Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Τα extra που έρχονται με το αυτοκίνητο εδώ επιβαρύνονται με τέλος ταξινόμισης που είναι 40% από τα 2000 κυβικά και πάνω. Ο ληστής δηλαδή είναι το κράτος, και όχι (τόσο) η αντιπροσωπεία.
Ναι ΟΚ...αυτή νομίζω είναι η νέα καραμέλα...'φταίει ο ΟΤΕ'
Πάω στο Golden Hall χθες και βρήκαμε ένα πουκάμισο από το Ιταλικό μαγαζί Nara Camicie 140 ευρώ που στο Μιλάνο ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ το πήραμε 80 ευρώ!!! Η διαφορικά είναι 50% ΕΠΑΝΩ!!! Το λέω στη πωλήτρια (γιατί δε γουστάρω να με περνάνε για μ@λ@κ@, και διαφωνώ με τα μεταξωτά βρακιά του Prof) και μου λέει...(έτσι ακριβώς) 'ε, να μη βγάλει και κάτι ο εισαγωγέας εδώ?' Λέω να βγάλει, αλλά όχι να βγάλει 50% από αυτό που βγάζει ΕΙΔΗ ο Ιταλός!!! ΕΛΕΟΣ δηλαδή!!!
Στο θέμα μας τώρα...ας υποθέσουμε ότι τα extra επιβαρύνονται με τέλος ταξινόμησης (άλλοι εγκληματίες αυτοί...τέσπα, με τα ίδια χρήματα στη Γερμανία έπαιρνα 130i ), τα ανταλλακτικά (το τιμόνι πχ) γιατί να είναι 50% ακριβότερο?? Εκεί ποιός φταίει? Ο ΟΤΕ? ...γιατί να μας 'πιάνουν' our behind (sic) και να λέμε και ευχαριστώ?
Ο λαός τα έχει πει πριν από πολλά χρόνια για να τ' ακούμε εμείς :
**Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους (και παχιά πορτοφόλια) ! **
Γενικά συμφωνώ σαν θεωρία, αλλά νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο αν δε μπορείς να συντηρήσεις το αυτοκίνητο που αγοράζεις...γιατί υπάρχει και ένα σημείο που κρίνεις τι είναι υπερβολή και τι όχι. Τώρα να δώσεις 10Κ ευρώ για προφυλακτήρες και ζάντες, νομίζω είναι κάπως υπερβολή, ειδικά όταν το ΙΔΙΟ κοστολογείται εκτός Ελλάδως στο 50% του! Εκεί νομίζω ότι σε πιάνουν κορόιδο. Προσωπικά τι θα έκανα? Θα τα πάρω είτε από το ebay ή όπως θα έπαιρνα το τιμόνι, από κάποιον BMW Dealer στην Αγγλία ή καλύτερα στη Γερμανία! Τελωνείο δε θα πληρώσεις επειδή είναι ΕΕ.
Οι 18αρες ζάντες του Golf GTI mkv αν πας στην αντιπροσωπεία τις έχουν γύρω στα 2500 ευρώ (+ λάστιχα πες 700 ευρώ άρα σύνολο για μια αλλαγή ζαντολάστιχων σε ένα απλό χατς = 3200). Η αλλαγή λαδιών 180 ευρώ.
Εμένα κάπου στα 150 μου πήγε η αλλαγή με δικά μου λάδια και δικό τους φίλτρο.
Prof, ξανατσεκαρε λιγο το car configutator του BMW.co.uk και θα δεις οτι ο εξτρα εξοπλισμος ειναι πιο κατω απο τη μιση τιμη σε σχεση με εδω !
Με λιγα λογια:
Ο 'μαλακας' ο 'gay' ο αγγλος που δεν ξερει, που ειναι και ειναι κρυοκωλος, σκαει 50.000 και παιρνει μια Μ3 !
Ο 'γατος με πεταλα' ελληνας, που ειναι πανω απο ολα 'ελληνας¨απο την πατριδα που ειχε δημοκρατια οταν οι αλλοι εμεναν σε σπηλαια, δινει ελαχιστα λιγοτερα για να εχει μπενβε 320 με δερματινα καθισματα.
2,535 το Μ ημιαυτοματο στην Αγγλια, 5.000+ εδω! Ποσα κυβικα ειναι το κιβωτιο δηλαδη ?
Να το παρουμε κι αλλιως! Γιατι το 320 εκει εχει 25.000 και εδω εχει 40+ ?
Και να μη μιλησουμε για το τι εκπτωσεις παιζουν πλεον στο νησι.. τα 25 θεωρουνται 20 εκ των ουκ ανευ!
Το νεο ερωτημα που εχει γενννηθει πλεον στο μυαλο μου ειναι 'ποιος ειναι τελικα ο διεφθαρμενος? αυτος που τα παιρνει η αυτος που διαφθειρει δινοντας τα ????????? '
Και μετα λεμε, απα πα πα ανηθικο κρατος που μιλατε για φορους, ενω εσεις τα τρωτε ! μην κοιταξουμε στον καθρεφτη και δουμε ποσο μηδενικα ειμαστε ορισμενοι στο μπορντελο μας με σημα την ελληνικη σημαια !
...πόσο δίκιο έχεις, ΠΟΣΟ???!