-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Η δε Μ είναι απλώς ντριφτάμαξο. Γίνεται και πολύ φθηνότερα αυτό το τελευταίο.'ώριμο' (it means business) και πολύ λιγότερο 'φλύαρο'.
Καλα σαφως και δεν ισχυει το πρωτο
Για τις αλλες λεξουλες με τα εισαγωγικα θα ηταν πιο εξυπνο να δικαιολογησεις τη χρησιμοτητα τους απ το να αναπαραγαγεις κλισε κοτσανες των περιοδικων
Και οι 911 μια χαρα κανουν ντριφτ παντου και παντα οπως εχουμε δει απειρες φορες
-
Μόνο με έναν Hera στο τιμόνι ντριφτάρει 'παντού και πάντα' η 911 χωρίς να έρθει πέντε τετακέ
Η ζωή είναι άδικη, hera μου. Τις 911 τις στέλνει στους κουλούς. -
Προφανως αυτοι που τις ντριφταρουν κατι σκαμπαζουν ετσι?
Και με mx5 mk1 φερνεις τετ α κε αν εισαι πρωταρης ή ασχετος ή και τα δυο μαζι -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ενταξει, τι να λέμε τώρα...δε συγκρινεται το Ζ4M με το πόρκυ...πες τα Γρηγόρη!
Sent from a mobile device
Σωστά, είναι χειρότερο το Ζ4Μ!
Η καλή κουπέ είναι η 3.0si, η Ζ4Μ είναι για αυτόν που κωλοκόβεται για ντριφτάκια παντού και πάντα...στα στριψίματα υπάρχουν άλλα καλύτερα Μ
Για να είμαι ειλικρινής δεν εχω οδηγήσει το Ζ4Μ.
Απο συμπεριφορά μου άρεσε παρά μα παρά πολυ η Ε46 Μ3 και τη βρήκα λίγο καλύτερη απο τη cayman S.
Είναι όντως ή απλα ήμουν ενθουσιασμένος?
Αυτο που μου άρεσε στην Μ3 είναι ότι εχει τοσο δύναμη οσο χρειάζεται. Ούτε υπερβολική, ούτε λίγη. Ακριβώς οσο πρεπει και πραγματικά το πλαίσιο με το κατάλληλο λάστιχο προσφέρει τόνους γκριπ.
Πραγματικά ενα φοβερό all-rounder M-car. Κρίμα που η αγορά των μτχ είναι γτπ...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Η καλή κουπέ είναι η 3.0si, η Ζ4Μ είναι για αυτόν που κωλοκόβεται για ντριφτάκια παντού και πάντα...στα στριψίματα υπάρχουν άλλα καλύτερα Μ
Ακριβέστατα!
Απλώς η τρίλιτρη κουπέ Ζ θέλει μπλοκέ και μία βόλτα από Μαρακάκη / Κυρλαγκίτση για αμορτισέρ τουλάχιστον (είναι πολύ σκληρή η ανάρτησή της και δεν 'παρακολουθεί' την άσφαλτο σε δημοσιο δρόμο - επιπλέον εναλλάσσεται απότομα από υποστροφή σε υπερστροφή). Και το βρετανικό Εβο είχε γράψει 'fifdgety ride / chassis'. Η δε Μ είναι απλώς ντριφτάμαξο. Γίνεται και πολύ φθηνότερα αυτό το τελευταίο.Οποιοδήποτε πορσικό αμέσως το αισθάνεσαι ως πολύ πιο 'ώριμο' (it means business) και πολύ λιγότερο 'φλύαρο'. Τα πορσικά δεν αγαπούν το ντριφτ (ειδικά οι 911), αλλά δεν χρειάζεται να γλιστρήσεις για να κ@υλώσεις και να συγκινηθείς. Γουστάρεις από το ραλαντί.
...φιλος την εχει ακομα, 3.0Si με εξτρα εργοστασιακη αναρτηση Μ, ΑΛΛΑ, με τις στανταρ 17αρες...Εμενα σε αυτο τον συνδυασμο μου φανηκε ιδανικη.
'Παρακολουθουσε' σχεδον τα παντα στο δρομο, χωρις ομως να κουραζει και να εχει ξερη-αποτομη αποσβεση.
Τωρα για την Ζ4 Μ νομιζω οτι υπερβαλλεις λιγο στα περι 'απλως ντριφταμαξο'. Εγω εχω διαβασει-ακουσει οτι εχει συγκριτικα πιο λεπτες ισορροπιες σε υπερστροφικη κατασταση, και θελει λιγο μεγαλυτερη ενγρηγορση οταν ειναι ξεκολημμενη...Σαφως και ειναι πιο δυσκολο να κανεις ελεγχομενη πλαγιολισθηση σε σχεση πχ με ενα διλιτρο ΜΧ5 με μπλοκε, αλλα, ειναι και αλλα τα χλμ και η διαρκεια...Για εμενα η μεγαλυτερη προκληση-αντιπαραθεση ερχεται εκ των εσω, με την Ε46 Μ3, η οποια εχει παρομοια μηχανολογικα 'καλουδια', σε πιο χρηστικο πακετο, και με πιο μακρυ μεταξονιο, κατι που διευκολυνει ειδικα σε καταστασεις υπερστροφης...
Η 987/Cayman εχει αλλο στυλ. Θα συμφωνησω απολυτως με τον ορο 'πιο ωριμη'. Δεν χρειαζεται να την πας ταπα, για να εκτιμησεις αισθηση χειριστηριων, ζυγισμα, μοτερ. Την Bmw 'xρειαζεται' να την πας γρηγορα, για να καταλαβεις ολα αυτα που προσφερει, αλλα τοτε τα κανει εξισου καλα για τους περισσοτερους ανησυχους. Μετα απο καποια εξοικειωση και οδηγηση
με μια Porsche boxster/cayman 987 μπορει να το αντιληφθει -συγκριτικα πχ με μια τετοια Bmw- καποιος, κατα την γνωμη μου, τις μεγαλυτερες δοσεις πληροφορησης, σχετικα με το πως συμπεριφερεται στο δρομο...P.S @Nikos!
...αυτη την εχεις δει?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
σχεδόν 1 χιλιάρικο για μια τυρόπιτα και ένα (σάπιο) γάλα...
ΣΚΑΤΑ γινήκαμε κι εσείς μου λέτε οτι ειναι ευκαιρία οι Πόρσε στην εποχή μας...
Δεν είμαι από αυτούς που διατυμπανίζω πως τα καλά αυτοκίνητα είναι ευκαιρία σήμερα. Παραμένουν ακόμη ακριβά. Απλά αντί τα χρήματα να τα δίνεις όλα στον πωλητή εξ αρχής, τα δίνεις σε έναν τρίτο που μπαίνει ανάμεσα στην σχέση πωλητή-αγοραστή και λέγεται ΚΡΑΤΟΣ. Η κατάσταση εκτυλίσσεται σε άγρια παρτούζα καθώς αυτός ο τρίτος είναι ψωλ@ράς και εκτός αυτού έρχεται με κάτι κ@βλες ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...
Μεταξύ μας? Μία ή άλλη είναι.
Εξάλλου αν δεν υπήρχε αυτή η φοροκαταιγίδα στα αυτοκίνητα, οι τιμές τους θα ήταν υψηλότερες.τεσπά.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Απο συμπεριφορά μου άρεσε παρά μα παρά πολυ η Ε46 Μ3 και τη βρήκα λίγο καλύτερη απο τη cayman S.
Αυτο που μου άρεσε στην Μ3 είναι ότι εχει τοσο δύναμη οσο χρειάζεται. Ούτε υπερβολική, ούτε λίγη. Ακριβώς οσο πρεπει και πραγματικά το πλαίσιο με το κατάλληλο λάστιχο προσφέρει τόνους γκριπ.
Πραγματικά ενα φοβερό all-rounder M-car. Κρίμα που η αγορά των μτχ είναι γτπ...
Προ ετών, όταν παρουσιάστηκε η Ζ4Μ πίναμε καφέ με τα παιδιά από το φόρουμ στο στέκι της Φιλοθέης
Έφτασε και ο Σ.Χ κάποια στιγμή με ένα συντάκτη παρέα (τότε ακόμη, αραιά και πού ερχόταν σε καμμιά συνάντηση)
Είχε έρθει με Ζ4Μ!
'Στράτη υπερκαύλα το εργαλείο, έτσι?'
'Άσε ρε doc, σου σπάει τα νεύρα, όλη την ώρα ανάποδο θέλει, νευρικό, δεν είναι Μ3 Ε46!'Τα facts τώρα:
O Στράτης στις κατ'ιδίαν συνομιλίες ήταν πάντα ειλικρινέστατος σχετικά με τα αυτοκίνητα (ασχέτως τί έβγαινε στο χαρτί μετά..),
αγαπά τις ΒΜW,
είχε 2 Μ3 γνήσιες κατά καιρούς (Ε36 & Ε46),
έχει οδηγήσει τα πάντα,
και είναι χεράς (όχι heras), οπότε...stick to the point, και μείνε στην αναζήτηση του κορυφαίου ( δηλ. Ε46 Μ3, αδιάφορο αν smg ή χειροκίνητο)
-
Ξερεις εσυ τι ειμαι? Μηπως εχουμε παει και μαζι φανταροι?
Απλα να σου πω οτι δεν ειναι απαραιτητο να γραφει κανεις σε περιοδικο ή να βγαζει τη μαπα του στις σελιδες των αναβασεων για να ναι χερας
Υπαρχουν και...αφανεις χεραδες φιλτατε....που εχουν ξεπηδησει απο underground στεκια και καταστασεις (και εξακολουθουν να ανηκουν εκει) και οποιος καταλαβε καταλαβε. Ξυδακι τωρα (μια και αναφερθηκες στο ατομο μου) -
Need for speed underground ?
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Ξερεις εσυ τι ειμαι? Μηπως εχουμε παει και μαζι φανταροι?
Απλα να σου πω οτι δεν ειναι απαραιτητο να γραφει κανεις σε περιοδικο ή να βγαζει τη μαπα του στις σελιδες των αναβασεων για να ναι χερας
Υπαρχουν και...αφανεις χεραδες φιλτατε....που εχουν ξεπηδησει απο underground στεκια και καταστασεις (και εξακολουθουν να ανηκουν εκει) και οποιος καταλαβε καταλαβε. Ξυδακι τωρα (μια και αναφερθηκες στο ατομο μου)Mην παρεξηγείσαι παιδί μου, μπορεί να είσαι και ο Waldegard, και να μην το ξέρουμε γιατί είσαι των underground καταστάσεων.
Τη Ζ4Μ όμως, δεν την έχεις οδηγήσει όπως ο άλλος που είναι των upperground καταστάσεων και τον ξέρουμε
Άντε καληνυχτούλα τώρα, και όνειρα γλυκά...
Eγώ ξυδάκι, εσύ λουκουμάκι , γιατί σε πίκρανα πολύ φαίνεται -
Νο hard feelings !!
-
Ρε!
Τι πράματα ειναι αυτά;!Τσάμπα πήγα και πήρα μια σακούλα pop corn;!!!
Πφφφ
-
Δεν έχω δει BMW να έχει πρόσφυση και feeling Porsche πάντως...
-
Γρηγορη, κουκλαρα το Μ3 που εβαλες, το ειχα ανεβασει πριν λιγες σελιδες αλλα εχει κι αυτο την ιστορια του. Εισαγωγης, αδεια το 2009 (αρα εντος 5ετιας), μοντελο 2003, αλλαγμενο σαλονι. Αν δεις το δερμα ειναι ατσαλακωτο. Και βεβαιως ζηταει απειρα χρηματα.
Tsili, δες τα ΡΜ σου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν έχω δει BMW να έχει πρόσφυση και feeling Porsche πάντως......η 3λιτρη Ζ4 coupe si με την m-αναρτηση και τιμονακι, το κουμπακι sport πατημενο για εντονοτερο ηχο και αμεσοτερη αποκριση γκαζιου, και το DSC στην ενδιαμεση θεση, μια χαρα μου θυμιζε οτι -για εμενα τουλαχιστον- ειναι ενα ισαξιο κατασκευασμα σε ευχαριστηση, με μια Cayman 2.7. Απλως η τελευταια εχει ακομα καλυτερο τιμονι σε πληροφορηση. Παρομοιο ακριβως feeling κανενα Bmw δεν εχει ειδικα με 911 πχ, και λογω διαφορετικης κατανομης βαρους.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γρηγορη, κουκλαρα το Μ3 που εβαλες, το ειχα ανεβασει πριν λιγες σελιδες αλλα εχει κι αυτο την ιστορια του. Εισαγωγης, αδεια το 2009 (αρα εντος 5ετιας), μοντελο 2003, αλλαγμενο σαλονι. Αν δεις το δερμα ειναι ατσαλακωτο. Και βεβαιως ζηταει απειρα χρηματα.Tsili, δες τα ΡΜ σου.
...To 'εισαγωγης' δεν μου κανει απαραιτητα κακο, εαν πχ το αυτοκινητο δεν εχει ιχνη σκουριας (δεν εχει φαει χιονια και αλατια σε ξενο τοπο...) . Το οτι εχει αδεια του 09' οκ, ενα χρονο θα το πληρωσεις κανονικα, τον επομενο ομως, ισχυει η απομειωση 30%. Αυτο με το σαλονι ειναι επιβεβαιωμενο? Ακομα και εαν ειναι, αν εχει ακριβως τις ιδιες ραφες-σχεδιο με το εργοστασιακο, (στις φωτο ετσι δειχνει παντως) και ειναι πολυ καλης ποιοτητας το δερμα, προσωπικα τουλαχιστον δεν θα με ενοχλουσε...
Η τιμη ειναι τσιμπημενη, θεωρω ομως οτι τετοια εποχη, με 22κ μετρητο, οποιος τα σκασει, το χτυπαει το εργαλειο.
Τα χλμ εφοσον ειναι πραγματικα, ειναι σε απιστευτη κατασταση, κατι που προιδεαζει ο καθαρος-φρεσκος, διχως σκονη-βρωμιες χωρος κινητηρα (ακομα και επιμερους τμηματα δειχνον καινουργια, περα απο ενδεχομενο πλυσιμο στον χωρο του κινητηρα πχ)
αλλα και το τελικο πισω καζανακι. Εαν σηκωθει το αυτοκινητο, ειναι κατι που μπορει καποιος να επιβεβαιωσει νομιζω... -
To πρώτο πράμα που κοιτάς σε αυτό το συγκεκριμένο είναι αν υπάρχει ενίσχυση στο υποπλαίσιο που στηρίζει το διαφορικό. Αν έχει, όλα καλά. Nομίζω ότι η BMW έλυσε το πρόβλημα από το 2004 και μετά, αλλά αρκετοί καλοί άνθρωποι το διόρθωσαν από μόνοι τους και σε παλιότερα αυτοκίνητα. Αν η ενίσχυση του υποπλαισίου δεν υπάρχει, κοιτάς τι ζημιά έχει γίνει αν έχει γίνει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα πρέπει να φτιαχτεί και μιλάμε για μεγάλο σχετικά κόστος. 8 ώρες δουλειά + τα parts, πάει πάνω από 1000άρικο λογικά. Το πρόβλημα είναι γενικό στις Ε46, όχι μόνο στις Μ3, απλά οι Μ3 λόγω δύναμης είναι οι πιο ευπαθείς.
http://www.turnermotorsport.com/t-gallery-e46-subframe.aspx -
Εμένα το είχε φτιάξει ο προηγούμενος και είχε κάνει και πολυ καλή δουλεια...
Το βγάζουν όλες απο 2.000 κ.εκ και πάνω. -
Κάποια Μ3 άνοιγαν και στους μπροστινούς θόλους.
Βασικα σε δυο σημεία πάσχουν τα 46αρια Μ. Στα μέταλλα και στο πάτωμα.
Γρηγόρη, αν δεις δεν εχει το σήμα Μ στα προσκέφαλα που έχουν τα γνήσια δέρματα.
Ρωτάω λοιπόν, εισαγωγής (που τα περισσότερα είχαν γυρισμένα χλμ), γιατι να αλλάξει στα 20.000κμ τιμόνι, λεβιέ και δέρματα...τα σημεία φθοράς δηλαδη.
Τροφή για σκέψη
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κάποια Μ3 άνοιγαν και στους μπροστινούς θόλους.Βασικα σε δυο σημεία πάσχουν τα 46αρια Μ. Στα μέταλλα και στο πάτωμα.
Γρηγόρη, αν δεις δεν εχει το σήμα Μ στα προσκέφαλα που έχουν τα γνήσια δέρματα.
Ρωτάω λοιπόν, εισαγωγής (που τα περισσότερα είχαν γυρισμένα χλμ), γιατι να αλλάξει στα 20.000κμ τιμόνι, λεβιέ και δέρματα...τα σημεία φθοράς δηλαδη.
Τροφή για σκέψη
Δεκτα ολα αυτα ΝΙκο.
Μια ματια βεβαια που εριξα σε μτχ στο γνωστο Γερμανικο site, τρια διαφορετικα αυτοκινητα που ειδα (του 2003 ολες)
δεν ειχαν καποιο σηματακι...Ιδου:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORTMηπως πχ το αναγλυφο(?) σηματακι ηταν εξτρα, ή μηπως το εβαζε μεχρι καποια χρονολογια?
Απο την αλλη, συμφωνοι τιμονι και λεβιες επισης 'ενοχοποιουν' χρηση-φθορα, απο την αλλη βεβαια και τα δυο ειναι σε σουεντ, οχι δερμα, μπορει ο τυπος να γουσταρε το σουεντ, και να τα αλλαξε, ή και να την παρηγγειλε απο την αρχη ετσι.Τελος, πες οτι δεν εχει 20κ χλμ (service book εχει? Εαν εχει, κατι μπορεις να δεις απο εκει...) αλλα 120κ km...Το ολοκαινουργο πισω μεγαλο τελικο καζανακι, το αλλαξε για να 'αποπλανησει' υποψηφιο αγοραστη?
Τροφη για σκεψη και απο εμενα...
BMW FORUM