-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
αφού κερδίζεις όλη αυτή την ταλαιπωρία με τα τηλέφωνα και την αναμονή μέχρι να πουληθεί και όλη αυτή τη διαδικασία του να πας για μεταβίβαση στο υπουργείο και εκείνη την ώρα να τρέχει η γυναίκα σου ή το παιδί σου να βεβαιωθεί ότι τα λεφτά μπήκαν στην τράπεζα (μη το μεταβιβάσεις τσάμπα στον άλλο ).**Πρωτα σου βαζει τα λεφτα στην τραπεζα ή στα δινει στο χερι και μετα πας για μεταβιβαση. Και σιγα την ταλαιπωρια **:iconcool:
Όταν δεν είσαι, περιμένεις να το δει αυτός που ξέρει τι ψάχνει και τι βλέπει μπροστά του, και δεν περιμένει να το οδηγήσει ο ίδιος για να δει αν του κάνει ή όχι.
Γιατι πουλας τοτε? Για να κανεις χαβαλε? Ολοι πουλαμε για καποιον λογο και ολοι θελουμε να πουληθει το αυτοκινητο μας και οχι να ξεροσταλιαζει στο δρομο ή στο παρκινγκ
-
καλά ναι νταξ.
περάσε στο μεταφυσικό τώρα η συζήτηση.
το να στο κλέψει μέχρι να κάνεις αλλαγή δείχνει ασχετίλα και ολίγον απο εγκεφαλική παράλυση.
να κάνει καφριλίκια οδηγικά ο υποψήφιος είναι ένας βάσιμος φόβος αλλά και πάλι αντιμετωπίσιμος.ούτως ή άλλως να δεις αν πηγαίνει ίσια, αν έχει τζόγο, αν φρενάρει χωρίς παραξενιές, αν δεν πατινάρει ο συμπλέκτης θέλεις σαν σοβαρός υποψήφιος αγοραστής.
οπότε αντίστοιχα σαν πωλητής επιτρέπεις μόνο την απόσταση και τη χρήση που διασφαλίζει τον έλεγχο των παραπάνω.
ούτε πόσο πιάνει τελική, ούτε πόσο κρατάει στις στροφές. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
καλά ναι νταξ.
το να στο κλέψει μέχρι να κάνεις αλλαγή δείχνει ασχετίλα και ολίγον απο εγκεφαλική παράλυση.
να κάνει καφριλίκια οδηγικά ο υποψήφιος είναι ένας βάσιμος φόβος αλλά και πάλι αντιμετωπίσιμος.ούτως ή άλλως να δεις αν πηγαίνει ίσια, αν έχει τζόγο, αν φρενάρει χωρίς παραξενιές, αν δεν πατινάρει ο συμπλέκτης θέλεις σαν σοβαρός υποψήφιος αγοραστής.
οπότε αντίστοιχα σαν πωλητής επιτρέπεις μόνο την απόσταση και τη χρήση που διασφαλίζει τον έλεγχο των παραπάνω.
ούτε πόσο πιάνει τελική, ούτε πόσο κρατάει στις στροφές.Ετσι ακριβως ειναι φιλε μου συμφωνω! Οι φοβιες που κουβαλανε μερικοι εδω ειναι ανεπαληπτες, τρεμουν τον ισκιο τους
Τι να καταλαβω αν δεν οδηγησω ΕΓΩ το αμαξι? Τι μηνυματα μπορει να παρει κανεις οταν καθεται στο διπλα καθισμα? Εκτος αν κουβαλατε καλωδια μαζι σας και συνδεεστε με τα ζωτικα μερη του αυτοκινητουΟσοι δεν εχουν διαθεση να τα κανουν αυτα ας αγοραζουν απο μαντρες αλλα να μην κλαιγονται μετα για τα ''παλτα'' που τους πασαρουν. Η αγορα/πωληση μεταξυ ιδιωτων εχει αυτους τους αγραφους κανονες και ειναι πιο διαπροσωπικη...οποιος δεν τους αποδεχεται ψωνιζει απ τα σουπερμαρκετ
-
Νομίζω ότι το test drive έχει νόημα όταν ο άλλος δείχνει σοβαρό ενδιαφέρον ήτοι έχετε κλείσει ραντεβού να το δει μηχανικός (που θα πληρώσει ο υποψήφιος).
Αλλιώς σε λίγο πιο ακριβά/γρήγορα αμάξια ο κάθε αργόσχολος θα τον έπαιρνε τηλέφωνο για τσάρκα-χαβαλέ.
Πχ οι τόσοι ιδιώτες που πουλάνε 911 είναι υποχρεωμένοι κατ' εσέ να δίνουν για βόλτα το αμάξι τους σε όποιον πάρει ένα ξερό τηλέφωνο;
Χλωμό...Νίκο επειδή καταλαβαίνω ότι δεν ενθουσιάζεσαι με την ιδέα του να το πουλήσεις σε μάντρα (πάνω από 7 χιλιάρικα αποκλείεται να σου δώσει κάποιος - παίζει να λεω και πολλά) βλέπω στο φλυτζάνι στεφάνι για κάποια χρόνια (όταν θα έχει απαξιωθεί ακόμα περισσότερο) μέχρι να το πουλήσεις σε ιδιώτη και να προχωρήσεις για κάτι άλλο.
Απορία: στο εξωτερικό (Γερμανία πχ) πόσο πωλείται μια 320 '06;
-
η m3 καιει 12,5 όσο καιει κ η si του νίκου?
@νικ
αν τα έχεις βάλει κάτω οικονομικά (τέλη 1100 κ κανά 2000 στην άκρη μη βγάλει καμιά ζημιά) κ βγαίνεις παρτο το αμαξι. δώσε κ άλλα 3χιλιάρικα να πάρεις ένα mp3 μηχανάκι κ είσαι οκ για τα επόμενα ** πολλά χρόνια **
αφού σε τρώει ο κώλος ρε φίλε, κανε την κίνηση να ξεμπερδεύεις να παει στο διάολο
Μ'αρέσει που έλεγες πως με το καρτ είδες το φως το αληθινό κ δεν γουστάρεις πια να έχεις καλό αμάξιμήπως είναι ανασφάλιστο κ ο πωλητής δεν στο έδινε 'βόλτα'? το κίνησε με εσένα συνοδηγό? τί συζητάμε τώρα. εδώ οι μισοί μαντράδες δεν το κινουνε καν για να το δεις. σου λένε φέρε το μαστορα σου να το δει εδώ.
Βρίσκουν κ τα κάνουν βέβαια. κ εγώ είχα αγοράσει αμάξι έτσι στα 20 μου κ μάλιστα από αντιπροσωπο της νισσαν οπότε τον εμπιστεύτηκα (πίτσιος, μεγάλος μαλάκας ) Το αμάξι ήταν κυριολεκτικά παρτάλι τελικά (μεγαλύτερος μαλάκας εγώ )
Σε όλα τα αμαξια που έχω παρει από ιδιώτες όλα τα έχω οδηγήσει τη δεύτερη φορά που πήγα να τα δω (με μαστορα ή όχι). Απλά ο ένας μου το έδωσε σε υπαίθριο παρκινγκ. Αμέσως κατάλαβα ότι είχε χτυπημένη κρεμαγιέρα. Από τη θέση του συνοδηγού κ στο συνεργείο δεν το είχαν βρει. Τελικά κ αυτό το πήρα βέβαια, αφού ήταν το μοναδικό μη σκισμένο peugeot 1600 χsi της αθήνας -
Όποιος θέλει να αγοράσει από ιδιώτη, να πάει να αγοράσει γουρούνι στο σακί δηλαδή. Φυσικά αν έχω σκοπό να αγοράσω αυτοκίνητο θα απαιτήσω να το οδηγήσω. Αν έχεις πρόβλημα με αυτό, χάρηκα και αντίο. Θα αγοράσω αμάξι που με πήγε μια βόλτα ο άλλος και θα νομίζει ότι μου έκανε και χάρη, έλα μπαναϊαμ...
Αν είσαι απελπισμένος θα κάνεις πάρα πολλές υποχωρήσεις. (στην τιμή, στο να πάρεις ρίσκα κατά την πώληση, μπορεί να βάλεις και γραμμάτια και πολλά άλλα). Αν θες και να το 'σκοτώσεις' (γιατί πρέπει να φύγει 'τώρα'), το βάζεις 3-4000€ κάτω από το μέσο όρο και φεύγει μέσα σε 15 μέρες και θα το δώσεις να το οδηγήσει ο οποιοσδήποτε εμφανιστεί ως αγοραστής (με ή χωρίς εισαγωγικά).**Όταν δεν είσαι, περιμένεις να το δει αυτός που ξέρει τι ψάχνει και τι βλέπει μπροστά του, και δεν περιμένει να το οδηγήσει ο ίδιος για να δει αν του κάνει ή όχι. **
Ναι, αλλά μπορεί αυτός που ξέρει τι ψάχνει και τι βλέπει μπροστά του να έχει μάθει αυτά που ξέρει από τα περιοδικά και όταν θα έχει σκάσει τα ευρουλάκια του, να αποκαλυφθεί στα πόδια του και τα χέρια του 'the terrible truth'. Μάρκες δε λέμε, μοντέλα δε θίγουμε. Επιπλέον, σίγουρα κάποιος που ψάχνει για Μ3, τις συγκεκριμένες προτεραιότητες τις έχει αρκετά ψηλά στη λίστα. Βάζουμε βέβαια στα υπόψη και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Μ3 που πουλιούνται είναι στα κόκκινα αναφορικά με το παρελθόν τους και οι περισσότερες υποψίες μπορεί να επιβεβαιωθούν μόνο από το κάθισμα του οδηγού.
-
Μάνο έστω ότι παίρνεις μια βόλτα το αμάξι και βλέπεις ότι κόβει το τιμόνι λίγο αριστερά.
Σου λέει ο ιδιοκτήτης 'Ευθυγράμμιση θέλει-σου κόβω 50 ευρώ και είμαστε ΟΚ'.Γενικά οποιοδήποτε θέμα και να δεις (γκάζι-φρένα-ηλεκτρικά) και πάλι δεν θα το δει μηχανικός;
Γι αυτό είπα ότι έχει νόημα το test drive μόνο όταν ο άλλος δείχνει έμπρακτα σοβαρό ενδιαφέρον.Εσύ αν σε χ χρόνια (λέμε τώρα) θες να πουλήσεις το δικό σου θα το δίνεις στον κάθε αργόσχολο που θα ρχεται και θα σου πουλάει ένα παραμύθι ('Επιχειρηματίας, θέλω μια Μ3 να πηγαίνω γυμναστήριο γιατί η Bentley καίει πολύ κλπ');
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Γιατι πουλας τοτε? Για να κανεις χαβαλε? Ολοι πουλαμε για καποιον λογο και ολοι θελουμε να πουληθει το αυτοκινητο μας και οχι να ξεροσταλιαζει στο δρομο ή στο παρκινγκ
Τώρα πετάς τη μπάλα εκτός γηπέδου. Τέλοσπάντων, ας απαντήσω.
Πουλάς για να πας σε κάτι άλλο το οποίο είναι καλύτερο για σένα (με ότι μπορεί να σημαίνει το 'καλύτερο' για τον καθένα).
Το 'πουλάς' δε σημαίνει ότι κάνεις και χάρη στον άλλο όπως και αυτός δε σου κάνει χάρη και σου δίνει 'έτσι' τα ωραία του λεφτά.Τα έγραψε και άλλος πιο πάνω. Αξία πώλησης αυτοκινήτου 40.000€-50.000-60.000€ και θα το πάρεις αβίαστα test drive χωρίς καμία δέσμευση. Μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας.
Τέλος...ειλικρινά έχω μία πραγματική απορία: τι περισσότερο περιμένεις να καταλάβεις στο να το οδηγήσεις εσύ (όσο αναφορά τα προβλήματα που ίσως καταλάβεις ως αγοραστής), που δε θα τα καταλάβεις όταν το αμάξι είναι εν στάση ή που δε θα αντιληφθεί ο μηχανικός κατά τον τεχνικό έλεγχο??
Να σου υπενθυμίσω ότι η λογική του test drive είναι γιατί μπαίνεις σε ένα εντελώς νέο και άγνωστο αμάξι για το αγοραστικό κοινό και θες να δεις τι αίσθηση σου δίνει, πόσο πληροφοριακό τιμόνι έχει κτλ.
Συν του ότι ακόμα και εκεί που νομίζεις ότι το παίζουν 'large' και στο δίνουν να πας βόλτα, υπογράφεις ένα χαρτί που ό,τι πάθει κατά τη διάρκεια που το οδηγείς, αναλαμβάνεις την πλήρη κάλυψη των ζημιών. Δεσμεύεσαι δηλαδή ότι θα το φτιάξεις με δικά σου έξοδα αν γίνει μλκια.Αλλά οκ, ξέρουμε να λέμε 'τσάμπα μαγκιές' και να απαιτούμε test drive του μεταχειρισμένου (συγκεκριμένου) αυτοκινήτου (που θέλουμε να αγροάσουμε) που ανήκει σε ιδιώτη χωρίς ΚΑΜΙΑ δέσμευση από τον εμάς (δηλαδή υποψήφιο αγοραστή).
Μάλλον μόνο εμένα μου φαίνεται παράλογο, έτσι? -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μάνο έστω ότι παίρνεις μια βόλτα το αμάξι και βλέπεις ότι κόβει το τιμόνι λίγο αριστερά.
Σου λέει ο ιδιοκτήτης 'Ευθυγράμμιση θέλει-σου κόβω 50 ευρώ και είμαστε ΟΚ'.Γενικά οποιοδήποτε θέμα και να δεις (γκάζι-φρένα-ηλεκτρικά) και πάλι δεν θα το δει μηχανικός;
Γι αυτό είπα ότι έχει νόημα το test drive μόνο όταν ο άλλος δείχνει έμπρακτα σοβαρό ενδιαφέρον.Εσύ αν σε χ χρόνια (λέμε τώρα) θες να πουλήσεις το δικό σου θα το δίνεις στον κάθε αργόσχολο που θα ρχεται και θα σου πουλάει ένα παραμύθι ('Επιχειρηματίας, θέλω μια Μ3 να πηγαίνω γυμναστήριο γιατί η Bentley καίει πολύ κλπ');
Άμα το τιμόνι κόβει λίγο αριστερά, θα του πω να πάει να κάνει αυτός την ευθυγράμμιση και θα περάσω να το ξαναοδηγήσω ίσιο. Σιγά τώρα, 50 ευρώ κόστος τού είναι, που ούτως ή άλλως θα μου τα έκοβε.
Το οδήγημα αυτός που ενδιαφέρεται θα το κάνει όχι με το καλημέρα, αλλά αφού πρώτα το έχει δει το αμάξι μέσα έξω και έχουμε συζητήσει τα της τιμής, έχοντας βρει κοινό τόπο (κάπου κοντά) στο τελικό ποσό. Αν κατά την οδήγηση κάτι δεν του αρέσει και προσπαθήσει να κόψει κι άλλα, το συζητάμε (αν όντως ισχύουν αυτά που θα παρατηρήσει, εμείς άλλωστε ξέρουμε καλύτερα). Εννοείται όταν οδηγεί θα είμαι πάντα συνοδηγός και θα έχω ξεκαθαρίσει πως αν κάτι δε μου αρέσει στο πώς οδηγεί ή πως συμπεριφέρεται στο αυτοκίνητο, έχει σταματήσει επιτόπου και επιστρέφουμε με εμένα στο τιμόνι. Αυτό μπορεί να συμβεί στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα, μπορεί να μη συμβεί καθόλου. Απλά πράματα είναι.
edit: Εννοείται το αμάξι θα το δει μηχανικός και φανοποιός, αλλά αυτό θα είναι το τελευταίο πράμα που θα γίνει πριν τη μεταβίβαση (ή τη μη μεταβίβαση, ανάλογα με τα ευρήματα). Το test drive θα έχει προηγηθεί. -
Oσα τεστ ντραϊβ εχω κανει και εχω παραχωρησει ηταν σε οσο δυνατον ελεγχομενο χωρο και οχι σε πολυσυχναστες λεωφορους....απο κει και περα ουτε τσαμπα μαγκιες ουτε αλλα λογια ν αγαπιομαστε....απ την προηγουμενη κουβεντα δηλωνω και δειχνω ενα σοβαρο ενδιαφερον και το ιδιο κοιταζω να δειχνει και ο αλλος στην αναποδη περιπτωση. Δηλαδη εγω μπορει να μη βολευομαι καν στο καθισμα, δεν πρεπει να το διαπιστωσω Ο ΙΔΙΟΣ? Και βεβαια ολα τα αλλα που αναφερθηκαν για το πως συμπεριφερεται εν κινησει το αυτοκινητο....αν δεν δω κατι χτυπητο ή περιεργο την αλλη μερα θα ειναι στο συνεργειο της επιλογης μου για ελεγχο. Αν οχι τον ευχαριστω για το χρονο του και παω στο επομενο....
-
Πάντως ξενέρωσα λίγο που δε μου το έδωσε να το οδηγήσω. Ίσως στο δεύτερο βήμα μου το δώσει. Θα δούμε...
προσωπικά δε θα μου φαινόταν και περίεργο. Είναι ιδιώτης και όχι έμπορος. Δε σου αρνήθηκε να το πάτε για έλεγχο. Να το οδηγήσεις δε σε άφησε.
Επίσης αν 1 στο 1.000.000 γίνει τρακάρισμα που φταις εσύ ή δεν ξέρω κι εγώ τι πάει στραβά, σιγά μετά μην το αγοράσεις και μάλιστα τρακαρισμένο.Προσωπικά τουλάχιστον δε θα άφηνα κανέναν να το οδηγήσει αν δεν μου είχε δώσει μια προκαταβολή, μια εγγύηση ή δεν ξέρω κι εγώ τι και του τα δίνεις πίσω αν δεν του έκανε το αμάξι (τη περίπτωση ζημιάς πας να εξασφαλίσεις και όχι το να του φας λεφτά).
Επίσης στην περίπτωση του χειροκίνητου, αν κάνει ο άλλος μ@Λ@κίες και σου καρφώσει καμιά ταχύτητα και 'φίλε δε μου κάνει τελικά', θα τρέχεις να επισκευάσεις τη μ@λ@κί@ του άλλου.οπότε για μένα καλά κάνει και δε δίνει το αμάξι τουλάχιστον αβλεπή γιατί απλά ο άλλος ήταν εν δυνάμη αγοραστής. Ίσως να το θεωρούσα και πλεονέκτημα γιατί δεν μπήκε ο καθένας μέσα να το σκίσει να δει (και καλά?) αν πάει καλά ή αν έχει πρόβλημα ή δεν ξέρω κι εγώ τι θέλει να δει.
Τέλος... ξέρεις πόσοι θα περάσουν να 'δουν' το αμάξι 'για να το αγοράσουν' μέχρι να το αγοράσει κάποιος πραγματικά?
Στην περίπτωση πώλησης του αυτοκινήτου του πατέρα μου (που δεν ήταν και Μ3 ή κανένα sports car), πέρασαν μέσα σε ένα μήνα πάνω από 10 άτομα όπου όλοι ζητούσαν βόλτα, ελάχιστοι ήταν σοβαροί, κανένας τους δεν ήθελε να δώσει χρήματα ως 'εγγύηση' ακόμα κι αν τους έκοβες απόδειξη, κανείς δεν ήθελε να βγάλει ασφάλιση ημέρας. Δεν αρνήθηκε να το πάνε μαζί για έλεγχο οπουδήποτε. Απλά δεν δεχόταν να το 'καβαλήσει' κάποιος χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης ασφάλιση ή εξασφάλιση σε περίπτωση γκαντεμιάς (ή πές το όπως θες). Περιττό να πω πως τελικά ΚΑΝΕΝΑΣ από όλους όσους το είδαν δεν το πήρε γιατί....'θα το σκεφτώ και θα σε πάρω να σου πω' και το δώσαμε στο τέλος του μήνα με ανταλλαγή σε μάντρα για να πάρει ο father το επόμενο .Φαντάσου τώρα να έχεις το αμάξι 6 μήνες σε αγγελία ή και παραπάνω. Πρέπει να έχει περάσει η 'μισή Αθήνα' από κει πέρα για 'βόλτα'.
+oo
σιγά μην δώσεις την περιουσία σου βόλτα στον κάθε @@ρο...
ο άνθρωπος που θέλει να αγοράσει φαίνεται, το κοιτάει γυρο γύρο , μπαίνει μέσα για βόλτα με εσένα για οδηγό και αν του κάνει όπως το βλέπει κλείνει ραντεβού με τον μηχανικό του για να το δει...όταν πουλαγα εγώ το τι @@ραδες είδα δεν λέγεται... κανείς από αυτούς δεν μου είπε για έλεγχο σε μηχανικό... όλοι βόλτα θέλαν... ο πρώτος σοβαρός που ήρθε με τον μηχανικό του το τσίμησε... και έκανε την τυχη του ο πουσταρ@ς
-
Τα έγραψε και άλλος πιο πάνω. Αξία πώλησης αυτοκινήτου 40.000€-50.000-60.000€ και θα το πάρεις αβίαστα test drive χωρίς καμία δέσμευση. Μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας.
πωλούνται κατά χιλιάδες αυτά τα αμάξια? κ μάλιστα από ιδιώτη σε ιδιώτη, οπότε μιλάμε για cash. εσύ μάλλον εννοείς ντριμ καρς. ε τότε ίσως να ισχύει αυτό που λες ότι έρχονται άσχετοι να κάνουν βόλτα
Τέλος...ειλικρινά έχω μία πραγματική απορία: τι περισσότερο περιμένεις να καταλάβεις στο να το οδηγήσεις εσύ (όσο αναφορά τα προβλήματα που ίσως καταλάβεις ως αγοραστής), που δε θα τα καταλάβεις όταν το αμάξι είναι εν στάση ή που δε θα αντιληφθεί ο μηχανικός κατά τον τεχνικό έλεγχο??
ε τότε κ το καινουργιο γιατί το κάνεις τεστ? τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα ξέρεις, κάνεις ένα βρουμ βρουμε στην έκθεση να δεις αν χωράς στο κάθισμα κ είσαι οκ
Να σου υπενθυμίσω ότι η λογική του test drive είναι γιατί μπαίνεις σε ένα εντελώς νέο και άγνωστο αμάξι για το αγοραστικό κοινό και θες να δεις τι αίσθηση σου δίνει, πόσο πληροφοριακό τιμόνι έχει κτλ.
Συν του ότι ακόμα και εκεί που νομίζεις ότι το παίζουν 'large' και στο δίνουν να πας βόλτα, υπογράφεις ένα χαρτί που ό,τι πάθει κατά τη διάρκεια που το οδηγείς, αναλαμβάνεις την πλήρη κάλυψη των ζημιών. Δεσμεύεσαι δηλαδή ότι θα το φτιάξεις με δικά σου έξοδα αν γίνει μλκια.
αν εννοείς τεστ ντραιβ σε καινουργιο. δεν έχω ακουσει να υπογράφεις τίποτα. κ μάλιστα στην σεατ που είχα κανει εγώ τεστ ντραιβ, ούτε μικτή δεν είχανΑλλά οκ, ξέρουμε να λέμε 'τσάμπα μαγκιές' και να απαιτούμε test drive του μεταχειρισμένου (συγκεκριμένου) αυτοκινήτου (που θέλουμε να αγροάσουμε) που ανήκει σε ιδιώτη χωρίς ΚΑΜΙΑ δέσμευση από τον εμάς (δηλαδή υποψήφιο αγοραστή).
Μάλλον μόνο εμένα μου φαίνεται παράλογο, έτσι?
ειλικρινά μάλλον μόνο εσένα γιατί όσα αμάξια έχω αγοράσει εγώ κ όλοι όσοι ξέρω, τα εχουμε οδηγήσει. μόνο σε μαντρά μου έχει τύχει να ακουω τις γνωστες δικαιολογίες για ασφαλειες κτλ -
Ο χρήστης heras έγραψε:
καλά ναι νταξ.
ούτε πόσο πιάνει τελική, ούτε πόσο κρατάει στις στροφές.Ετσι ακριβως ειναι φιλε μου συμφωνω! Οι φοβιες που κουβαλανε μερικοι εδω ειναι ανεπαληπτες, τρεμουν τον ισκιο τους
-
εγω παντως και τα δυο τελευταια μτχ που πηρα τα εκανα ο ιδιος βολτα...συν ενα αλλο που απερριψα. και μαλιστα μου το προτειναν οι ιδιοι οι ιδιοκτητες πριν τους πω τιποτα!!
μαλιστα ο ενας μου το εδωσε στην εθνικη απο περιστερι εως λυκοβρυση και πισω!! -
καλά δεν λέει κάτι αυτό... μια φορά θα την πάθεις... και στην τελική μπορεί να είσαι γαμώ τους τύπους και να τους βγάζεις σοβαρότητα και εμπιστοσύνη ... προσωπικά δεν έχω την δυνατότητα να πάρω αυτό το ρίσκο
-
Για μένα τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Κάβουρας. Όταν πουλάς αυτοκίνητο μιας χ αξίας δεν αφήνεις τον κάθε άσχετο, αργόσχολο, και-γω-δεν-ξέρω-τι, να κάνει βολτίτσα με το αυτοκίνητο σου. Αυτό -αν θα γίνει- θα είναι στο 2ο ραντεβού και θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας ή θα το κάνει βόλτα κατευθείαν ο μηχανικός που θα κάνει και τον έλεγχο.
Και εγώ στην αρχή τα έδινα ο αγαθιάρης... πλέον με όσα έχουν δεί τα μάτια μου, not anymore...Το να προσέχεις την περιουσία σου δείχνει κατα κανόνα οτι έχεις κάτι να κρύψεις...?
Του λες να το πάτε σε όποιο μηχανικό, φανοποιό κλπ εκείνος θέλει για έλεγχο...
Επιτρέπεις στον ίδιο τον μηχανικό να το οδηγήσει (που θα καταλάβει πολύ καλύτερα απο το 90% των ιδιωτών για το αμάξι)...
Και έχεις κάτι να κρύψεις επειδή δεν το δίνεις σε όποιον εμφανιστεί σαν 'ενδιαφερόμενος'...???
Τι λέτε ρε Σέρλοκ...??? -
Μάνο εγώ σε αυτό αναφέρομαι κυρίως
όταν πουλαγα εγώ το τι @@ραδες είδα δεν λέγεται... κανείς από αυτούς δεν μου είπε για έλεγχο σε μηχανικό... όλοι βόλτα θέλαν...
που δεν είναι και σπάνιο φαινόμενο.
Ψιλοαυτονόητα πράγματα λέμε.
Αφενός κανένας δεν πρόκειται να δώσει λεφτά χωρίς να το χει οδηγήσει.
Αφεδύο κανένας ιδιοκτήτητης (ειδικά ακριβού αυτοκινήτου) δεν θα δώσει τόσο απλά το αμάξι του σε κάποιον άγνωστο. -
Κύριοι, ο άνθρωπος όπως δεν έδωσε την Μ3 για test drive, έτσι δεν πήρε και την si για test drive.
Απλά έγιναν δυο καλές βόλτες (μια απο έκαστο) και αυτό για πρώτο ραντεβού είναι οκ.
Όταν και αν γίνει το επόμενο βήμα, σίγουρα θα γίνουν και τα test drives.Ήταν ευγενικός και δεν είχε κανένα πρόβλημα σε ότι ερώτηση και αν του έκανες.
Σε άφηνε να κάνεις ότι θες μεσα στο αμάξι.
Είπε όλο το ιστορικό του αυτοκινήτου συν που το πάει για σερβις.
Ακόμα (λογικό) δεν είχε κανένα θέμα, να πάει το αμάξι σε ένα συνεργείο για γενικό έλεγχο.Συν οτι το αμάξι δεν ήταν δικό του, αλλα του πατέρα του, που αυτός ειναι και ο ενδιαφερόμενος για την si και απλά στο πρώτο ραντεβού ήρθε ο γιος για να ρίξει την πρώτη ματιά.
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Οπότε ο Νίκος παίρνει+Hardcore εργαλείο για τα γούστα του (το παιδί τρέχει καρτ άρα το δουλεύει το άθλημα )
- κατανάλωση ιδια περιπου με το Si για να ταΐσει τα διπλά αλογατα
- φορους, κοστος χρησης κτλ λιγο πάνω από ότι είναι
- το upside αν είναι καλό το M3 και το κρατησει καλο να μη χασει πολλα $$
- να διώξει το Si του μέσω ανταλλαγής αβαδιστα αβιαστα
- τη σταμπα το Μ division στην τροπαιοθηκη του
Τα αρνητικά
-Να του βγει το M3 μάπα και να πληρώνει για να το συνεφέρνει
-Να ζει πλέον σε μια πιο πολυκαιρισμένη (M) καμπίνα
-Να σκάει περισσότερα συντηρεί τη νεα νύφηΤα έβαλες όλα πολύ ωραία, σε εξαιρετικό perspective.
Εύγε.
Τώρα πάμε στο επόμενο στάδιο...να πείσουμε τη γυναίκα μου πως από 3θ πήγα σε 4θ για μεγαλύτερους χώρους και τώρα ένα βήμα πριν πάμε σε 2θ, μικρότερο, με περισσότερα κυβικά. Νομίζω είναι πιο δύσκολο από την ανταλλαγή, αλλά το'χω.
η m3 καιει 12,5 όσο καιει κ η si του νίκου?
Στη πόλη καίει λιγότερα.
Τσεκαρισμένο από 4 ιδιοκτήτες.
Στο σκίσιμο τώρα, αλλάζει...ΟΚ.
Στην ουσία η χαμηλότερη κατανάλωση της Μ3 από του si ισοσταθμίζεται με την ανάγκη της για 100άρα.
=========================================================================================
Για τα περί test drive, όσοι με έχουν γνωρίσει ξέρουν ότι δεν είμαι ούτε κανένας ζήτουλας, ούτε κανένας κάγκουρας. Δεν είμαι κανένας χθεσινός για να πάρω ξένο αμάξι που ΔΕΝ ξέρω και να το πηγαίνω με τις πόρτες. Περισσότερο ήθελα να δω το πάτημα και την αίσθησή του επειδή έχει βάλει aftermarket αναρτήσεις.
Συν πολλά στο Θάνο. Έτσι είναι τα πράγματα. Δεν έδωσε, δε πήρε...ο άνθρωπος ήταν εξαιρετικός όπως και το αυτοκίνητό του με μια πρώτη ματιά.
Ίσως αν πάμε στο 2ο βήμα το πάρω μια βόλτα μέχρι τον Σήττα ο οποίος θα το περάσει από κόσκινο. Έχω ήδη μιλήσει μαζί του.
Ό,τι είναι για καλό...
Αυτός ο ήχος/πριόνι με ταλαιπωρούσε όλη τη νύχτα...
-
Ρε παιδιά τι συζητάτε? Είναι καθαρά θέμα αξίας και επιθυμίας να δοθεί το αμάξι. Αν μιλάμε για κάτι ακριβό και ειδικό τότε δεν το δίνεις ούτε στο θεό τον ίδιο χωρίς να έχεις εξασφαλίσει ότι πρόκειται για σοβαρό ενδιαφερόμενο και μετά από 2-3 ραντεβού, συν μηχανικό. Αν μιλάμε για κάνα χρέπι που απλά θες να ξεφορτωθείς το προτείνεις ο ίδιος ο test drive για να δελεάσεις και να δείξεις ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις. Εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα με την Alfa. Αν και όποτε έρθει κανείς να μου ζητήσει το Audi θα περάσει από ιερά εξέταση για να κάτσει στη θέση του οδηγού.
BMW FORUM