-
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
Youtube VideoΔες στο 4:57 και μετά. λέει ότι ο κινητήρας είναι αρκετα θορυβώδης...
Φυσικά κι εγώ όταν το δοκίμασα δεν κατάλαβα τίποτα αλλά δεν πήγα πανω από 140.χαίρομαι που το διαψεύδεις.Δεν λεει κατι τετοιο αν και το ολο ριβιου ειναι ασοβαρο. Λιγο τραχυτητα θα την εχεις με τον 3κυλινδρο αλλα θορυβο δεν εχει.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δηλαδή αναθεωρησες την αρνητική άποψή σου σχετικά με τους 3 κυλ?Sent from my D6603 using Tapatalk
Στην αρχη ημουν και εγω αρνητικος αλλα ειδα κατι βιντεακια με το Μινι απο Αμερικη και ηταν πολυ θετικα για τον συγκεκριμενο κινητηρα και δεδομενου του κοστους κλπ νομιζω αν βγει αξιοπιστος μια χαρα θα ειναι.
-
Καλοτάξιδος ο άσσος wantone! Απ'οτι βλέπω επίσης με τα σωστά σπεκς...
Τι εξτρα έχεις βάλει...?Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ξεπερναει τα 40 με την εκπτωση όπως το εχεις φτιαξει τωρα?Χωρίς να υπολογίζω τα M Performance parts που θα μπούν εδώ, ναι τα ξεπερνάει για λίγο... Δεδομένου όμως οτι τα εξτρα της είναι 5ψήφιο νούμερο πάλι καλά είναι...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δηλαδή αναθεωρησες την αρνητική άποψή σου σχετικά με τους 3 κυλ?Sent from my D6603 using Tapatalk
Η αρνητικη αποψη μου, θυμιζω οτι ηταν κυριως σε ακουστικο επιπεδο, και συγκεκριμενα οταν αφορα μια premium μαρκα-μοντελο, για εμενα τουλαχιστον ακουγοταν τρελα ακυρη επιλογη...
Πρωτη επαφη που ειχα πριν εναμιση χρονο περιπου με το νεο mini 1.5/136ps, περα απο το ηχητικο κομματι, ο κινητηρας ηταν εξαιρετικος σε αποδοση, και με αμεση αποκριση στο πατημα γκαζιου.
Στην 3κυλινδρη 318i, μου φανηκε ελαφρως διαφορετικη η ακουστικη του, προς το καλυτερο, ισως η πολλαπλη εξαγωγης να εχει μικροδιαφορες σε σχεδιαση, ή να ειναι εντελως διαφορετικη.
Κοντολογοις, μετα και απο την 318i δεν ξετρελαθηκα κιολας, δεν μπορω να πω οτι απο πληρως αρνητικη σταση -που ειχα- οτι τωρα μου αρεσει, απλως οτι δεν ξενερωνω και τοσο πολυ στο ηχητικο κομματι.
Ενδεχομενως και με ενα πιο ελευθερο φιλτρο, ή και εξατμιση, να γινεται ακομα πιο σπορτιφ η χροια του.
Αυτο που με εχει ξενερωσει πιο πολυ ειναι οτι προς το παρον, (και δεν εχω ακουσει κατι για το προσεχες μελλον) δεν υπαρχει καποιο προγραμμα απο γνωστο βελτιωτη (Hartge, shnitzer) για τον 3κυλινδρο, οπως πχ υπαρχει για τον Ν20, που ευκολα με ενα piggy back και με εγγυηση 2 ετων
η ισχυς ανεβαινε στα 204Ps και η ροπη στα 280ΝΜ με 2,500ευρω περιπου...Πλεον για να πας σε τετοιες ιπποδυναμεις, περα απο το αρκετα μεγαλυτερο κοστος επομενης εκδοσης (πχ απο 318i σε 320i) πρεπει αναγκαστικα να πας σε 2λιτρο κινητηρα.
Μονο για την 3αρα υπαρχει προς το παρον η 320ed Lci με τον 1,600αρη 170ps...Για την 1 series, 2 series δεν παιζει...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Τι εξτρα έχεις βάλει...?Ξεπερναει τα 40 με την εκπτωση όπως το εχεις φτιαξει τωρα?
Χωρίς να υπολογίζω τα M Performance parts που θα μπούν εδώ, ναι τα ξεπερνάει για λίγο... Δεδομένου όμως οτι τα εξτρα της είναι 5ψήφιο νούμερο πάλι καλά είναι...
Το δικο μου εχει μνημονιακο σπεκ:
Μ σπορτ
Μ φρενα
LED και πλυστικα
Ηλιοροφη
Διευρημενος πινακας οργανωνΟλα τα εξτρα που εβαλα θεωρω οτι αξιζουν τα λεφτα τους...η αληθεια ειναι οτι μου λειπουν οι μπροστινοι αισθητηρες και το Harman Kardon... Αλλα καπου επρεπε να σταματησω...
-
Off topic αλλά και ενδιαφέρουσες και χρήσιμες οι πληροφορίες περί των αδειών κυκλοφορίας. Η σχετική συζήτηση μεταφέρθηκε εδώ [mod]
-
Καλησπέρα σε όλους. Έχω παραγγείλει την 218i coupe με τα εξής χαρακτηριστικά:
- Alpine White
- M Pack
- Steptronic
- Xenon
- Διευρυμένος πίνακας οργάνων
Το θέμα μου είναι η ηλιοροφή. Στην αρχή δεν την υπολόγιζα λόγω πρόσθετου βάρους και κυρίως για το λιγότερο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Τώρα όμως μπαίνω σε σκέψεις μήπως έκανα βλακεία, γιατί αισθητικά μου αρέσει πολύ περισσότερο. Η άποψή σας;
-
Αν δεν έχεις πρόβλημα λόγω μεγάλου ύψους και μπορείς χρηματικά... ΒΑΛΕ ΤΗΝ! Το βραδάκι ειδικά είναι ωραία η αίσθηση των αστεριών πάνω από τα κεφάλια, ακόμα περισσότερο με την σύντροφο δίπλα.
-
Ο χρήστης Giwrgos7 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Έχω παραγγείλει την 218i coupe με τα εξής χαρακτηριστικά:- Alpine White
- M Pack
- Steptronic
- Xenon
Το θέμα μου είναι η ηλιοροφή. Στην αρχή δεν την υπολόγιζα λόγω πρόσθετου βάρους και κυρίως για το λιγότερο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Τώρα όμως μπαίνω σε σκέψεις μήπως έκανα βλακεία, γιατί αισθητικά μου αρέσει πολύ περισσότερο. Η άποψή σας;
Δεν είναι απαραιτητη αλλα αν θα την ανοίγεις καλη είναι. Αν δεν την ανοίγεις αστη.
-
Μειώνει σημαντικά το ύψος για τους πίσω; Μου φάνηκε γενικά χαμηλή η οροφή στη 2άρα.
-
Μειώνει σημαντικά το ύψος για τους πίσω; Μου φάνηκε γενικά χαμηλή η οροφή στη 2άρα.Στην Ε92 πάντως που την έχω δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τι εξτρα έχεις βάλει...?Ξεπερναει τα 40 με την εκπτωση όπως το εχεις φτιαξει τωρα?
Χωρίς να υπολογίζω τα M Performance parts που θα μπούν εδώ, ναι τα ξεπερνάει για λίγο... Δεδομένου όμως οτι τα εξτρα της είναι 5ψήφιο νούμερο πάλι καλά είναι...
Το δικο μου εχει μνημονιακο σπεκ:
Μ σπορτ
Μ φρενα
LED και πλυστικα
Ηλιοροφη
Διευρημενος πινακας οργανωνΟλα τα εξτρα που εβαλα θεωρω οτι αξιζουν τα λεφτα τους...η αληθεια ειναι οτι μου λειπουν οι μπροστινοι αισθητηρες και το Harman Kardon... Αλλα καπου επρεπε να σταματησω...
Μια χαρά...
Εντάξει δεν το λές και γυμνό... Σε άλλα αυτοκίνητα με το ποσό αυτό σε έξτρα βάζεις τα πάντα... για τη bmw είναι μνημονιακό...
Τους αισθητήρες μπροστά γιατί δεν τους έβαλες αφού τους ήθελες; Μικρή η διαφορά στο συνολικό κόστος...
Για το Harman ίσως καλύτερα που δεν τα έσκασες... διαβάζω πολύ μέτρια σχόλια για την απόδοση σε σχέση με την τιμή του...Καλησπέρα σε όλους. Έχω παραγγείλει την 218i coupe με τα εξής χαρακτηριστικά:
- Alpine White
- M Pack
- Steptronic
- Xenon
Με το καλό να σου έρθει...
Της πάει το λευκό (το mineral white ακόμη περισσότερο αλλά και το alpine δεν είναι κακό)... και αυτό απο κάποιον που δεν πολυσυμπαθεί τα άσπρα αυτοκίνητα...Η ηλιοροφή είναι απο τα πιο υποκειμενικά έξτρα... Προσωπικά την θεωρώ πεταμένα λεφτά και άχρηστο βάρος. Και αυτό γιατί σε όσα αυτοκίνητα την είχα σπάνια την απολάμβανα και αυτό μόνο σταματημένος... γιατί εν κινήσει δεν κοιτάς τον ουρανό και είναι σχεδόν πάντα (όπως στην προκειμένη) εκτός οπτικού πεδίου για να πείς οτι σου δίνει έστω και λίγο την αίσθηση ανοιχτού αυτοκινήτου...
Απο την άλλη γνωρίζω αρκετούς που την γουστάρουν και την θεωρούν απαραίτητη οπότε αν είσαι στη 2η κατηγορία ίσως καλύτερα να την βάλεις για να μην το μετανοιώσεις μετά...Έχεις πάρει ημερομηνία παραγωγής...?
-
Γιατι νομιζα ότι δεν τους χρειαζομαι και χαλανε και το λουκ του αμαξιου. Η ηλιοροφη δεν είναι απαραιτητη αλλα είναι καλο να την εχεις αν μπορεις. Παντως αν νομιζεις ότι τα εξτρα της BMW είναι πολύ ακριβα ριξε μια ματια στα εξτρα της Αουντι να αναθεωρήσεις. Ουτε κρουζ κοντρολ δεν εχουν στανταρ.
-
Τελικά την πρόσθεσα στο τσακ την ηλιοροφή! Μαζί με πίσω αεροτομή M. Τελευταία βδομάδα Νοεμβρίου παραγωγή και το αμάξι θα είναι εδώ γύρω στις 20 Δεκέμβρη
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Γιατι νομιζα ότι δεν τους χρειαζομαι και χαλανε και το λουκ του αμαξιου. Η ηλιοροφη δεν είναι απαραιτητη αλλα είναι καλο να την εχεις αν μπορεις. Παντως αν νομιζεις ότι τα εξτρα της BMW είναι πολύ ακριβα ριξε μια ματια στα εξτρα της Αουντι να αναθεωρήσεις. Ουτε κρουζ κοντρολ δεν εχουν στανταρ.Ναι τα έχω νοιώσει τα καφριλίκια της audi, 2 φορές κι'όλας...Αυτοί είναι πολύ χειρότεροι... Ειδικά στο ΤΤ με ~7κ εξτρα είχα βάλει πρακτικά... τίποτα.
Εννοούσα απο νορμάλ κατασκευαστές...Τελικά την πρόσθεσα στο τσακ την ηλιοροφή! Μαζί με πίσω αεροτομή M. Τελευταία βδομάδα Νοεμβρίου παραγωγή και το αμάξι θα είναι εδώ γύρω στις 20 Δεκέμβρη
Καλά έκανες.
Όντως στο τσακ... 10 μέρες πριν την παραγωγή λογικά τώρα πρέπει να κλειδώσουν τα σπεκς...
Αν επιτρέπεται πότε είχες κάνει την παραγγελεία...?
Η δικη μου έγινε τέλη Σεπτέμβρη και παραγωγή έχει πάρει 2η βδομάδα Δεκέμβρη... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Αν επιτρέπεται πότε είχες κάνει την παραγγελεία...?
Η δικη μου έγινε τέλη Σεπτέμβρη και παραγωγή έχει πάρει 2η βδομάδα Δεκέμβρη...30 Σεπτεμβρίου έκανα την παραγγελία.
-
Για την M αεροτομή τι άποψη έχετε; Επίσης, το εργοστασιακό ηχοσύστημα πώς είναι;
-
Για την M αεροτομή τι άποψη έχετε; Επίσης, το εργοστασιακό ηχοσύστημα πώς είναι;Στο δικο μου ειναι απλα αποδεκτο, τα ηχεια ειναι οτι ποιο φθηνο να φανταστεις. Παρολα αυτα ειμαι ευχαριστημενος που δεν εβαλα τα εξτρα γιατι δεν θεωρω σημαντικο πια τον καλο ηχο στο αυτοκινητο (ειχα καλο στερεο με ενισχυτη στο παλιο μου αμαξι και το εχω βαρεθει). Για αεροτομη καλυτερα να βρεις μια με carbon fibre.
-
Μια χαρά είναι και η απλή που έβαλες... imho ταιριάζει καλύτερα στο στυλ του αυτοκινήτου όπως το έχεις φτιάξει.
Wantone και εμένα η ψήφος μου πάει στην carbon m performance (μου φαίνεται πολύ μικρή η άλλη) αλλά δεν θα την πρότεινα στην προκειμένη.
Εκτός απο πολύ πιο ακριβή, στη 2άρα αισθητικά δείχνει λίγο παράτερη απο μόνη της αν δεν συνδυάζεται με το αντίστοιχο σύνολο (μεγαλύτερες ζάντες, πίσω διαχύτη, εξατμίσεις, άλλα m performance parts κλπ)... -
Βασικά δεν θα ήθελα κάτι που να κάνει 'μπαμ'. Προσθέτει σημαντικό βάρος στο αυτοκίνητο (πχ υψηλότερη κατανάλωση); Απλά σκεφτόμουν μήπως θα ήταν καλύτερα να τη διαγράψω και να βάλω το HiFi.
BMW FORUM