-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κώστα τη στιγμή που διαστάσεις είναι άλλες (track, wheelbase) και το σασί στην ουσία καινούριο (πάτωμα) καθώς επίσης και το γεγονός ότι έχουν άλλες ρυθμίσεις οι αναρτήσεις, νομίζω αλλάζει εντελώς η συμπεριφορά όλου του πλαισίου.Το ότι κάποια parts φαίνονται σε ένα online ETK (που δεν είναι κάτι επίσημο BMW) ως προς τα thumbnails τους παρόμοια με κάποια άλλα, νομίζω απέχει πολύ από το να χαρακτηρίσουμε την F re-engineering.
Νίκο, τι είναι το πάτωμα? μάλλον πρέπει να ορίσουμε πρώτα αυτό, γιατί ο Φανης πχ βάζει μέσα και το οδηγό κεντρικό ταμπλό!
Πάτωμα σήμερα είναι, τυπολογια ανάρτησης, κινητήρας/κιβώτιο/μετάδοση, η σκάφη (floorpan), το ηλεκτρολογικο κομμάτι και αρκετοί θα πουν και για το HVAC. Από όπου και να το πιάσεις το Ε με το F έχουν περισσότερες ομοιότητες παρά διάφορες. Δες μόνο και σε φωτογραφίες αν θες τα υπό πλαίσια, ή τις αναρτήσεις των δυο και είναι ξεκάθαρο αν δεν σου κάνει ο κατάλογος των ανταλλακτικών, που μια χαρά ακριβής είναι.
Ξαναλέω, αυτό δεν είναι κακό, προφανώς...απλά δείχνει το πως κάποιοι αντιλαμβάνονται τα πράγματα σήμερα, τους χαλάει την κοσμοθεωρία για το exclusivity, και φυσικά πόσο οι ειδικοί απλά αναδημοσιεύουν press releases! Άλλωστε η ίδια η BMW ( και η Mercedes) ποτέ δεν ήταν τόσο open στο συγκεκριμένο κομμάτι, όπως πχ η Audi. Η εξέλιξη για ένα νέο πάτωμα, έχει τέτοιο κόστος, που σαφώς το να βγάλεις όσα περισσότερα μοντέλα πάνω σε αυτό (δες ποσά μοντέλα είχε πριν 10 χρόνια και ποσά τώρα) και για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (που λόγω ανταγωνισμού πρέπει κάθε 6-7 χρόνια να έχεις κάτι φρέσκο) είναι ο μόνος τρόπος να είναι συμφέρον. Επομένως τι κάνει η BMW, αλλάζει κάθε δεύτερη γεννια (η Ε46 με την Ε90 είναι άλλο πάτωμα τελείως!), και ενδιάμεσα βελτιωνει το αρχικό προϊόν. Δε καταλαβαίνω γιατί είναι δύσκολο να το αποδεχθούν κάποιοι?
Τέλος, όπως είπα και στο προηγούμενο post, το πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι τα σινεμπλοκ, ή η αντιστρεπτικες, ή το rate των ελατηριων, σαφώς δεν το γνωρίζω, και σαφώς οι διάφορες αυτές θα αλλάζουν το όλο experience! -
Όταν ακούω προσωπικά τη λέξη 'πάτωμα' καταλαβαίνω 'σασί' στο οποίο 'κουμπώνουν' όλα τα components.
Τώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς και με την ίδια την εταιρία η F30 έχει καινούριο πάτωμα/σασί you name it σε σχέση με την προκάτοχό της.
Λες να μας λένε ψέμματα?
-
O Kωνσταντινος, -δειχνει απο αυτα που λεει τουλαχιστον, οτι- θελει σωνει και καλα να βγαλει την F30 ως ενα...απλο fl (?) και την Bmw να εχει την αποτελεσματικοτητα σε επιπεδο marketing αλλα και τελικου προιοντος της, λες και βρισκομαστε στην δεκαετια του 80' με τις πρωτες 3αρες, τις σπαστες 'επικινδυνες' πισω αναρτησεις, και τις φτηνιαρικες υλοποιησεις, αλα compact...
Εγω δεν εχω κατσει να αναλυσω την καθε νεα ή μη βιδα μιας παρομοιας σε εμφανιση-σχεδιαση αναρτησης, ουτε γνωριζω εαν το σασι, ακομα και εαν ηταν το ιδιο, εχει τις ιδιες ακριβως ενισχυσεις, και η αναρτηση τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις.
Αυτο που ξερω ομως, και εχω διαπιστωσει σε προσωπικο επιπεδο, ειναι οτι η F30 σε σχεση με την Ε87 ειναι ενα καλυτερο προιον σε ολα τα επιπεδα, ξεκινοντας απο την μικρη βελτιωση σε πισω χωρους/χωρο αποσκευων, σε βελτιωμενη ποιοτητα κυλισης, και σε πολυ καλυτερη 'συνεργασια' πλαισιου-αναρτησης, παρεχοντας εξαιρετικα επιπεδα ανεσης-σπορτιφ αισθησης, και παραλληλα εχοντας ανοιξει σημαντικα την ψαλιδα, και τις δυνατοτητες παραμετροποιησης σε αυτο τον τομεα, παρεχοντας την δυνατοτητα να την προτιμησει και εκτιμησει, ενα μεγαλυτερο ποσοστο οδηγων.
Ενω δηλαδη στην απερχομενη ειχες μια στανταρ σφιχτη αναρτηση, εως και κουτσουρο-κουραστικη στην πιο σπορ διαμορφωση της, στην νεα μπορεις να εχεις απο μια στανταρ ανετη αναρτηση, με εξαιρετικα ποιοτικα χαρακτηριστικα, εως και σχεδον κουτσουρο, για οσους αναζητουν την γνωριμη οδηγικη αμεσοτητα για την οποια φημιζεται η φιρμα... -
O Kωνσταντίνος απλά δείχνει τα ψυχρά δεδομένα. Η ερμηνεία αυτών και το κατά πόσο τρώει κανείς τον παπά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O Kωνσταντίνος απλά δείχνει τα ψυχρά δεδομένα. Η ερμηνεία αυτών και το κατά πόσο τρώει κανείς τον παπά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Και το πόσα καταλαβαίνει κάποιος από αυτά που λέει ο Κωνσταντίνος είναι ένα άλλο θέμα δόκτορα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O Kωνσταντίνος απλά δείχνει τα ψυχρά δεδομένα. Η ερμηνεία αυτών και το κατά πόσο τρώει κανείς τον παπά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο....τα οποια δηλαδη δειχνουν τι ακριβως? Οτι δεν ειναι νεο σασι, αλλα εξελιξη του προηγουμενου? Οτι κοροιδευουν τον κοσμο, 'φουσκωνοντας' τα λεγομενα τους? Οτι παιζουν υπουλα μαρκετινιστικα παιχνιδια?
Μπορει και να ειναι ετσι. Σαμπως η πρωτη αυτοκινητοβιομηχανια θα ειναι που τα κανει λιγο-πολυ, ή μηπως η τελευταια?
Εγω παντως βλεποντας τα πραγματα κυριως απο την οπτικη γωνια ενος υποψηφιου αγοραστη, διαπιστωνω ενα σημαντικα καλυτερο νεο προιον σε ολα τα επιπεδα, -πλην της ιδιαιτερης εως και ασχημης(?) εξωτερικης σχεδιασης, που εμενα τουλαχιστον δεν με προσελκυει- το οποιο καλυπτει -πλεον- και μια μεγαλυτερη γκαμα αγοραστων...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O Kωνσταντίνος απλά δείχνει τα ψυχρά δεδομένα. Η ερμηνεία αυτών και το κατά πόσο τρώει κανείς τον παπά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.Ποιά δεδομένα είναι αυτά?
Γιατί εγώ είμαι χαζός και δε καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής.
Το αποτέλεσμα το κοιτάμε ή όχι?
-
Είδα πάλι μια λευκή 4αρα σήμερα και τα σπάει...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Είδα πάλι μια λευκή 4αρα σήμερα και τα σπάει...Είναι κουκλάρα! Με χαλάει που δεν έχει ατμοσφαιρικά μοτέρ αλλά αυτό καλά θα κάνω να το συνηθίσω για όλα τα αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είδα πάλι μια λευκή 4αρα σήμερα και τα σπάει...
Είναι κουκλάρα! Με χαλάει που δεν έχει ατμοσφαιρικά μοτέρ αλλά αυτό καλά θα κάνω να το συνηθίσω για όλα τα αυτοκίνητα...
Όταν οδηγήσεις την 428i θα το ξεχάσεις...
-
Ε δε νομίζω... Αν μιλούσες για 435 μπορεί και να συμφωνούσα.
-
Η 428 είναι περίπου το ίδιο γρήγορη με την δικιά σου 330 και (μάλλον) πιο γρήγορη σε ρεπρίζ. Με το m pack νομίζω ότι είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένο αυτοκίνητο με αξιόλογες επιδόσεις και χωρίς να ξεφεύγει πολύ σε τιμή και κόστος χρήσης.
-
Λίγο πιο αργή πρέπει να είναι η 28 από την 30 αλλά το θέμα δεν είναι μόνο τα νούμερα. Μετράνε κι άλλα πράγματα όπως η ευστροφία, ο ήχος, η απόκριση και η γραμμικότητα. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ τούρμπο που προσφέρει αυτές τις ιδιότητες στο ίδιο επίπεδο με ένα κορυφαίο ατμοσφαιρικό.
-
Στον ήχο υστερεί πράγματι ο συγκεκριμένος δίλιτρος. Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με αυτά που διαβάζω τουλάχιστον γιατί δεν την έχω οδηγήσει, το μοτέρ είναι ελαστικό, εύστροφο και δυνατό από το ρελαντί έως τον κόφτη. Γενικά τα τελευταίας κοπής turbo έχουν ηλεκτρική λειτουργία χωρίς την κλωτσιά που είχε το δικό μου forester πχ. Ο ήχος της 435, αν και turbo, είναι πολύ καλός.
-
Λίγο πιο αργή πρέπει να είναι η 28 από την 30 αλλά το θέμα δεν είναι μόνο τα νούμερα. Μετράνε κι άλλα πράγματα όπως η ευστροφία, ο ήχος, η απόκριση και η γραμμικότητα. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ τούρμπο που προσφέρει αυτές τις ιδιότητες στο ίδιο επίπεδο με ένα κορυφαίο ατμοσφαιρικό.Οδήγησέ το και θα με θυμηθείς.
Και πιο γεμάτη είναι χαμηλά και εύστροφο είναι και ωραίο ήχο έχει (για 4κυλ) και γραμμικό είναι χωρίς ξεσπάσματα και ξεφουσκώματα που πιστεύεις ότι θα έχει.
Μια βόλτα θα σε πείσει νομίζω...
Στα νούμερα πάντως είναι τα ίδια (ένα κλικ πιο γρήγορη βασικά η 28), αλλά πιο ροπάτη χαμηλά από τη δική σου.
-
Στο video φαίνεται καθαρά η δύναμη του κινητήρα ψηλά, ακόμα και με αλλαγές στις 7000 στροφές η επιτάχυνση είναι αμείωτη, δεν δείχνει να κρεμάει πουθενά.
-
Η συζήτηση αυτή αγαπητέ είναι καθαρά φιλολογική, για να μην πω φιλοσοφική. Σίγουρα η 428 έχει ένα ΠΟΛΥ καλό μοτέρ. Όμως είναι το ίδιο συναρπαστική όσο θα ήταν αν είχε ένα πολύστροφο ατμοσφαιρικό μοτέρ παρόμοιας απόδοσης; Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, εσύ μου απήντησες στο τόπικ της 458 λέγοντας πως εύχεσαι να μην είναι ο 'τελευταίος των Μοϊκάνών' η Speciale. Συμμερίζομαι την ανησυχία αυτή και φοβούμαι πως τα νέα τουρμπομοτέρ, ακόμα και της αυτού μεγαλειότητος Ferrari, δεν θα είναι στο επίπεδο των ατμοσφαιρικών διαμαντιών του Μαρανέλλο.
ΥΓ: Η 4άρα έχει πλεονέκτημα βάρους έναντι της Ε92. Χωρίς αυτό δεν νομίζω να μπορούσε να σταθεί δίπλα της. Εξάλλου υπάρχει λόγος που η ίδια η BMW την ονόμασε 428 και όχι 430.
-
Η συζήτηση αυτή αγαπητέ είναι καθαρά φιλολογική, για να μην πω φιλοσοφική. Σίγουρα η 428 έχει ένα ΠΟΛΥ καλό μοτέρ. Όμως είναι το ίδιο συναρπαστική όσο θα ήταν αν είχε ένα πολύστροφο ατμοσφαιρικό μοτέρ παρόμοιας απόδοσης; Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, εσύ μου απήντησες στο τόπικ της 458 λέγοντας πως εύχεσαι να μην είναι ο 'τελευταίος των Μοϊκάνών' η Speciale. Συμμερίζομαι την ανησυχία αυτή και φοβούμαι πως τα νέα τουρμπομοτέρ, ακόμα και της αυτού μεγαλειότητος Ferrari, δεν θα είναι στο επίπεδο των ατμοσφαιρικών διαμαντιών του Μαρανέλλο.Πολύστροφο ατμοσφαιρικό 2λτ μοτέρ με 248 άλογα...δύσκολο.
Άντε μέχρι 200 στο τσακίρ κέφι των Ιαπώνων.
Η Ferrari τί σχέση έχει?
-
Δεν είπα ίδιου κυβισμού Νίκου, ίδιας απόδοσης είπα. Η Ferrari είναι χθεσινή κουβέντα που είχαμε με τον mrclouzo. Έχει να κάνει με την φιλοσοφία του κάθε τύπου κινητήρα. Η BMW παλιά μας έλεγε πως η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται. Τώρα παίζει Καλαματιανό...
-
Δεν είπα ίδιου κυβισμού Νίκου, ίδιας απόδοσης είπα. Η Ferrari είναι χθεσινή κουβέντα που είχαμε με τον mrclouzo. Έχει να κάνει με την φιλοσοφία του κάθε τύπου κινητήρα. Η BMW παλιά μας έλεγε πως η πραγματική δύναμη δεν συμπιέζεται. Τώρα παίζει Καλαματιανό...Ναι, το marketing το έλεγε σε κάτι διαφημίσεις.
Το θέμα είναι ότι η BMW δεν πέταξε ένα σεσουάρ επάνω στη πολλαπλή και τέλος.
Πειραματίστηκε και το τελικό αποτέλεσμα είναι ισάξιο ίσης δύναμης ατμοσφαιρικού believe it or not.
Επαναλαμβάνω, μια βόλτα θα σε πείσει.
Εξάλλου υπάρχει λόγος που η ίδια η BMW την ονόμασε 428 και όχι 430.
Επειδή είναι 2λτ
BMW FORUM