικά οσο θυμάμαι πως πήγαινε η 535d τρελαίνομαι ...Θυμαμαι οτι λιγο μετα οδηγησα ενα lexus GS 450h ...Περιττό να σας πω πιο μου άρεσε και πιο μου φάνηκε περισσότερο σπορ...
Βασικα στο εξωτερικο σχεδον δεν υφισταται το διλλημα εκτος αν μιλαμε για Μ μοντελα.Ειλικρινα δε θυμαμαι να εχω πετυχει βενζινοκινητη 5αρα σε Γερμανια ή Τσεχια -Αυστρια.Καλα για τα τζιπ Χ5 και Χ3 ,θυμαμαι οτι πρεπει να τα κανεις ειδικη παραγγελια για να ερθουν βενζινοκινητα...Λογικό γιατί τα diesel με χαμηλή κατανάλωση και τη ροπάκλα που έχουν κάνουν το ταξίδι παιχνίδι και υπέρ-άνετο. Δε διαφωνώ...συμφωνούμε, απλά όπως έγραψα δε στροφάρει ψηλά, δεν ουρλιάζει και δεν είναι για πίστα να το απολαύσεις.
-
...... και δεν είναι για πίστα να το απολαύσεις....καλά, μην παίρνεις και όρκο γιαυτό.....
-
...... και δεν είναι για πίστα να το απολαύσεις.
...καλά, μην παίρνεις και όρκο γιαυτό.....
- δεν υπαρχον πιστες στην Ελλαδα, αρα ακυρο σχολιο
- σε δημοσιο δρομο νομιζω αν μιλαμε για 'καθαρη αποτελεσματικοτητα', νομιζω ειναι περιπου τα ιδια πραγματα.
-
Μπαίνει, έχω δει 320d στο Ring...δεν είναι το θέμα εκεί. Το έχω γράψει και προηγουμένως, το ατμοσφαιρικό είναι γραμμικό γενικώς και στροφάρει μέχρι και 6-7Κ στροφές άρα κάνει τις εξόδους από τις στροφές πιο ελεγχόμενες. Το diesel επειδή έχει περιορισμένο στροφάρισμα...'τελειώνει' ίσως και στα μέσα της στροφής άρα σε κρεμάει κάπως. Δεν είναι για πίστα. Για άνετο ταξίδι, οικονομία, ροπή κλπ...είναι, και είναι απόλαυση. Τη 320d δεν την έχω οδηγήσει, αλλά έχω οδηγήσει άλλα diesel.
-
Νίκο .... καλοτάξιδη
Πολύ καλή η 320si, μετά τις Μ είναι η πιο καλοστημένη BMW ...@ HF ...... προδότη !
Καλοτάξιδη !! ... -
Μπαίνει, έχω δει 320d στο Ring...δεν είναι το θέμα εκεί. Το έχω γράψει και προηγουμένως, το ατμοσφαιρικό είναι γραμμικό γενικώς και στροφάρει μέχρι και 6-7Κ στροφές άρα κάνει τις εξόδους από τις στροφές πιο ελεγχόμενες. Το diesel επειδή έχει περιορισμένο στροφάρισμα...'τελειώνει' ίσως και στα μέσα της στροφής άρα σε κρεμάει κάπως. Δεν είναι για πίστα. Για άνετο ταξίδι, οικονομία, ροπή κλπ...είναι, και είναι απόλαυση. Τη 320d δεν την έχω οδηγήσει, αλλά έχω οδηγήσει άλλα diesel.
δεν ισχυει, γιατι εχουν μακρυτερο σασμαν
αν σου συμβει, προφανως εχεις επιλεξει λαθος σχεση στην εισοδο. -
Χρονια Πολλα Ζητω το Οχι...
αυτα....
-
μετά το type-r οι αναρτήσεις της απλής 3 αρας μου φάνηκαν χαλί...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
μετά το type-r οι αναρτήσεις της απλής 3 αρας μου φάνηκαν χαλί...Απλές ή Μ όμως??
-
Για να ξεκαθαρίσω και κάτι, φαίνομαι και είμαι 'κολλημένος' με τις καταναλώσεις δια τον απλούστατο λόγο: Αφού μπορώ να πάω πιο γρήγορα, πιο άνετα, και πάρα-πάρα-πάρα πολύ οικονομικότερα, για ποιό λόγο να προτιμήσει ένας - οικογενειάρχης σαν εμέ πρωτίστως - την αντίστοιχη αργότερη, κουραστική και απαιτητική σε καύσιμο βενζινοκίνητη έκδοση?Ωραία, ΑΛΛΑ κάθε φορά που βάζεις καύσιμο μας βάζεις φωτό (έλεος 1), σε κάθε τόπικ το πας εκεί (έλεος 2), κάθε φορά που γράφεις κάτι είαι σίγουρο ότι το πας εκεί ('καλή η Μ3 αλλά πόσο καίει?' - έλεος 3), εγώ το αμάξι μου το πήρα για να το χαρώ κ όχι να κάνω σκοπό της ζωής μου να καίει λιγότερο (έλεος -> οο).
BMW FORUM