-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Προσωπικά σου απάντησα σε αυτό ακριβώς που έκανα quote από το ποστ σου.Μα δεν απάντησες σε αυτό που έγραψα εγώ αλλά σε κάτι που είχε γράψει κάποιος πιο πριν (REALZEUS ?) για turbo vs. atmo 428 vs. 330.
-
http://m.autocar.co.uk/car-review/bmw/i8/first-drives/bmw-i8-first-drive-review
Πρώτη δοκιμή του i8 -
Τελικά η μπιεμ ανακάλυψε πρώτη τα τουρμπα, τους άμεσους και τα σχετικά; Αυτή τα εφάρμοσε πρώτη; Αυτή έκανε την σωστή παντρειά ;;;;
Πείτε και σε εμάς να ξέρουμε τι να λέμε στα καφε... μην μας την πει κανας τσομανης στουτγκαρδεζος
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Για να καταλάβεις τι μπαρουφες λες ρε Γρηγόρη, και πόσο to the point ήταν το σχόλιο του drdinou, όλες οι τεχνολογίες που αναφέρεις εφαρμόζονται καμία 10ετια το ελάχιστο προτού αποφασίσει η BMW να βγάλει τούρμπο, ακόμα και συνδιαστήκα, πλην του άμεσου ψεκασμου (για βενζίνη)
Μονο που σχεδον καμμια υλοποιηση δεν μπορουσε να φτασει τοσο κοντα σε γραμμικοτητα, και ταυτοχρονα σε σημαντικα υψηλοτερη ιπποδυναμη. Ειδικα στα χαμηλα κ.εκ
Eπειδη παρεπιπτοντως, εσυ τις ξεκινησες κιολας, αλλα εστιαζεις στις μισες αληθειες, οπως συμβαινει πολυ συχνα και εδω, ποτε ελεγε η Bmw οτι η πραγματικη δυναμη δεν συμπιεζεται? Μολις πριν δεκα χρονια?
Μια τεχνολογία 40 ετών, έγινε ξαφνικά καλή όταν η BMW αποφάσισε να την εφαρμόσει! Δεν καταλαβαίνεται πόσο τραγικό είναι αυτό που ισχυρίζεστε?
Τραγικο ειναι που εσυ βλεπεις τα πραγματα κοντοφθαλμα και μονοπλευρα. Η Bmw διαφημιζε τοτε -και καλα εκανε- την καταπληκτικη γραμμικοτητα, αμεσοτητα που ειχαν οι ατμοσφαιρικοι κινητηρες της, περα απο τα συνολικα εξαιρετικα χαρακτηριστικα λειτουργιας που ειχε. Αυτο τον συνδυασμο, οι Turbo κινητηρες της εποχης μεχρι και πριν σχεδον τα χρονια που λες, δεν μπορουσαν να τον καταφερουν. Τωρα πλεον, και ΜΟΝΟ συνδιαστικα με ολες τις προαναφερθεισες τεχνολογιες, μπορουν.
Αν αυτο εσυ αδυνατεις, ή δεν θες να καταλαβεις, ειναι δικο σου προβλημα... -
Πες τα ρε γκρεγκ...
Δείξε τους το
το αληθινό...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δε νομίζω ότι υπάρχουν μαγικές συνταγές που τις κατέχουν μόνο οι μύστες της BMW (που είδαν φως και μπήκαν και τώρα τα απανταχού fanboyz κάνουν κωλοτούμπες, έχοντας όμως παραλείψει πριν να φάνε το καπέλο τους ).
Υπαρχουν καταπληκτικες τεχνολογιες, και συνδυαστικα, μολις πριν λιγα χρονια εφαρμοστηκαν -με επιτυχια, δηλαδη χαρακτηριστικα λειτουργιας πολυ κοντα σε αυτα ενος μεγαλυτερου σε σκυβισμο ατμοσφαιρικου...-, και φυσικα οχι μονο απο την Bmw.
Δεν υπάρχει κινητήρας, turbo ή ατμοσφαιρικός, που να τα κάνει όλα εξίσου καλά.
Αν στροφάρει στις 8000 κάτι θα χάνει από γραμμικότητα (είτε λόγω μεγέθους turbo είτε λόγω χρονισμού εκκεντροφόρων κτλ.)
Αν βγάζει ροπή τρακτέρ στις 2000, δεν θα στροφάρει στις 8000.
Αν καίει 5 λτ/100 δεν θα βγάζει 400 άλογα.Και ούτω καθ΄εξής.
Η μηχανική (ως επιστήμη) είναι η τέχνη του συμβιβασμού.
Το μονο που δεν εχον φτασει ακομα, και μαλλον δεν θα καταφερουν με φυσικο τροπο, ειναι ο ηχος. Οταν ενας 2λιτρος Turbo κινητηρας με 300αλογα σημερα (στο νεο S3 πχ) στροφαρει ακαταπαυστα μεχρι τις 7,000+ στροφες, και δεν εχει πουθενα 'κενα', δεν 'χαζευει' χαμηλα, και δεν καταναλωνει πανω απο 11λιτρα μεση καταναλωση, ναι τα κανει ολα εξισου καλα.
Μην το παμε στα ακρα με 8,000σαλ. Ποσοι 'καθημερινοι' ατμοσφαιρικοι κινητηρες το εκαναν αυτο αλλωστε? Εγω δεν θυμαμαι αλλον απο αυτον του S2000......και πλεον η μηχανικη μπορει και κανει μικρα θαυματα, οπως το παραπανω που ανεφερα. Σκεφτειτε πριν 10 ακριβως χρονια, εαν καποιος διαφημιζε αυτα τα χαρακτηριστικα σε Turbo κινητηρα, θα το πιστευαμε?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η μηχανική (ως επιστήμη) είναι η τέχνη του συμβιβασμού.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Πλεον η εξελιξη εχει φτασει σε τετοια επιπεδα, ωστε ενας καλορυθμισμενος twinscroll turbo κινητηρας, με αμεσο ψεκασμο, μεταβλητο χρονισμο βαλβιδων εισαγωγης/εξαγωγης, και σωστα μελετημενη ηλεκτρονικη διαχειριση να μπορει να παρεχει σε μεγαλο ευρος στροφων κινητηρα, γραμμικη αλλα και γεματη αισθηση, σε επιπεδο ισχυος-ροπης, ωστε τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του να ειναι πλεον πιο κοντα σε αυτους που ειχαν και εχουν καποιοι καλοι ατμοσφαιρικοι κινητηρες.
Οποιος εχει 'λυσσαξει' για καμποσα χλμ, απο εναν 'βασικο' turbo 1600αρη 136ιππων μεχρι και εναν 3λιτρο 300και βαλε ιππων του ομιλου (και οχι μονο) καταλαβαινει πλεον οτι ΣΗΜΕΡΑ, η πραγματικη δυναμη ΜΠΟΡΕΙ να συμπιεστει...Σα να διαβάζεις διαφήμιση της BMW, έτσι δεν είναι ?
Μόνο που όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που λες (κατά κύριο λόγο το συνδυασμό μεταβλητού χρονισμού, άμεσου ψεκασμού (με συμπίεση 10.5:1) και turbo) τα έφερε ο πρώτος (ΙΜΗΟ) μοντέρνος turbo κινητήρας, ο TFSI (τότε) του Golf V GTi. Πριν 10 χρόνια (2004). Δηλαδή τότε που η BMW (α συγνώμη... 'το τμήμα marketing της BMW' ) ισχυριζόταν ότι δε γίνεταιTurbo που πάει 8000 ? Εχω ένα. Δεν είναι S2000 (αυτό πάει 9000 ) Αλλά ΔΕΝ πάει μία στις 2000. Ζω με αυτό. Γιατί δεν με έχει πείσει κανείς marketeer ότι έπαψε να ισχύει το τελευταίο που έγραψα.
-
Νάσο ανεβάζει 8κ στροφές το μαμά Έβο; Στις 6500 δεν βγάζει την μέγιστη ισχύ του;
-
Το δικό μου όταν ήταν μαμά στις 6500 είχε 242 άλογα ρόδα και στις 7500 είχε 238 άλογα με κόφτη στις 7800.
Για την ακρίβεια από τις 5800 μέχρι τις 7800 έβγαζε πάνω από 230 άλογα ρόδα.
Αυτό που λέμε 'λαχανιάζει στις πολλές στροφές' ...ΝΟΤ -
Ο χρήστης koumis έγραψε:
θα ήθελα γνώμες και προτάσεις :F21 116i vs 116edΣτοιχεία οδήγησης:
17.000-19.000 χιλιόμετρα/χρόνο σε επαρχιακό κυρίως δίκτυο,
χαλαρή οδήγηση αλλά φόρτωμα με βαριά σχετικά αντικείμενα,
Τώρα οδηγώ Audi A4 1.8T 170hp. Φαντάζομαι ότι κανένα από τα 2 μοντέλα δεν θα έχει παρόμοιο τράβηγμα και ευκολία στην προσπέραση με ό,τι ταχύτητα και αν έχει στο κιβώτιο, απλά θα ήθελα μια όσο πιο ομαλή μετάβαση...Σκέψεις/ προτάσεις ?
Κάτοχος εδώ και ένα χρόνο της diesel, προηγούμενο αυτοκίνητο subaru forester turbo 270 άλογα.
Εξαρτάται πόσο ψηλά βάζεις την οικονομία, αν αυτή είναι από τις πρώτες προτεραιότητες => diesel. Από την στιγμή που όπως λες γενικά είσαι της χαλαρής οδήγησης η diesel δεν θα σου φανεί μεγάλος συμβιβασμός. Το μοτέρ είναι αρκετά flexible από χαμηλά μέχρι ψηλά και δεν χαμπαριάζει από βάρος. Προσωπικά αν και προέρχομαι από πολύ δυνατό αυτοκίνητο (η διαφορά στις επιδόσεις είναι χαοτική) σου λέω με το χέρι στην καρδιά ότι δεν νιώθω ότι οδηγάω τάφο. Μια χαρά είναι και οι επιδόσεις και η ενεργητική ασφάλεια ενώ στην εθνική είναι χιλιομετροφάγος.
Βέβαια και ο petrol διαβάζω ότι είναι οικονομικός -ειδικά εκτός πόλης- και υπερέχει σε γκάζια, οπότε στις συνθήκες που περιγράφεις και με χαλαρούς ρυθμούς νομίζω ότι θα βλέπεις άνετα 7αρια, ίσως και πιο χαμηλά. Αλλά με την diesel θα είσαι 1.5 με 2 λίτρα κάτω στους ίδιους ρυθμούς. Γενικά με την βενζίνη θέλει προσοχή για να δεις καλά νούμερα και η κατανάλωση αυξάνεται γεωμετρικά σε flat out mode. Στο diesel υπάρχει ταβάνι όπως και να πας, οι αποκλίσεις ανάμεσα στην οικονομική οδήγηση και στην σβέλτη είναι μικρές.
Κατανάλωση μέση από όταν πήρα το αυτοκίνητο και μετά από 21 χιλιάδες χιλιόμετρα είναι στα 5.5. Στην εθνική και με ταχύτητες γύρω στα 120-130 παίζει γύρω στα 5, με 150-160 γύρω στα 6. Σε πυκνή κίνηση και με το start/stop σε λειτουργία max 7. Σε επαρχιακή πόλη το 5 είναι εύκολο. Σε επαρχιακούς δρόμους με ταχύτητες μέχρι 100 χιλιόμετρα βλέπω μέχρι και χαμηλά 4αρια. Γενικά ακόμα και αν οδηγείς χωρίς να σκέφτεσαι καθόλου την οικονομία πάνω από 6.5 σπάνια θα βλέπεις. Τις περισσότερες φορές με 60-64 ευρώ φουλάρω από λαμπάκι και βγάζω περίπου 900 χιλιόμετρα μέχρι να ανάψει ξανά (και το range δείχνει άλλα 90-110 χιλιόμετρα).
Πρόγραμμα σκέφτομαι να βάλω και εγώ αφού λήξει η εγγύηση. Έχουν βγει διάφορα τσιπάκια και τα άλογα πάνε περίπου στα 140 και η ροπή στα 30-32 κιλά. Αλλά δεν τα εμπιστεύομαι να σου πω την αλήθεια, περιμένω κάποια από τις μεγάλες εταιρείες (hartge, ac schnitzer, κλπ) να βγάλουν κάτι για αυτό μοτέρ. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το δικό μου όταν ήταν μαμά στις 6500 είχε 242 άλογα ρόδα και στις 7500 είχε 238 άλογα με κόφτη στις 7800.
Για την ακρίβεια από τις 5800 μέχρι τις 7800 έβγαζε πάνω από 230 άλογα ρόδα.
Αυτό που λέμε 'λαχανιάζει στις πολλές στροφές' ...ΝΟΤπάλι με την ισχύ στις... ρόδες.
παντελώς αυθαίρετο νουμερο που δίνει ο κάθε καραμήτρος ναι, οποιδήποτε τολμά και δινει ιπποδύναμη στις ρόδες και δε βρίσκεται στην prodrive ή σε 1-2 άλλα τετοια μέρη, ειναι καραμήτρος σεκιούριτυ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Προσωπικά σου απάντησα σε αυτό ακριβώς που έκανα quote από το ποστ σου.
Μα δεν απάντησες σε αυτό που έγραψα εγώ αλλά σε κάτι που είχε γράψει κάποιος πιο πριν (REALZEUS ?) για turbo vs. atmo 428 vs. 330.
Νας, μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Δεν εξετάζω τι κάνουν οι άλλοι κατασκευαστές (δε με απασχολεί κιόλας). Αναφέρομαι σε μια συγκεκριμένη συζήτηση που αφορά αποκλειστικά και μόνο οχήματα και κινητήρες BMW atmo vs νέων turbo και δεν προσπαθώ να πετάξω την μπάλα έξω από το γήπεδο όπως εσύ και ο Βολβοδίας προσπαθείτε να κάνετε.
Ναι, βγάζουν και οι άλλοι ΓΑΜΑΤΑ τούρμπο...οκ? Happy?
Turbo που πάει 8000 ? Εχω ένα. Δεν είναι S2000 (αυτό πάει 9000 ) Αλλά ΔΕΝ πάει μία στις 2000. Ζω με αυτό. Γιατί δεν με έχει πείσει κανείς marketeer ότι έπαψε να ισχύει το τελευταίο που έγραψα.
Αυτός γιατί δε το πάει στις 8000?
Μια τεχνολογία 40 ετών, έγινε ξαφνικά καλή όταν η BMW αποφάσισε να την εφαρμόσει! Δεν καταλαβαίνεται πόσο τραγικό είναι αυτό που ισχυρίζεστε?
Είσαι λίγο προκατειλημμένος ή μου φαίνεται?
Τι ακριβώς ισχυρίζομαι, για πες μου.
Έγραψα τέτοιο πράγμα? Really?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Νας, μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.Φυσικά. Αφού εγώ γράφω (απαντώντας BTW στο Γρηγόρη και όχι σε σένα):
Δεν υπάρχει κινητήρας, turbo ή ατμοσφαιρικός, που να τα κάνει όλα εξίσου καλά.
Αν στροφάρει στις 8000 κάτι θα χάνει από γραμμικότητα (είτε λόγω μεγέθους turbo είτε λόγω χρονισμού εκκεντροφόρων κτλ.)
Αν βγάζει ροπή τρακτέρ στις 2000, δεν θα στροφάρει στις 8000.
Αν καίει 5 λτ/100 δεν θα βγάζει 400 άλογα.και συ απαντάς (υποτίθεται σε μένα, παρότι ποτέ δεν έθεσα θέμα σύγκρισης
For the record πάντως, τα δεδομένα είναι τα εξής:
428i, 2.000cc, 245hp/5000rpm, 350Nm/1250-4800rpm και τον βλέπω να στροφάρει μια χαρά μέχρι τις 7000 στροφές:
330i E92, 3.000cc, 272hp/6700rpm, 320Nm/2750-3000rpm και τον βλέπω επίσης να στροφάρει μέχρι τις 7000 στροφές:
Το αποτέλεσμα:
428i: 0-100km @ 5,9 secs, standing kilometer @ 25,4 secs
330i E92: 0-100km @ 6 secs, standing kilometer @ 25,4 secsπου φυσικά δεν είναι απάντηση σε αυτό που έγραψα εγώ αλλά σε αυτό:
Η 428 είναι περίπου το ίδιο γρήγορη με την δικιά σου 330 και (μάλλον) πιο γρήγορη σε ρεπρίζ.
πως περιμένεις να συννενοηθούμε ?
Επίσης μην κάνεις τώρα τον αθώο 'αα εγώ αναφέρομαι μόνο στη BMW' όταν γράφεις:
Το θέμα είναι ότι η BMW δεν πέταξε ένα σεσουάρ επάνω στη πολλαπλή και τέλος.
όσο να 'ναι, κάτι υπαινίσσεται περί ανωτερότητας της προσέγγισης της BMW σε σχέση με άλλων κατασκευαστών, έτσι δεν είναι ?
Τέλος πάντων, η αναφορά σε άλλους κατασκευαστές ξεκινά από το σε failed marketing της BMW ('μεγάλη μπουκιά φάε') 'η αληθινή δύναμη δε συμπιέζεται' όπως και στις συνεπακόλουθες κωλοτούμπες των φίλων της μάρκας, ε, δε νομίζω ότι αυτά είναι εκτός θέματος.
Ναι, βγάζουν και οι άλλοι ΓΑΜΑΤΑ τούρμπο... και μάλιστα χρόοονια πριν από τη BMW οκ? Happy?
Happy
(Προφανώς η BMW ήταν από τους πρωτοπόρους αλλά έβγαλε ένα μοντέλο το 1973 και μετά σιώπησε για 35 χρόνια, ε, δεν το λες και 'ξέρει από turbo' αυτό, τότε τι να πει η Porsche ?)
Αυτός γιατί δε το πάει στις 8000?
Γιατί δεν το πάει αυτός αλλά το πρόγραμμα για launch control του SST, που δεν αλλάζει τόσο ψηλά.
Τέλος πάντων, τα νούμερα είναι από δυναμομέτρηση στο δικό μου αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
θα ήθελα γνώμες και προτάσεις :F21 116i vs 116ed
Στοιχεία οδήγησης:
17.000-19.000 χιλιόμετρα/χρόνο σε επαρχιακό κυρίως δίκτυο,
χαλαρή οδήγηση αλλά φόρτωμα με βαριά σχετικά αντικείμενα,
Τώρα οδηγώ Audi A4 1.8T 170hp. Φαντάζομαι ότι κανένα από τα 2 μοντέλα δεν θα έχει παρόμοιο τράβηγμα και ευκολία στην προσπέραση με ό,τι ταχύτητα και αν έχει στο κιβώτιο, απλά θα ήθελα μια όσο πιο ομαλή μετάβαση...Σκέψεις/ προτάσεις ?
Κάτοχος εδώ και ένα χρόνο της diesel, προηγούμενο αυτοκίνητο subaru forester turbo 270 άλογα.
Εξαρτάται πόσο ψηλά βάζεις την οικονομία, αν αυτή είναι από τις πρώτες προτεραιότητες => diesel. Από την στιγμή που όπως λες γενικά είσαι της χαλαρής οδήγησης η diesel δεν θα σου φανεί μεγάλος συμβιβασμός. Το μοτέρ είναι αρκετά flexible από χαμηλά μέχρι ψηλά και δεν χαμπαριάζει από βάρος. Προσωπικά αν και προέρχομαι από πολύ δυνατό αυτοκίνητο (η διαφορά στις επιδόσεις είναι χαοτική) σου λέω με το χέρι στην καρδιά ότι δεν νιώθω ότι οδηγάω τάφο. Μια χαρά είναι και οι επιδόσεις και η ενεργητική ασφάλεια ενώ στην εθνική είναι χιλιομετροφάγος.
Βέβαια και ο petrol διαβάζω ότι είναι οικονομικός -ειδικά εκτός πόλης- και υπερέχει σε γκάζια, οπότε στις συνθήκες που περιγράφεις και με χαλαρούς ρυθμούς νομίζω ότι θα βλέπεις άνετα 7αρια, ίσως και πιο χαμηλά. Αλλά με την diesel θα είσαι 1.5 με 2 λίτρα κάτω στους ίδιους ρυθμούς. Γενικά με την βενζίνη θέλει προσοχή για να δεις καλά νούμερα και η κατανάλωση αυξάνεται γεωμετρικά σε flat out mode. Στο diesel υπάρχει ταβάνι όπως και να πας, οι αποκλίσεις ανάμεσα στην οικονομική οδήγηση και στην σβέλτη είναι μικρές.
Κατανάλωση μέση από όταν πήρα το αυτοκίνητο και μετά από 21 χιλιάδες χιλιόμετρα είναι στα 5.5. Στην εθνική και με ταχύτητες γύρω στα 120-130 παίζει γύρω στα 5, με 150-160 γύρω στα 6. Σε πυκνή κίνηση και με το start/stop σε λειτουργία max 7. Σε επαρχιακή πόλη το 5 είναι εύκολο. Σε επαρχιακούς δρόμους με ταχύτητες μέχρι 100 χιλιόμετρα βλέπω μέχρι και χαμηλά 4αρια. Γενικά ακόμα και αν οδηγείς χωρίς να σκέφτεσαι καθόλου την οικονομία πάνω από 6.5 σπάνια θα βλέπεις. Τις περισσότερες φορές με 60-64 ευρώ φουλάρω από λαμπάκι και βγάζω περίπου 900 χιλιόμετρα μέχρι να ανάψει ξανά (και το range δείχνει άλλα 90-110 χιλιόμετρα).
Πρόγραμμα σκέφτομαι να βάλω και εγώ αφού λήξει η εγγύηση. Έχουν βγει διάφορα τσιπάκια και τα άλογα πάνε περίπου στα 140 και η ροπή στα 30-32 κιλά. Αλλά δεν τα εμπιστεύομαι να σου πω την αλήθεια, περιμένω κάποια από τις μεγάλες εταιρείες (hartge, ac schnitzer, κλπ) να βγάλουν κάτι για αυτό μοτέρ.ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ post. Ο,τι ακριβως ηθελα να μαθω!
Θα προσπαθησω να τα οδηγησω και τα 2 αλλα ειμαι επαρχια χωρις αντιπροσωπια...
Παντως ξεκαθαρισες αρκετα το τοπιο, ευχαριστω πολυ. -
You are wellcome
Πάντως η διαφορά στην τιμή μεταξύ των 2 είναι μόλις 1600 ευρώ. Να αναφέρω δε ότι βρήκα λίγο καλύτερη τιμή στην επαρχία από αυτή που μου έδιναν οι αθηναίοι. Καλό είναι να το ψάξεις γιατί κατά περιόδους μερικοί dealers κάνουν πολύ καλές εκπτώσεις για να πιάσουν στόχους (και bonus) ή δίνουν σε super τιμές πινακιδωμένα αυτοκίνητα (αν σου κάνει ο εξοπλισμός που έχουν).
Ξέχασα να αναφέρω ότι είχα οδηγήσει και την 116 και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με το γκάζι της. Είναι ένα μοτέρ που δύσκολα καταλαβαίνεις ότι είναι turbo και εξαιρετικά γραμμικό μέχρι ψηλά αλλά το μπαμ του diesel δεν το έχει (έστω και για αυτό το περιορισμένο εύρος στροφών). Βέβαια ασχέτως της αίσθησης είναι πιο γρήγορη από την diesel αλλά εν κινήσει πραγματικά δεν ένιωσα τρομερές διαφορές. Έχει και αυτή αρκετά μακριά κλιμάκωση και αδικεί ίσως το μοτέρ. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Τι διαφορες εχουν μεταξυ τους τα Ε και F πατωματα αυτης της σειρας, και τι ειναι αυτο που καθιστα τα Ε παλια?
Μια γενιά πίσω σε πάτωμα, αναρτήσεις και κυρίως ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά. Επίσης, με τις σειρές F, επανήλθε το οδηγοκεντρικό ταμπλό (με μικρότερη κλίση, αλλά υπάρχει).
F με Ε οι αναρτησεις ειναι ουσιαστικα ιδιες (γεωμετρια, αντιστρεπτικες.........................
Επομενως, ειναι παλιο το πατωμα της X1? Δεν ειναι το τελευταιας γεννιας, αλλα σιγουρα δεν δικαιολογει το παραπανω σχολιο σου. Η Χ1 ειναι απλα ενα κακο αυτοκινητο! Ενα ψηλομενο 3αρι που για να δικαιολογει το σημα του ειναι σκληρο χωρις λογο, και με ποιοτητα κατωτερη της σειρας 1. Ειδικα αν βγεις απο 5αρα, ακομα και E39 ( ) δεν υπαρχει καμια επαφη...
ΠΟλυ σωστος ο Σουηδος το εχει πιασει το θεμα.
Η BMW εχει παρασυρθει πολυ απο το τμημα marketing .
Στο αμερικανικο Bimmerpost ανεβηκε πριν λιγες μερες ενα θεμα το οποιο αφορουσε το βαρος της νεας Μ3/4 . Η ζυγαρια εβγαζε το νεο Μ3 το οποιο καποιος πηγε και το ζυγισε πανω απο 1.600 κιλα ( Η BMW ειχε ανακοινωσει οτι θα ειναι κατω απο 1500 ενω στο επισημο site της το εχει στα 1612 ) , θεμα το οποιο ανεβηκε το πρωι , ειχε τρομερη επισκεψιμοτητα και ποστ και το απογευμα ειχε κατεβει και χωθει καπου βαθια.... Ορισμενοι Αμερικανοι επεκριναν την τακτικη της BMW να λεει παπατζες μιας και δεν παρουσιασε τιποτα καινουριο με τις F σειρες 3 και 4.Οντως η νεες σειρες F ειναι ολοιδιες με τις σειρες Ε . Ιδιο βαρος, ιδια τεχνολογια κτλπ.
Οσον αφορα το Χ1, αυτοκινητο που φοραει ΜΟΝΟ τους νεους κινητηρες βενζινης και diesel καθως και το 8αρι αυτοματο κιβωτιο, δεν το λες και κακο. Ειδικα μετα το facelift που του εγινε μεσα εξω, εμενα με κερδισε. Αν του βαλεις ενα Μ πακ και το καβαλησεις , ειναι το ΜΟΝΟ αυτοκινητο της εταιρειας που πωλειται ακομα και εχει το παλιο feeling των BMW.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σα να διαβάζεις διαφήμιση της BMW, έτσι δεν είναι ?
Μόνο που όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που λες (κατά κύριο λόγο το συνδυασμό μεταβλητού χρονισμού, άμεσου ψεκασμού (με συμπίεση 10.5:1) και turbo) τα έφερε ο πρώτος (ΙΜΗΟ) μοντέρνος turbo κινητήρας, ο TFSI (τότε) του Golf V GTi. Πριν 10 χρόνια (2004). Δηλαδή τότε που η BMW (α συγνώμη... 'το τμήμα marketing της BMW' ) ισχυριζόταν ότι δε γίνεται...oπως θα μπορουσα να πω και εγω, σαν να διαβαζεις τα μισα απο αυτα που γραφω, και μετα να απαντας...
Ποτε ελεγε η Bmw οτι 'δεν γινεται'? Μολις πριν 10 χρονια? Και ναι απο τοτε και επειτα το καταφερε χαρακτηριστικα με επιτυχια σε 2λιτρους 4κυλινδρους η VAG, απο την πλευρα μου δεν αρνηθηκα κατι τετοιο...Turbo που πάει 8000 ? Εχω ένα. Δεν είναι S2000 (αυτό πάει 9000 ) Αλλά ΔΕΝ πάει μία στις 2000. Ζω με αυτό. Γιατί δεν με έχει πείσει κανείς marketeer ότι έπαψε να ισχύει το τελευταίο που έγραψα.
Καταρχας μιλαμε για εργοστασιακες καταστασεις. Αμα ειναι να βγαζεις/'μεταφερεις' τον κοφτη χαιρω πολυ...Επειτα -εγω τουλαχιστον- αναφερομαι σε μικρους, απο 1.4-1.6 λιτρα εως σχεδον 'μεσαιους' κυβισμους, στα 2 λιτρα. Μεχρι και πριν σχεδον 10 χρονια περιπου, δεν υπηρχαν συνολα που να λειτουργουν τοσο κοντα στο στυλ ενος ατμοσφαιρικου, μεγαλου κυβισμου. Σημερα υπαρχουν, και φυσικα δεν ηταν πρωτη η Bmw που τους εβγαλε, αλλα η Bmw περιμενε να κανει την κινηση αυτη (τοποθετηση Turbo) αφου πρωτα ειχε 'ωριμασει' αντιστοιχα και η τεχνολογια τους, ωστε να διατηρησει σε πολυ μεγαλο βαθμο, ακομα και σε αυτους τους κινητηρες τα χαρακτηριστικα λειτουργιας που ειχαν οι ατμοσφαιρικοι της.
-
Nass, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τη θέση μου και πιάνεσαι από 1-2 λέξεις και πραγματικά βαριέμαι αφόρητα να παίξω το παιχνίδι των 5000 quote.
Έγραψα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ότι αν κάποιος οδηγήσει την 428i με τον νέο 2λτ turbo θα ξεχάσει την 330i.
Αν διαβάσεις τα ποστ (και δεν απομονώνεις μια φράση ) θα καταλάβεις...αν θες να καταλάβεις.
-
Μα δεν θα είχα καν ασχοληθεί μαζί σου αν δεν απαντούσες άλλ'-αντ'-άλλων (για συμβιβασμούς στο σχεδιασμό κινητήρων έγραψα, απαντώντας σαφώς στο Γρηγόρη, πετάχτηκες και συ κάνοντας quote εμένα και απάντησες για 428 vs. 330 στον mrclouzo και τον REALZEUS ) και μάλιστα αν δεν επέμενες:
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Προσωπικά σου απάντησα σε αυτό ακριβώς που έκανα quote από το ποστ σου.Οντως πάντως, όποιος θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει...
Καλημέρα.
BMW FORUM