-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Φάνη...o sakkunen είμαι.
Να σαι καλά.Πες το ντέ...να μην μπερδεύομαι...!!! Να είσαι και εσύ καλά να την χάιρεσαι φίλε μου.
Χεχε, καλό.Νόμιζες οτι υπάρχουν 2 ίδια compact σε 2 διαφορετικά forum?
-
Τώρα τελυταία με έχει πιάσει ένα ενδιαφέρον για την 318is E30( βέβαια αποκλείεται να πείσω τον πατέρα μου για τέτοια αλλαγή αλλά όσο ζω ελπίζω).
Κοιτάζοντας στο carfolio είδα ότι η is είναι 240 κιλά πιο βαριά από την απλή 318.
Γιατί τόση διαφορά;
Υπάρχει κανένας εύκολος τρόπος να δω αν είναι όντως is αυτή που με ενδιαφέρει η ξεκίνησε σαν 316;
Υπάρχει κανένας να μου πει εντυπώσεις και κατανάλωση;
Από βλάβες ξέρουμε αν έβγαζε κάτι;
Από συντήρηση τι θέλει;Αυτά τα λίγα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Α, μάλιστα. Οκ, έτσι εξηγούνται πολλά.Όπως ας πούμε?
-
Ναι ρε Sakkunen...ή οτι υπάρχουν 2 σχεδόν ίδια ή ότι πούλησες το δικό σου...!!!
@Angel: Μπορείς πολύ εύκολα να δείς εάν είναι Orginal 318is ή μετατροπή, εάν έχεις τον αριθμό παλισίου του αυτοκινήτου. Πάς στο: http://www.realoem.com/bmw/select.do και βάζεις τον αριθμό πλαισίου και σου δείχνει σχεδόν τα πάντα!
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Α, μάλιστα. Οκ, έτσι εξηγούνται πολλά.
Όπως ας πούμε?
Το γεγονός ότι τα 170 άλογα είναι κάπου καλά κρυμμένα.
Οι τριγμοί που είχε φυσικά και δεν οφείλονται στα κιλά πάντως, αλλά ούτε και στα 10k χιλιόμετρα που είχε.
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Α, μάλιστα. Οκ, έτσι εξηγούνται πολλά.
Όπως ας πούμε?
Mιχάλη...το δικό σου είναι..
Είναι λίγο βαρύ φιλε..
Youtube Video -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Τώρα τελυταία με έχει πιάσει ένα ενδιαφέρον για την 318is E30( βέβαια αποκλείεται να πείσω τον πατέρα μου για τέτοια αλλαγή αλλά όσο ζω ελπίζω).Κοιτάζοντας στο carfolio είδα ότι η is είναι 240 κιλά πιο βαριά από την απλή 318.
Γιατί τόση διαφορά;
Υπάρχει κανένας εύκολος τρόπος να δω αν είναι όντως is αυτή που με ενδιαφέρει η ξεκίνησε σαν 316;
Υπάρχει κανένας να μου πει εντυπώσεις και κατανάλωση;
Από βλάβες ξέρουμε αν έβγαζε κάτι;
Από συντήρηση τι θέλει;Αυτά τα λίγα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!Καταπληκτικο αυτοκινητο!
Η BMW , με το επιθεμα 's' (318is), χαρακτηριζε τα πιο σπορ μοντελα της.
Η 318is σαν πιο σπορ μοντελο απο την 318i, ειναι διπορτη, με διαφορετικα μπρος και πισω σποιλερ, προβολεις ομιχλης, 14 BBS ζαντες, bucket καθισματα, παχυτερες αντιστρεπτικες, σκληροτερα ελατηρια και μπροστινα αμορτισερ, τριακτινο σπορ τιμονι. Προαιρετικα, και διαφορικο περιορισμενης ολισθησης. Ετσι εξηγειται το επιπλεον βαρος. Επισης, καποια κιλακια παραπανω ζυγιζει και ο κινητηρας...
Για να δεις αν ειναι οντως αυθεντικη 318is, δοκιμασε να ψαξεις με αριθμο πλαισιου και vin ( BMW Vin Decoder η ακολουθησε το λινκ του Fanis75...
Η καταναλωση αν και αυξημενη ειναι σχετικα λογικη. Δεν μπορω να σου πω με ακριβεια, αλλα δεν συμφερει να το οδηγεις μεσα στην πολη...
Απο συντηρηση, λογικα πραματα, αναλογα με τα χιλιομετρα παντα...
Μερικες πληροφοριες θα βρεις ΕΔΩ -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το γεγονός ότι τα 170 άλογα είναι κάπου καλά κρυμμένα.
Οι τριγμοί που είχε φυσικά και δεν οφείλονται στα κιλά πάντως, αλλά ούτε και στα 10k χιλιόμετρα που είχε.
Κοίτα επειδή συμβαίνει να είμαι κάτοχος του εν λόγω μοντέλου, να σου πω ότι τα 170 μια χαρά φαίνονται ειδικά μετά τις 3800 στροφές και παρά το βάρος του.
Όσον αφορά τους τριγμούς, στο δικό μου, ύστερα από 15.000 χιλ. με ρυθμιζόμενη (τέρμα κάτω) και 19άρες (με run flat) δεν ακούγεται κιχ (κάπου τα 60.000 ευρώ πρέπει να φανούν). -
Το ξέρω ότι το έχεις.
Με εμένα μέσα, την πωλήτρια και 3/4 ρεζερβουάρ τα άλογα δεν φαίνονται. Πράγμα λογικό βέβαια, γιατί φτάνουμε αισίως στα 1850+ κιλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σπύρου.
Το td είχε σπορ ανάρτηση και 18άρες και ακουγόνταν οικτροί θόρυβοι από την βάση του καθίσματος και κάπου προς το κέντρο του ταμπλό. Δεν ξέρω τι είχε το συγκεκριμένο, αλλά πολλές (όχι όλες φυσικά) BMW που έχω μπει έχουν ένα θεματάκι.
Τέσπα, εμένα με ενδιέφερε να δω το μοτέρ τι λέει, αλλά με 250 κιλά διαφορά από την 1, δεν μπόρεσα να καταλάβω και πολλά πράγματα. Ακούγεται αρκετά πάντως μέσα.
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Είναι λίγο βαρύ φιλε..
http://www.youtube.com/watch?v=4tGFA2Hu3z8' target='_blank' target='_blankΠαντέλο είχε πρόβλημα στο ηλεκτρικό γκάζι τότε και αλλάχτηκαν κάποια πράγματα στην εγγύηση φυσικά.
Καμμια σχέση από τότε πίστεψέ το, αλλά αφού έχω κάνει μαύρα μάτια να σε δω έχεις μείνει ανενημέρωτος... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ξέρω ότι το έχεις.Με εμένα μέσα, την πωλήτρια και 3/4 ρεζερβουάρ τα άλογα δεν φαίνονται. Πράγμα λογικό βέβαια, γιατί φτάνουμε αισίως στα 1850+ κιλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σπύρου.
Το td είχε σπορ ανάρτηση και 18άρες και ακουγόνταν οικτροί θόρυβοι από την βάση του καθίσματος και κάπου προς το κέντρο του ταμπλό. Δεν ξέρω τι είχε το συγκεκριμένο, αλλά πολλές (όχι όλες φυσικά) BMW που έχω μπει έχουν ένα θεματάκι.
Τέσπα, εμένα με ενδιέφερε να δω το μοτέρ τι λέει, αλλά με 250 κιλά διαφορά από την 1, δεν μπόρεσα να καταλάβω και πολλά πράγματα. Ακούγεται αρκετά πάντως μέσα.
Για να έχεις πιο αντικειμενική εικόνα (γενικά ισχύει αυτό) πρέπει να ζήσεις με ένα αμάξι και να το δεις σε σχέση με τα άλλα και στο δρόμο και σε όλες τις συνθήκες (ένα απλό test ίσως και να μην σημαίνει τίποτα απολύτως,το αντίθετο μάλιστα, θυμάμαι όταν είχε πρωτοβγεί το Golf gti και είχε για τεστ στο ελληνικό η αντιπροσωπεία ένα κόκκινο, έλεγαν όλοι όσοι το δοκίμασαν πόσο αργό ήταν και γω που το είχα απορούσα...). Γιατί η εμπειρία μου έχει δείξει πως άλλη είναι η αίσθηση του ενός αυτοκινήτου και άλλη ενός άλλου, αλλά όταν τα βάλεις στο δρόμο μπορεί να μείνεις έκπληκτος και να αναθεωρήσεις.
Όσον αφορά τους τριγμούς δεν ξέρω τι είχε το συγκεκριμένο αμάξι αλλά απλά δεν υπάρχουν και επιμένω πως είναι λίιιγο πιο θορυβώδες από την κουπέ (λογικό). -
Δεν αντιλέγω, πρέπει να ζήσεις το αμάξι για να εκτιμήσεις τις αρετές του. Από την άλλη, κάποια πράγματα τα αντιλαμβάνεσαι εύκολα. Όπως ότι έχει καθισματάρες (τα έξτρα), ή ότι παρόλα τα 18αρια και την σπορ ανάρτηση έχει ανέλπιστα καλή κύλιση και απορρόφηση κραδασμών. Έτσι και εμένα μου έκανε εντύπωση η (έλλεψη) δύναμης. Όχι βέβαια τόσο σαν ανρητικό, αλλά περισσότερο σαν επιβεβαίωση ότι θέλει τουλάχιστον τον 3λιτρο με τα 218 για να δείξει το αμάξι...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έτσι και εμένα μου έκανε εντύπωση η (έλλεψη) δύναμης. Όχι βέβαια τόσο σαν ανρητικό, αλλά περισσότερο σαν επιβεβαίωση ότι θέλει τουλάχιστον τον 3λιτρο με τα 218 για να δείξει το αμάξι...Καλά εμένα τα λες που έχω μάθει σε άνω των 200 αλόγων αυτοκίνητα? Δεν το συζητάμε ίσως ένας πιο απαιτητικός μόνο με 330 και πάνω μπορεί να ικανοποιηθεί (με το συγκεκριμένο αμάξι), αλλά κακά τα ψέματα όποιος επιλέγει κάμπριο εν γνώση του ξέρει ότι το τελευταίο πράγμα που θα κοιτάξει είναι να κάνει τον Κάνκουνεν.
Τώρα θα μου πεις και το S2000 κάμπριο είναι, αλλά ΟΚ πιστεύω πως η BMW έχει ρίξει το βάρος στη ποιότητα της όλης κατασκευής, στην οικονομία καυσίμου και στην προστασία του περιβάλλοντος, μιας και το κοινό που απευθύνεται έχει άλλου είδους προτεραιότητες (το μάρκετινγκ προστάζει... ) -
Δεν νομίζω πως η 325cc είναι για Κάνκουνεν (ούτε καν για Σολμπεργκ ), αλλά δεδομένων των χρημάτων που κοστίζει η 320, περιμένεις κάτι παραπάνω από άποψη επιδόσεων. Τέσπα, όλα είναι θέμα επιλογών φυσικά (βλ. 116 πχ).
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Είναι λίγο βαρύ φιλε..
http://www.youtube.com/watch?v=4tGFA2Hu3z8' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΠαντέλο είχε πρόβλημα στο ηλεκτρικό γκάζι τότε και αλλάχτηκαν κάποια πράγματα στην εγγύηση φυσικά.
Καμμια σχέση από τότε πίστεψέ το, αλλά αφού έχω κάνει μαύρα μάτια να σε δω έχεις μείνει ανενημέρωτος...Sorry που θα φανώ λίγο σπαστικός, δεν γνωρίζω ποιος το οδηγούσε και ποιος ο δημιουργός του βίντεο, αλλά το να οδηγείς μέσα στην πόλη με το ένα χέρι και με το άλλο να κρατάς την κάμερα ή το κινητό τέλος πάντων (σε αρκετά σημεία φαίνεται επικεντρωμένη η προσοχή σε αυτήν και όχι στο δρόμο) και μετά να το ανεβάζεις στο youtube, δεν νομίζω ότι κολακεύει αυτόν που το έκανε.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Sorry που θα φανώ λίγο σπαστικός, δεν γνωρίζω ποιος το οδηγούσε και ποιος ο δημιουργός του βίντεο, αλλά το να οδηγείς μέσα στην πόλη με το ένα χέρι και με το άλλο να κρατάς την κάμερα ή το κινητό τέλος πάντων (σε αρκετά σημεία φαίνεται επικεντρωμένη η προσοχή σε αυτήν και όχι στο δρόμο) και μετά να το ανεβάζεις στο youtube, δεν νομίζω ότι κολακεύει αυτόν που το έκανε.
Όχι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Μια πολύ μικρή βόλτα έγινε με μια αναστροφή για επιστροφή στο σημείο που ξεκίνησε και μόνο σε ευθεία.
Εξάλλου ο συγκεκριμένος οδηγός έχει άφθονες ώρες πτήσης πίσω από το τιμόνι και είναι σαν τους οδηγούς του WRC, βλέπει την αμέσως επόμενη στροφή πριν μπει στην προηγούμενη... -
Φίλε μου δεν είναι κάτι προσωπικό και ούτε στρέφομαι εναντίον κάποιου. Δεν το έγραψα για να 'την πω' στον δημιουργό του βίντεο.
Απλά το να οδηγείς και να καταγράφεις χτυπάει μάλλον άσχημα θα έλεγα σε αρκετούς από όσους το βλέπουν.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Sorry που θα φανώ λίγο σπαστικός
Φάνηκες λίγο σπαστικός,αλλά δεν πειράζει.
Να πώ οτι πήγαινα με 200 και δεν πρόσεχα τον δρόμο....τεσπά...
. -
Φίλε μου όπως ήδη έγραψα δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου.
Απλά να ξέρεις πως το μεγαλύτερο ποσοστό των χαζοτρακαρισμάτων μέσα στην πόλη γίνονται με αυτή την μικρή και χαζή ταχύτητα. Έστω και τα ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου που ασχολείσαι με την καταγραφή βίντεο ή με το κινητό κ.α. , αρκούν για να καθυστερήσουν την όποια αντίδραση σου όταν θα σου πεταχτεί πεζός, μηχανάκι ή κοκκαλώσει απότομα ο μπροστινός σου. Αν θεωρείς ότι αυτά δεν υφίστανται ως κίνδυνοι, πάω πάσο.
-
@Fanis75 και saxon_747
Ευχαριστώ παιδιά!
BMW FORUM